Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γάζα: Οι Γιατροί Υπό Επίθεση – Δείτε το ντοκιμαντέρ που έκοψε το BBC
  • Μια Aμερικανίδα ξεμπροστιάζει τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ
  • Σαν σήμερα 25 Φλεβάρη
  • Ενας αμερικανοτσολιάς προμοτάρει το αμερικάνικο LNG
  • Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει
  • O Μr Bean είναι πονηρός
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Οι δεσμεύσεις του Καμμένου προς τον έμπορο όπλων Παπαδόπουλο
Πολιτική

Οι δεσμεύσεις του Καμμένου προς τον έμπορο όπλων Παπαδόπουλο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Δεκ 2017, 00:00

«Προσοχή!!! Για κανένα λόγο να μην καθυστερήσει η διαδικασία εκποίησης. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε επίπεδο πολιτικό. Συνεχή και καθημερινή παρακολούθηση». Αυτά σημείωνε με στυλό, στο περιθώριο εγγράφου του ΓΕΣ, αξιωματικός του στρατού, που ενημέρωνε τους συναδέλφους του χειριστές της υπόθεσης ότι είναι εντολή του υπουργού και πρέπει να τσακιστούν να εκτελέσουν γρήγορα!

Φέιγ-βολάν έχει κάνει τα έγγραφα του υπουργείου Αμυνας ο Λοβέρδος, αδιαφορώντας αν είναι διαβαθμισμένα (το συγκεκριμένο φέρει την επισήμανση «Εμπιστευτικό»). Κορόιδο είναι; Εχοντας την κατάλληλη πηγή πληροφόρησης και βλέποντας ότι η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο στο συγκεκριμένο ζήτημα, τροφοδοτεί την επικαιρότητα με έγγραφα, χωρίς πια να τα καταθέσει προηγουμένως στη Βουλή και να ζητήσει να ενημερωθούν οι βουλευτές με την εθιμική διαδικασία του απορρήτου (βλέπουν μόνο τα έγγραφα, σε μια αίθουσα της Βουλής, παρουσία υπαλλήλου που εξασφαλίζει ότι δε θα πάρουν αντίγραφα). Αφού ο Βούτσης σφραγίζει τα έγγραφα και τα παραδίδει στην κυβέρνηση, χωρίς να επιτρέπει να λάβουν γνώση οι βουλευτές, ο Λοβέρδος έχει αποδεσμευτεί και «μπουμπουνάει» τα έγγραφα μόλις φτάσουν στα χέρια του, διατηρώντας «ζεστή» την υπόθεση του «σκανδάλου Παπαδόπουλου».

Η νέα σοδειά εγγράφων που δημοσιοποίησε ο Λοβέρδος δε στερείται ενδιαφέροντος.  Στις 20 Ιούνη του 2016, ο Παπαδόπουλος στέλνει επείγον έγγραφο με παραλήπτη τον Καμμένο, με τον οποίο τον ενημερώνει ότι ο πελάτης του «Βασίλειον της Ιορδανίας» ενδιαφέρεται να αγοράσει 300.000 βλήματα. Αναφέρει, μάλιστα, ότι έκανε πρόσφατα επαφές με στελέχη του υπουργείου. Το πρώτο που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως σ' αυτό το έγγραφο ο Παπαδόπουλος δεν εμφανίζεται σαν εκπρόσωπος της Ιορδανίας, αλλά ως μεσάζοντας που έχει έναν πελάτη και θέλει να του πουλήσει βλήματα που τυχόν δεν τα χρειάζεται ο ελληνικός στρατός. Δεύτερο, ο Καμμένος οφείλει να δώσει απαντήσεις για το ποια ήταν τα στελέχη του υπουργείου με τα οποία έκανε επαφές ο Παπαδόπουλος. Μήπως ήταν ο ίδιος ο Καμμένος;

Τρίτο, δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας  ότι η πώληση αφορά βλήματα που κοντεύουν να λήξουν και που ο ελληνικός στρατός ή θα πρέπει να τα πουλήσει ή θα πρέπει, όταν λήξουν, να τα καταστρέψει. Επομένως, αυτός που θα τα αγοράσει θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλιώς θα αγοράσει άχρηστα πυρομαχικά. Αλήθεια, συμμετέχει σε κάποιον πόλεμο ο ιορδανικός στρατός και είχε ανάγκη από μια τόσο μεγάλη ποσότητα βλημάτων κοντά στην ημερομηνία λήξης; Εκτός αν ο ιορδανικός στρατός είναι απλά η βιτρίνα, πίσω από την οποία κρύβονται εκείνοι που πράγματι συμμετέχουν σε πόλεμο και αγοράζουν πυρομαχικά λαθραία, κάνοντας ζάμπλουτους τους γνωστούς μεσάζοντες (οι οποίοι δεν είναι… μοναχοφάηδες – «ταΐζουν» κόσμο).

Στο περιθώριο της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Παπαδόπουλου έχει σημειωθεί χειρόγραφα: «ΓΕΣ/ΕΓΑ – Να απαντήσουμε άμεσα ότι υπάρχει η δυνατότητα πώλησης (είναι διαθέσιμα προς πώληση)».  Την απάντηση τη δίνει ο Καμμένος, προφανώς, γιατί σ' αυτόν απευθύνεται το «επείγον» έγγραφο του Παπαδόπουλου. Αλήθεια, δεν ήξερε ο Καμμένος ότι από την ελληνική νομοθεσία απαγορεύεται η αγορά ή πώληση όπλων και πυρομαχικών με την παρέμβαση μεσάζοντα; 'Η μήπως είχαν γίνει και άλλες μπίζνες προηγούμενα με τον ίδιο τρόπο;

Στις 27 Ιούνη (σε πέντε μέρες δηλαδή από το έγγραφο Παπαδόπουλου!), το υπουργείο Αμυνας βγάζει προς εκποίηση 300.000 βλήματα (παραγωγής ΠΥΡΚΑΛ από το 1974 μέχρι και το 1985). Οσα ακριβώς ζητούσε ο Παπαδόπουλος! Δεν είχε, βέβαια, μαντικές ιδιότητες ο έμπορος όπλων. Είχε υπάρξει προσυνεννόηση: «τόσα θέλω – τόσα θα σου πουλήσουμε».

Στις 27 Ιούλη εκδόθηκε το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Υποστηρίξεως του ΓΕΣ, που φέρει την αποκαλυπτική χειρόγραφη σημείωση: «Υπάρχουν δεσμεύσεις σε επίπεδο πολιτικό». Εχει δεσμευτεί ο Καμμένος στον Παπαδόπουλο, δηλαδή!

Ενα χρόνο μετά, στις 13 Ιούνη του 2017, υπογράφηκε η γνωστή διακρατική σύμβαση πώλησης της ίδιας ποσότητας και του ίδιου τύπου πυρομαχικών, με τον Παπαδόπουλο να εμφανίζεται όχι ως μεσάζοντας, όπως το 2016 με την Ιορδανία, αλλά ως εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Κι αν για τη «δουλειά» με τη Σαουδική Αραβία ο Τσίπρας και ο Καμμένος μας είπαν ότι τη χάλασε κάποιος Σφακιανάκης, ο οποίος είναι μεσάζοντας και ήθελε τη «δουλειά» για πάρτη του, για τη «δουλειά» με την Ιορδανία, που τόσο πολύ βιά-ζονταν να ολοκληρώσουν ο Παπαδόπουλος και ο Καμμένος (με τον τελευταίο να δίνει τις σχετικές εντολές στους αρμόδιους αξιωματικούς), δεν μάθαμε ποτέ. Εκτός αν μάθουμε τίποτα περισσότερο από τη συζήτηση που κάποια στιγμή θα γίνει στη Βουλή, μετά την Ερώτηση που υπέβαλε ο Λοβέρδος (ο Καμμένος θα απαντήσει γραπτά ή δε θα απαντήσει, οπότε το πιθανότερο είναι ο Λοβέρδος να επανέλθει με Επίκαιρη Ερώτηση που κάποια στιγμή θα συζητηθεί).

Τι τρέχει με αυτή την ιστορία το έχει καταλάβει ο καθένας. Πολιτικά, η αντιπολίτευση θα αντλήσει όση υπεραξία μπορέσει, δεδομένου ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε προφανή θέση άμυνας. Η κυβέρνηση συλλογικά και ο Τσίπρας προσωπικά, αφού -μολονότι αρχικά προσπάθησε να το αποφύγει- πήγε στη Βουλή και υπερασπίστηκε με πάθος τον κυβερνητικό εταίρο του. Με κάτι τέτοια, το «ηθικό πλεονέκτημα» που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ («μπορεί να εφαρμόζουμε τη μνημονιακή πολιτική, αλλά δεν είμαστε λαμόγια όπως οι προηγούμενοι») εξανεμίζεται και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ απομονώνεται εντελώς κοινωνικά.

Σε ό,τι αφορά αυτή καθαυτή την υπόθεση, είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πωλούνται όπλα. Με ή χωρίς μεσάζοντες. Οπλα που πωλούνται με τη μορφή της διακρατικής συμφωνίας, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν εμπόρευμα λαθρεμπόριου (αν όχι στο σύνολό τους, σε ένα μεγάλο ποσοστό). Δε θα χάψουμε το παραμύθι ότι οι προηγούμενοι ήταν «τύποι και υπογραμμοί» και όλα στράβωσαν όταν έγινε υπουργός ο Καμμένος. Ισως είχαν βρει αποτελεσματικότερους τρόπους για να κάνουν αυτές τις βρωμοδουλειές. Εκρυβαν, δηλαδή, με επιμέλεια τα ίχνη, γι' αυτό και ο Καμμένος δεν έχει καταφέρει να βρει κάτι για να τους το προσάψει. Εκτός αν βρήκε, αλλά δεσμεύεται να μην το αποκαλύψει και αναγκαστικά αμύνεται μέχρι να περάσει η μπόρα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ακόμα, ότι το εμπόριο όπλων από μεριάς κράτους καλύπτεται από απόρρητες διαδικασίες, τις οποίες σέβονται όλα τα αστικά κόμματα (ακόμα και αυτά που καταψηφίζουν, όπως ο Περισσός). Θυμηθείτε ότι τη συγκεκριμένη πώληση την είχαν εγκρίνει στη Βουλή όλα τα κόμματα (πλην Περισσού) και έγινε γνωστή μόνο όταν ναυάγησε η εκτέλεσή της.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤα εν οίκω και τα εν δήμω
Επόμενο άρθρο Σκληραίνει η ενδοαστική κόντρα κυβέρνησης – δικαστών

Σχετικά Αρθρα

Βγήκαν τα ξεσκονόπανα στο Kefalonia focus

Πολιτική 21 Φεβ 2026, 07:23

Ολοι/ες την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Πολιτική 20 Φεβ 2026, 21:27

Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;

Αγροτικά 20 Φεβ 2026, 14:56

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Πολιτική 17 Φεβ 2026, 21:56

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 19:24

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 14:25
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γάζα: Οι Γιατροί Υπό Επίθεση – Δείτε το ντοκιμαντέρ που έκοψε το BBC

25 Φεβ 2026, 12:08
Διεθνή

Μια Aμερικανίδα ξεμπροστιάζει τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ

25 Φεβ 2026, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Φλεβάρη

25 Φεβ 2026, 00:01
Οικονομία

Ενας αμερικανοτσολιάς προμοτάρει το αμερικάνικο LNG

24 Φεβ 2026, 21:24
Αθλητισμός

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

24 Φεβ 2026, 19:39
Κόντρες

O Μr Bean είναι πονηρός

24 Φεβ 2026, 14:39
Διεθνή

Οι κυράδες της γης και οι αρουραίοι

24 Φεβ 2026, 13:12
Πολιτισμός

Βραβεία BAFTA: «Your dreams are an act of resistance» («Τα όνειρά σας είναι μια πράξη αντίστασης») – Υμνος στη μετανάστευση και τους μετανάστες

Το BBC έκοψε το "Free Palestine", με το οποίο έκλεισε την ομιλία του βραβευμένος με BAFTA δημιουργός

24 Φεβ 2026, 12:43
Υγεία

Oμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

24 Φεβ 2026, 11:27
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξανά στο εδώλιο ο Ν. Χλύκας, ο γιος του Απ. Χλύκας και ο Ηλ. Καλφούτζος

Κατηγορούνται ότι οργάνωσαν απάτη με ψευτοκτηνοτρόφους σε ψευτοβοσκότοπους

24 Φεβ 2026, 09:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Φλεβάρη

24 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Το Βατερλό του «απολιτικού» Βιμ Βέντερς και της Μπερλινάλε

23 Φεβ 2026, 09:20
Κόντρες

Τζαμάλα

23 Φεβ 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Φλεβάρη

23 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σικελία, Χίος, Μεσόγειος: υγρός τάφος για χιλιάδες πρόσφυγες – Τα σύνορα της Ευρώπης περιγράφονται με πτώματα

22 Φεβ 2026, 09:22
Διεθνή

Σαουδάραβας ακαδημαϊκός κατηγορεί τα ΗΑΕ ότι λειτουργούν ως «Δούρειος Ιππος» του σχεδίου του «Μεγάλου Ισραήλ»

22 Φεβ 2026, 09:08
Πολιτισμός

Η παλαιστινιακή σημαία βγήκε (και) από την… κουζίνα

22 Φεβ 2026, 08:44
Παιδεία

Κατηγορίες σχολείων και απολυτηρίων: η αποθέωση του ταξικού διαχωρισμού

Το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate) στα δημόσια Λύκεια

22 Φεβ 2026, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Φλεβάρη

22 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Kαρναβάλια

21 Φεβ 2026, 08:03
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Φλεβάρη

Κουβέιτ: Εθνική γιορτή.

Φιλιππίνες: Ημέρα δύναμης του λαού.

1931: Συγκέντρωση κατά της ανεργίας μπροστά στον «Οίκο του ναύτη» (Πειραιάς), συγκρούσεις με τη χωροφυλακή με πολλούς τραυματίες και συλλήψεις.

1941: Πεθαίνει ο Ιωάννης Μεταξάς.

1946: Πρώτη μετά τη Βάρκιζα γενική συνέλευση αγωνιστών του ΕΛΑΣ (Αθήνα).

1973: Βόμβα της ΕΑΝ στην οδό Ειρήνης Αθηναίας (Αθήνα).

1977: Συλλαμβάνονται οι ακροδεξιοί βομβιστές Αργ. Κακαβάς (4η Αυγούστου) και Α. Καλέντζης (Νέα Τάξις) στην κατοχή των οποίων βρέθηκε οπλοστάσιο από πυροβόλα, εκρηκτικά και χειροβομβίδες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo