Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 8 Μάρτη
  • Τάφος για τους σιωναζιστές κομάντο η Κοιλάδα Μπεκάα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 7 Μάρτη
  • Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης
  • «Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Μια ατέλειωτη αντιλαϊκή ίντριγκα
Πολιτική

Μια ατέλειωτη αντιλαϊκή ίντριγκα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Μαρ 2017, 00:00

Ο Φώτης Κουβέλης έχει ξεφτιλιστεί τελείως. Οχι μόνο πολιτικά, αλλά και προσωπικά. Οταν δηλώνει ότι στις εκλογές του Γενάρη του 2015, στις οποίες συμμετείχε με τη ΔΗΜΑΡ (σε συνεργασία με την ομάδα του Χρυσόγελου), αυτός ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή δεν ψήφισε το κόμμα του) δε χρειαζόμαστε κάποια άλλη απόδειξη. Το ότι έσπευσε να κάνει «διόρθωση» μετά το θόρυβο που ξέσπασε ελάχιστη σημασία έχει. Ούτε έχει κανένα νόημα να «ψαχνόμαστε» για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Κουβέλη και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι στιγμής οι Τσιπραίοι τον χρησιμοποιούν σαν μα-  ριονέτα και στο τέλος δεν αποκλείεται να τον πετάξουν στον σκουπιδοτενεκέ (αντί να του δώσουν μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως φαίνεται να πιστεύει). Το ίδιο ισχύει και για κάποια άλλα πολιτικά πτώματα, όπως η Ξενογιαννακοπούλου και ο Τζουμάκας, που χρησιμοποίησαν οι Τσιπραίοι σαν «γλάστρες» στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν αξίζει να σχολιάσουμε κάτι είναι οι αποκαλύψεις άλλοτε στενών συνεργατών του Κουβέλη, που τον διαψεύδουν όταν λέει ότι δεν του είχε γίνει πρόταση να είναι υποψήφιος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα ο Κουβέλης υποστήριξε ότι δεν του έγινε πρόταση για την ΠτΔ «με σαφήνεια». Οταν ρωτήθηκε αν λέει ψέματα ο Σαμαράς, απάντησε: «Οχι, δεν λέει ψέματα. Ο κύριος Σαμαράς αναφέρθηκε σε μια σειρά από βολιδοσκοπήσεις ή και προτάσεις που μου έγιναν, για να πει την τελευταία φορά, ότι αυτό που λέγαμε ήταν πρόταση»! Κι όταν ρωτήθηκε αν είχε επικοινωνήσει μαζί του ο Σταμάτης, άρχισε κυριολεκτικά… να ρετάρει: «Ο κύριος Σταμάτης πράγματι διετύπωσε αυτή την πρόταση, αλλά δεν είχα καμμία επικοινωνία ούτε με τον κύριο Σαμαρά ούτε με κανένα άλλο στέλεχος»!

Κι εκεί αρχίζει το… γλέντι. Ο τότε εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Α. Παπαδόπουλος κατηγορεί τον Κουβέλη ότι «λέει συνειδητά ψέματα», αποκαλύπτει ότι τρεις άνθρωποι (Σ. Λυκούδης, Γ. Μεϊμάρογλου και Α. Παπαδόπουλος) γνωρίζουν όλη την αλήθεια και καλεί τους άλλους δύο να πουν «χαρτί και καλαμάρι πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα». Ο Μεϊμάρογλου έσπευσε να ανταποκριθεί γράφοντας τα εξής: «Συναντήθηκα με τον Φώτη Κουβέλη μετά το δεκαπενταύγουστο του ’14, Σάββατο πρωί, στο γραφείο του στη ΔΗΜΑΡ στην Αγ. Κωνσταντίνου. Του μετέφερα την πρόταση για την ΠτΔ. Την αποδέχτηκε πλήρως και συμφωνήσαμε και στις επιμέρους “διορθωτικές“ κινήσεις της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου (ΕΡΤ κλπ) που θα δικαιολογούσαν την μεταστροφή του. Ζήτησε να μην ανακοινωθεί τίποτα, για να μην καεί η υποψηφιότητα, μέχρι την επίσημη ανακοίνωσή της που θα γινόταν τον Δεκέμβρη του ’14, λίγο πριν την εκλογή από τη Βουλή»!

Το ίδιο έκανε και ο Λυκούδης, ο άλλοτε στενός πολιτικός φίλος του Κουβέλη, που δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Είναι η πρώτη φορά που θα πω δυο-τρία πράγματα παραπάνω και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην μου ζητήσετε λεπτομέρειες επί των θεμάτων αυτών. Δεν θα έμπαινα ποτέ σε μια τέτοια συζήτηση, αν δεν είχα μπροστά μου την προχθεσινή συνέντευξη του Φ. Κουβέλη. Οτι “δεν έγινε ποτέ τίποτα“. Υπάρχουν και όρια. (…) Εγώ είμαι σε θέση να ξέρω πάρα πολύ καλά όλο το σκηνικό εκείνης της φάσης. Υπήρξε και σαφής πρόταση και υπήρξαν και συνεννοήσεις επί της προτάσεως. Αλλά θα ήθελα να μείνουμε μέχρι εδώ. Βεβαίως ο κ. Κουβέλης δίνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Ξέρετε, στην άσκηση της πολιτικής μερικές φορές τα πράγματα απλώνονται με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να χάνονται τα ίχνη της αλήθειας. Ίσως είναι μια επιλογή. Δεν ξέρω, τι να σας πω! Πάντως αυτά που σας λέω είναι έτσι όπως σας τα λέω».

Δεν έχουμε αμφιβολία ότι έτσι έγιναν τα πράγματα (δεν μπορεί όλοι να λένε ψέματα και ο Κουβέλης την αλήθεια). Ομως και οι αντι-κουβελικοί δεν λένε όλη την αλήθεια. Κυρίως δεν απαντούν στο κρίσιμο ερώτημα: είχαν σίγουρο ότι ο Κουβέλης θα εκλεγόταν ΠτΔ το Δεκέμβρη του 2014;  Οπως απέδειξαν οι εξελίξεις, η εκλογή του Κουβέλη δεν ήταν καθόλου σίγουρη. Και ο Κουβέλης, που αρχικά συμφώνησε παρασκηνιακά με την πρόταση των Σαμαροβενιζέλων, υπαναχώρησε όταν είδε ότι η εκλογή του κάθε άλλο παρά σίγουρη ήταν. Γιατί το «μαξιλάρι» από βουλευτές, για το οποίο ο Σαμαράς διαβεβαίωνε ακόμα και τη Μέρκελ, περιείχε μπόλικο αέρα κοπανιστό, ενώ από τον Οκτώβρη του 2014 είχε φανεί καθαρά ότι οι Σαμαροβενιζέλοι οδεύουν προς το Βατερλό τους, καθώς οι ιμπεριαλιστές δανειστές δεν έδιναν δεκάρα γι' αυτούς πλέον, επιλέγοντας να ξεκαθαρίσει γρήγορα το πολιτικό τοπίο και να έχουν στη συνέχεια να κάνουν με τον επελαύνοντα προς την εκλογική νίκη ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά υπολόγισε ο Κουβέλης και έσπευσε να εγκαταλείψει τη συμφωνία που είχε κάνει στο παρασκήνιο με τους Σαμαροβενιζέλους και να κλείσει συμφωνία με τους Τσιπραίους, θεωρώντας ότι αυτοί μπορούν στα σίγουρα να του εξασφαλίσουν την εκλογή του στην ΠτΔ. Προς το παρόν έχουμε μαρτυρίες μόνο για τη συμφωνία που έκανε με τους Σαμαροβενιζέλους. Για τη συμφωνία με τους Τσιπραίους δεν έχουμε μαρτυρίες, γιατί οι Λυκουδομεϊμάρογλου είχαν ήδη φύγει από τη ΔΗΜΑΡ και το πιθανότερο είναι ότι ο Κουβέλης έκανε μόνος του το παζάρι. Το σίγουρο είναι ότι τον έριξαν, όπως έριξαν και τον Αβραμόπουλο (αυτός το είπε κιόλας), επιλέγοντας τελικά τον Πάκη. Εκτοτε, ο Κουβέλης μένει στην κατάψυξη και περιμένει να τον ξεπαγώσει κάποια στιγμή ο Τσίπρας. Επαιξε, έχασε και μόνο στη… μεγαλοψυχία των Τσιπραίων μπορεί να ελπίζει.

Ολ' αυτά είναι καλά για να γεμίζουν παραπολιτικές στήλες. Εχουν, όμως, και μια διδακτική πλευρά. Επιβεβαιώνουν ότι η αστική πολιτική διεξάγεται στο έδαφος μιας ατέλειωτης ίντριγκας. Αλλα λένε στο προσκήνιο και άλλα συζητούν στο παρασκήνιο. Συμφωνίες κλείνονται και τηρούνται, ενώ άλλες κλείνονται και παραβιάζονται. Μπέσα δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο το συμφέρον της κάθε ομάδας εξουσιαστικών καθαρμάτων. Η αστική πολιτική, όμως, μολονότι εμπεριέχει το παρασκήνιο και την ίντριγκα, δεν είναι μόνο ίντριγκα, ούτε ταυτίζεται μ' αυτή. Είναι πρωτίστως πολιτική, δηλαδή διαχείριση των εργαζόμενων μαζών, ώστε να παραμένουν εγκλωβισμένες μέσα στο πλαίσιο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αν λοιπόν βοηθάει σε κάτι η αποκάλυψη στιγμιότυπων απ' αυτή την ατέλειωτη ίντριγκα, είναι η απογύμνωση της αστικής πολιτικής από τα ενδύματα της εντιμότητας, του ήθους, του πολιτικού πολιτισμού και των υπόλοιπων που ακούμε καθημερινά.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔικομματική κοκορομαχία σε μνημονιακό γήπεδο
Επόμενο άρθρο «Κακό σπυρί» ο Μπένι

Σχετικά Αρθρα

8 Μάρτη: Η γυναικεία χειραφέτηση φυσικό μέτρο της γενικής χειραφέτησης

Η απελευθέρωση της γυναίκας θα είναι κομμουνιστική ή δε θα υπάρξει

Πολιτική 6 Μαρ 2026, 13:10

Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος

Τη Δευτέρα η πρόταση της εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι νεοναζιστές εγκληματίες

Πολιτική 5 Μαρ 2026, 21:05

Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες

Πολιτική 4 Μαρ 2026, 23:16

Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών

Πολιτική 4 Μαρ 2026, 20:20

Εφετείο ΧΑ: Απόφαση (συνεχής ενημέρωση από τη δίκη)

Πολιτική 4 Μαρ 2026, 09:31

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

Πολιτική 3 Μαρ 2026, 05:39
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάρτη

8 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Τάφος για τους σιωναζιστές κομάντο η Κοιλάδα Μπεκάα

Εκαναν απόβαση από αέρος και έπεσαν σε ενέδρα των μαχητών της Αντίστασης

7 Μαρ 2026, 09:37
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

7 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Μάρτη

7 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης

6 Μαρ 2026, 19:40
Διεθνή

«Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;

Δημόσια επίπληξη εμιρατινού δισεκατομμυριούχου προς τον Τραμπ

6 Μαρ 2026, 14:45
Διεθνή

Ισραηλινο-βρετανός ιστορικός: Το Ισραήλ αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το Ιράν και όχι το αντίθετο

6 Μαρ 2026, 14:01
Πολιτική

8 Μάρτη: Η γυναικεία χειραφέτηση φυσικό μέτρο της γενικής χειραφέτησης

Η απελευθέρωση της γυναίκας θα είναι κομμουνιστική ή δε θα υπάρξει

6 Μαρ 2026, 13:10
Παιδεία

Σε συνέχειες η απάτη της πανεπιστημιοποίησης των κολλεγίων

6 Μαρ 2026, 12:28
Διεθνή

Ιράν: Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους σιωναζιστές

6 Μαρ 2026, 10:54
Διεθνή

Σοκ στο σιωνιστικό όχλο: Η Χεζμπολά πλήττει με αμείωτη ένταση στρατιωτικές βάσεις μέσα στη σιωνιστική οντότητα

Πέρα από την καθήλωση του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

6 Μαρ 2026, 09:49
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

6 Μαρ 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Μάρτη

6 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος

Τη Δευτέρα η πρόταση της εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι νεοναζιστές εγκληματίες

5 Μαρ 2026, 21:05
Κόντρες

Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

5 Μαρ 2026, 19:22
Διεθνή

Influencers που στρατολογήθηκαν για να διαδώσουν προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ μηνύουν τώρα το κράτος λόγω μη πληρωμής

5 Μαρ 2026, 17:18
Διεθνή

Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!

5 Μαρ 2026, 13:04
Διεθνή

Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

5 Μαρ 2026, 11:44
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

5 Μαρ 2026, 09:29
Διεθνή

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»

Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τον Περσικό Κόλπο

5 Μαρ 2026, 08:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάρτη

Ημέρα γυναίκας.

1910: Καθιέρωση ημέρας της γυναίκας στη β’ διεθνή συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών (Κλάρα Τσέτκιν – Γερμανία).

1913: Ο διάδοχος Κωνσταντίνος ορκίζεται βασιλιάς της Ελλάδας μετά τη δολοφονία του πατέρα του Γεωργίου Α’.

1921: Εκτελείται ο ισπανός πρωθυπουργός Εδουάρδο Ντάτο κατά την αποχώρησή του από το κοινοβούλιο.

1965: 3.500 στρατιώτες των ΗΠΑ καταφτάνουν στο Βιετνάμ, έναρξη πολέμου.

1968: Φοιτητική εξέγερση στην Πολωνία με αίτημα το δικαίωμα ελευθερίας, συμπαρασύρει και τους εργάτες, 1.208 συλλήψεις (οι 367 φοιτητές).

1970: Αποτυχημένη δολοφονική απόπειρα κατά του κύπριου προέδρου αρχιεπισκόπου Μακάριου.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo