Σε προσωπική επίθεση κατά του Καραμανλή, όπως επιτάσσει ο εκλογικός σχεδιασμός της Χαρ. Τρικούπη, προχώρησε ο Γιωργάκης στην ομιλία του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, δεν δίστασε να αναφερθεί και στο Χρηματιστήριο, κατηγορώντας τον Καραμανλή ότι δεν το ερεύνησε, επειδή ξέρει ότι κάποιοι ΕΛΔΑρχες εκείνης της περιόδου είναι σήμερα γενικοί γραμματείς και εκδότες των ομολόγων της μεγάλης απάτης («φωτογραφία» του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γ. Κουρή), γιατί εκείνοι που τότε καταδικάσθηκαν από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς είναι σήμερα εξέχοντα μέλη της στο ρόλο του λύκου που φυλάει τα πρόβατα, επειδή ξέρουν τα ονοματεπώνυμα και τρέμουν μήπως τα μάθουν και οι πολίτες.
Αφού τα ξέρει ο Γιωργάκης τα ονόματα, γιατί δεν τα λέει αυτός για να τα μάθουν οι πολίτες; ‘Η φοβάται ότι άμα αρχίσουν και πέφτουν στην πιάτσα ονόματα θα γίνει πανηγύρι και δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν και ο ίδιος και τα στελέχη του; Στο συγκεκριμένο ζήτημα ό,τι ισχύει για τον Καραμανλή ισχύει και για τον Γιωργάκη. Εκτός αν θέλει να μας πει (όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς από τον Λαλιώτη), ότι τη μεγάλη ληστεία της Σοφοκλέους την έκαναν κάποιοι δεξιοί ΕΛΔΑρχες, ενώ οι Πασόκοι πάσχιζαν να σώσουν τις οικονομίες του κοσμάκη.
Στον Γιωργάκη ανέλαβε να απαντήσει ο Αλογοσκούφης. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «πρωτοστάτησε στη λεηλασία των αποταμιεύσεων των Ελλήνων πολιτών μέσω του Χρηματιστηρίου» και τα στελέχη του ότι «ποτέ δεν έχουν απολογηθεί στο λαό για αυτά τα εγκλήματα». Αφού δεν απολογήθηκαν οι Πασόκοι, γιατί δεν τους κάθησε στο σκαμνί η κυβέρνηση της ΝΔ;








