Μπορεί διάφορα στελέχη να «δεσμεύονται» ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τον αντιασφαλιστικό νόμο που προσπαθεί να ψηφίσει η ΝΔ, όμως, ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Ραγκούσης πήρε εντολή να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, επειδή ο πανάσχετος Γιωργάκης τα μπέρδεψε στη συνέντευξη Τύπου του Ζαππείου και ουσιαστικά δεν έδωσε απάντηση. Την Τρίτη, λοιπόν, ο Ραγκούσης δυο φορές επανέλαβε το ίδιο πράγμα: «Θα καταργήσουμε συγκεκριμένες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου».
Ασχετοι εντελώς οι πολιτικοί συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ, ρώτησαν αν αυτό σημαίνει επιστροφή στο νόμο Ρέππα, οπότε ο Ραγκούσης είχε έτοιμη την απάντηση: «Αυτό αναμφίβολα. Και όχι στο νόμο Σιούφα, ο οποίος ήρθε, ως γνωστόν, ως αποτέλεσμα πολιτικών διεργασιών, που είχαν προηγηθεί, της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με την συγκυβέρνηση εννοώ». Το τελευταίο ας το αφήσουμε καλύτερα, γιατί της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είχε προηγηθεί μόνο η συγκυβέρνηση ΝΔ και ενιαίου Συνασπισμού, αλλά και η «οικουμενική» με τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού. Ας μείνουμε στην ουσία που αφορά το Ασφαλιστικό.
Πότε το ΠΑΣΟΚ κατήργησε το νόμο Σιούφα, όπως υποστήριξε ο Ραγκούσης ενώπιον των άσχετων και των «παπαγάλων»; Παρά τις προεκλογικές «δεσμεύσεις» του ίδιου του Α. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ διατήρησε άθικτο το νόμο Σιούφα και κυρίως τις πιο αντεργατικές διατάξεις του. Οπως για παράδειγμα την αύξηση των ορίων ηλικίας των γυναικών στα 65 (για πρόσληψη μετά την 1.1.1993) και την αποσύνδεση της κατώτερης σύνταξης του ΙΚΑ από τα 20 βασικά ημερομίσθια (απλά θέσπισε το αισχρό φιλανθρωπικό βοήθημα του ΕΚΑΣ, το οποίο διατήρησε η κυβέρνηση Καραμανλή).
Εχοντας, λοιπόν, την προηγούμενη εμπειρία και συνεκτιμώντας τη σκόπιμα ασαφή δήλωση Ραγκούση, δεν πρέπει να έχουμε καμιά αμφιβολία, ότι το ΠΑΣΟΚ δηλώνει πανέτοιμο να παραλάβει τη σκυτάλη και να συνεχίσει την αντιασφαλιστική σκυταλοδρομία.
Χαρακτηριστικός είναι επίσης ο παρακάτω διάλογος με δημοσιογράφο:
Ερώτηση: Ηθελα να σας ρωτήσω, την περίοδο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη, όταν υπήρχαν αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων απέναντι σε απεργιακές κινητοποιήσεις, εφευρέθηκε ο όρος του κοινωνικού αυτοματισμού. Αυτός ο κοινωνικός αυτοματισμός, γιατί να μην υπάρχει σήμερα και γιατί να μην αντιδρούν κάποιες κοινωνικές ομάδες απέναντι σε προβλήματα που δημιουργούνται από απεργούς, είτε στη ΓΕΝΟΠ είτε στους Δήμους; Ισχύει για το ΠΑΣΟΚ ο κοινωνικός αυτοματισμός σήμερα;
Γ. Ραγκούσης: Αυτό που ισχύει για το ΠΑΣΟΚ, είναι αυτό που σας είπα προηγουμένως, δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο κι έχει να κάνει με την κυβέρνηση και το νομοσχέδιό της!