Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη
  • Pain in the ass
  • Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Η Ντόρα, ο Γιάννης και τ’ άλλα παιδιά
Πολιτική

Η Ντόρα, ο Γιάννης και τ’ άλλα παιδιά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Φεβ 2006, 00:00

Κάθε φορά που γίνεται ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός η ίδια φιλολογία. Σελίδες επί σελίδων στις εφημερίδες με παραπολιτικά σχόλια και κουτσομπολιά, ώρες επί ωρών τα ίδια στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Μια διαδικασία ρουτίνας μετατρέπεται σε ύψιστη πολιτική πράξη. Λες και έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία η τοποθέτηση του Πολύδωρα αντί του Βουλγαράκη στο υπουργείο μπάτσων και καταστολής ή η τοποθέτηση του υφυπουργού Νεράντζη στη θέση του υφυπουργού Σαλαγκούδη.

Στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία δεν θυμόμαστε περίπτωση που ένας ανασχηματισμός να σηματοδότησε αλλαγή πολιτικής. Διορθώσεις και συμπληρώσεις σε επιμέρους τομείς ναι, προσπάθεια να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες αποστολές ναι, αλλαγή πολιτικής ποτέ. Οι ανασχηματισμοί πάνω απ’ όλα αντανακλούν εσωκομματικές ισορροπίες, ισορροπίες ανάμεσα στα διάφορα «λόμπι» που επηρεάζουν τις κυβερνήσεις και ψηφοθηρικές ανάγκες με την ικανοποίηση τοπικών και άλλων παρεμφερών κριτηρίων. Από την άποψη αυτή, οι αλλαγές που γίνονται σε μια κυβέρνηση δεν είναι χωρίς σημασία, όμως αυτή η σημασία δεν είναι πρωτεύουσα. Προσφέρεται περισσότερο για παραπολιτικό και λιγότερο για πολιτικό σχολιασμό.

Και ο πρώτος ανασχηματισμός του Καραμανλή, αναμενόμενος εδώ και μήνες, δεν ξέφυγε από την πεπατημένη των προηγούμενων. Ο δάμαλος προσπάθησε να ρυθμίσει τις εσωκομματικές ισορροπίες και ταυτόχρονα να εντυπωσιάσει επικοινωνιακά, καλλιεργώντας για την αφεντιά του την εικόνα του παντοδύναμου πρωθυπουργού, που σε κανένα δε δίνει λογαριασμό και κανένας δεν τολμά να τον αμφισβητήσει. Αυτόν τον τελευταίο σκοπό υπηρετεί η μη υφυπουργοποίηση της νέας γενιάς των νεοδημοκρατών πολιτικών, που το ίδιο το Μαξίμου εδώ και μήνες «διέρρεε» ότι θα προωθηθούν στην κυβέρνηση. Ε, όλα τα άλλα ήταν αναμενόμενα, κάτι έπρεπε να κάνει για να εντυπωσιάσει.

Ποιο ήταν το σημαντικότερο από πολιτική άποψη στοιχείο του ανασχηματισμού; Η καρατόμηση του Παναγιωτόπουλου, ο οποίος άλλωστε ήταν και ο μόνος που εξέφρασε δημόσια την πικρία του, διοχετεύοντας σε δημοσιογράφους ακόμα και τηλεφωνικούς διαλόγους του με τον Καραμανλή, στους οποίους έθαβε το Ρουσόπουλο, αλλά και μπηχτές για τον Αλογοσκούφη, μαζί με συγκαλυμμένους φόβους, ότι η ΝΔ μπορεί να διολισθήσει προς την πολιτική Μητσοτάκη, οπότε θα χάσει την κυβερνητική εξουσία.

Από τη μεριά του ο Παναγιωτόπουλος έχει δίκιο να εκφράζει πικρία, διότι δεν είπε όχι σε οτιδήποτε διατάχθηκε από το Μαξίμου να διεκπεραιώσει. Λίγο πριν τον ανασχηματίσει ο Καραμανλής, ο Παναγιωτόπουλος είχε εκφράσει δημόσια την άποψή του ότι θα έπρεπε να παραμείνει στο πόστο του, διότι ήταν αυτός που προώθησε μια σειρά κρίσιμες «μεταρρυθμίσεις», όπως ο νόμος για τις εργασιακές σχέσεις και το Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων. Τον έφαγε, όμως, η πολυπραγμοσύνη του, το τουπέ που κράτησε έναντι του Αλογοσκούφη και το πολιτικό προφίλ του «κόκκινου Πάνου», που φρόντιζε να προβάλλει προς τα έξω. Ενα προφίλ που είναι καλό για την προσωπική του στρατηγική (το παιδί του λαού με τις κοινωνικές ευαισθησίες και την πίστη στις αρχές της παλιάς καλής λαϊκής δεξιάς), δεν ταιριάζει όμως στο στυγνό τεχνοκρατικό προφίλ των οικονομικών υπουργείων, που εκφράζεται από πολιτικούς σαν τον Αλογοσκούφη, τον Σιούφα, τον Παπαθανασίου, τον Δούκα, τον Φώλια.

Και ο Μάκαρος ο Γιακουμάτος; Αυτός που ξημεροβραδιάζεται στα «παράθυρα» και σκυλοβρίζεται με τους Πασόκους; Γιατί παρέμεινε; Ε, όλο και κάποιος πρέπει να μείνει, για να υποδέχεται τις καραβιές των απολυμένων στο υπουργείο και να τους παραμυθιάζει με παπαριές σε άπταιστη λαϊκή αργκό. Και για να μαγειρεύει ασύστολα τα στοιχεία της καταγεγραμμένης ανεργίας, παρέα με τον εξπέρ του είδους Γ. Βερναδάκη (διοικητή του ΟΑΕΔ).

Η τοποθέτηση του άχρωμου και άοσμου Τσιτουρίδη στη θέση του «αεικίνητου» και ιδιαίτερα φιλόδοξου Παναγιωτόπουλου, σε συνδυασμό με την κατάργηση του υφυπουργείου για τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις δείχνει ότι το Ασφαλιστικό περνάει πια αποκλειστικά στα χέρια του Αλογοσκούφη. Ο Τσιτουρίδης τύποις θα ονομάζεται υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ουσία θα είναι υφυπουργός Οικονομίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο ίδιος φρόντισε να το καταστήσει σαφές λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, όταν προσήλθε ως προσκυνητής στο υπουργείο Οικονομίας για να συναντηθεί με τον πολιτικό του προϊστάμενο. Ακόμα και οι φωτογραφίες που στάλθηκαν στον Τύπο εκπέμπουν αυτή τη σημειολογία: ένας Αλογοσκούφης με χαμόγελο α’λα Μπιλ Κλίντον και δίπλα του ένας αμήχανος και εμφανώς τρακαρισμένος Τσιτουρίδης. Δυστυχώς δεν έχουμε χώρο για να δημοσιεύσουμε το σύνολο των δηλώσεών τους. Ξεκίνησε ο Αλογοσκούφης, που είπε τις καθιερωμένες σ’ αυτές τις περιστάσεις μπούρδες, ακολούθησε ο Τσιτουρίδης που έριξε ένα πατόκορφο γλύψιμο στον Αλογοσκούφη με έμμεσες μπηχτές στον Παναγιωτόπουλο και έκλεισε με δεύτερη τοποθέτηση του Αλογοσκούφη, που αναφέρθηκε αποκλειστικά στο Ασφαλιστικό.

Κατά τα άλλα, δεν είχαμε καμιά ιδιαίτερη έκπληξη. Ο Βουλγαράκης πήγε στο Πολιτισμού, όπως ζήτησε, για να αναστηλώσει το τρωθέν πολιτικό του γόητρο και στη θέση του πήγε ο Πολύδωρας, που εισέπραξε την αμοιβή για την υπακοή και την ταπεινοφροσύνη που επέδειξε όταν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την πρώτη κυβέρνηση. Η Ντόρα πήγε στο Εξωτερικών σε ικανοποίηση συμφωνίας που είχε εδώ και καιρό γίνει με την οικογένεια Μητσοτάκη και ο Μολυβιάτης πήγε στο σπιτάκι του, αρνούμενος να γίνει αυλοκόλακας του Κωστάκη (μπούχτισε τόσες δεκαετίες αυλοκόλακας και παρακοιμώμενος του θείου του). Ο Σπηλιωτόπουλος πήρε πόδι γιατί τα ‘χε κάνει μπάχαλο και ήρθε σε σύγκρουση με τα ΜΜΕ και στη θέση του πήγε ο απόλυτα έμπιστος και «μιντιακότατος» Μεϊμαράκης. Ο Κακλαμάνης έβαλε πλώρη για δήμαρχος και στη θέση του στάλθηκε ο Αβραμόπουλος, για να τσουρουφλιστεί λίγο σ’ ένα παραγωγικό υπουργείο, αντί να κάνει δημόσιες σχέσεις με έξοδα του ελληνικού δημοσίου.

Τι μας έμεινε; Το «κόλπο γκρόσο» του Καραμανλή. Η τοποθέτηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη σε θέση ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού! Κανονικά εδώ θα έπρεπε να γελάσει κάθε πικραμένος, όμως το Μαξίμου ζήτησε να περάσει αυτή η αλλαγή στο ντούκου και τα ΜΜΕ του έκαναν τη χάρη. Ο Καραμανλής που έβαλε τους «βαρόνους» στο ψυγείο και αρνήθηκε να υπουργοποιήσει οποιονδήποτε απ’ αυτούς, παίρνει τον Κεφαλογιάννη και τον βάζει σύμβουλό του. Σε τι να τον συμβουλέψει, ειδικά ο κυρ-Γιάννης; Μόνο ως κίνηση-καρφί στον Εβερτ θα μπορούσε να «διαβαστεί» αυτό το καλαμπούρι. Ομως ο «μπουλντόζας» δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Θα εξακολουθήσει να συμπεριφέρεται ως ελεύθερος σκοπευτής, όμως δεν αποτελεί σοβαρή ανησυχία για τον Καραμανλή.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι «πυλώνες» της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης
Επόμενο άρθρο Επιστροφή στη χούντα

Σχετικά Αρθρα

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

Πολιτική 2 Ιούλ 2026, 17:12

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 20:35

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

Αγροτικά 1 Ιούλ 2026, 13:11

Apsys for president ή δόγμα Βαμβακούλα;

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 12:49
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo