Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Απρίλη
  • Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου
  • Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»
  • Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…
  • Σαν σήμερα 14 Απρίλη
  • Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Μυρίζει εκλογές πια…
Πολιτική

Μυρίζει εκλογές πια…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Οκτ 2008, 00:00

Ξέρετε ποια είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα του Καραμανλή; Το ότι αναγκάζεται να διαγράψει τον παντελώς άγνωστο Δαϊλάκη, ο οποίος τον παρομοίασε με «καλό άλογο», το οποίο «δεν τραβάει», επειδή δεν τ’ αφήνουν οι «σταυλάρχες» Ρουσόπουλος και Αγγέλου! Ενας πολιτικά άθλιος τύπος έγινε πρωτοσέλιδο και αντιμετωπίζεται σαν πολιτικός μεγάλης βαρύτητας, κλέβοντας τη δόξα όχι μόνο από τους διάφορους Τατούληδες αλλά και από τον ίδιο τον Καραμανλή. Ακόμα και αν ο Δαϊλάκης «πειστεί» (ξέρετε πως γίνονται αυτά) να παραιτηθεί, για να έχει την άνεση ο Καραμανλής να διαγράψει κάναν Τατούλη, ο γαλάζιος πρωθυπουργός αποκλείεται να ξαναβρεί το «πολιτικό βάρος» που το σύστημα του είχε προσδώσει. Είναι πλέον ένας πρωθυπουργός υπό προθεσμία και ο Γιωργάκης πρωθυπουργός εν αναμονή.

Ταυτόχρονα, ο Καραμανλής είναι πρωθυπουργός σε ομηρία. Σε ομηρία, καταρχάς, από τα στελέχη του κόμματός του, που ζητούν διάφορα και κυρίως την υπουργοποίησή τους. Ο Τατούλης του το είπε στα ίσια: και συ στενοχωρήθηκες όταν ο Μητσοτάκης δεν σε έκανε υφυπουργό! Οι Δαϊλάκηδες δεν έχουν μούτρα να κυκλοφορήσουν. Πάνε να κεράσουν καφέδες και οι θαμώνες των επαρχιακών καφενείων τους πετάνε δίφραγκα. Γιατί βλέπετε αυτοί έρχονται σε επαφή με τον κόσμο, δεν είναι κλεισμένοι στο θωρακισμένο μέγαρο Μαξίμου, όπως ο Καραμανλής με το Ρουσόπουλο, ούτε κυκλοφορούν στο Εκάλη Κλαμπ, όπως ο Αλογοσκούφης. Εκεί, λοιπόν, που ο Καραμανλής είχε στημένη τη διαγραφή Τατούλη (αυτόν πια τον έχει και προσωπικό άχτι), του ξεπήδησε ο Γιαννόπουλος. Κι ενώ συμμάζεψαν όπως-όπως την υπόθεση Γιαννόπουλου (έγιναν ρόμπες όλοι μαζί), του ξεπήδησε ο Δαϊλάκης. Και εκεί που ασχολούνταν με το Δαϊλάκη, ξεπήδησε ο Σαλμάς, που έγραψε σε εφημερίδα της Αιτωλοακαρνανίας, ότι «από τη στιγμή που χρειάστηκαν υπογραφές προκειμένου να συμβούν αυτές οι απεχθείς μεταβιβάσεις ακίνητης περιουσίας του δημοσίου σε μοναστήρια, υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες». Αυτό τώρα πώς το αντιμετωπίζεις; ‘Η τον στέλνεις να κάνει παρέα στο Δαϊλάκη και πας για εκλογές (γιατί αν πας για ψήφο εμπιστοσύνης θα ξεφτιλιστείς, αφού θα σε στηρίξουν οι διαγραμμένοι και ενδεχομένως οι Καρατζαφέρηδες που καραδοκούν στη γωνία) ή ξαναγίνεσαι ρόμπα, βάζοντας το Δαϊλάκη να κάνει δήλωση ότι εννοούσε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οταν ακόμη και οι πέτρες ξέρουν πως τις υπογραφές για τις ανταλλαγές τις έβαλαν ο Μπασιάκος και ο Δούκας (οι Πασόκοι είχαν ετοιμάσει το έδαφος, δεν πρόλαβαν να… σπείρουν), η μόνη σημασία που έχει η δήλωση Σαλμά είναι ότι ο πρωθυπουργός φοβάται να πάει αυτή τη στιγμή σε εκλογές και όσα έλεγε με στόμφο και επιτηδευμένη οργή στην ΚΕ («όποιος θέλει ας ρίξει την κυβέρνηση») δεν ήταν παρά μια μπλόφα από κακό χαρτοπαίχτη που έχει μείνει ταπί (και καθόλου ψύχραιμος). Επομένως μπορούν όλοι να κάνουν παιχνίδι, προκειμένου να εμφανίζονται ασπροπρόσωποι στην εκλογική πελατεία της περιφέρειάς τους. Πόσο μάλλον τώρα, που μυρίζει εκλογές, τις οποίες μάλλον θα χάσει η ΝΔ, οπότε θα γίνει σφαγή για το μοίρασμα του μικρότερου αριθμού εδρών. Γιατί να μη βγει μπροστά ο Δαϊλάκης, που το φέρει βαρέως ότι υπουργοποιήθηκε ο συνυποψήφιός του Μ. Τζίμας, τον οποίο είχε αφήσει πίσω σε σταυρούς; Γιατί να μη μιλήσει ο Σαλμάς όταν έχει ν’ αντιμετωπίσει το Μαγγίνα και βρήκε ευκαιρία να του τα χώσει για την ανταλλαγή του ακίνητου του Ολυμπιακού Χωριού, που προοριζόταν για να στεγάσει το υπουργείο Εργασίας;

Ομως ο Καραμανλής είναι πλέον όμηρος και των «νταβατζήδων» (πόσο θα ήθελε να μην είχε ποτέ εκστομίσει αυτή τη λέξη, αλλά ας όψονται τα κεμπάπ του Μπαϊρακτάρη). Ξέρει πολύ καλά ότι μπορούν να του τη στήσουν ανά πάσα στιγμή και να τον γκρεμίσουν από την εξουσία εν ριπή οφθαλμού. Επομένως, είναι αναγκασμένος να ρίξει στα πόδια τους τα τελευταία ψήγματα σχετικής ανεξαρτησίας που του είχαν απομείνει. Οπως ακριβώς έκανε ο Σημίτης το 2003. Εχει, όμως, και την πείρα του Σημίτη που αναγκάστηκε τελικά από τους πάτρονές του να παραιτηθεί και να δώσει το δαχτυλίδι στο Γιωργάκη.

Στο μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πανικός. Προς στιγμήν πίστεψαν, μετά τη θεατρική τσαμπουκαλίδικη εμφάνιση του Καραμανλή στην ΚΕ της ΝΔ, ότι εξασφάλισαν μια περίοδο εσωκομματικής ηρεμίας. Ομως –φευ!– η χαρά τους κράτησε μόλις μια μέρα. Ακολούθησαν ο τυφώνας Γιαννόπουλος, ο κυκλώνας Δαϊλάκης και ακόμα δεν ξέρουν ποια… καιρικά φαινόμενα θα τους χτυπήσουν τις επόμενες μέρες. Οι εντυπώσεις από το θέατρο της ΚΕ εξανεμίστηκαν εν ριπή οφθαλμού. Επειδή, λοιπόν, ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, κάνουν σπασμωδικές κινήσεις (ακόμα και η διαγραφή Δαϊλάκη έγινε με τρόπο σπασμωδικό, αφού πίστεψαν ότι θα παραιτηθεί, όπως δήλωνε, και στο τέλος τον άκουσαν να τους λέει «πριτς», με αποτέλεσμα να τρέχουν και να μη φτάνουν). Ιδίως ο Ρουσόπουλος, που έχει να αντιμετωπίσει και προσωπικό πρόβλημα πολιτικής επιβίωσης (φοβάται ότι οι «βαρόνοι» θα πείσουν τον Καραμανλή να τον θυσιάσει ως Ιφιγένεια). Διάφορα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ ειδοποιήθηκαν να βάλουν μπροστά τις θεωρίες συνωμοσίας: «δε μπορεί ο Δαϊλάκης να ενήργησε μόνος του», «κάτι κρύβεται πίσω απ’ αυτή την ιστορία», «να δού-με ποιος θα είναι ο νέος Συμπιλίδης» και άλλα παρόμοια. Εφτασε στο σημείο να βάλει τον κουμπάρο του το Δελατόλλα να γράψει στο «Ποντίκι» ολόκληρο πολιτικό μυθιστόρημα για μυστικό δείπνο Αβραμόπουλου, Ντόρας, Σουφλιά (με εκπρόσωπό του τον Αρούλη), Κακλαμάνη, Μεϊμαράκη και Σαμαρά, στο σπίτι του Σαμαρά στο Κολωνάκι, όπου αποφάσισαν να «φάνε» τον Καραμανλή και να στηρίξουν όλοι μαζί όποιον από τους Ντόρα, Αβραμόπουλο και Σαμαρά επιλέξει η ΚΟ ή το συνέδριο ως νέο αρχηγό. Το δημοσίευμα είναι γραμμένο έτσι ώστε στο επόμενο φύλλο να πλασαριστεί ως… χιουμοριστικό, όμως ο αναγνώστης «μαθαίνει» διάφορες λεπτομέρειες, όπως: ο Μητσοτάκης έδωσε το ΟΚ για τη συμφιλίωση με το Σαμαρά, ο Αρούλης είναι τσιράκι του Σουφλιά, ο Μεϊμαράκης δουλεύει πια αποκλειστικά για το μητσοτακαίικο, η Ντόρα «έδωσε» τους άλλους στον Καραμανλή για να βγει αυτή στον αφρό και να πάρει το δαχτυλίδι, αφού με εσωκομματικές εκλογές δε βγαίνει. Ο εμπνευστής του πολιτικού μυθιστορήματος αποκαλύπτεται, όταν γράφει: «Τονίστηκε (σ.σ. από τους συνωμότες, όπως τους αποκαλεί) ότι, για να πετύχει το εγχείρημά τους, πρώτος στόχος πρέπει να είναι ο Ρουσόπουλος, ο οποίος είναι αναγκαίο να απομακρυνθεί από τη θέση του υπουργού Επικρατείας και το Μέγαρο Μαξίμου»!

Το μόνο ερώτημα που έχουμε είναι αν ήταν και ο Καραμανλής ενήμερος γι’ αυτό το δημοσίευμα. Ολα δείχνουν πως ήταν και ότι συναίνεσε. Αλλωστε, σε άλλο δημοσίευμα του ίδιου φύλλου ο Καραμανλής φέρεται να τα ‘χει πάρει στο κρανίο και να αναζητά λίγο χρόνο για να πάει σε εκλογές (με λίστα φυσικά). Είναι η μόνη απειλή που μπορεί να συμμαζέψει κάποιους από τους «φλύαρους».

Η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να μας πείσει ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η «εσωστρέφεια», ότι το πρόβλημα του Καραμανλή είναι τα «απείθαρχα» στελέχη του και επομένως, με τον τσαμπουκά, με τις απειλές και με καμιά διαγραφή όλα θα διορθωθούν. Ακόμα κι αυτό να γινόταν, όμως (που δεν γίνεται), τίποτα δε θα λυνόταν. Γιατί το πρόβλημα του Καραμανλή και της κυβέρνησης είναι η απώλεια της λαϊκής εμπιστοσύνης. Οταν δε μπορείς να πετάξεις ούτε μερικά ψίχουλα (και δε μπορείς, γιατί δε θέλεις να βάλεις έστω και λίγο χέρι στην αποθρασυμμένη πλουτοκρατία), ενώ αντίθετα παίρνεις το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο, φέρνεις το λαό απέναντί σου. Αυτό αντανακλάται στο εσωτερικό του κόμματός σου και έχεις όλα αυτά τα φαινόμενα που χαρακτηρίζονται «εσωστρέφεια», ενώ στην πραγματικότητα είναι «εξωστρέφεια». Το κομματικό δυναμικό διχάζεται, ψάχνει διέξοδο για την εκλογική επιβίωση κι αυτό μπλέκεται με τις ατομικές φιλοδοξίες και το «ο σώζων εαυτόν σωθείτω» που επικρατεί σ’ αυτές τις περιστάσεις.

Τι εργαλεία έχει ο Καραμανλής για να αλλάξει την κατάσταση; Τα προπαγανδιστικά εργαλεία εξαντλήθηκαν. Αποκλείεται να εμφανιστεί ξανά σαν «ο κυρίαρχος του παιχνιδιού». Εξαντλήθηκαν και οι θεατρικές εμφανίσεις. Τον έχουν μάθει οι πάντες πλέον. Ξέρουν κάθε χειρονομία, κάθε σύσπαση του προσώπου, κάθε μούτα. Το μόνο που του μένει είναι να βρει ένα «διάλειμμα» και να πάει σε εκλογές. Πώς μπορεί να είναι το διάλειμμα; Να μη πιέζεται από κάποιο σκάνδαλο, να πετάξει κάνα φιλανθρωπικό βοήθημα (π.χ. το «ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης»), ενδεχομένως και καμιά «εθνική επιτυχία» (στο «Μακεδονικό»). Θα κερδίσει; Δεν είναι καθόλου σίγουρος. Εχει σαν καβάντζα, όμως, το ότι κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ωριμάσει. Ετσι, μπορεί είτε να καταφύγει σε συνεργασία με το ΛΑΟΣ, είτε να πάει σε επαναληπτικές εκλογές με την ελπίδα ότι θα τις κερδίσει αυτός (μαζί με το μπόνους των επιπλέον 10 εδρών), εμφανιζόμενος ως ο μόνος που μπορεί να δώσει αξιόπιστη λύση και να μη «κατρακυλήσει» η χώρα σε «ακυβερνησία».

Στην αντίπερα όχθη οι Πασόκοι δείχνουν πιο συσπειρωμένοι από κάθε άλλη φορά. Η συγκυρία τους χαμογελά και η τακτική τους είναι αρκετά μελετημένη. Καταρχάς, δε σηκώνουν τους τόνους έναντι της κυβέρνησης, δεν σπεκουλάρουν πάνω στα εσωκομματικά της προβλήματα, για να αποφύγουν να ενεργοποιήσουν τα δεξιά ανακλαστικά που συσπειρώνουν τη βάση της ΝΔ. Εμφανίζονται ως «υ-πεύθυνη δύναμη» που δε χαίρεται από τα προβλήματα της ΝΔ, αλλά θλίβεται διότι αυτά τα προβλήματα «τα πληρώνει ο λαός και ο τόπος». Ταυτόχρονα, περιορίζουν όσο μπορούν την αντιπαράθεση στα πρόσωπα και τις ικανότητες διαχείρισης που διαθέτουν. Το μήνυμα που εκπέμπουν είναι και προς την πλουτοκρατία: μια κυβέρνηση με τόσα προβλήματα δε μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση και το σύστημα διατρέχει τον κίνδυνο να κάνει υποχωρήσεις σε κρίσιμα μέτωπα, προκειμένου να εισπράξει εκλογικό όφελος. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να εμφανιστεί σε μέτωπα που ανοίγονται, όπως αυτό της Ολυμπιακής για παράδειγμα και τονίζει συνεχώς ότι χρειάζεται «διάλογος» για να στείλει το μήνυμα ότι μόνο αυτό μπορεί να εξασφαλίσει κοινωνική ειρήνη, εν αντιθέσει με τη ΝΔ που ξεσηκώνει τον κόσμο και διασαλεύει την… κοινωνική συνοχή. Κι όπως όλα δείχνουν, μιντιακά το παιχνίδι έχει κερδηθεί.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓκολφ να γίνει κι ας είναι δάσος!
Επόμενο άρθρο Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει το παιχνίδι

Σχετικά Αρθρα

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

Πολιτική 14 Απρ 2026, 09:54

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

Πολιτική 7 Απρ 2026, 20:49

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09

Χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το δικαστήριο δικαίωσε πλήρως την Παρασκευή Τυχεροπούλου

Διατάζει να επανέλθει στα καθήκοντά της στον (νέο) ΟΠΕΚΕΠΕ και να της καταβληθεί αποζημίωση

Πολιτική 30 Μαρ 2026, 18:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

15 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

ΙΣΡΑ

Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου

14 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού

13 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

Ημέρα δράσης κατά των στρατιωτικών δαπανών.

1902: Σοσιαλεπαναστάτες εκτελούν τον αρχηγό της μυστικής αστυνομίας Σιπιένγκιν (Ρωσία).

1955: Αρχίζει η παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης στους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ.

1956: Καθαιρείται ο Νίκος Ζαχαριάδης από την ΚΕ του ΚΚΕ.

1967: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.

1970: Δεκαπέντε δυτικοευρωπαϊκά κράτη κατηγορούν την Ελλάδα για βασανισμό κρατουμένων.

1973: Βόμβα έξω από το ΙΣΤ’ αστυνομικό τμήμα Αθήνας.

1986: Αγγλοαμερικανοί βομβαρδίζουν τη Λιβύη σκοτώνοντας άμαχους ως αντίποινα για βομβιστική επίθεση σε club της Γερμανίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo