Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αμάρτησε για το στεφάνι της
  • Η μάχη της ελιάς
  • Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη
  • Eντατικές ενδο-παλαιστινιακές διαβουλεύσεις στο Κάιρο: Τα όπλα της Αντίστασης δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση
  • Επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς
  • Αυτά τα παιδιά γράφουν με το αίμα τους το αντιστασιακό έπος της Παλαιστίνης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Νικητής η αποχή
Πολιτική

ΕΕ των 27

Νικητής η αποχή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Ιούν 2009, 00:00

Ο Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο ήταν σίγουρα ο πιο ευτυχισμένος ευρωπαίος το βράδυ της Κυριακής 7 Ιούνη. Το νέο ρεκόρ αποχής, που σε κάποια χώρα έφτασε και το 80% και κατά μέσο όρο σε ολόκληρη την Ευρωλάνδη ξεπέρασε το 50%, τον άφηνε παγερά αδιάφορο. Η σαρωτική νίκη των χριστιανοδημοκρατικών και συντηρητικών κομμάτων ήταν που του προκαλούσε την τρελή χαρά. Η επανεκλογή του στην προεδρία της Κομισιόν για μια ακόμη πενταετή θητεία, ο μεγάλος προσωπικός του στόχος, είχε εξασφαλιστεί (έστω και αν ο Σαρκοζί και η Μέρκελ θέλουν η επανεκλογή να γίνει τον Οκτώβρη, μετά το νέο δημοψήφισμα της Ιρλανδίας). Οχι πως δεν τα ‘χει καλά και με αρκετές σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, όπως τη βρετανική, την ισπανική και την πορτογαλική, όμως η προεκλογική κίνηση του Μάριο Σοάρες και επτά ακόμη από τους «δεινόσαυρους» της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας τον είχε ανησυχήσει. Ετσι και σάρωναν οι σοσιαλδημοκράτες, η επανεκλογή του θα καθίστατο αυτομάτως ιδιαίτερα επισφαλής. Θα ήθελαν έναν καθαρά δικό τους στη θέση του. Ακόμα και αυτός ο αχώνευτος ο Σημίτης «έπαιζε» στο παρασκήνιο για τη θέση.

Ομως, οι σοσιαλδημοκράτες, σε όλες τους τις εκδοχές, ήταν αυτοί που συνετρίβησαν παντού, εκτός από την Ελλάδα και τη Μάλτα, όπου νίκησαν. Μιλάμε για συντριβή γιατί τέτοια ήταν όχι μόνο η ήττα σοσιαλδημοκρατών που βρίσκονται στην εξουσία (Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία), αλλά και αυτών που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά της Γαλλίας και της Ιταλίας. Συντριβή υπέστησαν και στη Γερμανία, όπου συγκυβερνούν με τους χριστιανοδημοκράτες.

Οι χριστιανοδημοκράτες, παρά τις απώλειες ψήφων που είχαν σε αρκετές περιπτώσεις, μολονότι κυβερνούν στις 20 από τις 27 χώρες της ΕΕ, ενίσχυσαν το συνολικό αριθμό των βουλευτών τους, ενώ οι σοσιαλδημοκράτες έχασαν περίπου το ένα τέταρτο της κοινοβουλευτικής τους δύναμης. Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος διάφορων νεοφασιστικών, ρατσιστικών και ισλαμοφοβικών κομμάτων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, τα περισσότερα από τα οποία μπαίνουν για πρώτη φορά στο ευρωκοινοβούλιο και αναμένεται να σχηματίσουν μια ομάδα με περίπου 120 ευρωβουλευτές.

Ανοδο είχαν και οι Οικολόγοι, που άντλησαν δύναμη από την καταρρέουσα σοσιαλδημοκρατία (εξέλεξαν 52 ευρωβουλευτές ενώ είχαν 43), ενώ η λεγόμενη «ευρωπαϊκή αριστερά» ακολούθησε τη σοσιαλδημοκρατία στην ελεύθερη πτώση (33 ευρωβουλευτές έναντι 41).

Τέλος, η «άκρα αριστερά», που κυρίως στη Γαλλία εμφανιζόταν με αξιώσεις, περιορίστηκε στα «κιλά» της. Το «Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα» του Μπεζανσενό, που το «έπαιξαν» για ένα διάστημα τα γαλλικά ΜΜΕ, περιορίστηκε στο 4,8% και ο «Εργατικός Αγώνας» της Λαγκιγιέ στο 1,2%, προκαλώντας ρίγη απογοήτευσης στους ανά την Ευρώπη τροτσκιστές.

Η σημαντική άνοδος της αποχής είναι το νέο πολιτικό φαινόμενο σε όλη την ΕΕ. Πρόκειται για ένα ρεύμα που δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ενιαίο, αφού περικλείει αντιφατικές συμπεριφορές και διαφορετικές αφετηρίες. Ενα, όμως, είναι ξεκάθαρο. Η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος στην Ευρώπη δεν πρόκειται να καταγραφεί μέσω της κάλπης. Ας τελειώνουμε μ’ αυτή την αυταπάτη, που έχει φενακίσει τις πολιτικές συμπεριφορές εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η κάλπη δεν μπορεί να στηρίξει ούτε τη σοσιαλδημοκρατία, τον ένα από τους δυο βασικούς πυλώνες της αστικής πολιτικής στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Γιατί στις συνθήκες της κρίσης οι παπάρες των σοσιαλδημοκρατών ξεφτίζουν αμέσως μόλις εκφωνηθούν. Φαίνεται από μακριά ότι δεν έχουν να προτείνουν απολύτως τίποτα το διαφορετικό απ’ αυτό που κάνουν οι συντηρητικοί. Αντίθετα, η κάλπη μπορεί να στηρίξει τα νεοφασιστικά και ρατσιστικά μορφώματα, τα οποία δρουν ως μοχλός πίεσης πάνω στο πολιτικό σύστημα, ενισχύοντας τα κατασταλτικά χαρακτηριστικά του. Γι’ αυτό και αυτά τα μορφώματα ενισχύονται ποικιλοτρόπως από τα ΜΜΕ του κεφάλαιου, όπως βλέπουμε να γίνεται ολοφάνερα και στην Ελλάδα με το ΛΑΟΣ.

Η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος θα συντελεστεί έξω από τις κάλπικες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Οι κοινωνικές δυνάμεις που θα «τραβήξουν» αυτή την ανασυγκρότηση είναι «κρυμμένες» κυρίως μέσα στο μεγάλο ρεύμα της αποχής, που εκφράζει διαμαρτυρία και οργή.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΕΕ των 27

Παρασκευή, 12.6.09
Επόμενο άρθρο

ΕΕ των 27

Τρίτη, 16.6.09

Σχετικά Αρθρα

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

Καταστολή 22 Οκτ 2025, 14:50

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

Διεθνή 21 Οκτ 2025, 22:13

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

Πολιτική 21 Οκτ 2025, 08:43

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

Αγροτικά 20 Οκτ 2025, 09:21

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

Πολιτική 17 Οκτ 2025, 10:07

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

Πολιτική 16 Οκτ 2025, 10:43
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Αμάρτησε για το στεφάνι της

24 Οκτ 2025, 12:58
Διεθνή

Η μάχη της ελιάς

24 Οκτ 2025, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

24 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Eντατικές ενδο-παλαιστινιακές διαβουλεύσεις στο Κάιρο: Τα όπλα της Αντίστασης δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση

23 Οκτ 2025, 22:41
Καταστολή

Επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς

23 Οκτ 2025, 20:33
Διεθνή

Αυτά τα παιδιά γράφουν με το αίμα τους το αντιστασιακό έπος της Παλαιστίνης

23 Οκτ 2025, 19:56
Παιδεία

Χιλιάδες κενά, συγχωνεύσεις τμημάτων, απειλές και τρομοκρατία για να επιβληθεί η αξιολόγηση – Η εκπαίδευση αντιστέκεται

23 Οκτ 2025, 19:06
Κόντρες

Πρέπει ήδη να νοσταλγεί τη «γλάστρα» που πετάριζε τα βλέφαρα

23 Οκτ 2025, 18:59
Παιδεία

Ο Δήμος Ηράκλειου Αττικής σε ρόλο Μεγάλου Αδερφού

23 Οκτ 2025, 13:07
Διεθνή

Σαμποτάρουν προκλητικά την είσοδο βοήθειας στη Γάζα οι σιωναζιστές

Mαταιοπονούν: η ενότητα λαού-Αντίστασης δεν σπάει

23 Οκτ 2025, 11:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς: Τιμούμε τους μάρτυρες από την ηγεσία μας

22 Οκτ 2025, 20:45
Καταστολή

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

22 Οκτ 2025, 14:50
Κόντρες

Kαρανικομπουμπουκίαση

22 Οκτ 2025, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ

21 Οκτ 2025, 23:04
Διεθνή

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

21 Οκτ 2025, 22:13
Υγεία

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

21 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έπληξε κρατικό Ινστιτούτο με πρόβατα δύο σπάνιων ελληνικών φυλών!

Της πλάκας τα μέτρα βιοασφάλειας του ΥΠΑΑΤ  

21 Οκτ 2025, 19:51
Κόντρες

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

21 Οκτ 2025, 11:55
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

Ημέρα αποτίμησης της γυναικείας εργασίας.

Ημέρα κατά της παχυσαρκίας.

Ημέρα ακτών.

Ημέρα πληροφόρησης για την ανάπτυξη.

Ζάμπια: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964).

1922: Ο Μουσολίνι και 50.000 μελανοχιτώνες ξεκινούν από τη Νάπολη την «πορεία προς τη Ρώμη».

1956: Σοβιετικά τανκ στους δρόμους της Βουδαπέστης κατά τη δεύτερη μέρα της ουγγρικής εξέγερσης.

1968: Ταυτόχρονες εκρήξεις βομβών της ΔΕ στις εισόδους της Νομικής και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

1977: Αποφυλακίζεται από τον Κορυδαλλό μετά από δεκαοκτάμηνη παραμονή ο βασανιστής Μπάμπαλης.

1978: Βόμβες σε έκθεση της AEG και στο μηχανοκίνητο της Χωροφυλακής στη Θεσσαλονίκη.

2001: Ο αστυφύλακας Γ. Τυλιανάκης πυροβολεί και σκοτώνει τον 21χρονο Μαρίνο Χριστόπουλο (Ζεφύρι).

2002: Ο ανθυπαστυνόμος Θοδωρής Κατσάς πυροβολεί και σκοτώνει τον 23χρονο Αναστάσιο Λυμούρα (Γλυφάδα).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΕΕ των 27

    17Ν
    • ΕΕ των 27

      Εφετείο 17Ν
  • ΕΕ των 27

    ΕΛΑ
    • ΕΕ των 27

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΕΕ των 27

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΕΕ των 27

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΕΕ των 27

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΕΕ των 27

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΕΕ των 27

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΕΕ των 27

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΕΕ των 27

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΕΕ των 27

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΕΕ των 27

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΕΕ των 27

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΕΕ των 27

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΕΕ των 27

      ΕΕ των 27

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΕΕ των 27

      ΕΕ των 27

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΕΕ των 27

      ΕΕ των 27

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΕΕ των 27

      ΕΕ των 27

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΕΕ των 27

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΕΕ των 27

    ΕΕ των 27

    Ποιοι είμαστε
  • ΕΕ των 27

    ΕΕ των 27

    Επικοινωνία
  • ΕΕ των 27

    ΕΕ των 27

    Όροι χρήσης
  • ΕΕ των 27

    ΕΕ των 27

    Ποιοι είμαστε
  • ΕΕ των 27

    ΕΕ των 27

    Επικοινωνία
  • ΕΕ των 27

    ΕΕ των 27

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo