Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα
  • Σαν σήμερα 17 Αυγούστου
  • Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική
  • JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ
  • Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ
  • Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ο ΟΟΣΑ στη θέση της τρόικας!
Πολιτική

Ο ΟΟΣΑ στη θέση της τρόικας!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Φεβ 2015, 00:00

«Ενας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά, φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις» τραγουδούσε άλλοτε ο Σώτος Παναγόπουλος. Αγαπημένο τραγούδι και αγαπημένος τραγουδιστής του Καραμανλή του πρεσβύτερου. Ο Τσίπρας, βέβαια, ανήκει σε άλλη γενιά, οπότε αποκλείεται να ψιθύρισε αυτό το τραγούδι στον Ανχελ Γκουρία, γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, τον οποίο υποδέχτηκε και έγλειψε πατόκορφα, παρουσιάζοντάς τον σαν το αντίπαλο δέος της κακιάς τρόικας. Αλλωστε, οι αναμνήσεις από τα έργα και τις ημέρες του σενιόρ Γκουρία και του οργανισμού που διευθύνει είναι τόσο νωπές που ένας σώφρων πολιτικάντης έχει κάθε λόγο να τις απωθεί. Κανένας δεν ξύνει με τη θέλησή του τις δικές του πληγές.

«Η πρόταση περί κατάργησης της ενιαίας τιμής αποτελεί οργανικό στοιχείο της πρόσφατης έκθεσης του ΟΟΣΑ, αλλά, πέρα από τη διεθνή εμπειρία, αγνοεί την ανάγκη για την πολυφωνία και πλουραλιστική παραγωγή – διάδοση και αναπαραγωγή της γνώσης. Είναι πρόταση που περιλαμβάνεται στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αυτή τη μαύρη βίβλο του νεοφιλελευθερισμού. Οπως σε όλα τα θέματα, παίζοντας με τις λέξεις και εξαπατώντας τον κόσμο, ο ΟΟΣΑ χρησιμοποιεί τον όρο “απελευθέρωση της τιμής’’ και όχι τον όρο “κατάργηση της τιμής προστασίας της εγχώριας παραγωγής και διακίνησης βιβλίων’’. Είναι μια πολύ συνηθισμένη πρακτική και στρατηγική από τη μεριά του νεοφιλελεύθερου ιερατείου, που βαφτίζει μεταρρύθμιση κάθε βάρβαρη απορρύθμιση». Αλέξης Τσίπρας, 17 Μαρτίου του σωτηρίου έτους 2014.

Εντεκα μήνες μετά, ο Τσίπρας δέχεται τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ στο Μαξίμου, τον γλείφει πατόκορφα, κάνει γαργάρα τις προ εντεκαμήνου δηλώσεις του ακόμα και για την περιβόητη «εργαλειοθήκη», δίνοντας με αισχρό τρόπο συγχωροχάρτι στον ΟΟΣΑ («η λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ δεν ήταν πράγματι εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά εργαλειοθήκη της προηγούμενης κυβέρνησης») και χρίζει τον ΟΟΣΑ… διάδοχο της τρόικας. Με τον ΟΟΣΑ θα εκπονήσει «σαρωτικές μεταρρυθμίσεις» η σημερινή συγκυβέρνηση, ανακοίνωσε ο Τσίπρας. Δηλαδή, με εκείνο τον οργανισμό που πάντα εξαπατά τον κόσμο και αποτελεί μέρος του νεοφιλελεύθερου ιερατείου, όπως έλεγε ο Τσίπρας το Μάρτη του 2014.

Η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ πρέπει να είχε «ψηθεί» από καιρό. Από τις 29 Γενάρη, έχοντας μόλις παραλάβει το υπουργείο και ετοιμαζόμενος για το ταξίδι σε Ρώμη-Παρίσι-Λονδίνο-Βερολίνο, ο Μπαρουφάκης ανακοίνωσε: «Ο Angel Gurria, Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, αποδέχθηκε πρόσκληση του πρωθυπουργού και θα επισκεφθεί τη χώρα μας, την 11η Φεβρουαρίου, με σκοπό να συζητήσει με το οικονομικό επιτελείο τις προτάσεις της κυβέρνησης περί ριζικών μεταρρυθμίσεων». Επελέγη ο ΟΟΣΑ για να ζητηθεί από τους ιμπεριαλιστές δανειστές να είναι αυτός που θα αντικαταστήσει την τρόικα κατά την περίοδο της «γέφυρας», ώστε να πουν στον ελληνικό λαό ότι έφυγε η «κακιά» τρόικα και ήρθε ο «καλός» ΟΟΣΑ.

Δεν γνωρίζουμε αν το Eurogroup θα δεχτεί αυτή την κωλοτούμπα (αυτό θα εξαρτηθεί και από τις σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα), όμως οι προθέσεις της κυβέρνησης να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, αλλάζοντας τη βιτρίνα και όχι το περιεχόμενο, είναι προφανείς. Γιατί ο ΟΟΣΑ αποτελεί ένα εργαλείο στα χέρια του διεθνούς καπιταλισμού και των ηγετριών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Οι στόχοι του είναι ίδιοι μ’ αυτούς του ΔΝΤ, με τη διαφορά ότι ο ΟΟΣΑ δε δίνει δάνεια, αλλά εκπονεί σχέδια τα οποία άλλοι μηχανισμοί καλούνται να επιβάλουν.

Επειδή δεν είμαστε Λωτοφάγοι, μπορούμε εύκολα να θυμηθούμε τα συνεχή σούρτα-φέρτα του Γκουρία στην Ελλάδα, όχι μόνο παλιότερα, όταν εισηγούνταν διαρκώς αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, αλλά και πρόσφατα, κατά τα μνημονιακά χρόνια.

Λίγο πριν ο Παπανδρέου πάει στο Καστελόριζο για ν’ ανακοινώσει την προσφυγή στο «μηχανισμό διάσωσης», το Μάρτη του 2010, ο Γκουρία ήρθε στην Αθήνα και έκανε προπαγάνδα υπέρ του ΔΝΤ, σε συναντήσεις με τον Παπανδρέου και τους Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη, Σαχινίδη. «Είναι αδύνατον να χρεοκοπήσει μια χώρα που το οικονομικό επιτελείο της προέρχεται από τον ΟΟΣΑ», δήλωσε σε δείπνο που του παρέθεσαν στη σκιά της Ακρόπολης, αναφερόμενος στους παριστάμενους Παπακωνσταντίνου και Κατσέλη, πρώην στελέχη του ΟΟΣΑ. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι συναντήθηκε με τον Λοβέρδο και του παρέδωσε «προτάσεις για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού» και τη θέσπιση «μεγαλύτερης ευελιξίας» στην αγορά εργασίας. Αυτές οι προτάσεις νομοθετήθηκαν από τους Λοβέρδο και Παπακωνσταντίνου. Οι δύο πρώτοι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου ήταν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι 3863 και 3865 του 2010.

Τον Αύγουστο του 2011 ο Γκουρία ξαναήρθε στην Ελλάδα. Το πρώτο που έκανε ήταν να συμμετάσχει σε μια φιέστα που του οργάνωσε η κυβέρνηση, για να παρουσιάσει την έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία «προέβλεπε» ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012. «Ο ΟΟΣΑ διαψεύδει τις Κασσάνδρες περί χρεοκοπίας της χώρας», δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, ενώπιον του Γκουρία που τον επιβεβαίωσε, χαρακτηρίζοντας την έκθεση του ΟΟΣΑ «ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα και την κυβέρνηση, που έχουν υλοποιήσει ένα εντυπωσιακό εύρος μεταρρυθμίσεων»! Από τους υπόλοιπους υπουργούς συναντιέται με τη Διαμαντοπούλου και της καταθέτει «προτάσεις» για τις αλλαγές που χρειάζεται το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, εστιάζοντας κυρίως στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Στην ανώτατη εκπαίδευση υπάρχουν θέματα που έχουν να κάνουν με τις εγγραφές και τις αποφοιτήσεις, όπως και τη σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας», δηλώνει με νόημα ο Γκουρία. Σε λιγότερο από ένα μήνα, η έκθεση του ΟΟΣΑ είχε πάρει τη μορφή του νόμου 4009/2011, γνωστού ως «νόμος Διαμαντοπούλου»!

Το Νοέμβρη του 2013 ξανά στην Αθήνα ο Γκουρία. Αυτή τη φορά φέρνει το περιβόητο toolkit (εργαλειοθήκη), που παρουσιάζει σε ειδική εκδήλωση στην ΤτΕ. Την είχε παραγγείλει στον ΟΟΣΑ η προηγούμενη συγκυβέρνηση, πληρώνοντας ένα ποσό που έφτασε τα 900.000 ευρώ. Γνωρίζουμε όλοι τι περιλάμβανε η «εργαλειοθήκη»: ημερομηνία λήξης φρέσκου γάλακτος, άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές, πώληση φαρμάκων εκτός φαρμακείων κτλ. Ο Γκουρία συναντιέται με Σαμαρά, Βενιζέλο, Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Προβόπουλο και μοιράζει συγχαρητήρια. «Εχετε κάνει εξαιρετική δουλειά», λέει, τονίζοντας πως η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση παγκοσμίως στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις!

Αυτόν τον στυγνό ιμπεριαλιστικό οργανισμό παίρνουν ως βασικό σύμβουλό τους ο Τσίπρας και το οικονομικό του επιτελείο. Σ’ αυτόν τον άνθρωπο απευθύνεται ο Τσίπρας με δουλοπρεπές γλείψιμο: «Είστε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για την Ευρώπη διότι μιλάτε για την ανάπτυξη»!

ΥΓ. Ο νεοφιλελεύθερος Κ. Χατζηδάκης, που πλήρωσε πολιτικά την εμμονή του στην πλήρη εφαρμογή της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη: «Μπράβο στον κ. Τσίπρα για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ! Το “φύλλο συκής” γι’ αυτήν τη στροφή ήταν η αποσύνδεση του ΟΟΣΑ από την εργαλειοθήκη και η βάπτισή του στην “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” της Αριστεράς. Ωστόσο, τα στοιχεία είναι ξεροκέφαλα: Η εργαλειοθήκη ήταν του ΟΟΣΑ με ημερομηνία παρουσίασης 27.11.2013 και υπογραφή του ίδιου του κ. Gurria! (σελ. 3 της μελέτης). Αν ο ΟΟΣΑ μέχρι τώρα υπηρετούσε εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως ισχυριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς η κυβέρνηση ζητεί τη συνεργασία ενός τέτοιου οργανισμού; Στην μόλις προχθεσινή έκθεση “Going for Growth-Greece 2015”, ο ΟΟΣΑ χαιρετίζει τις αλλαγές που προωθήθηκαν με την εργαλειοθήκη και ζητά άλλες προς την ίδια κατεύθυνση! Τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις θα προωθήσει η κυβέρνηση; Δεν ξέρω αν αυτή η στροφή προς τον ΟΟΣΑ θα αρκέσει για συμφωνία στις Βρυξέλλες».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠρος Χαχόλους προγραμματικών δηλώσεων το ανάγνωσμα
Επόμενο άρθρο Βάθεμα της κινεζοποίησης προτείνει ο ΟΟΣΑ

Σχετικά Αρθρα

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

Πολιτική 9 Αυγ 2026, 11:47

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

Πολιτική 31 Ιούλ 2026, 13:21

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

Πολιτική 29 Ιούλ 2026, 11:14

Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 19:57

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 09:40
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα

Η Μελόνι διαπραγματεύεται με το Κιγκάλι για return hubs, ενώ η ΕΕ μετατρέπει την Αφρική σε υπεράκτια ζώνη απελάσεων

17 Αυγ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Αυγούστου

17 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική

16 Αυγ 2026, 08:51
Διεθνή

JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ

16 Αυγ 2026, 08:36
Διεθνή

Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ

16 Αυγ 2026, 08:11
Κόντρες

Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς

16 Αυγ 2026, 07:48
Η παπάρα

Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα

16 Αυγ 2026, 05:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

16 Αυγ 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

14 Αυγ 2026, 17:54
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Αυγούστου

Ινδονησία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1945).

Γκαμπόν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Αργεντινή: Ημέρα San Martin (1850).

1936: Καίγονται χιλιάδες «κομμουνιστικά» βιβλία σε τεράστια πυρά στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

1944: Μπλόκο της Κοκκινιάς (150 νεκροί).

1954: Εκτελείται ο Νίκος Πλουμπίδης.

1956: Η Δυτική Γερμανία θέτει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo