Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Φάμπρικα αναβολών στις δίκες των λαμόγιων της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Τρομο-δίωξη γιατρού επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του
  • Καταδικάστηκαν οι μπάτσοι-βασανιστές του Βασίλη Μάγγου
  • Σιωναζιστική φρίκη: Δίνουν σε Παλαιστίνιους τη δυνατότητα να δολοφονηθούν μόνοι ή μαζί με τις οικογένειές τους
  • Η ποίηση των μηχανών: Αφιέρωμα στον Τζίγκα Βερτόφ
  • Σαν σήμερα 2 Νοέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Νέα ξεφτίλα
Πολιτική

Νέα ξεφτίλα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Νοέ 2011, 00:00

Μετά την ξεφτίλα των Καννών, την οποία χρεώθηκαν κατά κύριο λόγο ο Παπανδρέου με τον Βενιζέλο, όμως κομμάτι της εισέπραξε και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα που έσπευσε να συμμορφωθεί προς το ιταμό τελεσίγραφο των Μέρκελ-Σαρκοζί, νέα ξεφτίλα τους περίμενε όλους με νέο τελεσίγραφο που επιδόθηκε στον Βενιζέλο στις Βρυξέλλες.

«Το ECOFIN στη μεθαυριανή συνεδρίασή του (8/11) αποφασίζει την εκταμίευση με βάση την απόφαση του Eurogroup της 21/10 που ενσωματώθηκε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (σύνθεση Ευρωζώνης) της 26/10», έγραφε ο Βενιζέλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, μετά τη συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά στο προεδρικό μέγαρο. Προσέξτε τον χρόνο του ρήματος: «αποφασίζει». Το είχε σίγουρο ότι θα πάει στις Βρυξέλλες και θα επιστρέψει με την 6η δόση, για να την επισείει (και) ως προσωπική του επιβεβαίωση. Πλην, όμως, εισέπραξε μια κρυάδα άνευ προηγουμένου.
 
Πριν ακόμη αρχίσει η συνεδρίαση του Eurogroup, ορισμένοι υπουργοί έλεγαν ότι απαιτούν γραπτές εγγυήσεις από την ελληνική πλευρά. Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ ήταν αυτή που ανέλαβε να διατυπώσει δημόσια τη γραμμή του γαλλογερμανικού άξονα: «Θα ζητήσουμε από τις πολιτικές δυνάμεις να δεσμευτούν στην πορεία των μεταρρυθμίσεων, και να αναλάβουν και γραπτά αυτή τη δέσμευση, και πως θα αρχίσουν άμεσα την εφαρμογή τους χωρίς να περιμένουν να ολοκληρωθούν οι εκλογές». Μπαίνοντας στην αίθουσα συνεδριάσεων, ο Γιούνκερ δήλωσε πως η εκταμίευση της 6ης δόσης θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις που θα δώσει ο Βενιζέλος. «Δεν νομίζω ότι θα πάρουμε απόφαση σήμερα», είπε με νόημα, για να συμπληρώσει πως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, διότι η Ελλάδα έχει ενημερώσει ότι τα ταμειακά της διαθέσιμα αρκούν μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη.
 
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, Γιού-νκερ και Ρεν ξεκαθάρισαν ότι η 6η δόση θα δοθεί μόνο εάν αναληφθούν γραπτές δεσμεύσεις από ελληνικής πλευράς. «Θα ζητήσουμε από τις ελληνικές αρχές να στείλουν μια επιστολή που θα υπογράφεται από τα δυο μεγάλα κόμματα και θα επιβεβαιώνει ότι δεσμεύονται να τηρήσουν τις αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη», είπε ο Γιούνκερ. «Περιμένουμε από την καινού-ργια κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να δεσμευθεί εγγράφως πως θα τηρηθούν οι δεσμεύ-σεις για μεταρρυθμίσεις», υπερθεμάτισε ο Ρεν.
 
Σαν να μην τρέχει τίποτα, ο Βενιζέλος, που είχε προαναγγείλει ότι θα επιστρέψει στην Αθήνα με την 6η δόση στην τσέπη, έσπευσε να ανακοινώσει: «Από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup προκύπτει ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να εφαρμόσει στο σύνολό της την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από την έγκαιρη εκταμίευση της έκτης δόσης, εφόσον και μόλις η νέα κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν επιβεβαιώσουν και εγγράφως τις δεσμεύσεις της χώρας που συνδέονται με την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου».
 
Στην Αθήνα έπεσε παγωμάρα. Ειδικά από την πλευρά της ΝΔ, μιας και το νέο τελεσίγραφο ζητούσε και την υπογραφή του Σαμαρά στη δήλωση ευρωφροσύνης, που είναι εξευτελιστική για το ελληνικό κράτος και το πολιτικό του σύστημα. «Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια», δήλωσε ο Σαμαράς, μετά από μια πολύωρη σύσκεψη με το επιτελείο του, για να δώσει αμέσως μετά, τη δήλωση ευρωφροσύνης με… εθνικά αξιοπρεπή τρόπο: «Εχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία».
Ηταν φανερό ότι ο Σαμαράς δεν μπορούσε να «σηκώσει» και αυτή την ξεφτίλα, μ’ αυτό τον τρόπο. Ισως να ζήτησε και βοήθεια από τους ομογάλακτούς του του ΕΛΚ, εξηγώντας τους ότι πρέπει να αντιληφθούν και τις δικές του πολιτικές ανάγκες, και να πήρε διαβεβαιώσεις, πριν κάνει αυτή τη δήλωση. Το λέμε αυτό γιατί ο Ρεν έσπευσε αμέσως να κάνει δήλωση-απάντηση στον Σαμαρά, στην οποία ουσιαστικά άλλαξε στάση. Καταρχάς, κάρφωσε τον Παπανδρέου, λέγοντας: «Νιώσαμε ότι η μονομερής ανακοίνωση του δημοψηφίσματος διέρρηξε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων και έθεσε σε αμφιβολία τη δέσμευση της Ελλάδας απέναντι στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, οι οποίες λήφθηκαν προς το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού. Τώρα η εμπιστοσύνη πρέπει να αποκατασταθεί». Και συνέχισε: «Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης περιμένουν ότι θα υπάρξει όχι μόνο γραπτή δέσμευση από την, ευρείας βάσης, κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά και ότι θα εκτελεστούν οι αναγκαίες ενέργειες. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για την έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης και την έναρξη του νέου προγράμματος, περιλαμβανομένης της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα. Είναι ζωτικής σημασίας να αποκαταστήσουμε το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης και ο τρόπος για να το καταφέρουμε είναι η γραπτή δέσμευση και η εκτέλεση των αναγκαίων ενεργειών».
 
Ενώ, λοιπόν, ο Ρεν ζητά γραπτή δέσμευση από τη νέα κυβέρνηση και όχι και από τους αρχηγούς των κομμάτων, όπως έλεγε προηγουμένως ο εκπρόσωπός του Αμαντέου Αλταφάζ, στην Ελλάδα συνέχισαν να παίζουν το δραματικό παιχνίδι, γιατί αυτό βόλευε τον εκβιασμό του ελληνικού λαού, ενώ από την άλλη έδινε μια ανάσα στο Σαμαρά, ώστε να μπορεί να παρουσιαστεί σαν κάτι το διαφορετικό από τους Παπανδρέου-Βενιζέλο, οι οποίοι είχαν ήδη συμφωνήσει να στείλουν επιστολές δέσμευσης. Γι’ αυτό και ο Μιχελάκης, ανταπαντώντας στον Ρεν, δήλωσε με νόημα: «Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ δεν μπορεί να προσβάλλει την εθνική μας αξιοπρέπεια».
 
Ανεξάρτητα από το αν ο Σαμαράς θα υπογράψει τελικά τη δήλωση ευρωφροσύνης, με όσα δηλώνει τις τελευταίες μέρες και κυρίως με όσα κάνει την έχει υπογράψει. Είναι πιθανό οι ιμπεριαλιστές ηγέτες του γαλλογερμανικού άξονα και τα τσιράκια τους τύπου Ρεν να μην επιμείνουν σ’ αυτόν τον έσχατο εξευτελισμό και ν’ αρκεστούν σε γραπτή δέσμευση από τη νέα κυβέρνηση, η οποία θα εμπεριέχει εκ των πραγμάτων και τη δέσμευση των κομμάτων που τη στηρίζουν. Το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρωζώνη το πέρασαν. Είναι το μήνυμα που με χαρακτηριστικό τρόπο είχε διατυπώσει ο Σόιμπλε δυο μέρες μετά τη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη: «Σε αντάλλαγμα για μεγαλύτερη βοήθεια από τα κράτη-μέλη, η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει σκληρά μέτρα και να δεχθεί μια πολύ πιο στενή εποπτεία, μπορεί κανείς ακόμα να πει ότι προσωρινά θα εκχωρήσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας. Δεν πιστεύω ότι καμιά άλλη χώρα θα θέλει να της επιβληθούν τέτοια μέτρα, ακόμη και αν βρεθεί στην έσχατη ανάγκη».
Η σκληρή εποπτεία, αποικιοκρατικού τύπου, δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την εξασφάλιση της απομύζησης του ελληνικού λαού, αλλά προς παραδειγματισμό όλων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Το μάθημα που έδωσαν Μέρκελ-Σαρκοζί στον Παπανδρέου και στη συνέχεια οι Ρεν-Γιούνκερ στη συγκυβέρνηση Παπανδρέου-Σαμαρά ήταν ένα πρώτο μικρό δείγμα που σίγουρα θα διδάξει πολλούς.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠιπέρι στο στόμα
Επόμενο άρθρο Και στο βάθος «κινεζοποίηση»

Σχετικά Αρθρα

Φάμπρικα αναβολών στις δίκες των λαμόγιων της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Και οι κατηγορούμενοι βουλευτές της ΝΔ στο κόλπο των αναβολών

Αγροτικά 2 Νοέ 2026, 15:27

Ο Φραπές εισήχθη… αιφνιδίως στον «Ευαγγελισμό», για να αναβάλει τη δίκη του

Πολιτική 30 Οκτ 2026, 09:48

Από τη Λάουρα στον Αντρες, ο Μητσοτάκης και οι ηγεμόνες της Ευρωλάνδης

Πολιτική 29 Οκτ 2026, 13:52

H απόσυρση ενός… εθελοντή

Πολιτική 27 Οκτ 2026, 21:46

Να… τιμωρηθούν οι μπάτσοι που ενόχλησαν τα σιώνια

Πολιτική 26 Οκτ 2026, 19:08

Οχι, δεν «σαλτάρισε» ο ανώτατος εισαγγελέας: την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπερασπίζεται

Πολιτική 25 Οκτ 2026, 13:06
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Φάμπρικα αναβολών στις δίκες των λαμόγιων της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Και οι κατηγορούμενοι βουλευτές της ΝΔ στο κόλπο των αναβολών

2 Νοέ 2026, 15:27
Εργατικά

Τρομο-δίωξη γιατρού επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του

2 Νοέ 2026, 11:40
Καταστολή

Καταδικάστηκαν οι μπάτσοι-βασανιστές του Βασίλη Μάγγου

2 Νοέ 2026, 11:18
Διεθνή

Σιωναζιστική φρίκη: Δίνουν σε Παλαιστίνιους τη δυνατότητα να δολοφονηθούν μόνοι ή μαζί με τις οικογένειές τους

2 Νοέ 2026, 09:53
Εκδηλώσεις

Η ποίηση των μηχανών: Αφιέρωμα στον Τζίγκα Βερτόφ

Τις δυο επόμενες Παρασκευές στην Κόντρα

2 Νοέ 2026, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Νοέμβρη

2 Νοέ 2026, 00:01
Ιστορία

Mοχάμεντ Ντέιφ: Μια θρυλική προσωπικότητα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Νοέ 2026, 12:12
Αγροτικά

Οταν το ΥΠΑΑΤ και η ΓΔΚ πιάνονται «με τη γίδα στην πλάτη» (αλλιώς: Ούτε ντροπή ούτε τσίπα)

Αναγκάστηκαν να δηλώσουν κρούσματα αφθώδους στη Λέσβο, όταν τους ξεμπροστιάσαμε για απόκρυψη

1 Νοέ 2026, 10:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Νοέμβρη

1 Νοέ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Χτύπα με το ραβδί σου» – Ενας παιάνας για την αντίσταση

31 Οκτ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Οκτ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Οκτώβρη

31 Οκτ 2026, 00:02
Διεθνή

Οι Ιρανοί «ξεροψήνουν» τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές

30 Οκτ 2026, 19:43
Διεθνή

«Eίμαστε κατοχικοί εγκληματίες, αλλά να το λέμε μόνο μεταξύ μας και ψιθυριστά»

Η ξεδιαντροπιά του «αριστερού σιωνισμού με το στόμα μιας ισραηλινής ηθοποιού

30 Οκτ 2026, 18:54
Αθλητισμός

Γλείψε τώρα εκεί που έφτυσες, επηρμένε ηλίθιε

30 Οκτ 2026, 13:17
Εργατικά

Πειθαρχικά εκπαιδευτικών: Νέα τρομοκρατική κλήση σε απολογία

Για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από την ατομική αξιολόγηση

30 Οκτ 2026, 11:57
Πολιτισμός

Eξαφανίστηκαν από τα ράφια τα βιβλία της Σάλι Ρούνι στη Βρετανία

Οι αναγνώστες έσπευσαν να τα αγοράσουν μετά την ανακοίνωση ότι σταματά η κυκλοφορία τους

30 Οκτ 2026, 11:51
Εργατικά

Στα σχολεία πέφτουν σοβάδες και οι κυβερνητικοί εγκάθετοι κυνηγούν τους δασκάλους (Μέρος Δεύτερο)

30 Οκτ 2026, 10:47
Καταστολή

Eγγραφο της ίδιας της ΕΛΑΣ αποκαλύπτει: Βασάνισαν και μέσα στην Αστυνομία τον Βασίλη Μάγγο οι έξι μπάτσοι

Αύριο αναμένεται η απόφαση στο ΜΟΔ Καρδίτσας

30 Οκτ 2026, 10:22
Πολιτική

Ο Φραπές εισήχθη… αιφνιδίως στον «Ευαγγελισμό», για να αναβάλει τη δίκη του

30 Οκτ 2026, 09:48
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Νοέμβρη

Πορτογαλία: Ημέρα νεκρών.

1789: Η Γαλλική Επανάσταση εθνικοποιεί την εκκλησιαστική περιουσία.

1955: Δέκα τραυματίες αστυνομικοί και πολλοί πολίτες σε αντιβρετανική διαδήλωση στην Πάτρα.

1956: Το Ισραήλ καταλαμβάνει τη Γάζα.

1963: Δολοφονείται ο αμερικανόδουλος πρόεδρος του Νότιου Βιετνάμ Νγκο Ντιν Ντιεμ μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα υπό την καθοδήγηση της CIA.

1977: Απαλλάσσεται ο βασανιστής Καλύβας. Την ίδια μέρα έντεκα μεταλλωρύχοι της «Μαντέμ Λάκκο» καταδικάζονται σε 56 μήνες φυλάκισης συνολικά.

1984: Ανταρσία στην ΟΝΝεΔ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαγράφει τους Μιχαλολιάκο και Μανωλάκο.

1989: Δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στο σπίτι του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Γιάννη Αντωνόπουλου δεν εξερράγησαν λόγω βλάβης (ΕΛΑ).

1991: Ρουκέτα εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ που ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο parking στη Χαριλάου Τρικούπη, νεκρός ο αστυνομικός Γιάννης Βάρης και έξι τραυματίες (17Ν).

2002: Θανάσιμος πυροβολισμός κατά 32χρονου Αλβανού από συνοριοφύλακες στην Καστοριά.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo