Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών
  • Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη
  • Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης
  • Σαν σήμερα 18 Γενάρη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πιασμένοι στο δόκανο
Πολιτική

Πιασμένοι στο δόκανο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Σεπ 2016, 00:00

Πού τελειώνει το σκάνδαλο και πού αρχίζει η σκανδαλολογία; Τρέχα γύρευε. Τις περισσότερες (για να μην πούμε όλες) τις φορές η αλήθεια παραμένει καλά κρυμμένη. Ο καθορισμός των ορίων ανάμεσα στο σκάνδαλο και τη σκανδαλολογία είναι υπόθεση των ποινικών δικαστηρίων και όχι της αστικής πολιτικής. Τα δικαστήρια εκκαθαρίζουν αυτές τις υποθέσεις με καθυστέρηση πολλών ετών, ενώ το πολιτικό αποτέλεσμα επέρχεται σχετικά σύντομα. Απ' αυτή την άποψη, καμιά σημασία δεν έχει αν υπάρχει «σκάνδαλο Καλογρίτσα» ή απλώς σκανδαλολογία σε βάρος της κυβέρνησης. Σημασία έχει πως η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει πιαστεί γερά στο δόκανο και το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» έχει πάει περίπατο.

Την περασμένη Τρίτη, από το μέγαρο Μαξίμου έγινε μια διαρροή που έλεγε ότι, σε σχέση με τα καταγγελλόμενα για την Τράπεζα Αττικής και τον Καλογρίτσα, το λόγο έχουν η Δικαιοσύνη και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΤτΕ. Από την εποχή που ο Σημίτης απαντούσε στη σκανδαλολογία με την παροιμιώδη φράση «όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα», κάθε κυβέρνηση που επανέλαβε το ίδιο, είχε αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Διότι ο πολιτικός κύκλος δεν καθορίζεται από τον κύκλο της ποινικής διερεύνησης μιας υπόθεσης, αλλά από άλλους παράγοντες. Σημασία έχει τι εικόνα δίνει στην κοινωνία μια κυβέρνηση και όχι τι θα πουν οι εισαγγελείς, οι ανακριτές και τα δικαστικά συμβούλια. Τα πέριξ της Βουλής κυριλέ στέκια είναι γεμάτα από περιθωριοποιημένους πολιτικούς, που τους ξέβρασε το ίδιο το αστικό πολιτικό σύστημα βάζοντάς τους σε ρόλους αποδιοπομπαίων τράγων, μολονότι δεν είχαν καμιά επίπτωση από την όποια ποινική τους εμπλοκή. Στον Κορυδαλλό πήγαν μονάχα ο Ακης με τον Σμπώκο, ενώ στο περιθώριο πάμπολλοι.

Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει. Κι εδώ (σε ό,τι έχει να κάνει με τον Καλογρίτσα και τους Τσιπραίους), ο καπνός είναι πυκνός και μαύρος, κατάμαυρος. Εχουμε έναν δευτεροκλασάτο εργολάβο, γνωστό για τις διασυνδέσεις του πρώτα με τον Περισσό και τον πρώτο Συνασπισμό, και μετά με το ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο εργολάβος δεν μπόρεσε ποτέ να μπει με αξιώσεις σφήνα στους τοπ εργολάβους (Μπόμπολα και σία) και στους τοπ μιντιάρχες. Ούτε εφημερίδα κατάφερε να κρατήσει ούτε ραδιόφωνο. Και φτάνουμε στα 2016 και αυτός ο εργολάβος συμμετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και βγαίνει νικητής, αφήνοντας εκτός νυμφώνος κανάλια όπως ο Alpha του Κοντομηνά και το Star των Βαρδινογιάννηδων.

Εχουμε δύο υπουργούς (Παππά και Σπίρτζη) που δεν έχουν τίποτα το κοινό στην πολιτική τους διαδρομή. Συριζαίος που ζούσε στη Σκωτία ο πρώτος, «φόλα» πασόκος ο δεύτερος. Αυτοί οι δύο γίνονται τόσο κολλητοί που ανοίγουν κοινό πολιτικό γραφείο. Ο Καλογρίτσας είναι κουμπάρος του Σπίρτζη, αλλά και κουμπάρος του Καμμένου. Από την πρώτη στιγμή που ανοίγει η διαδικασία εκχώρησης των τηλεοπτικών αδειών, ο Καμμένος ξεκινά πόλεμο ειδικά ενάντια στον Καλογρίτσα, ενώ αβαντάρει τον Σαββίδη (ολόκληρο το γραφείο Τύπου του Καμμένου έχει μετακομίσει στο επιτελείο του υπό ίδρυση καναλιού του Σαββίδη!). Ο άλλος κουμπάρος, όμως, υπερασπίζεται το δικαίωμά του να διατηρεί φιλίες και κουμπαριές και αφότου γίνει υπουργός. Ελα, όμως, που ως υπουργός σπάει σε τμήματα την κατασκευή της εθνικής οδού Πάτρας-Πύργου και τα πρώτα τρία τμήματα που δημοπραττούνται τα παίρνει η εταιρία του κουμπάρου Καλογρίτσα. Εδωσε μεγάλες εκπτώσεις, είναι η απάντηση του Σπίρτζη, που θυμίζει Βουλγαράκη: «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Επίσης, ο κολλητός του Σπίρτζη, Ν. Παππάς, είναι ο αρμόδιος για τις τηλεοπτικές άδειες υπουργός. Και ο κουμπάρος Καλογρίτσας καταφέρνει να πάρει τηλεοπτική άδεια, σ' ένα διαγωνισμό που επισήμως ήταν αδιάβλητος. Αδιάβλητες ήταν και κάτι κληρώσεις ποδοσφαιρικών αγώνων στο παρελθόν, όμως κάποια μπαλάκια στην κληρωτίδα ήταν παγωμένα     και τα διάλεγαν -πάντα αδιάβλητα- αυτοί που έκαναν την κλήρωση.

Το πράγμα έχει και συνέχεια. Ο κουμπάρος εργολάβος-καναλάρχης στοχοποιείται αμέσως από τους άλλους καναλάρχες: δεν έχει λεφτά, έχει πάρει παράνομα δάνεια από την Τράπεζα Αττικής (στην οποία ρόλο, ως πρόεδρος του ΤΕΕ, έπαιζε στο παρελθόν ο κουμπάρος Σπίρτζης), έχει βάλει στο πόθεν έσχες του ένα βοσκότοπο στην Ιθάκη, που του τον έχει δώσει ένας άλλος καπιταλιστής (απ' αυτούς που πριν από χρόνια διαδέχτηκαν τον Καλογρίτσα στην ιδιοκτησία του Rock FM). Σκάει η υπόθεση της Τράπεζας Αττικής, οι Τσιπραίοι προσπαθούν να στριμώξουν τον Στουρνάρα, αυτός τους «παίρνει τα σώβρακα», η νέα (στουρναρικής επιλογής) διοίκηση της Αττικής δηλώνει ότι τα δάνεια του Καλογρίτσα δεν έχουν κάτι το επιλήψιμο και ότι εξυπηρετούνται κανονικά, όμως η χλαπαταγή συνεχίζεται. Και σ' αυτή τη χλαπαταγή συμμετέχουν πλέον και συριζαίοι.

Δεν έγινε ουσιαστική εξέταση των δηλώσεων πόθεν έσχες των υποψήφιων καναλαρχών από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, δηλώνει παραζαλισμένος σε τηλεοπτικό σταθμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Τσίρκας. Ο υπουργός Εσωτερικών Β. Κουρουμπλής αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμα και ποινικές ευθύνες για την υπόθεση Καλογρίτσα και μετά βγαίνει και μαζεύει τη δήλωσή του. Ο ίδιος ο Τσίπρας λέει στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ πως όποιος καναλάρχης δε βάλει τα λεφτά θα φύγει, παραδεχόμενος έτσι ότι ενδεχομένως υπάρχει πρόβλημα. Και ο Παππάς γυρίζει άρον-άρον από τις ΗΠΑ, για να πει ότι… ο έλεγχος συνεχίζεται, ότι «υπάρχει ενδεχόμενο να μην περάσουν στην επόμενη φάση κάποιοι από τους υπερθεματιστές» κι ότι «δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους τέσσερις ότι θα πάρει την άδεια, συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις»! Ποιος έλεγχος συνεχίζεται, όταν με Απόφαση του Κρέτσου οι τέσσερις (Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Μαρινάκης, Κυριακού) ανακηρύχτηκαν «οριστικοί υπερθεματιστές», που σημαίνει ότι πέρασαν τον έλεγχο «πόθεν έσχες» (ολόκληρη η απόφαση Κρέτσου στη σελίδα 13); Οποιος βάλει τα λεφτά της πρώτης δόσης παίρνει στα χέρια του την άδεια.

Ηταν δεδομένο ότι οι παλιοί μιντιάρχες θα έπαιζαν «σκληρό ροκ». Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάληξη. Υπάρχουν ακόμα και οι δικαστικές διαδικασίες (ΣτΕ), ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί παρέμβαση και από πλευράς ΕΕ, που θ' αλλάξει κάποια δεδομένα. Ομως, ακόμα κι αν το σχέδιο των Τσιπραίων βγει αλώβητο και ο Καλογρίτσας δημιουργήσει κανάλι (με τον Βρυώνη του Ε, άραγε;), η πολιτική ζημιά έχει γίνει και δε διορθώνεται με τίποτα. Στη συνείδηση του κόσμου οι συριζαίοι είναι πια «ίδιοι με τους άλλους». Ολα όσα περιγράψαμε στην αρχή αυτού του σημειώματος κανένας δεν πρόκειται να τα αποδώσει σε συμπτώσεις. Κανένας δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη… βουλγαράκεια λογική, ακόμα κι αν κλείσει σύντομα κάθε δικαστική εκκρεμότητα. Γιατί ο κόσμος ξέρει πολύ καλά πώς γίνονται αυτές οι «δουλειές».

Οι Τσιπραίοι έχουν απωλέσει οριστικά το πολυδιαφημισμένο από τους ίδιους «ηθικό πλεονέκτημα». Και δεν έχουν κάτι που να τους επιτρέπει να αισιοδοξούν ότι μπορούν να το αντικαταστήσουν. Στον ελληνικό λαό μόνο χαράτσια και πετσοκόμματα μισθών και συντάξεων θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο ξεπάτωμα του πευκοδάσους Σχίνου-Περαχώρας συνεχίζεται και ο Δασάρχης Κορίνθου «σφυρίζει κλέφτικα»
Επόμενο άρθρο Μετά τον Καμμένο ο Κουρουμπλής

Σχετικά Αρθρα

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

Πολιτική 16 Ιαν 2026, 14:01

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

Αγροτικά 16 Ιαν 2026, 11:41

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

Πολιτική 14 Ιαν 2026, 11:02

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:58

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:01

Διωγμός Τυχεροπούλου: Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ νομίζει ότι απευθύνεται σε Χαχόλους

Πολιτική 8 Ιαν 2026, 22:46
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών

Πετάει στα σκουπίδια σχετική απαγορευτική διάταξη του Οδηγού Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ

18 Ιαν 2026, 18:15
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

18 Ιαν 2026, 10:25
Καταστολή

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

18 Ιαν 2026, 08:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

Τυνησία: Ημέρα επανάστασης (1956).

Ταϊλάνδη: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.

1947: Ναυάγιο «Χειμάρας», πνιγμός εβδομήντα πολιτικών κρατουμένων που ταξίδευαν δεμένοι.

1974: Βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών στο κέντρο της Αθήνας (“Λαϊκές Απελευθερωτικές Ομάδες Σαμποτάζ”).

1989: Πυροβολείται και τραυματίζεται στα πόδια ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Ταρασουλέας (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo