Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 17 Αυγούστου
  • Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική
  • JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ
  • Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ
  • Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς
  • Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Και μετά τον σκυλοκαυγά;
Πολιτική

Και μετά τον σκυλοκαυγά;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Νοέ 2004, 00:00

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ευρωβουλευτής Γ. Δημητρακόπουλος είπε δημόσια αυτά που αρκετοί νεοδημοκράτες, ακόμα και μέλη της κυβέρνησης, λένε σε συναναστροφές για τον Αλογοσκούφη. Οτι είναι άσχετος πολιτικά και παντελώς ανίκανος να χειριστεί τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο ελληνικός καπιταλισμός και ειδικά τις σχέσεις με την ΕΕ.

Δεν υπήρχε αμφιβολία, επίσης ότι ο Καραμανλής θα κάλυπτε τον Αλογοσκούφη. Δική του επιλογή αποτελεί και αν αρχίσει να αδειάζει τα στελέχη που αποτελούν τη δική του ομάδα μέσα στη ΝΔ, στο τέλος θα μείνει μόνος του με τους βαρόνους που θα βρουν την ευκαιρία να τον θέσουν υπό την ομηρία τους. Εξάλλου, η απογραφή και οι χειρισμοί του Αλογοσκούφη είχαν την έγκριση του Καραμανλή. Ξεχάσαμε πόσες επισκέψεις έκανε ο Αλογοσκούφης στο Μαξίμου πριν ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα; Επρεπε, λοιπόν, να υπερασπιστεί τον Αλογοσκούφη και να αφήσει έκθετο τον Δημητρακόπουλο. Αλλωστε, και μόνο το γεγονός ότι οι δηλώσεις Δημητρακόπουλου τροφοδότησαν την αντιπολιτευτική προπαγάνδα (ΠΑΣΟΚ και φιλικός του Τύπος) και πέρασαν σε δεύτερη μοίρα την πρώτη πρωθυπουργική περιοδεία στην επαρχία, αρκούσε για την καταδίκη της κίνησης Δημητρακόπουλου.

Ομως, ο Καραμανλής δεν προχώρησε τσαμπουκαλίδικα στην αποπομπή Δημητρακόπουλου, όπως είχε κάνει παλιότερα με άλλα πιο προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ (ακόμα και με τον Σουφλιά). Δεν θέλησε να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, τροφοδοτώντας με νέο υλικό την αντιπολιτευτική προπαγάνδα; ‘Η μήπως, επειδή γνωρίζει πια πως επί της ουσίας ο Δημητρακόπουλος έχει δίκιο, θέλησε να κρατήσει πισινή, στέλνοντας έμμεσα και μήνυμα προειδοποίησης προς τον Αλογοσκούφη;

Εχει δίκιο ο Δημητρακόπουλος γιατί εκείνο που κατάφερε τελικά ο Αλογοσκούφης ήταν να θέσει το ελληνικό κράτος υπό την επιτροπεία του Ecofin. Πολιτεύθηκε σαν ένας παντελώς άσχετος τεχνοκράτης, που δεν ξέρει να παζαρέψει κάποια πράγματα. Ο τεχνοκράτης λέει «αυτά είναι τα στοιχεία, πάρτε τα και αποφασίστε», ενώ ο πολιτικός επενδύει τα όποια στοιχεία με διάφορα ιδεολογήματα, προσπαθεί να κλείσει συμμαχίες, παζαρεύει. Πρακτικά, η κυβέρνηση Καραμανλή έχει χάσει κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης σε επίπεδο Ecofin. Οποτε δημιουργείται ένα ζήτημα, όποτε διεκδικεί κάτι, θα της επισείουν τη διαδικασία επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας και η Κομισιόν θα βγάζει τη μια προειδοποίηση μετά την άλλη, αν χρειαστεί.

Εκείνο που δεν είπε ο Δημητρακόπουλος, όμως, είναι γιατί κατέφυγε σ’ αυτή τη λύση ο Αλογοσκούφης. Από ερασιτεχνισμό και αφέλεια; Οι Πασόκοι βολεύονται με τη δική τους ερμηνεία. Οτι δηλαδή η κυβέρνηση ήθελε να συκοφαντήσει το ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό κατέφυγε στην απογραφή με τη συνεργασία της Eurostat. Ομως η κυβέρνηση είχε χίλιους δυο τρόπους για να «κωλοχτυπήσει» το εντελώς τσαλακωμένο, ιδιαίτερα  εκείνη την περίοδο ΠΑΣΟΚ. Δεν είχε καμιά ανάγκη να μπλέξει με την ΕΕ.

Κατέφυγε στην ΕΕ, επειδή έκρινε πως έτσι θα μπορούσε να απεμπλακεί από τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Θεώρησε πως με το να μιλάει απλά για «άδεια ταμεία» και «καμμένη γη» δεν έπειθε. Γι’ αυτό διατάχθηκε ο Αλογοσκούφης να κάνει την απογραφή και να συνεργαστεί με τη Eurostat, ώστε να υπάρχει αληθοφάνεια στα συμπεράσματα που θα σερβίρονταν στον κόσμο. Εκεί, όμως, την πάτησε γιατί δεν λογάριασε τις παράπλευρες απώλειες, οι οποίες έγιναν κυρίαρχες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτό μπορεί να αφορά το πολιτικό παιχνίδι που γίνεται σε ευρωενωσιακό επίπεδο, μπορεί να αφορά τον πολιτικό σκυλοκαυγά στο εσωτερικό της χώρας, ουδόλως όμως αφορά την ουσία του ζητήματος. Η λιτότητα ήταν δεδομένη, είτε επενδυμένη με την απογραφή είτε χωρίς αυτή. Κι αυτό είναι που ενδιαφέρει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους.

Ο Αλογοσκούφης πήγε στο Ecofin με ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που ισχυριζόταν ότι το έλλειμμα θα πέσει κατά 2,5% μέσα σε ένα χρόνο (περίπου υποδιπλασιασμός). Οι ομόλογοί του στο Ecofin χαμογέλασαν και του είπαν «πάρε δύο χρόνια». Ηταν σαν να του έλεγαν: «ή μας δουλεύεις ή είσαι εντελώς άσχετος». Με την κίνηση αυτή ουσιαστικά θεωρούν ανέφικτο τον κυβερνητικό στόχο για το έλλειμμα. Ο Δημητρακόπουλος τώρα τον παίρνει στο ψιλό, δηλώνοντας πως ούτε η Γερμανία δεν πέτυχε τέτοιο κατόρθωμα. Λέτε, όμως, να είναι τόσο άσχετος ο Αλογοσκούφης; Εντάξει, ως αστός πολιτικός είναι μάπα, αλλά ως τεχνοκράτης γνωρίζει τα στοιχειώδη. Η μόνη εξήγηση είναι πως πήγε στο Ecofin με τόσο φιλόδοξο (στην ουσία ανέφικτο) στόχο, επειδή δεν ήθελε να περάσει καμιά εικόνα χαλάρωσης στον ελληνικό λαό. Εβαλαν ένα μάξιμουμ στόχο, εν γνώσει τους ότι δεν πιάνεται, για να ασκούν συνεχή πίεση και στη φορολογία και σε μισθούς-συντάξεις και στις κοινωνικές δαπάνες. Σε ένα χρόνο από τώρα θα ακούσουμε την κυβέρνηση να μας λέει: «Σφιχτήκαμε, αλλά δεν πιάσαμε το στόχο. Ας σφιχτούμε περισσότερο μπας και τον πιάσουμε το δεύτερο χρόνο». Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος, πέρα από τον σκυλοκαυγά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓια όπλα πάντα υπάρχουν λεφτά!
Επόμενο άρθρο Οροι χωρίς αντίκρισμα

Σχετικά Αρθρα

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

Πολιτική 9 Αυγ 2026, 11:47

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

Πολιτική 31 Ιούλ 2026, 13:21

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

Πολιτική 29 Ιούλ 2026, 11:14

Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 19:57

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 09:40
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Αυγούστου

17 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική

16 Αυγ 2026, 08:51
Διεθνή

JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ

16 Αυγ 2026, 08:36
Διεθνή

Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ

16 Αυγ 2026, 08:11
Κόντρες

Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς

16 Αυγ 2026, 07:48
Η παπάρα

Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα

16 Αυγ 2026, 05:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

16 Αυγ 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

14 Αυγ 2026, 17:54
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Αυγούστου

Ινδονησία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1945).

Γκαμπόν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Αργεντινή: Ημέρα San Martin (1850).

1936: Καίγονται χιλιάδες «κομμουνιστικά» βιβλία σε τεράστια πυρά στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

1944: Μπλόκο της Κοκκινιάς (150 νεκροί).

1954: Εκτελείται ο Νίκος Πλουμπίδης.

1956: Η Δυτική Γερμανία θέτει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo