Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 30 Ιούνη
  • Μαχητική αντίσταση στον Λίβανο – Νέες σιωναζιστικές επιδρομές στη Συρία
  • Το Ιράν απάντησε με «φωτιά» στην προσπάθεια των Αμερικανών να παρακάμψουν την εξουσία του στο Στενό του Ορμούζ
  • Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου
  • Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβλήθηκε η δίκη για την τρίτη δίωξη κατά Καλφούτζου κ.ά.
  • Λέμε και καμιά μακακία να περάσει η ώρα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ελεύθερος ο Χρήστος Τσιγαρίδας
Πολιτική

Ελεύθερος ο Χρήστος Τσιγαρίδας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Ιαν 2005, 00:00

Ελεύθερος είναι από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης ο Χρήστος Τσιγαρίδας. Το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, με πρόεδρο τον κ. Δαλιάνη, αποφάσισε τη Δευτέρα την αναστολή εκτέλεσης της ποινής, επιβάλλοντας σ’ αυτόν τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 8.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης παρουσίας δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα. Η συγκέντρωση του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού της (νέας) εγγύησης καθυστέρησε κατά μία μέρα την αποφυλάκιση του πολιτικού κρατούμενου.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, που ανοίγει το δρόμο για την ικανοποίηση και του ανάλογου αιτήματος του Παύλου Σερίφη, που θα εκδικαστεί στις 7 Φλεβάρη από το ίδιο δικαστήριο. Για το κίνημα αλληλεγγύης είναι μια ικανοποίηση, γιατί έθεσε αυτό το ζήτημα ως έναν από τους στόχους του και πάλεψε να το αναδείξει.
 
Η Αντιτρομοκρατική προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα τρομοϋστερίας στο Εφετείο. Από το πρωί ο χώρος έξω από τη δικαστική αίθουσα είχε κατακλυστεί από ασφαλίτες που περιφέρονταν προκλητικά στο χώρο, ενώ λίγο πριν τη μεταφορά του Χρ. Τσιγαρίδα στην αίθουσα ζήτησαν από το δικαστήριο να διακόψει, άδειασαν την αίθουσα, έβαλαν στην είσοδο δυο κουκουλοφόρους πάνοπλους Ράμπο (με προτεταμένα τα αυτόματα) και άρχισαν να ψάχνουν με σκυλιά! Ζήτησαν δε να προηγηθεί η εκδίκαση της αίτησης Τσιγαρίδα. Με τις κινήσεις αυτές έστελναν στο δικαστήριο το μήνυμα, ότι απέναντί του έχει έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο άνθρωπο, για τη φύλαξη του οποίου απαιτούνται ιδιαίτερα μέτρα ασφάλειας. Σημειώνουμε πως στη δίκη του Δημήτρη Κουφοντίνα στο Στρατοδικείο του Ρουφ, που έγινε πριν λίγο καιρό, τα μέτρα ασφάλειας ήταν εμφανώς πιο χαλαρά, ενώ επιτράπηκε σε όσους ήθελαν να πλησιάσουν τον Κουφοντίνα, να τον χαιρετίσουν, να συνομιλήσουν μαζί του. Φαίνεται πως υπήρξαν νέες εντολές, για να επιστρέψει το κλίμα στα παλιά, ενόψει ίσως και της νέας δίκης για την υπόθεση του ΕΛΑ.
 
Στο δικαστήριο κατέθεσαν οι ειδικοί παθολόγοι Ολγα Κοσμοπούλου και Θανάσης Καραμπέλης, οι οποίοι έχουν επισκεφτεί και εξετάσει δυο φορές τον Χρ. Τσιγαρίδα στη φυλακή. Οι γιατροί αναφέρθηκαν στα σοβαρά χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολιτικός κρατούμενος (βαριά καρδιακή ανεπάρκεια, βαριά αποφρακτική γενικευμένη αγγειοπάθεια, απώλεια όρασης από τον ένα οφθαλμό κ.λπ.) και επέμεναν ιδιαίτερα στην απουσία οποιασδήποτε ιατρικής φροντίδας στις φυλακές, αναφερόμενοι στην εμπειρία των δύο επισκέψεών τους εκεί. Αν ο κ. Τσιγαρίδας παραμείνει προφυλακισμένος -είπαν- είναι σαν να καταδικάζεται σε στέρηση της υψηλού επιπέδου ιατρικής φροντίδας που χρειάζεται, η οποία είναι υποχρέωση της Πολιτείας και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του. Στην κατάσταση που βρίσκεται μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάθει ένα καινούργιο εγκεφαλικό επεισόδιο ή έμφραγμα, το οποίο θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του και ίσως αποβεί μοιραίο. Κατέθεσε ακόμη η κόρη του Ελένη Τσιγαρίδα, η οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας του πατέρα της και στην απουσία στη φυλακή της φροντίδας που είχε όσο δεν ήταν φυλακισμένος.
 
Στο δικαστήριο διαβάστηκαν στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο του Χρ. Τσιγαρίδα, καθώς και γνωματεύσεις του αγγειολόγου Θεόφιλου Ρόζεμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και του καρδιολόγου Δημητρίου Φασίτσα, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι επίσης εξέτασαν τον Χρ. Τσιγαρίδα στη φυλακή και κατέληξαν στα ίδια (περισσότερο εξειδικευμένα) συμπεράσματα με τους συναδέλφους τους Κοσμοπούλου και Καραμπέλη.
Οι συνήγοροι του Χρ. Τσιγαρίδα, Μαρίνα Δαλιάνη και Σταμάτης Καμπάνης, αναφέρθηκαν αναλυτικά στο ιατρικό ιστορικό του εντολέα τους και στους σοβαρούς κινδύνους που αντιμετωπίζει. Στο πρόσωπο του κ. Τσιγαρίοδα -είπαν- συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής. Ο ίδιος είχε αποφυλακιστεί, ύστερα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη όσο ήταν προφυλακισμένος, και όχι μόνο παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, αλλά δεν απουσίασε από αυτό ούτε μια μέρα, ακόμα και όταν το δικαστήριο του πρότεινε να εκπροσωπηθεί, επειδή έβλεπε την κατάσταση της υγείας του.
 
Ο ίδιος ο Χρήστος Τσιγαρίδας έκανε μια σύντομη δήλωση προς το δικαστήριο, την οποία δημοσιεύουμε χωριστά. Ηταν μια δήλωση που δημιούργησε αίσθηση στο ακροατήριο και στους ουκ ολίγους νομικούς που παρευρίσκονταν στην αίθουσα. «Πήγαινε καλά, αλλά τα χάλασε όλα», σχολίαζαν δικηγόροι στο διάλειμμα που έκανε το δικαστήριο για να εκδώσει τις αποφάσεις. Ηταν μια δήλωση πολιτική, σκληρή, που μετέφερε το δίλημμα στους δικαστές: θα αποφασίσουν με βάση τη νομιμότητα ή με βάση πολιτικές σκοπιμότητες; Ο Χρ. Τσιγαρίδας δεν έγλειψε, δεν εκλιπάρησε, δεν δήλωσε μετάνοια και υποταγή για να κερδίσει μια ντροπιασμένη ελευθερία. Διεκδίκησε ένα δημοκρατικό δικαίωμα, όπως είχε όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να πράξει.
 
Ο εισαγγελέας κ. Δέτσης, σε μια λακωνικότατη αγόρευση, είπε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου και πρότεινε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του Χρ. Τσιγαρίδα, χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.
 
Αφού αποσύρθηκε σε διάσκεψη το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του, που συνοδεύτηκε από θερμά χειροκροτήματα των συγγενών, φίλων και συμπαραστατών του Χρ. Τσιγαρίδα, που είχαν κατακλύσει το Εφετείο, παρά την προσπάθεια δημιουργίας τρομο-κλίματος από την Αντιτρομοκρατική.
 
Μετά το τέλος της διαδικασίας, η συνήγορος Μαρίνα Δαλιάνη έκανε την παρακάτω δήλωση:
 
«Το δικαστήριο αποφάσισε σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας να χορηγήσει την αναστολή. Το γεγονός όμως ότι του αναγνωρίστηκε το δικαίωμα στην επιβίωση δεν μπορεί να αποκαταστήσει την εκτροπή από το κράτος δικαίου, που πραγματοποιήθηκε με την καταδικαστική απόφαση για την ονομαζόμενη ως υπόθεση ΕΛΑ. Ο Χρήστος Τσιγαρίδας εξακολουθεί να είναι καταδικασμένος στην εξοντωτική ποινή των 1.200 ετών κάθειρξης χωρίς κανένα έρεισμα στο Σύνταγμα, στον νόμο και στο ούτως ή άλλως ανύπαρκτο αποδεικτικό υλικό.
 
Ομως η σημερινή απόφαση ανοίγει έναν κύκλο συζήτησης και προβληματισμού γύρω από όλους εκείνους τους κρατούμενους -πολιτικούς και μη- που ενώ επίσης έχουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης παραμένουν στη φυλακή υπό συνθήκες παραβίασης των θεμελιωδέστερων ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους».
 
Bγαίνοντας από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Χρ. Τσιγαρίδας έκανε μια δήλωση και είχε ένα σύντομο διάλογο με τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν:
 
«Τσιγαρίδας: Η αποφυλάκισή μου, που συνέβαλε καθοριστικά το κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους και οι θαρραλέοι γιατροί που μ’ εξέτασαν και μαρτύρησαν στο δικαστήριο θα αποτελέσει συνέχεια αγώνων για να απελευθερωθεί ο βαριά άρρωστος Παύλος Σερίφης και ο Σάββας ο Ξηρός, ο οποίος δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και περαιτέρω, βέβαια, να αποφυλακιστούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι.
 
Πιστεύω ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πρέπει να ασχοληθούν με το ναζιστικής έμπνευσης νομολόγημα της «συλλογικής ευθύνης», με το οποίο καταδικαστήκαμε. Πρέπει να αναδείξουν και να εξηγήσουν στον κόσμο τη σκοπιμότητα και τη χρησιμότητα αυτού του νομολογήματος ενάντια στους όποιους λαϊκούς αγώνες.
 
Η απομόνωση μέσα στη φυλακή συνεχίζεται. Αποσκοπεί στην καταρράκωση, αποσκοπεί στη συντριβή της προσωπικότητας των πολιτικών κρατούμενων, στην ιδρυματοποίησή τους. Ομως εγώ, από τις εμπειρίες μου αυτούς τους λίγους μήνες που κάθισα στη φυλακή, ξέρω πως το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κρατούμενων διατηρεί τις ιδεολογικοπολιτικές του πεποιθήσεις και αντιτάσσεται με επιτυχία μέχρι τώρα σ’ αυτό το σχέδιο.
 
Ερ. Πείτε μας κάτι για τις συνθήκες κράτησής σας.
Απ. Κοιτάχτε, το κεντρικό θέμα όλης αυτής της ιστορίας είναι η απομόνωση, όπως την περιέγραψα. Τα άλλα είναι λεπτομέρειες μεν ουσιαστικές, που όμως στόχο έχουν να συμβάλλουν στην περαιτέρω μεγιστοποίηση αυτής της συνθήκης, της απόμόνωσης.
 
Ερ. Οι συγκρατούμενοί σας πως δέχτηκαν την αποφυλάκισή σας;
 
Απ. Και οι συγκρατούμενοί μου και εγώ λυπηθήκαμε για την αποφυλάκισή μου. Γιατί έχουμε αποκτήσει μια συντροφικότητα, μια συλλογικότητα, μια ενότητα μέσα σ’ αυτή την απομόνωση που μας είχαν. Και γι’ αυτούς ήταν πλήγμα και για μένα, διότι αποχωρίστηκα από τους συντρόφους μου».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚυπριακό: Στην Αγκυρα η πρωτοβουλία
Επόμενο άρθρο “…είμαι πολιτικός αντίπαλος του καθεστώτος…”

Σχετικά Αρθρα

Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου

Πολιτική 29 Ιούν 2026, 13:08

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

Πολιτική 26 Ιούν 2026, 13:47

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

Πολιτική 25 Ιούν 2026, 13:38

Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα στελέχη του που καταδικάστηκαν για το emailgate

Πολιτική 24 Ιούν 2026, 12:26

Θα παραδοθεί ο Αβραμόπουλος στις βελγικές δικαστικές αρχές ή θα έχουμε σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο;

Πολιτική 23 Ιούν 2026, 11:54

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

Πολιτική 22 Ιούν 2026, 18:19
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητική αντίσταση στον Λίβανο – Νέες σιωναζιστικές επιδρομές στη Συρία

29 Ιούν 2026, 19:00
Διεθνή

Το Ιράν απάντησε με «φωτιά» στην προσπάθεια των Αμερικανών να παρακάμψουν την εξουσία του στο Στενό του Ορμούζ

29 Ιούν 2026, 14:04
Πολιτική

Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου

29 Ιούν 2026, 13:08
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβλήθηκε η δίκη για την τρίτη δίωξη κατά Καλφούτζου κ.ά.

29 Ιούν 2026, 12:58
Η παπάρα

Λέμε και καμιά μακακία να περάσει η ώρα

29 Ιούν 2026, 10:30
Κόντρες

Μην αγοράσετε μανταλάκια, έρχεται «εθνική κοινωνική συμφωνία»

29 Ιούν 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούνη

29 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Διαρκής εφιάλτης για τους σιωναζιστές ο νότιος Λίβανος

28 Ιούν 2026, 19:57
Αγροτικά

Σε μια ακόμα δίκη, για τρίτη στη σειρά δίωξη, ο Ηλίας Καλφούτζος

Είναι από τους πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

28 Ιούν 2026, 19:18
Διεθνή

Η υποστήριξη του Ισραήλ είναι έγκλημα – Και μόνο εγκληματίες υποστηρίζουν το Ισραήλ

28 Ιούν 2026, 11:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούνη

28 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η συμφωνία-πλαίσιο της Ουάσιγκτον αποτελεί ταπείνωση, ντροπή και παραχώρηση κυριαρχίας. Αυτή η συμφωνία δεν υφίσταται

Δεν εγκαταλείψαμε το πεδίο στις πιο δύσκολες συνθήκες και δεν θα το εγκαταλείψουμε, διότι αυτό είναι το καλό και η σωτηρία!

27 Ιούν 2026, 20:18
Διεθνή

«Κοινός εχθρός μας είναι η Αντίσταση»: Αυτό συνυπέγραψαν με τους σιωναζιστές οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

Χεζμπολα: Αυτή τη συμφωνία μόνο με εμφύλιο πόλεμο μπορείτε να την περάσετε

27 Ιούν 2026, 11:02
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

27 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

27 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση

26 Ιούν 2026, 20:29
Παιδεία

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

26 Ιούν 2026, 19:40
Κόντρες

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

26 Ιούν 2026, 19:30
Πολιτική

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

26 Ιούν 2026, 13:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).

Γουατεμάλα: Ημέρα επανάστασης (1871).

1922: Μέλος του IRA εκτελεί στο Λονδίνο τον πρώην αρχηγό του βρετανικού επιτελείου και μέλος του κοινοβουλίου Σερ Χένρι Ουίλσον.

1934: “Νύχτα των μακριών μαχαιριών” στη Γερμανία, 77 αξιωματούχοι των  SA και τετρακόσιοι πολίτες νεκροί.

1992: Κάθειρξη δεκαεπτά ετών στον Κυριάκο Μαζοκόπο, αθώοι οι Μπουκετσίδης, Κογιάννης και Μπέρκνερ.

1993: Ο Αντώνης Σαμαράς ιδρύει την “Πολιτική Ανοιξη“.

1998: Βομβιστική επίθεση στο κτήριο του ΑΣΕΠ, τρεις αστυνομικοί τραυματίες (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στο δέλεαρ της δημοσιότητας, της βουλευτικής έδρας, της υπουργικής καρέκλας, των πάσης φύσεως αξιωμάτων και προνομίων θέλουμε και επιδιώκουμε ένα είδος κομματικής συμμετοχής σήμερα και άσκησης της εξουσίας αύριο, που θα αμφισβητήσει στην πράξη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Οτι σε όλους η προσωπική φιλοδοξία και καριέρα είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ε, δεν είναι», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Για να μην επιτρέψουμε παθογένειες του χθες να αμαυρώσουν τον αγώνα του σήμερα.

Αλέξης Τσίπρας

(Ο Τσίπρας μιλάει στους «σκιώδεις» υπουργούς που όρισε και λέει και τα παραπάνω. Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε: μα είναι δυνατόν να λέει τέτοιες μπούρδες τη στιγμή που γύρισε και δηλώνει ότι θέλει να ξανακυβερνήσει, δηλαδή να εξασφαλίσει για τον εαυτό του, τους υπουργούς του, τα στελέχη του βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, κρατικά αξιώματα, προνόμια; Είμαστε σίγουροι πως ξέρει πολύ καλά ότι αυτά δεν τα χάφτει ο κόσμος. Oμως κάτι πρέπει να πει. Κάτι που δε θα αναφέρεται στην πρακτική πολιτική, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Και καταφεύγει στην ηθικολογία: εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Προσπαθεί να χτίσει ένα ηθικολογικό αφήγημα εκμεταλλευόμενος τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εχει ένα πλεονέκτημα ως προς αυτό η συριζαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στα 52 χρόνια μετά την πτώση της χούντας κυβέρνησε μόνο μια τετραετία. Και υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες των Μνημονίων. Δεν απασχόλησε παρά λίγο για διάφορα σκάνδαλα με συμμετοχή στελεχών της, αλλά απασχόλησε για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Οπότε βολεύει ν’ αφήνεις έξω από το προεκλογικό αφήγημα την ασκηθείσα πολιτική και να το παίζεις… Νίκος Ξανθόπουλος και Στέλιος Καζαντζίδης: εμείς δεν πλουτίσαμε από την πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo