Τρεις φορές είχαν χειροκροτήσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον κυβερνητικό εταίρο Π. Καμμένο, πριν αρχίσει το πατιρντί. Προφανώς δεν ήξεραν τι θ’ ακολουθούσε και ίσως μερικοί απ’ αυτούς να εύχονταν στη συνέχεια να είχαν πάθει παράλυση τα χέρια τους. Αυτά έχουν, όμως, οι… ανάρμοστες σχέσεις. Η ομιλία Καμμένου στη συνεδρίαση του περασμένου Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας συζήτησης και ψήφισης του νομοσχέδιου Παππά για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, θορυβώδης και παραληρηματική όπως πάντα, είχε απ’ όλα.
Είχε ένα γερό ξεκατίνιασμα με τη Βούλτεψη. Ξεκίνησε με αναφορές στο «Ποσειδώνιο», στη Μύκονο, στις σαμπάνιες των 60.000 ευρώ, στους φίλους του ενός και της άλλης (χωρίς ονόματα), στην υποστήριξη που προσέφερε η Βούλτεψη στον Καμμένο σε κάποιες παλιότερες δικαστικές του περιπέτειες (ήταν φαίνεται στενοί πολιτικοί φίλοι τότε) και ολοκληρώθηκε με τη Βούλτεψη να αποκαλεί συνεχώς τον Καμμένο «ψεύτη», να τον προκαλεί να παρουσιάσει κάποια δικά της σημειώματα στα οποία αναφέρθηκε, και τον Καμμένο να εγκαταλείπει την αίθουσα της Βουλής αφήνοντάς μας με την απορία: του έστελνε ή όχι σημειώματα η Βούλτεψη και τι στο διάολο έγραφαν αυτά τα σημειώματα; Αν κρίνουμε, πάντως, από την εξέλιξη της συζήτησης, με τη Βούλτεψη να τον προκαλεί να φέρει τα σημειώματα και να τον αποκαλεί συνεχώς «ψεύτη» και «συκοφάντη», χωρίς να παίρνει απάντηση, μάλλον η πονηρή Σοφία δεν του έστελνε σημειώματα. Ολοι κατάλαβαν, πάντως, ότι οι δυο τους έλυναν εκ των υστέρων κάποιες παλιές διαφορές τους, από την εποχή που ο Καμμένος ήταν στη ΝΔ, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να καταλάβει ποιες ήταν αυτές οι διαφορές, αφού και οι δύο μιλούσαν με γρίφους. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, είχαν προλάβει προηγουμένως να χειροκροτήσουν τρις τον Καμμένο, που πριν αρχίσει να ξεκατινιάζεται με τη Βούλτεψη κατήγγελε τη διαπλοκή και τους νταβατζήδες.
Είχε, όμως, και Δημητράκη Γιαννακόπουλο το μενού Καμμένου. Τον εκβίασε είπε, στέλνοντάς του SMS! Από το περιεχόμενο των SMS, πάντως, δεν στοιχειοθετούνταν κακουργηματική εκβίαση, όπως τη χαρακτήρισε ο Καμμένος. Του έγραψε (πάντα σύμφωνα με τον Καμμένο), ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα ρίξει την κυβέρνηση, επειδή ο Καμμένος δεν φρόντισε να διοριστεί στο υπουργείο Υγείας κάποιος Γιώργος των ΑΝΕΛ και επίσης δε φρόντισε να αποτρέψει το διορισμό του Κοντονή. «Καλημέρα. Θα μπει ο Γιώργος, υποψήφιός μας, στο Υγείας ως εξωκοινοβουλευτικός; Παρακαλώ, πρόσεξε μην μας ξαναβάλουν πουθενά τον Κοντονή», έγραφε το κατά Καμμένο SMS του Γιαννακόπουλου.
Ερώτημα πρώτο: γιατί ο Καμμένος έδωσε στη δημοσιότητα τα –επιπέδου κακουργηματικής εκβίασης!- SMS ένα μήνα μετά την αποστολή τους;
Ερώτημα δεύτερο: γιατί ο Καμμένος δεν έδωσε στη δημοσιότητα και τις δικές του απαντήσεις στα SMS του Γιαννακόπουλου; Οταν στην αρχή του λέει συγχαρητήρια και πρόσεξε το ένα, πρόσεξε το άλλο, κάτι πρέπει να του έχει απαντήσει ο Καμμένος στο ενδιάμεσο, για να πάθει μετά ο Γιαννακόπουλος την έκρηξη και να απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση.
Ερώτημα τρίτο: πόσο φιλαράκια ήταν ο Καμμένος με τον Δημητράκη; Κρίνοντας από τα πρώτα SMS, με τα θερμά συγχαρητήρια για την εκλογική νίκη των συριζανέλ, μιλάμε για κολλητάρια, όχι απλώς για φιλαράκια.
Ερώτημα τέταρτο: πώς θα χαρακτήριζε ο Καμμένος κάποιον που «δίνει» εν ψυχρώ τον κολλητό του, λέγοντας από το βήμα της Βουλής ότι τον έπιαναν με κόκα στην τσέπη και τηλεφωνούσε ο μπαμπάς του και τον άφηναν οι μπάτσοι; Εφόσον αυτό αληθεύει και εφόσον ο Καμμένος το γνώριζε, δεν είναι ένοχος για συγκάλυψη πολλαπλών εγκλημάτων; Διότι και το να σε πιάνουν με κόκα στις τσέπες είναι έγκλημα και το να μη σε παραπέμπουν, αλλά να σε αφήνουν ελεύθερο, είναι έγκλημα.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, είχαν προλάβει ήδη να χειροκροτήσουν τρις τον Καμμένο, πριν αυτός αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας, συνοδευόμενος από τις κραυγές και τα «γαλλικά» της Βούλτεψη. Και ο αρμόδιος για το νομοσχέδιο υπουργός Ν. Παππάς, που τη νύχτα της εκλογικής νίκης διασκέδαζε παρέα με τον Καμμένο, που είχε φροντίσει να ανοίξει εκτάκτως το «Ποσειδώνιο» για ένα πριβέ σκυλογλέντι των δύο υπουργών και της εκλεκτής συντροφιάς τους, υπό τους νταλκαδιασμένους σκοπούς του Πλούταρχου, απαξίωσε να απαντήσει στο πολιτικό αίτημα που του υπέβαλε ο Καμμένος. Τι ζήτησε; Να προσθέσει ο Παππάς μια διάταξη ακόμη, «ότι άτομα που θέλουν να εμπλακούν στη μετοχική σύνθεση (σ.σ. καναλιών), δεν μπορεί να είναι καταδικασμένοι ή να διώκονται για αδικήματα όπως αυτό της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εκβίασης».
Ο Καμμένος ισχυρίστηκε ότι ο Γιαννακόπουλος θέλει να γίνει καναλάρχης και γι’ αυτό στήριξε προεκλογικά τους συριζανέλ, μέσω του σάιτ που έχει. Για να το λέει κάτι θα ξέρει. Προφανώς το συζήτησε μαζί του. Τι του είπε, όταν ο Γιαννακόπουλος του εκμυστηρεύθηκε τον πόθο του; Μπορούμε να το μαντέψουμε. Εκτός αν ο Γιαννακόπουλος δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες, οπότε τα λεγόμενα του Καμμένου είναι «μούφα». Αλλο «παιχνίδι» γινόταν με τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος θεωρεί εαυτόν ριγμένο και εξαπατημένο.
Εμείς οι κοινοί θνητοί, που δεν έχουμε την ευτυχία των φιλικών σχέσεων με τον Τράκη (έτσι τον αποκαλούν κοροϊδευτικά οι οπαδοί του ΠΑΟ), ξέρουμε ότι αυτός έχει πρωταγωνιστήσει σε απείρου κάλλους «αθλητικά» επεισόδια. Θυμόμαστε, για παράδειγμα, τότε που απαθανατίστηκε έξω από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού να φωνάζει: «Σπανούλη, βγες έξω να σου μπιιιπ τη μάνα» και άλλα τέτοια εύηχα! Για επίδοξος καναλάρχης δεν ξέρουμε (για να το λέει ο Καμμένος κάτι θα ξέρει), όμως ξέρουμε πως αυτό το αγλάισμα των γηπέδων είναι διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ και λίγες μέρες πριν το παραληρηματικό σόου Καμμένου μιλούσε (ο Γιαννακόπουλος) από το βήμα της Βουλής. Είχε προσκληθεί ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων στη συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο. Εξαπέλυσε μύδρους για τη διάταξη του πολυνομοσχέδιου που τροποποιεί τη φορολόγηση των εκτός πατέντας φαρμάκων, κατήγγειλε ότι αυτή η διάταξη εξυπηρετεί ισραηλινές εταιρίες και προεξόφλησε το κλείσιμο πολλών ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών και απώλεια 11.000 θέσεων εργασίας. Κι ο Καμμένος τότε δεν είπε τίποτα. Γιατί άραγε; Και τι συνέβη στο μεταξύ;
Κατά τη δική μας κρίση, ο Καμμένος δεν ενήργησε ερήμην του Μαξίμου. Μπορεί στη διάρκεια της παρέμβασής του να… εκτροχιάστηκε, διότι η Βούλτεψη του «χωνόταν» συνέχεια με στόχο να τον «εκτροχιάσει», όμως το περιεχόμενο της ομιλίας του μας φάνηκε απόλυτα συγχρονισμένο με το Μαξίμου. Φάνηκε σαν ο Καμμένος να έτρεξε να «κάψει» την υπόθεση, προλαβαίνοντας στη στροφή τον Γιαννακόπουλο. Τον Γιαννακόπουλο που παλιότερα είχε οργανώσει ολόκληρο πόλεμο κατά του Μπουμπούκου, όταν αυτός ήταν υπουργός Υγείας του Σαμαρά. Ο λόγος ήταν και πάλι τα συμφέροντα των ελλήνων φαρμακοβιομήχανων. Ακόμα και μια οπαδική φυλλάδα του Γιαννακόπουλου έβριζε τον Μπουμπούκο, κατηγορώντας τον ως δωσίλογο και πράκτορα ξένων συμφερόντων. Παράλληλα, ο Γιαννακόπουλος έβαλε το σάιτ του να κάνει φουλ προπαγάνδα υπέρ των συριζανέλ. Προσδοκούσε, προφανώς, ότι μια κυβέρνηση των συριζανέλ θα έβαζε βέτο στο σχέδιο της τρόικας για τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Είναι βέβαιο ότι ο φίλος του ο Καμμένος τον είχε διαβεβαιώσει σχετικά. Αν του είχε τάξει και κανάλι, αλλά μετά προέκυψε το «ντιλ» των Τσιπραίων με τους μεγάλους καναλάρχες, οπότε το τάξιμο πήγε φούντο, δεν το γνωρίζουμε. Ισως μας διαφωτίσει τις επόμενες μέρες ο Τράκης (αυτή η ιστορία σίγουρα θα έχει συνέχεια).
Ο Γιαννακόπουλος, αφού έβαλε το «περιβάλλον» του να δηλώσει «που να δείτε και τα SMS που έχει ο Γιαννακόπουλος από τον Καμμένο» (εμείς περιμένουμε με αδημονία να τα δούμε), έκανε επίσημη δήλωση, στην οποία μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, που δυστυχώς πια ούτε τους ανεξάρτητους αλλά ούτε και τους Ελληνες εκπροσωπεί, ταυτιστήκαμε και τον στήριξα προσωπικά επειδή πίστεψα ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα ελευθερώσει την πατρίδα μας από τις ξένες δυνάμεις κατοχής. Πίστεψα κι εγώ όπως χιλιάδες Ελληνες ότι είναι πατριώτης κι όχι ένας ακόμη προδότης. Ποιος θα περίμενε ότι κι αυτός τελικά θα στηνόταν στα τέσσερα και γλείφοντας εκεί που έφτυνε, θα έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε ένα ακόμη μνημόνιο, το βαρύτερο και το σκληρότερο, οδηγώντας τους Ελληνες ακόμη πιο βαθιά στην καταστροφή και παραδίδοντας την πατρίδα μας στα κοράκια. Κι αυτό δεν αλλάζει όσο κι όποιον κι αν επιχειρήσει να συκοφαντήσει ο “ηθοποιός'' Καμμένος»!
Ελεγε και πολλά ακόμη, στο ίδιο μήκος κύματος, ντούρα και… πατριωτικά, που δεν έχει νόημα να παραθέσουμε. Εκείνο που βλέπουμε είναι πως έχει ανοίξει το καπάκι ενός από τους βόθρους και τα λύματα «κοσμούν» το σαλόνι της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Δεν ξέρουμε πόσοι βόθροι ακόμα θ' ανοίξουν (ο Κουρής, για παράδειγμα, είναι διαπρύσιος υποστηρικτής των συριζανέλ και δε χρειάζεται να πούμε τι εστί Κουρής), όμως και ένας αρκεί. Αλλωστε, πέρα από επεισόδια τύπου «Καμμένος VS Τράκης», υπάρχουν οι καλές σχέσεις των Τσιπραίων με τους καναλάρχες.