Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τα ελληνικά χωρικά ύδατα ως βάση εξόρμησης για πρακτόρικες πολεμικές επιχειρήσεις των Ουκρανών ενάντια στο ρωσικό εμπορικό στόλο
  • Η ΕΕ εξάγει αιτούντες άσυλο: στρατόπεδα κράτησης εκτός επικράτειας με ευρωενωσίτικη σφραγίδα
  • Ο δύσκολος πόλεμος της Χεζμπολά: Πώς ο νότιος Λίβανος ξαναέγραψε τους κανόνες της μάχης
  • Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;
  • Σαν σήμερα 12 Μάη
  • Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την εξάρτηση και την ταξική εκμετάλλευση
Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την εξάρτηση και την ταξική εκμετάλλευση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Μαρ 2013, 00:00

Αν φάνηκε κάτι από την πρόσφατη κυπριακή τραγωδία είναι τα αδιέξοδα κάθε διαχειριστικής λογικής και πρακτικής στο πλαίσιο του παγκόσμιου συστήματος του καπιταλισμού και της εξάρτησης. Αν πάρουμε τοις μετρητοίς το αρχικό κυπριακό «όχι», τότε μέσα σε μια βδομάδα ζήσαμε το Βατερλό μιας πολιτικής ηγεσίας η οποία προσπαθεί ν’ αντισταθεί στο ιμπεριαλιστικό στάτους της Ευρωζώνης. Δεν βρήκε συμμάχους ούτε μέσα στην Ευρωζώνη ούτε έξω απ’ αυτή. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι το προηγούμενο δωδεκάμηνο ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφιας έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει ένα δάνειο 5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία ή την Κίνα (ποσό αστείο για τα οικονομικά δεδομένα αυτών των δύο ιμπεριαλιστικών γιγάντων) και δεν κατάφερε τίποτα, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πόσο δραματικά είναι τα πράγματα μέσα στην Ευρωζώνη για οποιαδήποτε αστική ηγεσία που βρίσκεται στην ανάγκη να στηρίξει το σύστημα που διαχειρίζεται.

Μήπως, όμως, υπάρχουν δυνατότητες εκτός Ευρωζώνης; Το λένε εκ των υστέρων κάποιοι στην Κύπρο, δεν τους ακούσαμε όμως να το λένε στο δεκαήμερο που κρίνονταν τα πράγματα. Για λύση «εκτός τρόικας» και όχι «εκτός ευρώ» μιλούσε το ΑΚΕΛ, το οποίο και τώρα δεν λέει ευθέως «να φύγουμε από την Ευρωζώνη», αλλά «να συζητήσουμε ακόμη και την έξοδο από την Ευρωζώνη». Και μάλιστα, δεν το λέει επίσημα η ηγεσία του κόμματος με απόφασή της, αλλά το πετάνε διάφορα στελέχη στα τηλεοπτικά πάνελ, γεγονός που δείχνει ότι ψαρεύουν στα θολά νερά της κοινωνικής δημαγωγίας, χωρίς να έχουν καμιά θέση για έξοδο από την Ευρωζώνη. Αυτό συμβαίνει γιατί οι χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ και μετά έκαναν τα πάντα για να ενταχθούν και στην Ευρωζώνη δεν το έκαναν επειδή ήρθε κάποια φαεινή ιδέα στις πολιτικές τους ηγεσίες, αλλά επειδή αυτή ήταν η θέληση της αστικής τους τάξης. Για να φύγει μια καπιταλιστική χώρα από την Ευρωζώνη θα πρέπει να πάψει να είναι καπιταλιστική. Γιατί οι αστικές τάξεις στην Ευρώπη είναι συνδεδεμένες με χίλια δυο νήματα με τις ιμπεριαλιστικές οικονομίες. Δε θα ρισκάριζαν να μπουν σε οποιαδήποτε περιπέτεια ανεξάρτητης παρουσίας στο διεθνοποιημένο καπιταλιστικό περιβάλλον, αναζητώντας βελτίωση της θέσης τους στον παγκόσμιο καπιταλιστικό καταμερισμό της εργασίας σε σύγκρουση με ηγέτριες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της περιοχής τους.

Τυχαίο είναι πως μετά τη βύθιση του ελληνικού καπιταλισμού σε βαθιά κρίση ένα σύνθημα συνήγειρε και συνένωσε ολόκληρη την αστική τάξη και το σύνολο (πλην Περισσού) των αστικών πολιτικών δυνάμεων; Το σύνθημα «πάση θυσία στο ευρώ». Σύνθημα στο οποίο παραμένει σταθερά προσηλωμένη και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Σύνθημα στο οποίο είναι εγκλωβισμένη και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού (τους λόγους δεν τους εξετάζουμε εδώ). Τυχαίο είναι πως η κυπριακή αστική τάξη, μολονότι η οικονομία της είναι καθαρά παρασιτική και στηρίζεται στη συνεργασία και με κάθε είδους ρωσικά κεφάλαια, μολονότι δέχτηκε ένα τόσο ισχυρό πλήγμα, υποτάχτηκε πλήρως;

Και όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ξιφουλκεί ενάντια στην πραγματικότητα και προσπαθεί –ακόμα και τώρα!– να πείσει ότι όλα είναι ζήτημα… μαγκιάς. Προσπάθησε να γεμίσει τα μυαλά των ανθρώπων  με φούμαρα για ένα «όχι» που μέσα σε τρεις μέρες μετατράπηκε σε δουλικότατο «ναι». Κι όποιος τους ρωτάει για την περίφημη συμμαχία του Νότου, η οποία υποτίθεται πως θα βάλει φρένο στη γερμανική επιθετικότητα, του απαντούν ότι από τη μια είναι οι γκάνγκστερ και από την άλλη οι δειλοί και υποταγμένοι. Υποταγμένος και ο Ολάντ, ο ηγέτης μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της οποίας δεν μπορεί να παρθεί καμιά απόφαση στην ΕΕ και την Ευρωζώνη; Δεν ακούσαμε να το λένε, γιατί ο Ολάντ με τον Μοσκοβισί δεν υποτάχτηκαν, αλλά είχαν την ίδια θέση με τη Γερμανία για τον «καπιταλισμό-καζίνο» της Κύπρου και την εξέφρασαν δημόσια μάλιστα.

Τελευταίο καταφύγιο των ΣΥΡΙΖΑίων μια παπάρα που πέταξε κάποιος κύπριος πολιτικός, ότι αν η ελληνική κυβέρνηση έδινε 2 δισ. ρευστότητα στην Κύπρο, η πολιτική ηγεσία της τελευταίας θα μπορούσε ν’ αντέξει. Παπάρα που δεν αντέχει ούτε σε οικονομολογική ούτε σε πολιτική κριτική, την πήραν όμως και την έκαναν σημαία τους. Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ (Σ. Λαπατσιώρας) συνέγραψε μια ανάλυση-κουρελόχαρτο («Τα Νέα», 27.3.13), για ν’ αποδείξει (τρομάρα του), ότι τα 2 δισ. θα μπορούσαν να δοθούν με κόλπο και να μη μπορούν να πουν τίποτα οι της ΕΚΤ και της Ευρωζώνης). Τόσο πολύ υποτιμούν τον ελληνικό λαό.

Με τον άκρατο τυχοδιωκτισμό του και τους συνεχείς σαλταδορισμούς του ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να σώσει τα ιδεολογήματά του. Αυτά τα ιδεολογήματα, όμως, έχουν συγκεκριμένο «διά ταύτα». Φουσκώνουν τα μυαλά των ανθρώπων με τα καθεστωτικά ψεύδη, ότι τα πάντα είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης, αποφασιστικότητας, μαγκιάς. Εξακολουθούν να επαναλαμβάνουν «στο ευρώ πάση θυσία» (ή «το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα», όπως από αμερικανικού εδάφους διασάλπισε ο Τσίπρας) και αυτή είναι η μεγάλη προσφορά τους στο αστικό στρατόπεδο, στον ελληνικό καπιταλισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει ούτε από την ΕΕ ούτε από την Ευρωζώνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ταξική εκμετάλλευση, υποστηρίζοντας ότι οι καπιταλιστικές σχέσεις δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο, αλλά στο έδαφός τους οι εργάτες και εργαζόμενοι πρέπει ν’ αναζητήσουν σχετική βελτίωση της θέσης τους, σε κάποιο απροσδιόριστο μέλλον, όταν θα υπάρξει ανάπτυξη.

Ολα τα υπόλοιπα είναι πολιτική σπέκουλα, η οποία όχι μόνο δεν διασαλεύει τα θεμέλια του συστήματος, αλλά αντίθετα τα στερεώνει. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμυνόμενος, γιατί η προπαγάνδα του για το «περήφανο όχι της Κύπρου» κατέρρευσε μέσα σε λίγες μέρες. Δεν τον βολεύει η θεωρία του «μετώπου του Νότου», γιατί τα τραύματα της Κύπρου είναι ακόμη νωπά. Σύντομα, όμως, θα επανέλθει σ’ αυτή τη θεωρία, γιατί το ερώτημα που θα του τίθεται συνεχώς από τους πολιτικούς του αντιπάλους θα είναι «με ποιους θα κυβερνήσετε στην Ελλάδα» και «με ποιους θα συμμαχήσετε στην Ευρώπη». Την επόμενη φορά που θα συγκρουστεί ο Ολάντ με τη Μέρκελ ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναθυμηθεί τον «άξονα του Νότου» κι ας έχει η ίδια η ζωή κάνει συντρίμμια αυτή τη θεωρία. Η μάσκα αυτών των αδίστακτων οπορτουνιστών πρέπει να ξεσκιστεί. Είναι όρος για το ταξικό-επαναστατικό κίνημα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠροδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα
Επόμενο άρθρο Μηνύματα αντίστασης

Σχετικά Αρθρα

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα ως βάση εξόρμησης για πρακτόρικες πολεμικές επιχειρήσεις των Ουκρανών ενάντια στο ρωσικό εμπορικό στόλο

Πολιτική 12 Μάι 2026, 14:21

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

Πολιτική 11 Μάι 2026, 19:41

Οταν η ομάδα παραπαίει, φεύγει ο προπονητής

Πολιτική 8 Μάι 2026, 12:56

Ο Μητσοτάκης ως υποστηρικτής των αμερικανόδουλων και σιωνιστόδουλων αραβικών καθεστώτων

Πολιτική 7 Μάι 2026, 19:22

Ο Μητσοτάκης αμνηστεύει τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ υπουργούς του, γιατί πίσω από την εγκληματική οργάνωση βρίσκεται ο ίδιος

Πολιτική 6 Μάι 2026, 20:36

Ούτε Κιγκινάτος ούτε βαστάζος

Πολιτική 6 Μάι 2026, 14:53
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα ως βάση εξόρμησης για πρακτόρικες πολεμικές επιχειρήσεις των Ουκρανών ενάντια στο ρωσικό εμπορικό στόλο

12 Μάι 2026, 14:21
Καταστολή

Η ΕΕ εξάγει αιτούντες άσυλο: στρατόπεδα κράτησης εκτός επικράτειας με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

12 Μάι 2026, 13:19
Διεθνή

Ο δύσκολος πόλεμος της Χεζμπολά: Πώς ο νότιος Λίβανος ξαναέγραψε τους κανόνες της μάχης

Οι παραδοσιακοί αλλά και οι σύγχρονοι ορισμοί του πολέμου δυσκολεύονται να εξηγήσουν αυτό που συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει στον νότιο Λίβανο

12 Μάι 2026, 11:57
Αθλητισμός

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

12 Μάι 2026, 08:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάη

12 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

11 Μάι 2026, 19:41
Διεθνή

Η Χεζμπολά έπληξε συστοιχία του Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος)!

11 Μάι 2026, 14:07
Διεθνή

To πρώτο, μετά την έναρξη του πολέμου, καταριανό τάνκερ LNG πέρασε από το Ορμούζ, υπό τον έλεγχο του Ιράν

11 Μάι 2026, 12:23
Κόντρες

Βόλεμα των «μαύρων»

11 Μάι 2026, 11:09
Η παπάρα

Πολιτικό μάρκετινγκ

11 Μάι 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάη

11 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληρά χτυπήματα στους δωσίλογους από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

10 Μάι 2026, 12:09
Διεθνή

Kυριακάτικη καλημέρα από τη Χώρα των Κέδρων

10 Μάι 2026, 10:04
Διεθνή

Μια φασιστικοποιημένη κοινωνία σε ένα ναζιστικό κράτος

10 Μάι 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Μάη

10 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η Αντίσταση ως Ιδεολογία: Η πολιτική κουλτούρα επιβίωσης του Ιράν

9 Μάι 2026, 10:02
Ιστορία

81 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Σήμερα η καρδιά της ανθρωπότητας χτυπά στην Παλαιστίνη, στον Λίβανο, στο Ιράν

9 Μάι 2026, 00:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

9 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάη

9 Μάι 2026, 00:01
Κόντρες

Aυτό σημαίνει αυτοκρατορίσκος

8 Μάι 2026, 19:13
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάη

Ημέρα νοσηλευτριών.

1936: Ογκώδεις διαδηλώσεις σε Αθήνα και Πειραιά, άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία.

1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο της Μακρονήσου.

1969: Καταδίκες δεκαέξι μελών και στελεχών του ΚΚΕ από το στρατοδικείο Αθηνών.

1971: Συλλαμβάνονται τέσσερις βομβιστές του ΠΑΚ.

1972: Βομβιστικές επιθέσεις της RAF σε Ακουρσμπουργκ και Μόναχο, πέντε τραυματίες αστυνομικοί και εξήντα καταστραμμένα αυτοκίνητα.

1974: Καταδίκη 27 ατόμων από το στρατοδικείο Ιωαννίνων για συμμετοχή στην οργάνωση “Αρης Βελουχιώτης“.

1979: Βόμβα στην αίθουσα του εργατοδικείου στην Ομόνοια (ΕΛΑ).

1981: Πεθαίνει ο αγωνιστής του IRA Francis Hughes μετά από 59 μέρες απεργίας πείνας.

1985: Φασίστες της ΕΠΕΝ υπό τον Μάκη Βορίδη επιτίθενται σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την αστυνόμευση των Εξαρχείων και την αστυνομική βία.

1998: Βόμβες σε δύο εκθέσεις αυτοκινήτων σε Κατεχάκη και Μεσογείων (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Προσωπικά, είμαι πολύ αισιόδοξος και θα επιμείνω στην άποψή μου. Η ΝΔ θα λάβει αυτοδυναμία και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Ο ελληνικός λαός στο δίλημμα, αστάθεια ή κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποκλείεται να επιλέξει την αστάθεια. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελέγη από τον ελληνικό λαό για να κάνει τη ζωή του καλύτερη. Όσο πετυχαίνουμε αυτόν τον στόχο, δεν έχουμε να ανησυχούμε για τίποτα.

Σπυρίδων-Αδωνις Γεωργιάδης

(Ο Μητσοτάκης είπε στους βουλευτές του ότι πρέπει να ιδρώσουν τη φανέλα για να ξανακερδίσουν τις εκλογές. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός του, όμως το έχει σίγουρο. Οχι μόνο θα κερδίσουν, αλλά θα πάρουν αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή και δε θα χρειαστεί να υπάρξει δεύτερη. Οπως το περιγράφει, μάλιστα, αυτό θα γίνει περίπου αυτόματα: οι αντίπαλοι αποτελούν τον ορισμό της αστάθειας, οπότε μπροστά στο φόβο της αστάθειας οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν και πάλι Μητσοτάκη. Η συνέντευξη – δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της Political – είναι προφανές ότι έχει γίνει με γραπτές ερωτήσεις και απαντήσεις, οπότε δεν υπάρχει follow up ερώτηση. Εστω και για ξεκάρφωμα, ένας δημοσιογράφος θα ρωτούσε από πού αντλεί αυτή τη βεβαιότητα ο ακροδεξιός κτλ. υπουργός. Αλλά και ο τελευταίος κάθε άλλο παρά πολιτικά αφελής είναι. Πολιτικό μάρκετινγκ κάνει. Οχι για λογαριασμό του Μητσοτάκη, αλλά για τον εαυτό του. Πετώντας μια… φιδεμπορική ατάκα, λέγοντας αυτό που ξέρει ότι οι πάντες ξέρουν ότι δε στέκεται με τίποτα, κόβει την περαιτέρω συζήτηση. Θυμίζει την ιστορική πλέον ατάκα που έλεγε ο Γιόχαν Κρόιφ στους παίκτες της Μπαρτσελόνα, προτού βγουν στον αγωνιστικό χώρο: «Βγείτε έξω και απολαύστε το». Μόνο που – τηρουμένων των αναλογιών – ούτε η ΝΔ είναι Μπαρτσελόνα ούτε ο ακροδεξιός κτλ. υπουργός είναι Κρόιφ. Πάντα τηρουμένων των αναλογιών, είναι σαν να παίζει ο ΟΦΗ με τη Μπαρτσελόνα και ο Κόντης να εκφράζει βεβαιότητα νίκης και πρόκρισης! Πίσω από αυτή την επιτηδευμένη βεβαιότητα κρύβεται η επένδυση στο δικό του πολιτικό μέλλον, στην μετά-Μητσοτάκη εποχή. Το βασικό επιχείρημα του ακροδεξιού κτλ. στελέχους της ΝΔ θα είναι: «Εγώ ήμουν συνέχεια στα χαρακώματα, έδινα μάχη για να κερδίσουμε με αρχηγό τον Μητσοτάκη, όμως ο Δένδιας κρυβόταν και υπονόμευε τον Μητσοτάκη. Εγώ ενδιαφερόμουν για την παράταξη, ενώ ο Δένδιας ενδιαφερόταν μόνο για τον εαυτό του». Κανονικό πολιτικό μάρκετινγκ επιπέδου τηλεπλασιέ που πουλάει έντυπη σαβούρα και την παρουσιάζει σαν απαύγασμα γνώσης, σοφίας και λογοτεχνικότητας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo