Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Γενάρη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ελεεινοί Νενέκοι οι συριζαίοι
Πολιτική

Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

Ελεεινοί Νενέκοι οι συριζαίοι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Νοέ 2016, 00:00

«Και με την έλευση του ψυχρού πολέμου ο Πρόεδρος Τρούμαν έταξε τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλευρό της Ελλάδας και είπε ότι “πιστεύω πως πρέπει να βοηθούμε τους ελεύθερους λαούς να χαράσσουν το πεπρωμένο τους, κατά τη δική τους ελεύθερη βούληση“». Μ' αυτή την προκλητική τοποθέτηση, ο Μπαράκ Ομπάμα κατέστησε σαφές ότι ήρθε στην Ελλάδα -εκτός των άλλων- και για να δικαιώσει την αμερικανοκρατία, τα εγκλήματα που έχει διαπράξει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός σε βάρος του λαού μας, από το 1947, όταν αντικατέστησε τους άγγλους ιμπεριαλιστές, προκειμένου να διευθύνει τον πιο βρόμικο πόλεμο ενάντια στον ανθό του ελληνικού λαού, ενάντια στους αγωνιστές της Αντίστασης, που ξαναβγήκαν στο βουνό διεκδικώντας λευτεριά, δημοκρατία, ειρήνη.

Δεν έκανε τυχαία την αναφορά στο «δόγμα Τρούμαν» και στην αμερικανοκρατία που εγκαθιδρύθηκε το 1947, με όργανό της τον μαύρο μοναρχοφασισμό. Είχε δίπλα του έναν πρωθυπουργό που παριστάνει τον αριστερό και που συχνά-πυκνά αναφέρεται στη «δρακογενιά της Αντίστασης». Κι ήθελε απ' αυτόν να πάρει τη δικαίωση της αμερικανοκρατίας. Λίγο πριν, ο τρισάθλιος Τσίπρας είχε δώσει στον Ομπάμα την πάσα που αυτός ήθελε, λέγοντας ότι αυτός ολοκληρώνει «μια θητεία κατά τη διάρκεια τη οποίας άλλαξε η εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμα και στην δική μας χώρα, όπου, στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις συσσώρευσαν ένα βαρύ ιστορικό φορτίο».

Το ρεπορτάζ θα μπορούσε να τελειώσει εδώ. Οταν ο έλληνας πρωθυπουργός λέει πως ο Ομπάμα άλλαξε την εικόνα των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στην Ελλάδα όπου είχε συσσωρευτεί «ένα βαρύ ιστορικό φορτίο» (πιο αποχρωματισμένες λέξεις δε θα μπορούσε να βρει) και ο αμερικανός πρόεδρος του απαντά επιδεικνύοντας περήφανα ως «συμβολή στη δημοκρατία» τη ματωβαμμένη αμερικάνικη επέμβαση το 1947, με τις ναπάλμ, τα ξερονήσια-κολαστήρια, τα βασανιστήρια, τα εκτελεστικά αποσπάσματα και τον περιβόητο Πιουριφόι ως υπερ-κυβερνήτη της χώρας, έχουμε την εικόνα ενός Νενέκου που προσκυνά έναν στυγνό και αλαζόνα ιμπεριαλιστή. Είχε όμως και άλλα το μενού, πέρα  από την αηδιαστική προπαγάνδα, στην οποία πρωταγωνίστησαν τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όλα τα αστικά ΜΜΕ, που έδωσαν δείγματα ΜΜΕ μπανανίας.

Ο Τσίπρας ευχαρίστησε δημόσια τον Ομπάμα και για τη συνεισφορά του στην υπογραφή του τρίτου Μνημόνιου: «Πριν από ενάμιση χρόνο, κληθήκαμε, παρότι νεοεκλεγμένη κυβέρνηση, να λάβουμε πολύ δύσκολες αποφάσεις. Και θέλω, με την ευκαιρία, να αναγνωρίσω και δημόσια τον ρόλο και την συνεισφορά του Προέδρου Ομπάμα, εκείνες τις κρίσιμες ώρες – να αναγνωρίσω την ηθική και πολιτική στήριξη που παρείχε στην κυβέρνησή μου στην προσπάθεια να υπάρξει μια θετική διέξοδος»!

Ο Τσίπρας παραπονέθηκε για τη μνημονιακή πολιτική: «Αντιμετωπίσαμε ως οικονομία και ως κοινωνία ένα πρόγραμμα καταστροφικής λιτότητας που όξυνε, αντί να λύσει τα προβλήματα». Κι ο Ομπάμα απάντησε ότι όλα αυτά ήταν απαραίτητα: «Πιστεύω ότι ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, είναι σωστός. Περάσατε από μερικές πολύ δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός, παρά τις δυσκολίες, παρά τους δύσκολους καιρούς, παρά το ότι μερικές πολιτικές δεν ήταν οι ορθότερες, ο ελληνικός λαός, λοιπόν, πρέπει να αναγνωρίσει ότι σε αυτή την παγκοσμιοποιημένη οικονομία, η ελληνική οικονομία θα έπρεπε, ήταν δεδομένο ότι έπρεπε, να υποστεί κάποιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»! Και επαίνεσε τον Τσίπρα που είναι αποφασισμένος να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, ο Αλέξης σκιαγράφησε τα επόμενα βήματα που σκοπεύει να κάνει. Συγκεκριμένα, τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την Ελλάδα πιο ελκυστική στις επενδύσεις και που θα αποτρέψουν την επανεμφάνιση των ανισορροπιών, που οδήγησαν εν πρώτοις στην κρίση του δημοσίου χρέους (…) Βλέπω ότι ο έλληνας πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχουν τη βούληση να συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο, να κάνουν την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, πιο ελκυστική εντέλει για τις επενδύσεις στο μέλλον».

Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός στενάζει από τη σκληρή λιτότητα, ο Ομπάμα μοιράζει συγχαρητήρια όχι μόνο για τη νατοϊκή νομιμοφροσύνη της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ («Αλέξη, θέλω να σε ευχαριστήσω για την προσήλωσή σου στη Συμμαχία μας»), αλλά και για τη διατήρηση των πολεμικών δαπανών στα ύψιστα επίπεδα: «Δράττομαι της ευκαιρίας για να συγχαρώ την Ελλάδα, γιατί είναι μία από τις πέντε μόνο χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ που συνεχίζει να δαπανά 2% του ΑΕΠ της για την άμυνα. Και αυτό το έπραξε η Ελλάδα, ακόμη και σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές. Θα έλεγα ότι αν η Ελλάδα τα κατάφερε εν μέσω δυσκολιών να πετύχει αυτόν τον στόχο, τότε όλοι μας οι σύμμαχοι θα έπρεπε να είναι σε θέση να το πράξουν»! Το αίμα του ελληνικού λαού μετατρέπεται σε υπερκέρδη για τα αμερικάνικα μονοπώλια του λεγόμενου στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος και ο Ομπάμα συγχαίρει τον Τσίπρα (και τους προκατόχους του, για να μην τους αδικήσουμε), επειδή η σκληρή λιτότητα δεν αφορά τις πολεμικές δαπάνες.

Ακόμα και σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθεί να εμφανιστεί στον ελληνικό λαό ότι δε συντάσσεται με τους πιο επιθετικούς κύκλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ο Ομπάμα φρόντισε να «δώσει» στεγνά τον Τσίπρα: «Συζητήσαμε τη σημασία της διατήρησης σε ισχύ των κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά της Ρωσίας, έως ότου η Ρωσία εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της βάσει της Συμφωνίας του Μινσκ» (θυμόσαστε, ασφαλώς, τον Κοτζιά να δηλώνει πως η Ελλάδα κράτησε επιφυλάξεις για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας).

Ακόμα και για το Κυπριακό, ο Ομπάμα φρόντισε, από διεθνές ζήτημα κατοχής μιας ανεξάρτητης χώρας-μέλους του ΟΗΕ, να το υποβιβάσει σε διμερές ζήτημα, υποστηρίζοντας ανοιχτά την κατοχική πολιτική (περισσότερα γράφουμε στη σελίδα 11).

Με την τελευταία φράση της εισαγωγικής τοποθέτησής του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τσίπρα, ο Ομπάμα «τα είπε όλα»: «Πραγματικά είμαστε υπερήφανοι που στο πρόσωπο της Ελλάδας βλέπουμε έναν από τους στενότερους συμμάχους και καλύτερους φίλους των ΗΠΑ»!

Τι έμεινε στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσωπικά στον Τσίπρα, εκτός από το στίγμα της αμερικανοδουλείας στην πιο ελεεινή μορφή της; Κάποια στρογγυλεμένα λογάκια του Ομπάμα για το χρέος, πρακτικά άχρηστα στο παζάρι που γίνεται με τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και ειδικά τους Γερμανούς. Ομως και χρήσιμα να ήταν αυτά τα λογάκια του Ομπάμα στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το τελικό αποτέλεσμα μιας νέας ρύθμισης για το χρέος (που θα γίνει κάποια στιγμή) θα είναι το αλυσόδεμα του ελληνικού λαού για περισσότερες δεκαετίες στο ζυγό της πιο σκληρής εκμετάλλευσης, για να αποπληρώνεται ένα χρέος που έχει πληρωθεί πολλές φορές μέχρι τώρα (αναλυτικά γράφουμε στη σελίδα 16).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

Με εντατικούς ρυθμούς το παζάρι με την τρόικα/κουαρτέτο
Επόμενο άρθρο

Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

Γλείφει και τη Μέρκελ ο Τσίπρας

Σχετικά Αρθρα

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

Πολιτική 16 Ιαν 2026, 14:01

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

Αγροτικά 16 Ιαν 2026, 11:41

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

Πολιτική 14 Ιαν 2026, 11:02

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:58

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:01

Διωγμός Τυχεροπούλου: Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ νομίζει ότι απευθύνεται σε Χαχόλους

Πολιτική 8 Ιαν 2026, 22:46
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

Τυνησία: Ημέρα επανάστασης (1956).

Ταϊλάνδη: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.

1947: Ναυάγιο «Χειμάρας», πνιγμός εβδομήντα πολιτικών κρατουμένων που ταξίδευαν δεμένοι.

1974: Βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών στο κέντρο της Αθήνας (“Λαϊκές Απελευθερωτικές Ομάδες Σαμποτάζ”).

1989: Πυροβολείται και τραυματίζεται στα πόδια ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Ταρασουλέας (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    17Ν
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Εφετείο 17Ν
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    ΕΛΑ
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Ποιοι είμαστε
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Επικοινωνία
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Όροι χρήσης
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Ποιοι είμαστε
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Επικοινωνία
  • Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας τα εγκλήματα της αμερικανοκρατίας

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo