Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία
  • Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του
  • Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη
  • Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις
  • Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας
  • ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πιασμένοι στο δόκανο
Πολιτική

Πιασμένοι στο δόκανο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Σεπ 2016, 00:00

Πού τελειώνει το σκάνδαλο και πού αρχίζει η σκανδαλολογία; Τρέχα γύρευε. Τις περισσότερες (για να μην πούμε όλες) τις φορές η αλήθεια παραμένει καλά κρυμμένη. Ο καθορισμός των ορίων ανάμεσα στο σκάνδαλο και τη σκανδαλολογία είναι υπόθεση των ποινικών δικαστηρίων και όχι της αστικής πολιτικής. Τα δικαστήρια εκκαθαρίζουν αυτές τις υποθέσεις με καθυστέρηση πολλών ετών, ενώ το πολιτικό αποτέλεσμα επέρχεται σχετικά σύντομα. Απ' αυτή την άποψη, καμιά σημασία δεν έχει αν υπάρχει «σκάνδαλο Καλογρίτσα» ή απλώς σκανδαλολογία σε βάρος της κυβέρνησης. Σημασία έχει πως η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει πιαστεί γερά στο δόκανο και το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» έχει πάει περίπατο.

Την περασμένη Τρίτη, από το μέγαρο Μαξίμου έγινε μια διαρροή που έλεγε ότι, σε σχέση με τα καταγγελλόμενα για την Τράπεζα Αττικής και τον Καλογρίτσα, το λόγο έχουν η Δικαιοσύνη και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΤτΕ. Από την εποχή που ο Σημίτης απαντούσε στη σκανδαλολογία με την παροιμιώδη φράση «όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα», κάθε κυβέρνηση που επανέλαβε το ίδιο, είχε αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Διότι ο πολιτικός κύκλος δεν καθορίζεται από τον κύκλο της ποινικής διερεύνησης μιας υπόθεσης, αλλά από άλλους παράγοντες. Σημασία έχει τι εικόνα δίνει στην κοινωνία μια κυβέρνηση και όχι τι θα πουν οι εισαγγελείς, οι ανακριτές και τα δικαστικά συμβούλια. Τα πέριξ της Βουλής κυριλέ στέκια είναι γεμάτα από περιθωριοποιημένους πολιτικούς, που τους ξέβρασε το ίδιο το αστικό πολιτικό σύστημα βάζοντάς τους σε ρόλους αποδιοπομπαίων τράγων, μολονότι δεν είχαν καμιά επίπτωση από την όποια ποινική τους εμπλοκή. Στον Κορυδαλλό πήγαν μονάχα ο Ακης με τον Σμπώκο, ενώ στο περιθώριο πάμπολλοι.

Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει. Κι εδώ (σε ό,τι έχει να κάνει με τον Καλογρίτσα και τους Τσιπραίους), ο καπνός είναι πυκνός και μαύρος, κατάμαυρος. Εχουμε έναν δευτεροκλασάτο εργολάβο, γνωστό για τις διασυνδέσεις του πρώτα με τον Περισσό και τον πρώτο Συνασπισμό, και μετά με το ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο εργολάβος δεν μπόρεσε ποτέ να μπει με αξιώσεις σφήνα στους τοπ εργολάβους (Μπόμπολα και σία) και στους τοπ μιντιάρχες. Ούτε εφημερίδα κατάφερε να κρατήσει ούτε ραδιόφωνο. Και φτάνουμε στα 2016 και αυτός ο εργολάβος συμμετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και βγαίνει νικητής, αφήνοντας εκτός νυμφώνος κανάλια όπως ο Alpha του Κοντομηνά και το Star των Βαρδινογιάννηδων.

Εχουμε δύο υπουργούς (Παππά και Σπίρτζη) που δεν έχουν τίποτα το κοινό στην πολιτική τους διαδρομή. Συριζαίος που ζούσε στη Σκωτία ο πρώτος, «φόλα» πασόκος ο δεύτερος. Αυτοί οι δύο γίνονται τόσο κολλητοί που ανοίγουν κοινό πολιτικό γραφείο. Ο Καλογρίτσας είναι κουμπάρος του Σπίρτζη, αλλά και κουμπάρος του Καμμένου. Από την πρώτη στιγμή που ανοίγει η διαδικασία εκχώρησης των τηλεοπτικών αδειών, ο Καμμένος ξεκινά πόλεμο ειδικά ενάντια στον Καλογρίτσα, ενώ αβαντάρει τον Σαββίδη (ολόκληρο το γραφείο Τύπου του Καμμένου έχει μετακομίσει στο επιτελείο του υπό ίδρυση καναλιού του Σαββίδη!). Ο άλλος κουμπάρος, όμως, υπερασπίζεται το δικαίωμά του να διατηρεί φιλίες και κουμπαριές και αφότου γίνει υπουργός. Ελα, όμως, που ως υπουργός σπάει σε τμήματα την κατασκευή της εθνικής οδού Πάτρας-Πύργου και τα πρώτα τρία τμήματα που δημοπραττούνται τα παίρνει η εταιρία του κουμπάρου Καλογρίτσα. Εδωσε μεγάλες εκπτώσεις, είναι η απάντηση του Σπίρτζη, που θυμίζει Βουλγαράκη: «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Επίσης, ο κολλητός του Σπίρτζη, Ν. Παππάς, είναι ο αρμόδιος για τις τηλεοπτικές άδειες υπουργός. Και ο κουμπάρος Καλογρίτσας καταφέρνει να πάρει τηλεοπτική άδεια, σ' ένα διαγωνισμό που επισήμως ήταν αδιάβλητος. Αδιάβλητες ήταν και κάτι κληρώσεις ποδοσφαιρικών αγώνων στο παρελθόν, όμως κάποια μπαλάκια στην κληρωτίδα ήταν παγωμένα     και τα διάλεγαν -πάντα αδιάβλητα- αυτοί που έκαναν την κλήρωση.

Το πράγμα έχει και συνέχεια. Ο κουμπάρος εργολάβος-καναλάρχης στοχοποιείται αμέσως από τους άλλους καναλάρχες: δεν έχει λεφτά, έχει πάρει παράνομα δάνεια από την Τράπεζα Αττικής (στην οποία ρόλο, ως πρόεδρος του ΤΕΕ, έπαιζε στο παρελθόν ο κουμπάρος Σπίρτζης), έχει βάλει στο πόθεν έσχες του ένα βοσκότοπο στην Ιθάκη, που του τον έχει δώσει ένας άλλος καπιταλιστής (απ' αυτούς που πριν από χρόνια διαδέχτηκαν τον Καλογρίτσα στην ιδιοκτησία του Rock FM). Σκάει η υπόθεση της Τράπεζας Αττικής, οι Τσιπραίοι προσπαθούν να στριμώξουν τον Στουρνάρα, αυτός τους «παίρνει τα σώβρακα», η νέα (στουρναρικής επιλογής) διοίκηση της Αττικής δηλώνει ότι τα δάνεια του Καλογρίτσα δεν έχουν κάτι το επιλήψιμο και ότι εξυπηρετούνται κανονικά, όμως η χλαπαταγή συνεχίζεται. Και σ' αυτή τη χλαπαταγή συμμετέχουν πλέον και συριζαίοι.

Δεν έγινε ουσιαστική εξέταση των δηλώσεων πόθεν έσχες των υποψήφιων καναλαρχών από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, δηλώνει παραζαλισμένος σε τηλεοπτικό σταθμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Τσίρκας. Ο υπουργός Εσωτερικών Β. Κουρουμπλής αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμα και ποινικές ευθύνες για την υπόθεση Καλογρίτσα και μετά βγαίνει και μαζεύει τη δήλωσή του. Ο ίδιος ο Τσίπρας λέει στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ πως όποιος καναλάρχης δε βάλει τα λεφτά θα φύγει, παραδεχόμενος έτσι ότι ενδεχομένως υπάρχει πρόβλημα. Και ο Παππάς γυρίζει άρον-άρον από τις ΗΠΑ, για να πει ότι… ο έλεγχος συνεχίζεται, ότι «υπάρχει ενδεχόμενο να μην περάσουν στην επόμενη φάση κάποιοι από τους υπερθεματιστές» κι ότι «δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους τέσσερις ότι θα πάρει την άδεια, συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις»! Ποιος έλεγχος συνεχίζεται, όταν με Απόφαση του Κρέτσου οι τέσσερις (Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Μαρινάκης, Κυριακού) ανακηρύχτηκαν «οριστικοί υπερθεματιστές», που σημαίνει ότι πέρασαν τον έλεγχο «πόθεν έσχες» (ολόκληρη η απόφαση Κρέτσου στη σελίδα 13); Οποιος βάλει τα λεφτά της πρώτης δόσης παίρνει στα χέρια του την άδεια.

Ηταν δεδομένο ότι οι παλιοί μιντιάρχες θα έπαιζαν «σκληρό ροκ». Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάληξη. Υπάρχουν ακόμα και οι δικαστικές διαδικασίες (ΣτΕ), ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί παρέμβαση και από πλευράς ΕΕ, που θ' αλλάξει κάποια δεδομένα. Ομως, ακόμα κι αν το σχέδιο των Τσιπραίων βγει αλώβητο και ο Καλογρίτσας δημιουργήσει κανάλι (με τον Βρυώνη του Ε, άραγε;), η πολιτική ζημιά έχει γίνει και δε διορθώνεται με τίποτα. Στη συνείδηση του κόσμου οι συριζαίοι είναι πια «ίδιοι με τους άλλους». Ολα όσα περιγράψαμε στην αρχή αυτού του σημειώματος κανένας δεν πρόκειται να τα αποδώσει σε συμπτώσεις. Κανένας δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη… βουλγαράκεια λογική, ακόμα κι αν κλείσει σύντομα κάθε δικαστική εκκρεμότητα. Γιατί ο κόσμος ξέρει πολύ καλά πώς γίνονται αυτές οι «δουλειές».

Οι Τσιπραίοι έχουν απωλέσει οριστικά το πολυδιαφημισμένο από τους ίδιους «ηθικό πλεονέκτημα». Και δεν έχουν κάτι που να τους επιτρέπει να αισιοδοξούν ότι μπορούν να το αντικαταστήσουν. Στον ελληνικό λαό μόνο χαράτσια και πετσοκόμματα μισθών και συντάξεων θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο ξεπάτωμα του πευκοδάσους Σχίνου-Περαχώρας συνεχίζεται και ο Δασάρχης Κορίνθου «σφυρίζει κλέφτικα»
Επόμενο άρθρο Μετά τον Καμμένο ο Κουρουμπλής

Σχετικά Αρθρα

Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του

Πολιτική 25 Δεκ 2025, 06:13

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

Εργατικά 24 Δεκ 2025, 11:58

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

Οικονομία 23 Δεκ 2025, 19:55

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

Εργατικά 22 Δεκ 2025, 12:03

Στο φέουδο του Μπέου δεν χωρεί κρατικός έλεγχος

Πολιτική 22 Δεκ 2025, 10:33

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πετρούπολη – «Ο φασισμός δεν χωρά στην εκπαίδευση»

Πολιτική 22 Δεκ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία

25 Δεκ 2025, 10:25
Πολιτική

Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του

25 Δεκ 2025, 06:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

25 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις

24 Δεκ 2025, 18:31
Παιδεία

Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας

Για την 16χρονη που τραυμάτισε συμμαθήτριά της

24 Δεκ 2025, 18:04
Εργατικά

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

24 Δεκ 2025, 11:58
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Νετανιάχου και οι άθλιες ορντινάντσες του

24 Δεκ 2025, 11:50
Καταστολή

Ιμπεριαλισμός, κρατική καταστολή και απελάσεις: το κράτος επιστρέφει τα θύματα του πίσω στον όλεθρο

24 Δεκ 2025, 07:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Δεκέμβρη

24 Δεκ 2025, 00:01
Κόντρες

Τα κάλαντα της αμερικανοδουλείας

23 Δεκ 2025, 20:42
Οικονομία

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

23 Δεκ 2025, 19:55
Διεθνή

Ζορίζονται οι Αμερικανοί στη Μέση Ανατολή

Ανοιχτοί σε σχέσεις μόνο αν το Ισραήλ φερθεί σαν «κανονική χώρα», δηλώνει σαουδάραβας αξιωματούχος

23 Δεκ 2025, 12:06
Καταστολή

Πετάνε στο δρόμο τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

23 Δεκ 2025, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Δεκέμβρη

23 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι υποχωρούν λόγω της άτεγκτης στάσης της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Δεκ 2025, 19:56
Καταστολή

Δικαίωση για οικογένεια σύριων προσφύγων: αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος του Frontex

22 Δεκ 2025, 18:16
Εργατικά

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

22 Δεκ 2025, 12:03
Πολιτική

Στο φέουδο του Μπέου δεν χωρεί κρατικός έλεγχος

22 Δεκ 2025, 10:33
Πολιτική

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πετρούπολη – «Ο φασισμός δεν χωρά στην εκπαίδευση»

22 Δεκ 2025, 09:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Δεκέμβρη

22 Δεκ 2025, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

1934: Βόμβα στο υπουργείο Στρατιωτικών με στόχο τον Γεώργιο Κονδύλη.

1936: Βέλγοι επίσκοποι καταδικάζουν τον φασισμό και τον κομμουνισμό.

1936: Ιδρύεται Οικονομική Αστυνομία στην Ελλάδα για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίωξη του λαθρεμπορίου.

1952: Συλλαμβάνεται ο Νίκος Πλουμπίδης.

1967: Βόμβα στην Κυψέλη.

1978: Το Βιετνάμ εισβάλλει στην Καμπότζη.

1991: Παραιτείται από την ηγεσία της ΕΣΣΔ ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo