Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 11 Ιούλη
  • «Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά
  • Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Παρασκήνιο της προέδρου με συνηγόρους υπεράσπισης
Πολιτική

Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

Παρασκήνιο της προέδρου με συνηγόρους υπεράσπισης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Δεκ 2015, 00:00

 Στην 30ή συνεδρίαση της δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που έγινε την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη, συνεχίστηκε η εξέταση της αυτόπτη μάρτυρα Δ.Ζ., που προκάλεσε πανικό στους νεοναζί και τους συνηγόρους τους. Με ερωτήσεις κατά ριπάς, οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζί προσπάθησαν να κουράσουν τη μάρτυρα και να την οδηγήσουν σε αντιφάσεις. Η προσπάθειά τους απέτυχε. Οι καταθέσεις της  Δ.Ζ. στην προανάκριση, την ανάκριση και στην ακροαματική διαδικασία είναι απόλυτα συνεπείς η μία με την άλλη. Γιατί δεν υπήρξαν προϊόν επεξεργασίας, αλλά εξιστόρηση αυτών που είδε από κοντά στον τόπο της στυγνής δολοφονίας του Π. Φύσσα από τον νεοναζί Γ. Ρουπακιά, μαζί με την φίλη της Π.Κ., που σύμφωνα με τον κατάλογο μαρτύρων του κατηγορητηρίου είναι η επόμενη μάρτυρας και πρέπει να κληθεί να καταθέσει την Παρασκευή 4 Δεκέμβρη.

Η μάρτυρας δεν έκρυψε τις αντιφασιστικές της πεποιθήσεις. Οτι από τα 17 της γνωρίζει για τη δράση της ΧΑ, ότι παρακολουθεί αυτή τη δράση και είναι σαφώς ενάντια στο νεοναζισμό. Αρχικά, οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζί δεν επεχείρησαν να αξιοποιήσουν αυτή την τοποθέτηση της μάρτυρα, κατηγορώντας την για μεροληψία και προκατάληψη. Οταν είδαν ότι δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τη μάρτυρα σε αντιφάσεις και ότι η κατάθεσή της τους «τσουρουφλίζει», αποφάσισαν να παίξουν αυτό το χαρτί. Ο συνήγορος υπεράσπισης Γ. Μιχαλόλιας, γιος του επίσης συνηγόρου υπεράσπισης Π. Μιχαλόλια και ανιψιός του φίρερ Μιχαλολιάκου, παρουσίασε αναρτήσεις της μάρτυρα στο λογαριασμό της στο Facebook. Διάβαζε κομμάτια από τις αναρτήσεις, που ήταν σαφώς επικριτικές για τη νεοναζιστική ΧΑ και τη δράση της, τη ρωτούσε αν είναι δικιές της και τις κατέθετε στο δικαστήριο για να εισαχθούν στα πρακτικά. Η μάρτυρας απάντησε, χωρίς το παραμικρό ίχνος αμηχανίας, ότι οι αναρτήσεις είναι δικιές της. Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει τον αντιφασισμό της. Σημασία δεν έχουν οι προσωπικές της απόψεις αλλά η αξιοπιστία της ως αυτόπτη μάρτυρα.

Και είναι αυτή η αξιοπιστία που ενέτεινε τον πανικό των νεοναζί και των συνηγόρων της. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο χρυσαυγίτης Ι. Καζαντζόγλου, τον οποίο η μάρτυρας αναγνώρισε ως συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά, έξω φρενών φώναζε: «Αφήστε με να βγω έξω, να της πω εγώ». Οπως κατήγγειλε η μάρτυρας, από τη μεριά των συνηγόρων υπεράσπισης των νεοναζί ακουγόταν συνέχεια ότι είναι «βαλτή». Σ’ αυτή τη συνεδρίαση, συνήγοροι των νεοναζί, απευθυνόμενοι σε συνηγόρους της πολιτικής αγωγής είπαν για τη μάρτυρα: «Πάρτε την από εδώ, αλλά δεν την σώζετε»!

Η απειλή ακούστηκε από την προεδρεύουσα Μ. Λεπενιώτη, τους υπόλοιπους δικαστές και τους εισαγγελείς και απετέλεσε αιτία προσωρινής διακοπής της συνεδρίασης. Οταν επαναλήφθηκε η συνεδρίαση, το μόνο που έκανε η προεδρεύουσα ήταν να απευθυνθεί στους συνηγόρους και των δύο πλευρών, ζητώντας αυτά που συνέβησαν προηγουμένως να μην επαναληφθούν! Ετσι αντιλαμβάνεται το καθήκον της απέναντι σε πολίτες που απειλούνται από νεοναζί η εφέτης Λεπενιώτη; Ετσι αντιλαμβάνεται την υποχρέωση προστασίας των μαρτύρων που προσέρχονται να καταθέσουν στο δικαστήριό της; Η προεδρεύουσα γνωρίζει πολύ καλά ότι η άσκηση πίεσης στους μάρτυρες από τους υπερασπιστές είναι επιτρεπτή, όταν βρίσκεται μέσα στα όρια των δικονομικών κανόνων. Οι απειλές, όμως, δεν είναι απλώς δικονομικό ολίσθημα. Είναι και ποινικό αδίκημα, του οποίου θα έπρεπε να επιληφθεί η προεδρεύουσα και οι εισαγγελείς της έδρας.

Οι απειλές κατά της μάρτυρα αποτελούν ένδειξη πανικού των νεοναζί και των υπερασπιστών τους. Αντιλαμβάνονται τι θα συμβεί όταν θα καταθέσει η φίλη της, επίσης αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του Π. Φύσσα καθώς και οι δύο αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τη δολοφονία από το μπαλκόνι του σπιτιού τους, σε σχετικά μικρή απόσταση.

Σημαντικό γεγονός, επίσης, είναι η παρασκηνιακή συνεννόηση της προεδρεύουσας και συνηγόρων υπεράσπισης για να κληθεί από το γραμματέα του δικαστηρίου να προσέλθει στη δίκη ο αστυνομικός Γ. Ρώτας, ενώ ακόμη το δικαστήριο δεν είχε αποφασίσει επί του σχετικού αιτήματος του Β. Οπλατζάκη, συνηγόρου των Καζαντζόγλου και Ρουπακιά. Το αίτημα είχε αρχικά αναπτύξει ο συνήγορος αυτός προφορικά (στη συνεδρίαση της 25ης Νοέμβρη). Ζήτησε να κληθούν οι αστυνομικοί Γ. Ρώτας και Χ. Δεληγιάννης. Στις 2 Δεκέμβρη κατέθεσε γραπτό αίτημα και ζήτησε να κληθεί να καταθέσει κατ’ αντιπαράσταση με τη μάρτυρα Δ.Ζ. μόνο ο Γ. Ρώτας. Κι ενώ η απόφαση του δικαστηρίου επί του συγκεκριμένου αιτήματος εκκρεμούσε, η πρόεδρος διέταξε το γραμματέα να καλέσει τον Ρώτα, ο οποίος εμφανίστηκε στη δίκη!

Αυτό το γνωρίζουμε από ενημέρωση που έκανε ο γραμματέας σε συνηγόρους της πολιτικής αγωγής και στη μάρτυρα στο τέλος της συνεδρίασης, εξηγώντας τους γιατί κάλεσε τον Ρώτα να έρθει στη δίκη. Ακούσαμε κι εμείς την ενημέρωση του γραμματέα και του επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια είναι παράνομη. Ο γραμματέας ενοχλήθηκε που το μάθαμε και εμείς, μολονότι αυτός εκτέλεσε εντολή της προεδρεύουσας.

Αυτό το παρασκήνιο της προεδρεύουσας με συνηγόρους υπεράσπισης των νεοναζί συνιστά από μόνο του δικαστικό  πραξικόπημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα αν το δικαστήριο δεχτεί το αίτημα της υπεράσπισης των νεοναζί να κληθεί ο αστυνομικός Γ. Ρώτας για να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τη μάρτυρα Δ.Ζ. , γιατί θα αναγορεύσει αυτόν τον αστυνομικό στον μοναδικό αξιόπιστο μάρτυρα, που θα κρίνει τις καταθέσεις των πολιτών αυτοπτών μαρτύρων.

Ενας λόγος παραπάνω είναι ότι αυτός ο αστυνομικός, όπως και οι υπόλοιποι επτά συνάδελφοί του των δύο ομάδων ΔΙΑΣ, ενώ ήταν παρόντες στο σημείο που έγινε η δολοφονία του Π. Φύσσα, άφησαν ελεύθερο το πεδίο δράσης στον Ρουπακιά και στο νεοναζιστικό τάγμα εφόδου να ξεδιπλώσουν το οργανωμένο δολοφονικό τους σχέδιο. Εχουν ευθύνη για ό,τι συνέβη και έχουν κάθε λόγο να παραποιήσουν τα γεγονότα για να συγκαλύψουν τη δική τους ευθύνη. Δεν μπορεί να θεωρούνται αξιόπιστοι μάρτυρες αυτοί που πρέπει να παραπεμφθούν ως κατηγορούμενοι για υπόθαλψη στυγνών δολοφόνων, όπως ο Ρουπακιάς και οι νεοναζί συμμορίτες.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αντέκρουσαν με νομικά επιχειρήματα το αίτημα για κλήση του αστυνομικού Γ. Ρώτα και ζήτησαν την απόρριψή του, που πρέπει να γίνει δεκτή από το δικαστήριο. Σωστό είναι επίσης το αίτημα του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Κ. Παπαδάκη που ζήτησε, πέρα από την απόρριψη του αιτήματος της υπεράσπισης των νεοναζί, να κληθούν άλλοι τέσσερις μάρτυρες, οι Ι. Μιχαηλίδης, Α. Νικολάου, Η. Κοντονικόλας  και ένας που δεν είχε πρόχειρο το όνομά του. Κατά τη γνώμη μας, μετά τη φίλη της Δ.Ζ., που πρέπει να είναι η επόμενη μάρτυρας, πρέπει ν’ ακολουθήσουν οι μάρτυρες που ζήτησε να κληθούν ο συνήγορος Κ. Παπαδάκης, προηγούμενοι των υπόλοιπων μαρτύρων του κατηγορητήριου.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

Πάντα κυρίαρχοι οι νταβατζήδες
Επόμενο άρθρο

Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

Κουραδόμαγκας

Σχετικά Αρθρα

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 19:54

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

Πολιτική 7 Ιούλ 2026, 14:43

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

11 Ιούλ 2026, 09:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

10 Ιούλ 2026, 20:24
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
Αθλητισμός

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

9 Ιούλ 2026, 12:49
Αγροτικά

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

9 Ιούλ 2026, 12:06
Καταστολή

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

9 Ιούλ 2026, 10:35
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

Ημέρα πληθυσμών.

Ακτή Ελεφαντοστού, Νίγηρας, Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Μογγολία: Εθνική γιορτή (1921).

Βέλγιο: Ημέρα Φλαμανδών.

1942: Αρχίζουν οι διωγμοί των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

1966: Επεισόδια σε συλλαλητήριο οινοπαραγωγών στη Θεσσαλονίκη, 128 πολίτες και 72 χωροφύλακες τραυματίες.

1969: Βόμβα της ΔΑ σε γραμματοκιβώτιο της οδού Νίκης (Αθήνα).

1994: Βόμβα στο κτίριο γερμανικής πολυεθνικής ασφαλιστικής στους Αμπελόκηπους (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    17Ν
    • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Εφετείο 17Ν
  • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    ΕΛΑ
    • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    Ποιοι είμαστε
  • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    Επικοινωνία
  • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    Όροι χρήσης
  • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    Ποιοι είμαστε
  • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    Επικοινωνία
  • Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    Συνεχίζουν ν’ απειλούν τους μάρτυρες οι νεοναζί

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo