«Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απέτρεψε για άλλη μια φορά στη Βουλή αντισυνταγματική και αντικανονιστική πρακτική της κυβέρνησης και νέο κυβερνητικό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Μετά από καταγγελία της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι, με την κατάθεση από τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών τροπολογίας-προσθήκης για την κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς σε ΟΕΚ και ΟΕΕ, σε άσχετο νομοσχέδιο για την αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων των εκλογών της 17ης Ιουνίου, παντελώς άσχετων Υπουργείων παραβιάζονται για άλλη μια φορά ρητές διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αναγκάστηκε να την αποσύρει».
Αυτά δήλωσε, με θράσος χιλίων πιθήκων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης, την περασμένη Τετάρτη, επιχειρώντας να εξαπατήσει τους εργαζόμενους. Διότι η τροπολογία αποσύρθηκε και θα επανέλθει μέσα στο μήνα. Γιατί, όμως, ο Βρούτσης δεν έδειξε καμιά πρεμούρα (πρώτη φορά θα ήταν που θα ψήφιζαν τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο;), αλλά απέσυρε την τροπολογία; Γιατί η κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ ήδη εφαρμόζεται κι ας μην υπάρχει νομοθετική ρύθμιση!
Στις 20 Σεπτέμβρη, η Διοίκηση του ΙΚΑ ενημέρωσε τους εργοδότες ότι από 1ης Σεπτέμβρη 2012 δε θα καταβάλλουν εργοδοτικές εισφορές για ΟΕΕ και ΟΕΚ. Το σχετικό δελτίο Τύπου έχει ως εξής:
«Από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνεται ότι, από 1/9/2012 βάσει των διατάξεων του άρθρου 1 παρ. 6 του Ν. 4046/12 (ΦΕΚ28/τ.Α’/14-2-2012) καταργούνται οι Εργοδοτικές Εισφορές Υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) κατά ποσοστό 0,75% και 0,35% αντίστοιχα. Συνεπώς, ασφαλιστικές εισφορές περιόδων ασφάλισης από 1/9/2012 και εφεξής θα καταβάλλονται μειωμένες κατά 1,10%, όσον αφορά στην εργοδοτική εισφορά, σύμφωνα με τα ανωτέρω. Επισημαίνεται ότι, οι εισφορές ασφαλισμένου υπέρ των ανωτέρω καταργηθέντων Οργανισμών εξακολουθούν να καταβάλλονται κανονικά».
Σ’ αυτή την ανακοίνωση έγκειται το πραξικόπημα, αλλά γι’ αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει κουβέντα. Ο Σπυρόπουλος του ΙΚΑ επικαλείται το νόμο 4046/2012 που είναι ο νόμος του Μνημόνιου-2. Με την παράγραφο 6 του πρώτου άρθρου αυτού του νόμου νομοθετήθηκαν όλα τα αντεργατικά μέτρα που προβλέπονται στο σχετικό κεφάλαιο του Μνημόνιου. Ομως δεν γίνεται ειδική αναφορά στην κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ, αλλά γενική αναφορά στη μείωση κατά 5% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Γι’ αυτό και ο Βρούτσης έφτιαξε τη συγκεκριμένη τροπολογία, στην οποία αναφέρεται ότι πρώτο βήμα για τη μείωση κατά 5% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών είναι η κατάργηση των εισφορών για ΟΕΚ και ΟΕΕ, ύψους 1,1%.
Ο Σπυρόπουλος, όμως, σαν απόλυτος δικτάτορας, σε συμφωνία με τον Βρούτση προφανώς, έσπευσε να ανακοινώσει στους εργοδότες ότι από 1η Σεπτέμβρη δε θα πληρώνουν το 1,1% για ΟΕΚ και ΟΕΕ. Ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρώνουν εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να υπάρχει νομική διάταξη που να το προβλέπει. Πέρα από το θρασύτατο πραξικόπημα, εν προκειμένω έχουμε και μια καραμπινάτη παρανομία, σε βάρος του ΙΚΑ, δηλαδή των ασφαλισμένων του.
Και μιας που αναφερόμαστε στη συγκεκριμένη ρύθμιση, να πούμε ότι, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους, που συνοδεύει την τροπολογία, η ετήσια απώλεια εσόδων των δύο οργανισμών είναι 247 εκατ. ευρώ! Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, το οποίο αρπάζεται από τους εργαζόμενους και χαρίζεται στους καπιταλιστές εργοδότες.
Αυτά όλα, όμως, είναι ψιλά γράμματα για τους πολιτικούς απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί, αντί να καταγγείλουν την καραμπινάτη παρανομία της Διοί-κησης του ΙΚΑ, να χαρίζει ασφαλιστικές εισφορές χωρίς να έχει γίνει νομοθετική ρύθμιση, πανηγυρίζουν για την άνευ ουσίας προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας Βρούτση, η οποία θα επανέλθει πολύ σύντομα, για να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων την παρανομία του Σπυρόπουλου. Προσπαθούν να παραμυθιάσουν τους εργαζόμενους, ότι δήθεν δίνουν ισχυρές κοινοβουλευτικές μάχες και αποτρέπουν αντεργατικές διατάξεις. Χωρίς τσίπα, ο Στρατούλης υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συνεχίζει τον αγώνα και τις πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες του για να ανατραπεί και επί της ουσίας η μνημονιακή κατάργηση των ΟΕΚ και ΟΕΕ, για την επανασύσταση και αναβάθμιση των δυο Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής»!








