Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
  • Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;
  • «Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Η αστική τάξη μιμήθηκε τον Σύλλα
Πολιτική

Βεβήλωση μνημείων

Η αστική τάξη μιμήθηκε τον Σύλλα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Μαρ 2007, 00:00
Δε θα πολυασχοληθούμε με τις ανοησίες του Ρουσόπουλου, πως υπήρξε βεβήλωση και ασέβεια της ιστορικής μνήμης με την πυρπόληση του φυλακίου μπροστά από τον «άγνωστο στρατιώτη». Να υπενθυμίσουμε μόνο, ότι πάνω στο μνημείο αυτό μνημονεύονται και οι ληστρικές και τυχοδιωκτικές εκστρατείες της αστικής τάξης στην Αλβανία και στην Κορέα. Στην πραγματικότητα εκεί βρίσκεται η συνισταμένη του δόγματος της αστικής τάξης «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Γι’ αυτό και το τοποθέτησαν στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας. Ετσι, θα λέγαμε, ότι δεν μας καίγεται καρφί που βεβηλώθηκε ένα τέτοιο μνημείο.
 
Σ’ αυτούς όμως που παπαριάζουν για ασέβεια και βεβήλωση θα πρέπει να θυμίσουμε ποιος πραγματικά σύλησε τα μνημεία, ποιος πραγματικά ασέλγησε πάνω στην ιστορία και τον πολιτισμό. Ποιός είναι αυτός που χάριν του κέρδους κατέστρεψε, κατεδάφισε, κακοποίησε, παραμόρφωσε τα μνημεία και πάνω τους ανοικοδόμησε μια τσιμεντούπολη, ένα τέρας, αυτό που σήμερα αναφέρεται σαν οπτική ρύπανση. Η Αθήνα που σήμερα γνωρίζουμε δεν έχει καμιά σχέση με την ιστορική Αθήνα, το ιστορικό κέντρο έχει παραμορφωθεί απ’ την πολιτική των εκπροσώπων της αστικής τάξης. Η έλλειψη σεβασμού και ευαισθησίας οδήγησαν στην αισθητική πενία. Το ιστορικό κέντρο και τα μνημεία αντικαταστάθηκαν με μπετόν, αλουμίνια, ελενίτ, πλαστικά και ανοικοδομήθηκαν τεράστια τερατουργήματα αισθητικής ευτέλειας. Ακόμη και τα εναπομείναντα μνημεία δέχτηκαν «ασεβή σύσφιγξη» από οικοδομές άθλιας κατασκευής. Το «δαιμόνιον» της ελληνικής επιχειρηματικότητας σ’ όλη του τη λάμψη! Να τους θυμίσουμε όμως λίγο τα κατορθώματά τους.
 
Θα ‘ταν μια πόλη μαγική

Προκαλεί εντύπωση, όταν μελετάς το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, η καταστροφική μανία των εκπροσώπων της αστικής τάξης. Τα νεοκλασικά που κατεδαφίστηκαν είναι αμέτρητα, γι’ αυτό και θα καταπιαστούμε με τα κυριότερα απ’ αυτά. Σε συντομία, βέβαια, αφού ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στη σχετική βιβλιογραφία και να ενημερωθεί αναλυτικά για το καταστροφικό έργο της αστικής τάξης.
 
Το αρχοντικό του Καρατζά: Το 1832 κτίστηκε στην πλατεία Κουμουνδούρου το σπίτι του Καρατζά, ηγεμόνα της Ουγγροβλαχίας. Αργότερα το σπίτι αυτό πουλήθηκε στον πολιτικό Αλέξανδρο Κουμουνδούρο, ο οποίος και του έκανε ριζικές επισκευές και διακόσμησε το εσωτερικό του με λαμπρές τοιχογραφίες. Το σπίτι αυτό πουλήθηκε στο δημόσιο και μετατράπηκε σε γυμνάσιο. Κατεδαφίστηκε στο τέλος της δεκαετίας του ‘70. Ο σύλλογος αποφοίτων αυτού του γυμνασίου έστειλε ένα γράμμα του οποίου σας μεταφέρουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Ούτε κτίριο πια, ούτε φοίνικας. Ισοπέδωση, θεριό πιο θανατερό από το θάνατο πέρασε από δω… Σκότωσε τ’ άψυχα που είχαν ψυχή για μας. Από ‘δω πέρασε η σύγχρονη αξιοποίηση!».
 
Εκείνη την εποχή βρισκόταν η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία. Και μετέτρεψε ένα νεοκλασικό κτίριο σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Μήπως θυμόσαστε τίποτε, κύριε Καραμανλή και κύριε Ρουσόπουλε; Ξαφνιαστήκατε; Να σας υπενθυμίσουμε ακόμα ότι εσείς κατεδαφίσατε το σπίτι της «κόρης των Αθηνών», στην οδό Αγίας Θέκλας στου Ψυρρή, και το μετατρέψατε και αυτό σε πάρκινγκ. Καταστρέψατε ότι υπήρχε και δεν υπήρχε στου Ψυρρή και το μετατρέψατε σε μια ακαλαίσθητη γειτονιά όπου κυριαρχεί η οπτική ρύπανση.
 
Και το παλιό κακουργοδικείο εκεί στου Ψυρρή; Κι αυτό θαυμάσιο έργο αρχιτεκτονικής, έργο του Χριστιανού Χάνσεν. Τα μορφολογικά του στοιχεία χαρακτηρίζουν τη νεοκλασική αρχιτεκτονική και επαναλαμβάνονται σ’ άλλα έργα του και κυρίως στο κτίριο του πανεπιστημίου. Εδώ και πολλά χρόνια το ιστορικό αυτό μνημείο της Αθήνας βρίσκεται εγκαταλελειμμένο, ετοιμόρροπο, με έντονα ίχνη εμπρησμού, χορταριασμένα παράθυρα, αισθητικά παραμορφωμένο, με «ασεβή σύσφιγξη» από οικοδομές άθλιας αρχιτεκτονικής.
 
Πού να σταθεί κανείς; Στο Δημοτικό Θέατρο που βρισκόταν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και που θεμελιώθηκε το 1857 σε σχέδια Μπουλανζέ και κατεδαφίστηκε το 1939; Το «ωραιότερο θέατρο της Ευρώπης» παρακαλώ. Στην πλατεία Κλαυθμώνος επί της Δραγατσανίου υπήρχε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτίρια, η οικία Αμβρόσιου Ράλλη, η μετέπειτα αγγλική πρεσβεία, κτισμένη από τον αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη. Στη μέση της πλατείας βρισκόταν το νομισματοκοπείο που σχεδίασε ο Χριστιανός Χάνσεν. Στη γωνία Δραγατσανίου και Σταδίου κτίστηκε επίσης ένα υπέροχο μέγαρο σε σχέδια του γάλλου αρχιτέκτονα Γκαρνιέ, που έκτισε και την όπερα του Παρισιού. Ολα τα παραπάνω κτίρια κατεδαφίστηκαν.
 
Δε θα συνεχίσουμε γιατί δε χρειάζονται περισσότερα. Ομως πρέπει να παραδεχτούμε ότι μας συγκλονίζει ο… σεβασμός που επέδειξαν οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης προς τα μνημεία, τον πολιτισμό και την ιστορία αυτού του τόπου!
 
Οι κανίβαλοι
του Βυζάντιου

Η παρακμή της Αθήνας κατά τους βυζαντινούς χρόνους υπήρξε χαρακτηριστική. Οι βυζαντινοί αυτοκράτορες με διατάγματα έκλεισαν τις φιλοσοφικές σχολές και με σιδερένια πυγμή επέβαλαν τη «νέα τάξη πραγμάτων», τον σκοταδισμό του μεσαίωνα, μετέφεραν θησαυρούς στην Κωνσταντινούπολη, κατέστρεψαν αρχαίους ναούς και στη θέση τους έκτισαν εκκλησίες. Μια περιήγηση στην Πλάκα θα μας πείσει για του λόγου το αληθές.
 
Οι μόνοι αρχαίοι ναοί που διατηρήθηκαν ήταν ο Παρθενώνας και το Ηφαίστειο, οι οποίοι όμως μετατράπηκαν σε εκκλησίες. Ομως, οι καταστροφές που έγιναν κατά τη μετατροπή αυτή ήταν τεράστιες. Κατά το κτίσιμο του Παρθενώνα άλλαξε η είσοδος και από τα ανατολικά πέρασε στα δυτικά, όπως είναι στις χριστιανικές εκκλησίες. Αυτό από μόνο του έφερε μεγάλες καταστροφές και στις δύο πλευρές του ναού. Η μεγάλη ζωγραφική που υπήρχε στον Παρθενώνα, όπως και στα Προπύλαια, εξαφανίστηκε, αφού δεν γινόταν η αναγκαία συντήρηση που γινόταν στους αρχαίους και ρωμαϊκούς χρόνους. Το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου και εξαφανίστηκε. Ο Παρθενώνας ονομάστηκε «Παναγία η Αθηνιώτισσα» και το Ηφαίστειο «Αγιος Γεώργιος».
 
Αφάνισαν και τις
εκκλησίες τους

In God we trust. Περισσότερο στο χρήμα βέβαια πιστεύουμε και άμα λάχει στα κρυφά καταστρέφουμε και τις εκκλησίες, πουλούμε και τις εικόνες και όλα πηγαίνουν περίφημα. Ετσι σκέφτηκε η αστοτσιφλικάδικη εξουσία τον 19ο αιώνα, γι’ αυτό κατεδάφισε τις περισσότερες βυζαντινές εκκλησίες που λειτουργούσαν ακόμα και επί τουρκοκρατίας.
 
Στην παλιά Αθήνα υπήρχαν 129 εκκλησίες εκ των οποίων μόνο οι 24 σώθηκαν. Στου Ψυρρή υπήρχαν 21 εκκλησίες εκ των οποίων σήμερα σώζονται μόλις 8. Εδώ ήθελαν να κατεδαφίσουν και την Καπνικαρέα, τι να λέμε τώρα. Και κατηγορούν τον Στάλιν ότι έθιξε τις εκκλησίες στη Σοβιετική Ενωση. Το θράσος τους δεν έχει όρια!
 
Πρώτα το κέρδος

Το κέρδος μας πρωτεύει. Αυτό είναι το σύνθημα της αστικής τάξης και των εκπροσώπων της. Το βραχυπρόσθεσμο κέρδος, ο παρασιτισμός, η οικονομία της αρπαχτής επέβαλαν μια άναρχη και εγκληματική δόμηση που δεν σεβάστηκε ακόμα και συνοικίες σαν του Ψυρρή. Και τώρα πάλι που ξεκίνησε μια εκστρατεία για τη διατήρηση των μνημείων και την «ενοποίηση» των αρχαιολογικών χώρων, πάλι το κέρδος σκέφτεται. Ολα γίνονται για τη ανάπτυξη του τουρισμού και της «εθνικής οικονομίας» και όχι βέβαια για την ανάδειξη της αληθινής ιστορίας και του πολιτισμού. Διαστρεβλώνουν έτσι την ιστορία και εκπορνεύουν τα μνημεία χρησιμοποιώντάς τα προπαγανδιστικά για την «ανωτερότητα της φυλής», για την έξαρση του εθνικισμού και του «πατριωτισμού» και για την καλλιέργεια του μίσους ενάντια στους άλλους λαούς.
 
Τ.Κ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Βεβήλωση μνημείων

Παρασκευή, 16.3.07
Επόμενο άρθρο

Βεβήλωση μνημείων

Δευτέρα, 19.3.07

Σχετικά Αρθρα

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική 4 Ιούλ 2025, 20:22

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

Πολιτική 3 Ιούλ 2025, 22:02

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

Πολιτική 3 Ιούλ 2025, 14:53

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

Αγροτικά 2 Ιούλ 2025, 22:08

Στις 20 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

Πολιτική 30 Ιούν 2025, 19:55

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

Πολιτική 30 Ιούν 2025, 19:16
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Βεβήλωση μνημείων

    17Ν
    • Βεβήλωση μνημείων

      Εφετείο 17Ν
  • Βεβήλωση μνημείων

    ΕΛΑ
    • Βεβήλωση μνημείων

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Βεβήλωση μνημείων

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Βεβήλωση μνημείων

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Βεβήλωση μνημείων

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Βεβήλωση μνημείων

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Βεβήλωση μνημείων

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Βεβήλωση μνημείων

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Βεβήλωση μνημείων

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Βεβήλωση μνημείων

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Βεβήλωση μνημείων

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Βεβήλωση μνημείων

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Βεβήλωση μνημείων

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Βεβήλωση μνημείων

      Βεβήλωση μνημείων

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Βεβήλωση μνημείων

      Βεβήλωση μνημείων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Βεβήλωση μνημείων

      Βεβήλωση μνημείων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Βεβήλωση μνημείων

      Βεβήλωση μνημείων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Βεβήλωση μνημείων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Βεβήλωση μνημείων

    Βεβήλωση μνημείων

    Ποιοι είμαστε
  • Βεβήλωση μνημείων

    Βεβήλωση μνημείων

    Επικοινωνία
  • Βεβήλωση μνημείων

    Βεβήλωση μνημείων

    Όροι χρήσης
  • Βεβήλωση μνημείων

    Βεβήλωση μνημείων

    Ποιοι είμαστε
  • Βεβήλωση μνημείων

    Βεβήλωση μνημείων

    Επικοινωνία
  • Βεβήλωση μνημείων

    Βεβήλωση μνημείων

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo