Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ
  • Σαν σήμερα 1 Ιούνη
  • «Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3
  • Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση
  • Oλοι/ες σήμερα στην πορεία στη σιωνιστική πρεσβεία
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Μιχαλολιάκος: Ναζί στις Θερμοπύλες, «κοινοβουλευτικός» στο δικαστήριο
Πολιτική

Μιχαλολιάκος: Ναζί στις Θερμοπύλες, «κοινοβουλευτικός» στο δικαστήριο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Σεπ 2020, 14:04

Στις 7 Σεπτέμβρη του 2020, ο φίρερ οργάνωσε στις Θερμοπύλες την καθιερωμένη φασιστοσύναξη, στην οποία πήραν μέρος πολύ λίγοι χρυσαυγίτες. Οπως αποτυπώθηκε στο βίντεο που δημοσίευσαν στην παλιά ιστοσελίδα του νεοναζιστικού μορφώματος (την άλλαξαν την Κυριακή το πρωί, σε μια προσπάθεια να κρύψουν κάποιες από τις πομπές τους), αρκετοί φορούσαν τη γνωστή υποχρεωτική ενδυμασία των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ με στρατιωτικά άρβυλα (κάποιοι ήταν με τη στολή και αθλητικά παπούτσια, δείγμα κι αυτό της παρακμής του μορφώματος).

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε ότι οι χυσαυγίτες φορούν αυτές τις στολές, που παραπέμπουν σε στρατιωτική οργάνωση, κατόπιν πάγιας εντολής από τον φίρερ τους. Δε χρειάζεται να τους υπενθυμίζουν κάθε φορά τι στολή πρέπει να φορούν. Οπως δε χρειάζεται να τους υπενθυμίζουν ότι κάθε φορά που καταφθάνει ο φίρερ πρέπει να πετάγονται όρθιοι και να στέκονται «κλαρίνο». Χωρίς παράγγελμα. Οπως έγινε όταν ο Μιχαλολάκος μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου για να απολογηθεί και οι δεκάδες χρυσαυγίτες που βρίσκονταν στην αίθουσα πετάχτηκαν όρθιοι και παρέμειναν σ’ αυτή την στάση μέχρι να καθίσει ο φίρερ.

«Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει όλη η γη», «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», ούρλιαζαν οι νεοναζιστές στις Θερμοπύλες. Τα αστικά πολιτικά κόμματα δε γαλουχούν τα μέλη και τους οπαδούς τους με τέτοια συνθήματα. Είναι γνωστό, άλλωστε ότι το «αίμα, τιμή» παραπέμπει ευθέως στον εθνικοσοσιαλισμό. Οπως και οι ιαχές με τις οποίες κλείνουν τις «μυσταγωγίες» τους: «Ζήτω η Χρυσή Αυγή, Ζήτω ο Αρχηγός, Ζήτω η Νίκη».

«Θέλω να εξομολογηθώ, ότι αυτή η τελετή δεν είναι μια εκδήλωση πολιτική. Δεν είναι συγκέντρωση σαν τις άλλες. Είναι μια τελετή, μια μυσταγωγία», είπε ο φιρερίσκος ξεκινώντας τη θορυβώδη και οργίλη ομιλία του. Αν θυμηθούμε τις αναφορές στους «θεόπνευστους ανθρώπους», που κάνει στο βιβλίο του «Μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη», αντιλαμβανόμαστε τι εννοεί με τους όρους «τελετή» και «μυσταγωγία». Είναι η εθνικοσοσιαλιστική μεταφυσική, πάνω στην οποία θεμελιώνεται η «Αρχή του Αρχηγού».

Χρόνια τώρα, ο Μιχαλολιάκος κάνει συστηματική πλύση εγκεφάλου στους χρυσαυγίτες, να πιστεύουν τυφλά στις εντολές του Αρχηγού, να μη διανοούνται να κάνουν κάτι που δεν επιθυμεί και δεν το έχει αποφασίσει ο Αρχηγός. Γι’ αυτό και φωνάζουν αφιονισμένοι: «Πρώτος στον αγώνα είναι ο Αρχηγός, θα τσακίσουμε το σάπιο καθεστώς». Αυτοί που απέμειναν στη νεοναζιστική συμμορία αυτοντοπάρονται αφιονισμένοι και ορκίζονται ότι θα… τσακίσουν το σάπιο καθεστώς (τώρα που δε βρίσκονται πια στο κοινοβούλιο αυτού του καθεστώτος και δεν έχουν την παλιά προστασία των κατασταλτικών του μηχανισμών για τη διάπραξη των εγκλημάτων τους).

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο φιρερίσκος χαιρέτισε ναζιστικά τους αφιονισμένους χρυσαυγίτες και φρόντισε να ανεβάσει βίντεο με την ομιλία του στις Θερμοπύλες στο yοutube και στην ιστοσελίδα του μορφώματος.

Στη ναζιστομάζωξη της 7ης του Σεπτέμβρη ο φίρερ πρόβαλε για μια ακόμη φορά το σκληρό ναζιστικό του πρόσωπο, γιατί φοβάται διεμβολισμό από τον Κασιδιάρη. Γι’ αυτό δεν παρέλειψε στο τέλος να υψώσει το δεξί του χέρι και να χαιρετίσει ναζιστικά.

Αυτή η ανάγκη, όμως, προσκρούει στην άλλη ανάγκη, να εμφανίζεται στους δικαστές ως εκπρόσωπος νόμιμου πολιτικού κόμματος, κάνοντας κωλοτούμπες. Γι’ αυτό και την Κυριακή 27 Σεπτέμβρη, που «ανέβηκε» η νέα ιστοσελίδα του νεοναζιστικού μορφώματος, έδωσε εντολή να «πνιγεί» και αυτή η ανάρτηση, όπως έγινε και με την ανάρτηση της 26ης Σεπτέμβρη με τον ύμνο στον ναζισμό και τον φασισμό (για κακή του τύχη, προλάβαμε και «κατεβάσαμε» και αυτή την ανάρτηση).

ΥΓ1. Μολονότι τον «ξεφωνήσαμε» την Κυριακή, για το κρύψιμο της ανάρτησης που υμνούσε τον ναζισμό και το φασισμό, ο φιρερίσκος επέλεξε να μην το παίξει «μάγκας». Τη Δευτέρα, δημοσίευσε μια πιο light παραλλαγή, υπό τον δήθεν ουδέτερο τίτλο «Διώξεις κατά αστυνομικών στην Γερμανία για “ακροδεξιά” σύμβολα». Διαμαρτύρεται γιατί στη Γερμανία χαρακτηρίζουν και διώκουν τους «εθνικιστές», χαρακτηρίζοντάς τους «ακροδεξιούς». Και αναφέρεται σε αποστρατείες «στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού» και στη γνωστή υπόθεση των αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, επειδή αντάλλασσαν φωτογραφίες με τον αγκυλωτό σταυρό και τον Χίτλερ. Στο δημοσίευμα, ο φίρερ κοτσάρισε και μια φωτογραφία από συγκέντρωση του γερμανικού ΝPD, ενός νεοναζιστικού μορφώματος με περιθωριακή δράση, με το οποίο η ΧΑ διατηρεί σχέσεις. Το μόρφωμα αυτό έχει παραλλάξει ελαφρά τον τίτλο του κόμματος του Χίτλερ (ονομάζεται Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα), για να αποφύγει την απαγόρευση που υπάρχει στη Γερμανία για τον εθνικοσοσιαλισμό και να μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές, όμως δεν υπάρχει ούτε ένας Γερμανός που να μη θεωρεί το NPD ναζιστικό, αφού ο λόγος του αποτελεί αντίγραφο του χιτλερικού λόγου.

ΥΓ2. Ο εκλεγμένος με τη ΧΑ ευρωβουλευτής Αθ.Κωνσταντίνου είχε προσλάβει ως διαπιστευμένη βοηθό του τη Γεωργία-Ειρήνη Δημοπούλου, σύζυγο του υψηλόβαθμου στελέχους του νεοναζιστικού μορφώματος Χρήστου Παππά. Η Δημοπούλου ήταν επίσης στέλεχος της ΧΑ και διηύθυνε τη φασιστοφυλάδα της ΧΑ «Εμπρός», που έκλεισε τον Ιούλη του 2019. Παρέμεινε διαπιστευμένη βοηθός του ευρωβουλευτή Κωνσταντίνου και μετά την αποχώρηση του τελευταίου από τη Χρυσή Αυγή. Το όνομά της και η ιδιότητά της εξακολουθούν να αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Χθες επικοινωνήσαμε μαζί της και τη ρωτήσαμε αν τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της εξακολουθούν να είναι στελέχη της ΧΑ. Μας είπε ότι δεν απαντά σε… περίεργες ερωτήσεις. Αφού της ξεκαθαρίσουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε όποια ερώτηση κρίνουμε σκόπιμη και πως η ίδια έχει το δικαίωμα να απαντά όπως κρίνει, ετοιμαστήκαμε να υποβάλουμε δεύτερη ερώτηση, με την άδειά της. Τη στιγμή εκείνη δέχτηκε κλήση στο κινητό της και μας ενημέρωσε ότι δε θα συνεχίσει άλλο τη συνομιλία.

Ο Παππάς έχει πολύ καιρό να εμφανιστεί σε εκδηλώσεις της ΧΑ και να αρθρογραφήσει στην εφημερίδα της, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει αναγγελθεί ποτέ το όνομά του σε δραστηριότητες της ΧΑ ή της ΕΛΑΣΥΝ του Λαγού ή του ELLHNES.NET του Κασιδιάρη. Συνδυάζοντας αυτό το γεγονός με την παραμονή της ως διαπιστευμένης βοηθού του αποχωρήσαντα Κωνσταντίνου, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι το ζεύγος Παππά-Δημοπούλου αποχώρησε από τη ΧΑ. Δε γνωρίζουμε πώς αυτός ο ντούρος εθνικοσοσιαλιστής θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει δικαστικά αυτή την αποχώρηση. Αν για παράδειγμα θα την επικαλεστεί για να ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη. Ιδωμεν…

ΥΓ3. Ο κατασταλτικός μηχανισμός εξακολουθεί να κάνει πλάτες στους νεοναζιστές. «Στέλεχος του ΚΚΕ συνελήφθη να σβήνει συνθήματα της Χρυσής Αυγής κατά της χρήσης μάσκας», πανηγύριζε την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη η ιστοσελίδα των νεοναζιστών. Πάρτι έστησαν με την είδηση οι χρυσαυγίτες στα social media. Πράγματι, το πρωί της ίδιας μέρας σύρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων ο Βασίλης Κουτρουμπίνης, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Σπάτων Αρτέμιδας, επειδή έσβηνε συνθήματα της ΧΑ ενάντια στη χρήση μάσκας, έξω από σχολείο της περιοχής! Οι μπάτσοι τον κατηγορούσαν για «φθορά ξένης περιουσίας» και τον έκλεισαν σε κελί! Αφέθηκε αρκετές ώρες αργότερα, αφού προηγήθηκε παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματός του στο υπουργείο Προ Πο.

Oι χρυσαυγίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι και βρομίζουν τους τοίχους με τα σκοταδιστικά τους συνθήματα κι αυτός που πήγε να τα σβήσει, δημοτικός σύμβουλος μάλιστα, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για… «φθορά ξένης περιουσίας». Οσο για τους μπάτσους που έκαναν αυτή την προκλητική ενέργεια, δεν τους ενόχλησε κανένας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτή η ανάρτηση εξαφανίστηκε από τη νέα ιστοσελίδα των νεοναζιστών. Μάλλον το ξανασκέφτηκαν, ότι δεν πρέπει να διαφημίζουν τη στήριξη που έχουν από τη μπατσαρία, ειδικά σε ζητήματα που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την ίδια την κυβερνητική πολιτική (μάσκες στα σχολεία).

Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤραμπ όπως… Καπόνε;
Επόμενο άρθρο Lockdown TΩΡΑ, για να μη θρηνήσουμε εκατόμβες νεκρών

Σχετικά Αρθρα

Oλοι/ες σήμερα στην πορεία στη σιωνιστική πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 πμ, Πάρκο Ελευθερίας

Πολιτική 31 Μάι 2025, 00:05

Oλοι/ες αύριο στην πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 π.μ., Πάρκο Ελευθερίας

Πολιτική 30 Μάι 2025, 13:56

Αθλια μεθόδευση Μητσοτάκη για να θαφτούν οριστικά οι κακουργηματικές ποινικές ευθύνες του ίδιου και του Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών

Πολιτική 29 Μάι 2025, 22:00

Εφεση κατά της αθώωσης των κασιδιαραίων νεοναζιστών κατέθεσε η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας: Η δίκη τους θα επαναληφθεί σε δεύτερο βαθμό

Καταλυτικός ο ρόλος της αρθρογραφίας του ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr

Πολιτική 27 Μάι 2025, 16:33

Το ΕΒΕΠ αναγκάστηκε να ακυρώσει την προκλητική εκδήλωση με τους σιωναζιστές

Πολιτική 27 Μάι 2025, 14:43

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπλένει τα εγκλήματα των σιωναζιστών

Πολιτική 26 Μάι 2025, 09:05
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

1 Ιούν 2025, 09:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3

Μνημόσυνο στη σιωνιστική οντότητα για τις 600 μέρες ενός χαμένου πολέμου

31 Μάι 2025, 09:01
Παιδεία

Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση

31 Μάι 2025, 06:38
Πολιτική

Oλοι/ες σήμερα στην πορεία στη σιωνιστική πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 πμ, Πάρκο Ελευθερίας

31 Μάι 2025, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Μάι 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2025, 00:01
Κόντρες

Χειρότερη και από τη Μπριζίτ

30 Μάι 2025, 21:33
Καταστολή

Δίκη για τη σκευωρία των Σεπολίων: Αναβολή, επειδή η πρόεδρος έχει… μεταπτυχιακό!

30 Μάι 2025, 21:32
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 2

Και εκκαθάριση ομάδας δωσίλογων

30 Μάι 2025, 20:07
Πολιτική

Oλοι/ες αύριο στην πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 π.μ., Πάρκο Ελευθερίας

30 Μάι 2025, 13:56
Διεθνή

Αυτή είναι η συμφωνία που προτείνουν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση σιωναζιστές και Αμερικάνοι

Η Χαμάς κρατάει ανοιχτή τη διαπραγμάτευση, ξέροντας ότι τελικά οι σιωναζιστές θα συρθούν στους όρους της Αντίστασης

30 Μάι 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2025, 00:01
Πολιτική

Αθλια μεθόδευση Μητσοτάκη για να θαφτούν οριστικά οι κακουργηματικές ποινικές ευθύνες του ίδιου και του Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών

29 Μάι 2025, 22:00
Διεθνή

Παγίδες θανάτου τα αμερικανο-σιωνιστικά «κέντρα διανομής βοήθειας» στη Γάζα

Προς οριστική κατάρρευση βαδίζει ο βρόμικος αυτός μηχανισμός

29 Μάι 2025, 14:06
Διεθνή

Aπό το «Σπάσιμο του Ξίφους» στις «Πύλες της Κόλασης» και από εκεί στις «Πέτρες του Δαβίδ»

29 Μάι 2025, 12:05
Αθλητισμός

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

29 Μάι 2025, 10:53
Η παπάρα

Ντιμπέιτ πολιτικών απατεώνων: νικητής ο ακροδεξιός

29 Μάι 2025, 10:08
Κόντρες

Πού πάτε, ρε ΚΥΠατζήδες, χωρίς Λούκι Λουκ;

29 Μάι 2025, 09:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάη

29 Μάι 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

Ημέρα γάλακτος.

1945: Η ΚΕ του ΕΑΜ καταγγέλλει ότι μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας έχουν δολοφονηθεί πεντακόσιοι και φυλακιστεί 30.000 αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, ενώ κυκλοφορούν στην ύπαιθρο 150 ομάδες της δεξιάς με 20.000 οπλοφόρους.

1964: Καθιερώνεται με νόμο η υποχρεωτική συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων (πλην στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας) μετά τη συμπλήρωση 35ετίας.

1973: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αυτοδιορίζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

1979: Βόμβα στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Νέα Ιωνία (ΕΛΑ).

1979: Καταδικάζονται δέκα μέλη της ακροδεξιάς Οργανώσεως Εθνικής Αποκαταστάσεως.

1987: Εκρήγνυται στον αέρα ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Ρασίντ Καραμέ (νεκρός) από εκρηκτικό μηχανισμό.

1989: Βόμβα στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα της Γάζας έχει πάρει καταστροφικές διαστάσεις, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Γι’ αυτό και ασκούνται πιέσεις διπλωματικές διεθνώς και μεμονωμένα, για να αρθεί ο αποκλεισμός και η απαγόρευση, η παρεμπόδιση αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. Παρακολουθώ τις προσπάθειες της χώρας μας, ιδιαίτερα στον ΟΗΕ, που συμβαίνει, όπως ξέρετε, κύριε Πρόεδρε, τον τελευταίο μήνα να είμαστε προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό την ιδιότητα του μη μονίμου μέλους. Και θα αναφερθώ μόνο σε αυτά, χωρίς να θέλω ούτε να υποτιμήσω ούτε να υπερτιμήσω αυτές τις πρωτοβουλίες που συνήθως είναι συλλογικές.

Κωνσταντίνος Τασούλας

(Ο Φάμελλος, κάνοντας πως δε θυμάται τους εναγκαλισμούς του Τσίπρα με τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου και τις συμφωνίες -και στρατιωτικής συνεργασίας- της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους σιωναζιστές του Τελ Αβίβ, πήγε στον Τασούλα για να του πει ότι «η θηριωδία, η οποία εξελίσσεται στη Γάζα και στην Παλαιστίνη, μας αφορά όλους και οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες»! Του είπε, ακόμα, ότι «οι πρωτοβουλίες μέχρι στιγμής και οι επιλογές της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει συμπαραταχθεί μαζί με τους ηγέτες άλλων χωρών και ευρωπαϊκών χωρών είναι αναντίστοιχες με τις σοβαρές ευθύνες που έχουμε». Και ο Τασούλας, προετοιμασμένος καλά καθώς γνώριζε το θέμα της επίσκεψης Φάμελλου, αφού διαπίστωσε ότι «το θέμα της Γάζας» -έτσι ακριβώς, «το θέμα της Γάζας», όχι η γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου και τα παρόμοια- άρχισε να απαριθμεί από στήθους, με ημερομηνίες και λεπτομέρειες, τις… πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ των Παλαιστίνιων! Πρέπει να ζήλεψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την άνεση με την οποία ο Τασούλας εκφωνούσε το αισχρό αφήγημά του. Αιφνιδιασμένος από την προκλητική απάντηση Τασούλα, σε στιλ κυβερνητικού εκπρόσωπου, ο Φάμελλος κλείστηκε στο καβούκι του, λέγοντας αμήχανα: «Και εγώ, κύριε Πρόεδρε, χωρίς κανένα σχόλιο, όπως είπατε και εσείς, θα διατυπώσω την άποψή μου και στη συνέχεια, οφείλω να καταθέσω προτάσεις για να είναι η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας που είναι η πλευρά της ανθρωπιάς και της ειρήνης». Ηταν ένα σύντομο ντιμπέιτ μεταξύ πολιτικών απατεώνων, στο οποίο νικητής βγήκε ο ακροδεξιός Τασούλας, που έδωσε στον Μητσοτάκη την ικανοποίηση της σκέψης ότι καλώς τον έβαλε στο προεδρικό μέγαρο, καθώς είναι αποφασισμένος να συμπεριφέρεται όχι σαν «ρυθμιστής του πολιτεύματος», αλλά ως φανατικός δεξιός και μεγαλοστέλεχος της ΝΔ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo