Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο
  • Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη
  • Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)
  • Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη
  • Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη
  • Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Επιβεβαιώνεται ο ναζισμός και η «Αρχή του Αρχηγού»
Πολιτική

Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

Επιβεβαιώνεται ο ναζισμός και η «Αρχή του Αρχηγού»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Ιούν 2018, 00:00

Τα αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392 στη δίκη των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνουν απόλυτα την ύπαρξη του Καταστατικού και του εγγράφου «Πρωτεσίλαος», που υπερασπίζονται τον εθνικοσοσιαλισμό ως ιδεολογία της συμμορίας και την «Αρχή του Αρχηγού» ως υπέρτατο κανόνα στη λειτουργία της. Εχουμε και άλλες φορές αναφερθεί σ’ αυτά τα δύο έγγραφα, που «καίνε» τη ΧΑ ως εγκληματικό μόρφωμα και γι’ αυτό τα αποποιείται ο φίρερ (όπως αποποιείται και όλη την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής συμμορίας). Τα αποποιούνται και άλλα στελέχη της ΧΑ, μεταξύ των οποίων και ο Χ. Παππάς. Προφανώς, κινούνται σ’ αυτή τη γραμμή, γιατί θέλουν να χτίσουν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
 
Τα δύο αυτά έγγραφα είχαν σταλεί στο δημοσιογράφο Δ. Ψαρρά το 1987. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, όταν κατέθεσε στο δικαστήριο (σε τρεις συνεδριάσεις), μία φορά το 1990 και άλλη μία το 1998 είχε παραθέσει εκτενή αποσπάσματα από αυτό το Καταστατικό και τότε η Χρυσή Αυγή δεν τόλμησε να μιλήσει για ψευδεπίγραφα έγγραφα. Δεν το έκανε, γιατί το 1987 και για πολλά χρόνια στη συνέχεια, ο φίρερ και τα τότε λίγα μέλη και στελέχη της της ΧΑ, στο γραπτό και τον προφορικό λόγο τους έβγαιναν «φόρα παρτίδα» υπέρ του Χίτλερ, του Εθνικοσοσιαλισμού και της Αρχής του Αρχηγού. Δεν είχαν, λοιπόν, κανένα λόγο το 1987 να κρύψουν το Καταστατικό ή να μην το στείλουν ταχυδρομικά στον Ψαρρά.
 
Ο Χ. Παππάς κατέθεσε στην προδικασία στις 3 Οκτώβρη του 2013, μετά από ολιγοήμερη αναβολή. Ανάμεσα στ’ άλλα ρωτήθηκε: «Μεταξύ των περιεχομένων στην δικογραφία εγγράφων υπάρχουν ένα φερόμενο ως καταστατικό της Χρυσής Αυγής και ένα ενημερωτικό ιδεολογικού χαρακτήρα φυλλάδιο τιτλοφορούμενο “Πρωτεσίλαος“. Πώς σχολιάζετε τα συγκεκριμένα έγγραφα και παρακαλώ διευκρινίστε εάν απηχούν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής σήμερα». Απάντησε: «Ουδεμία σχέση έχω με τα έγγραφα αυτά, ομολογώ σίγουρα κατά οιονδήποτε τρόπο δεν απηχούν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής αλλά ούτε και δικές μου και σε ό,τι αφορά το Καταστατικό είναι ένα κείμενο το οποίο πρωτοείδα στην Εφημερίδα των Συντακτών και το θεωρώ βλακώδες. Οσον αφορά στο έγγραφο Πρωτεσίλαος, ένα επίσης άγνωστο προς εμέ κείμενο, ανυπόγραφο, εκτός πολιτικής πραγματικότητας, παραληρηματικού χαρακτήρα το οποίο και δεν με εκφράζει» (οι επισημάνσεις δικές μας).
 
Οι ισχυρισμοί του Παππά ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα έγγραφα, τα οποία δεν απηχούν ούτε τις δικές του θέσεις ούτε τις θέσεις της ΧΑ, είναι ανυπόστατοι και προβάλλονται στην κατεύθυνση της «κατάκτησης» του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας. Στα αρχεία του Παππά, που βρέθηκαν στο σπίτι του στα Γιάννενα και κατασχέθηκαν, βρέθηκε και έγγραφο με τίτλο «Κύκλος της Χρυσής Αυγής, Εσωτερικός Κώδικας». Το έγγραφο αυτό έχει έξι σελίδες, στις οποίες είναι αποτυπωμένα το γράμμα και το πνεύμα του Καταστατικού και του εγγράφου «Πρωτεσίλαος». Οτι δηλαδή η θεωρία της Χρυσής Αυγής είναι ο εθνικοσοσιαλισμός και ότι τα πάντα εκπορεύονται από τον φίρερ Ν. Μιχαλολιάκο.
 
Στην τρίτη σελίδα αυτού του εγγράφου περιγράφονται οι έξι Διευθύνσεις της ΧΑ, που είναι ταυτόσημες με τις έξι Διευθύνσεις που περιγράφονται στα άρθρα 1 και 2 του καταστατικού του 1987. Στην κεφαλή αυτής της σελίδας, με τίτλο «Κύκλος της Χρυσής Αυγής» φιγουράρει η λέξη «ΑΡΧΗΓΟΣ», ενώ στην τελευταία σελίδα του εγγράφου, που αναφέρεται στα «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ» διαβάζουμε: «Θεμέλιο για την πολιτική δουλειά η μονογραφία του Αρχηγού “Για μια μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη“ (…) «Σχεδιασμό της Πολιτικής Στρατηγικής κάνει μόνο ο Αρχηγός με το Πολιτικό Συμβούλιο και με οιοδήποτε Στέλεχος ή Μέλος κατ’ έγκλησή του. Μόνο ο ΑΡΧΗΓΟΣ μπορεί να ανακαθορίσει θεμελιώδεις πολιτικές παραδοχές… Δλδ ΜΟΝΟ ο ΑΡΧΗΓΟΣ μπορεί να εντέλλει διαφορισμό από κοσμοθεωρητικές και ιδεολογικές παραδοχές ώστε να διαρθρωθεί άλλη πολιτική βάση» (οι επισημάνσεις δικές μας).
 
Στο έγγραφο που βρέθηκε στην κατοχή του Παππά, λοιπόν, περιγράφεται η ναζιστική Αρχή του Αρχηγού. Ακόμα, στην άκρη της τρίτης σελίδας, που περιγράφει τις έξι Διευθύνσεις της ΧΑ, υπάρχει κατακόρυφη στήλη με τους τίτλους: ΧΡΥΣΗ ΣΤΟΑ – ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ – ΑΞΙΟΙ – ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ – ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ – ΙΠΠΟΤΕΣ – ΤΑΓΟΙ – ΟΜΑΔΕΣ. Αυτή η διάρθρωση παραπέμπει σε μεσαιωνική στρατοκρατική δομή, αντιγραμμένη σίγουρα από το μοντέλο που χρησιμοποιούσε το ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ, και όχι σε «νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα», όπως ισχυρίζονται τώρα ότι είναι οι νεοναζιστές της ΧΑ.
 
Στην τέταρτη σελίδα του εγγράφου που βρέθηκε στην κατοχή του Παππά διαβάζουμε (με γραφή αρχαιοελληνικού τύπου): ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΣ – ΑΡΧΗΓΟΣ – ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ – ΑΞΙΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ. Παρακάτω: ΒΙΟΘΕΩΡΙΑ -«εθνικοσοσιαλιστική βιβλιογραφία». Δίπλα οριζόντια: Εσωτερικός Κώδικας. Από κάτω: Καταστατικό και δίπλα: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Στη δεξιά πλευρά της σελίδας υπάρχει μια κατακόρυφη στήλη με τίτλο «Ανάπτυξη Πολιτικών και Ιδεολογικών θέσεων». Σ’ αυτήν ανάμεσα στ’ άλλα διαβάζουμε: ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ – Εθνικοσοσιαλισμός – Θεωρία της Ζωής, της φύσεως και του κόσμου.
 
Είναι, λοιπόν, φανερό πως ο Χ. Παππάς γνώριζε και γνωρίζει ότι το Καταστατικό και το έγγραφο «Πρωτεσίλαος» είναι έγγραφα της ΧΑ. Επειδή στα έγγραφα αυτά οι χρυσαυγίτες υπερασπίζονται τον Εθνικοσοσιαλισμό και την Αρχή του Αρχηγού, προσπαθούν να ελιχθούν δηλώνοντας ότι δεν είναι δικά τους έγγραφα. Αλλωστε, αυτό δεν είναι το μόνο στο οποίο ο Παππάς, ο φίρερ και όλα τα στελέχη της ΧΑ κάνουν κωλοτούμπα. Φτάνουν στο σημείο να δηλώνουν ότι είναι ενάντια στη φασιστική βία και ότι –επειδή είναι πατριώτες- αν ζούσαν την εποχή της επίθεσης των γερμανών ναζί στην Ελλάδα θα αντιστέκονταν. Εντάσσεται κι αυτό στην προσπάθεια να ρίξουν στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, εμφανιζόμενοι σαν πολέμιοι δήθεν του εθνικοσοσιαλισμού.
 
Στα αρχεία του Παππά βρέθηκε το έγγραφο «Ορκος, Χρυσή Αυγή 30-6-1983». Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τον όρκο: «Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις το Μεγαλείο της Εθνικοσοσιαλιστικής Κοσμοθεωρίας… Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις δια την Νίκην του Εθνικοσοσιαλισμού, του οποίου Εθνικοσοσιαλισμού δι’ εμέ φορέας είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εις τας γραμμάς του οποίου ορκίζομαι να είμαι ένας γενναίος, πειθαρχικός και πιστός Στρατιώτης».
 
Οταν ο Παππάς ρωτήθηκε στην ανάκριση, αν υπάρχει οποιαδήποτε ιδεολογική ή άλλη συνάφεια του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού με τις θέσεις και απόψεις της Χρυσής Αυγής, απάντησε ψευδόμενος, ότι δεν υπάρχει ουδεμία πολιτική συνάφεια και συμπλήρωσε: «Η Γερμανία επετέθη και τότε κατά της πατρίδας μας, αποκρουόμενη από τον γενναίο Ελληνικό στρατό, προξένησε όμως χιλιάδες θανάτους, πόνο και δυστυχία την περίοδο της κατοχής και γενοκτονίες μαρτυρικών χωριών σε όλη την επικράτεια». Πρόκειται για προσπάθεια αποφυγής της κατηγορίας μέσω της δημαγωγίας και του ψεύδους. Ο Παππάς δεν είναι κάποιο τυχαίο ή παρακατιανό στέλεχος της ΧΑ. Είναι από τα παλαιά στελέχη της και πιστός και στενός συνεργάτης του φίρερ. Ο δημαγωγικός και κάλπικος αντιχιτλερισμός του καταρρέει υπό το βάρος των ίδιων των γραπτών του.
 
Στα κατασχεθέντα έγγραφα του Παππά, που περιλαμβάνονται στο Αναγνωστέο Εγγραφο 354, παράρτημα 1.4, υπάρχει άρθρο του με τίτλο «6 Απριλίου 1941: ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ». Στο άρθο αυτό ο Παππάς δεν ασκεί την παραμικρή κριτική στους χιτλερικούς που μακέλεψαν τον ελληνικό λαό, αλλά αντίθετα αναπαράγει τους ισχυρισμούς τους, ότι δεν επιτέθηκαν ενάντια στον ελληνικό λαό αλλά ενάντια στις βρετανικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο ελληνικό έδαφος. Αναγορεύει δε στη μεγαλύτερη ηθική αμοιβή τα συγχαρητήρια από τον εχθρό. Στην ουσία, ο Παππάς έρχεται να δικαιώσει τη στάση των Ταγμάτων Ασφαλείας που συνεργάστηκαν με τα χιτλερικά στρατεύματα ενάντια στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Μην ξεχνάμε ότι ο πατέρας του φίρερ Μιχαλολιάκου ήταν οργανωμένος στα Τάγματα Ασφαλείας, όπως ο ίδιος ο φίρερ αποκάλυψε καμαρώνοντας, σε ομιλία του στη Σπάρτη.
 
Στην ιστοσελίδα μας θα παραθέσουμε ολόκληρο το άρθρο του Χ. Παππά. Εδώ περιοριζόμαστε σε μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα: «Το πρωί της 6ης Απριλίου 1941 επεδόθη στην ελληνική κυβέρνηση διά μέσου του γερμανού πρέσβη Ερμπαχ διακοίνωση της κυβερνήσεως  του Ράιχ που εξηγούσε το λόγο της γερμανικής παρουσίας στην Ελλάδα. Η μακροσκελής διακοίνωση κατέληγε χαρακτηριστικά  ως εξής: “Δια του τρόπου αυτού η Ελλάς, ήτις υπήρξεν  το μόνο ευρωπαϊκό κράτος το οποίο επέτρεψεν εις τα αγγλικά στρατεύματα να θέσουν πόδα επί του ευρωπαϊκού εδάφους, ανέλαβεν έναντι της ευρωπαϊκής κοινότητας βαρεία ευθύνη. Αναμφιβόλως ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος δια την εξέλιξη ταύτην… Η κυβέρνησις του Ράιχ, καθιστώσα τούτο γνωστόν εις την ελληνική κυβέρνησιν τονίζει, ότι τα γερμανικά στρατεύματα δεν έρχονται ως εχθροί του ελληνικού λαού και ότι είναι μακράν του γερμανικού λαού η πρόθεσις, όπως πολεμήσει και καταστρέψη τον ελληνικόν λαόν ως τοιούτον“…» (οι επισημάνσεις δικές μας).
 
Ο Παππάς όχι μόνο δεν κάνει το παραμικρό σχόλιο σε βάρος των Ναζιστών, αλλά συνεχίζει παραθέτοντας ανακοίνωση του Γκέμπελς, μετά από την παράθεση της οποίας σχολιάζει: «Οι γερμανικές στρατιωτικές ενέργειες επομένως, δεν ελάμβαναν τον χαρακτήρα πολέμου  κατά της Ελλάδος και επισήμως συμφώνως με τα διπλωματικά ειωθότα αυτός ουδέποτε εκηρύχθη…» (η επισήμανση δική μας).
 
Ο Παππάς όχι μόνο δικαιολογεί εμμέσως τη συνεργασία των Ταγμάτων Ασφαλείας με τους χιτλεροναζιστές κατακτητές, αλλά δικαιολογεί με τον ίδιο τρόπο και την επίθεση των ναζιστών στην Ελλάδα. Κλείνει το άρθρο του γράφοντας: «Η μεγαλύτερη όμως ηθική αμοιβή είναι τα συγχαρητήρια του εχθρού. Ο ελληνικός στρατός είναι ο μοναδικός στρατός για τον οποίον αυτός ο ίδιος ο Χίτλερ εξέφρασε τον θαυμασμό του. Εκφωνώντας το γνωστό λόγο του αναφερόμενο στη βαλκανική εκστρατεία, ενώπιον του Ράιχσταγκ, στις 4 Μαϊου 1941, ο Φίρερ είπε: “…Η ιστορική δικαιοσύνη όμως με υποχρεώνει να διαπιστώσω ότι από όλους τους αντιπάλους που αντιμετωπίσαμε ο έλληνας στρατιώτης πολέμησε με ύψιστο ηρωϊσμό και αυτοθυσία“…» (η επισήμανση δική μας). Ο έρωτας του Παππά και όλων των Χρυσαυγιτών για τον Εθνικοσοσιαλισμό και τον Χίτλερ δεν κρύβεται. Γι’ αυτό έκλεισε το άρθρο του εγκωμιάζοντας τον Χίτλερ για τα δήθεν συγχαρητήρια που έδωσε στον έλληνα φαντάρο.
 
Στα άρθρα μας με τίτλους «Οι φιο-ριτούρες δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια – Διαχρονικά ναζιστική οργάνωση η ΧΑ» και «Παραδέχονται ότι υπήρξε το ναζιστικό Καταστατικό – Μίχος, Παππάς και Γερμενής “καίνε“ τη ΧΑ» αποδείξαμε, ότι το Καταστατικό του 1987 και το έγγραφο «Πρωτεσίαλος» ήταν έγγραφα της ΧΑ, στα οποία καταδεικνύεται ο ναζιστικός χαρακτήρας της. Ο χώρος δεν επιτρέπει να επαναλάβουμε τα επιχειρήματα που αναπτύξαμε σ’ αυτά τα άρθρα, τα οποία μπορείτε ν’ αναζητήσετε στην ιστοσελίδα μας.
 
Επειδή, όμως, ο φίρερ και τα υπόλοιπα στελέχη της ναζιστικής συμμορίας ισχυρίζονται (ψευδώς), ότι το πρώτο και μοναδικό Καταστατικό της ΧΑ είναι αυτό που κατέθεσε ο φίρερ τον Αύγουστο το 2012 και τον ίδιο ισχυρισμό επαναλαμβάνουν κατά μόνας ή εν χορώ οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών (αυτόν τον ισχυρισμό τον κάναμε «φύλλο και φτερό» στα προαναφερθέντα άρθρα μας), θ’ ασχοληθούμε λίγο και με αυτό το καταστατικό, γιατί από τα άρθρα του καταδεικνύεται -εμμέσως πλην σαφώς- η Αρχή του Αρχηγού, η οποία απλώς δεν αναφέρεται ως τέτοια.
 
Το άρθρο 17 αυτού του Καταστατικού αναφέρει:
 
«Γενικός Γραματέας του κόμματος – Αρμοδιότητες
 
Α) Προΐσταται όλων των κομματικών οργάνων και των διοικητικών δομών του κόμματος.
 
Β) Χαράσσει τις ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές θέσεις του κόμματος, σε αρμονία προς τις προτάσεις του Τακτικού Συνεδρίου.
 
Γ) Εκφράζει την επίσημη κομματική θέση και εκπροσωπεί το κόμμα σε κάθε επίσημη εκδήλωση, καθώς και ενώπιον κάθε ημεδαπής ή αλλοδαπής αρχής.
 
Δ) Προεδρεύει στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
 
Ε) Επιλέγει, μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
 
ΣΤ) Ορίζει τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος.
 
Ζ) Επιλέγει τους υποψηφίους βουλευτές, ευρωβουλευτές και εκπροσώπους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές… και καταρτίζει τους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα εκλογική νομοθεσία.
 
Η) Συγκαλεί το Τακτικό και Εκτακτο Συνέδριο του Κόμματος…
 
Θ) Επιλέγει μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής , τα πέντε μέλη της “Επιτροπής αξιολόγησης υποψηφίων νέων μελών“ του κόμματος» (οι επισημάνσεις δικές μας).
 
Ο φίρερ, λοιπόν, επιλέγει τους πάντες και τα πάντα, σύμφωνα με τη μη αναφερόμενη Αρχή του Αρχηγού. Και βέβαια, έχει εξασφαλισμένη την ισοβιότητα ως φίρερ. Το άρθρο 16 αυτού του Καταστατικού αναφέρει:
 
Γενικός Γραμματέας του κόμματος – Ανάδειξη
 
1. Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος αποτελεί το ανώτατο κομματικό όργανο κατά το διάστημα μεταξύ των Τακτικών Συνεδρίων, οι δε αποφάσεις του είναι υποχρεωτικές και δεσμεύουν όλα τα κομματικά όργανα.
 
2. Διαδικασία εκλογής νέου Γενικού Γραμματέα ανακύπτει στο Συνέδριο μόνο εφόσον το ζητήσει εγγράφως η απόλυτη πλειοψηφία των συνέδρων… Εφόσον δεν τεθεί θέμα ηγεσίας στο Συνέδριο, ανανεώνεται αυτομάτως η θητεία του Γενικού Γραμματέα μέχρι το επόμενο Συνέδριο» (οι επισημάνσεις δικές μας).
 
Είναι γνωστό ότι τον Μιχαλολιάκο στη ΧΑ δεν τον προσφωνούν γραμματέα, αλλά οι πάντες τον προσφωνούν «αρχηγό». Κι όταν μπαίνει σ' ένα χώρο, ο Καιάδας (Γερμενής) ή ο Κασιδιάρης φωνάζουν «εγέρθητι» και όλοι σηκώνονται σε στάση προσοχής. Το… φιρεριλίκι ο Μιχαλολιάκος φρόντισε να το κατοχυρώσει και στο «νόμιμο» Καταστατικό του 2012, βάσει του οποίου ανακηρύσσεται σε μονοπρόσωπο ανώτατο κομματικό όργανο, οι αποφάσεις του οποίου είναι υποχρεωτικές για κάθε άλλο όργανο (ή άτομο). Κατά τα άλλα, οι συνήγοροι υπεράσπισης στη δίκη των νεοναζιστών ισχυρίζονται ότι για την οργανωμένη δολοφονία του στοχοποιημένου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και για τις εξίσου οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις στους αιγύπτιους ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ ο φίρερ είχε πλήρη άγνοια! Αυτός ο ισχυρισμός μόνο σαν κακόγουστο καλαμπούρι μπορεί να θεωρηθεί.
 
Περιττεύει να πούμε ότι με τα μεταφυσικά χαρακτηριστικά που έχουν προσδοθεί στον φίρερ της ΧΑ Μιχαλολιάκο, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί η απόλυτη πλειοψηφία των συνέδρων και να ζητήσει γραπτά την εκλογή νέου «γενικού γραμματέα». Πώς θα το κάνουν αυτό; Την ώρα που ακούνε το «εγέρθητι» του τελετάρχη και στέκονται «κλαρίνο» μέχρι να εισέλθει ο φίρερ, να καθήσει στη θέση του και ν' ακούσουν το παράγγελμα «καθήστε»; Μ' αυτό το τέχνασμα ο φίρερ εξασφάλισε την ισοβιότητά του ως «Ανώτατη Αρχή» της νεοναζιστικής συμμορίας, που αποφασίζει για τα πάντα και για τους πάντες.
 
Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

Οι τοίχοι έχουν φωνή
Επόμενο άρθρο

Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

«Είναι στέγερ και θα έρθουν με τα πίσω»

Σχετικά Αρθρα

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

Πολιτική 21 Οκτ 2025, 08:43

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

Αγροτικά 20 Οκτ 2025, 09:21

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

Πολιτική 17 Οκτ 2025, 10:07

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

Πολιτική 16 Οκτ 2025, 10:43

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

Πολιτική 14 Οκτ 2025, 17:59

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

Πολιτική 13 Οκτ 2025, 19:39
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

21 Οκτ 2025, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

20 Οκτ 2025, 19:29
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

Σομαλία, Σουδάν: Ημέρα επανάστασης (1964).

Ονδούρα: Ημέρα στρατού (1956).

Αγγλία: Ημέρα Trafalgar (1805).

1918: Πρώτο πανελλαδικό πανεργατικό συνέδριο (βασιλικό θέατρο Αθήνας), ιδρύεται η Γ.Σ.Ε.Ε.

1945: Οι Γαλλίδες αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1950: Η Κίνα εισβάλει και καταλαμβάνει το Θιβέτ.

1967: 80.000 διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον κατά του πολέμου του Βιετνάμ, σύλληψη 250 ατόμων.

1967: Ανακαλύπτεται πίσω από την Εθνική Βιβλιοθήκη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Δύο βαριές καταδίκες μελών του ΠΑΚ για βόμβες κατά της χούντας.

1977: Βόμβα σε γραφείο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (Βερολίνο), πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικού σταθμού (RAF).

1977: Διαδηλώσεις-συγκρούσεις με την αστυνομία και βόμβες σε Παρίσι, Πον Μαρλί, Τουλούζη, Λιμόζ και Νανσί, βόμβες στο γερμανικό προξενείο στη Μαδρίτη, επιθέσεις στα γερμανικά προξενεία Αμστερνταμ και Μάαστγκιχτ (Ολλανδία), μεγάλες διαδηλώσεις και επεισόδια σε Ρώμη και Φλωρεντία, βόμβες σε γερμανικούς στόχους σε Γένοβα και Μιλάνο, μετά τη δολοφονία των κρατούμενων της RAF.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    17Ν
    • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Εφετείο 17Ν
  • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    ΕΛΑ
    • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Δίκη ΧΑ – Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Δίκη ΧΑ – Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Δίκη ΧΑ – Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Δίκη ΧΑ – Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    Δίκη ΧΑ – Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    Ποιοι είμαστε
  • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    Δίκη ΧΑ – Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    Επικοινωνία
  • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    Δίκη ΧΑ – Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    Όροι χρήσης
  • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    Δίκη ΧΑ – Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    Ποιοι είμαστε
  • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    Δίκη ΧΑ – Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    Επικοινωνία
  • Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    Δίκη ΧΑ – Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo