Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 8 Ιούνη
  • Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών
  • Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ
  • «Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»
  • Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια
  • Σαν σήμερα 7 Ιούνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Δικομματική ένταση με υβρεολόγιο
Πολιτική

Στρατηγική προεκλογική επιλογή

Δικομματική ένταση με υβρεολόγιο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Ιούν 2007, 00:00

«Να βγαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να λέει ότι ένα κόμμα, με την ιστορία και την προσφορά στον τόπο που έχει το κόμμα της ΝΔ, έγινε κυβέρνηση για να κλέψει! Αυτό δεν είναι πλέον πολιτική. Αυτό ακόμη και για χαμαιτυπείο, ακόμη και για την αγορά, είναι ύβρις». Αν τα παραπάνω τα έλεγε κάποιος από τους ήπιους στις εκφράσεις του πολιτικούς της ΝΔ, θα λέγαμε ότι δικαιούται να τα πει. Αλλά τα είπε ο Μητσοτάκης και μας άφησε… φαλακρούς. Ο Μητσοτάκης, που το 1988-89 το μόνο που επαναλάμβανε μονότονα ήταν το «οι ψεύτες και οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ» και έστησε ειδικό δικαστήριο (σε συνεργασία με τον Φλωράκη και τον Κύρκο) για να δικάσει τον Ανδρέα Παπανδρέου ως φτηνιάρη κλεφταράκο, που του κουβάλαγαν τα λεφτά κάποιοι υποκοσμιακοί μπράβοι του Κοσκωτά μέσα σε κουτιά από «πάμπερς»!

Από το Μαξίμου έβγαινε ο Μητσοτάκης όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις. Προφανώς είχε κανονίσει με τον Καραμανλή να βάλει κι αυτός το χεράκι του στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ, αναλαμβάνοντας τον Γιωργάκη, με τον οποίο δεν ανοίγει διάλογο και αντιπαράθεση ο Καραμανλής. Για τον εαυτό του έχει κρατήσει το ρόλο του  οραματιστή πολιτικού, που δεν ασχολείται με μικρότητες, αλλά έχει οριοθετήσει αυστηρά τον πολιτικό του πολιτισμό (καταπώς λέει ο Ρουσόπουλος). Αυτό είναι το «σχέδιο Λούλη», το οποίο εμμέσως πλην σαφώς αποκάλυψε ο Ρουσόπουλος: «Βουρ στον πατσά, κόντρα στην κόντρα, βρισιά στη βρισιά, αλλά από άλλα στελέχη και όχι από τον Καραμανλή. Ο Καραμανλής θα μείνει έξω απ’ αυτά, για να τονίζεται έτσι η διαφορά του από τον Γιωργάκη και να αξιοποιείται στο έπακρο το δυνατό χαρτί της ΝΔ».

Οσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές (στον Μητσοτάκη ανατέθηκε να μας ενημερώσει, εξερχόμενος του Μαξίμου, ότι δεν θ’ αργήσουν) τόσο πιο πολύ θα βγαίνουν στην πίστα όλα τα μωρά του δικομματισμού και θα χορεύουν στο ρυθμό του «σκληρού ροκ». Σπείρες, κανακάρηδες, κλέφτες, ψεύτες, λαμόγια, Σικελοί, κουμπάροι, είναι οι χαρακτηρισμοί που μέχρι στιγμής έχουν ανταλλαγεί. Σε λίγο θα εξαντλήσουν το πολιτισμένο λεξιλόγιο και θα περάσουν στο σκληρό πορνό. Οχι πως μας ενοχλεί, αντιθέτως. Γιατί να επιθυμούμε εμείς «πολιτικό πολιτισμό»; Για να σκεπάζονται οι πομπές τους; Οσο πιο σκληρά ξεκατινιάζονται τόσο θα βαθαίνει η πολιτική απαξίωσή της. Αν το σχολιάζουμε είναι γιατί θεωρούμε πως η δικομματική όξυνση δεν είναι τυχαία, αλλά βασικό στοιχείο της προεκλογικής στρατηγικής και των δύο κομμάτων εξουσίας.

Το ΠΑΣΟΚ είδε τον ενθουσιασμό για το νέο πρόγραμμα (που κανένας Πασόκος δεν έχει διαβάσει καν) να εξανεμίζεται μέσα σε δυο εβδομάδες. Βλέπει την κυβέρνηση να κουκουλώνει το σκάνδαλο των ομολόγων και να συμμαζεύει την κατάσταση. Βλέπει τα τελευταία γκάλοπ να δείχνουν την ψαλίδα να ανοίγει ξανά. Δε μπορεί, λοιπόν, να βγάλει άλλο εργαλείο εκτός από την όξυνση. Αλλωστε, με τις καταγγελίες για διαφθορά και σκάνδαλα κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές ο Καραμανλής, ενώ στο τέλος τσοντάρισε και μερικές υποσχέσεις για συνταξιούχους και αγρότες. Το ίδιο ακριβώς προσπαθεί να κάνει τώρα και ο Γιωργάκης, με στόχο όχι να κερδίσει τις εκλογές αλλά να χάσει με μια διαφορά που δεν θα επιτρέπει εσωτερική αμφισβήτησή του την επαύριο των εκλογών. Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκίνησε από τώρα την προεκλογική εκστρατεία και ότι τραβάει όλο το κουπί μόνος του. Ο ίδιος δεν δίνει ρόλους στα άλλα στελέχη (πόσο καιρό έχετε ν’ ακούσετε νέα του Βενιζέλου;) και αυτά δεν επιθυμούν προεκλογικούς ρόλους που θα τους μεταβιβάσουν μερίδιο της ήττας.

Η ΝΔ, από την άλλη, έχει κάθε λόγο να προωθεί την όξυνση και την ανταλλαγή ύβρεων, στην οποία -όπως είπαμε- δεν προσχωρεί ο Καραμανλής. Πρώτο, γιατί υποχωρεί σε δεύτερη μοίρα η επί της ουσίας συζήτηση για το σκάνδαλο των ομολόγων. Δεύτερο, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο δίνεται στις εκλογές διλημματικός χαρακτήρας (ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ) και «μαζεύονται» οι διαρροές προς το ΛΑΟΣ. Τρίτο, γιατί ο Καραμανλής υπερέχει εμφανώς του Παπανδρέου στην αντιπαράθεση «πρόσωπο με πρόσωπο» και όπως λέει ένα παλιό γνωμικό της αστικής πολιτικής, «όταν οι προγραμματικές διαφορές δεν είναι εμφανείς, οι ψηφοφόροι επιλέγουν πρωθυπουργό και όχι κόμμα». Δεν είναι τυχαίο που η προπαγάνδα της ΝΔ εστιάζει σταθερά στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Γιατί ακόμα και το απαξιωτικό «όλοι τα ίδια σκατά είναι» λειτουργεί υπέρ του Καραμανλή και όχι υπέρ του Γιωργάκη.

Εχουμε γράψει και άλλη φορά, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε εκλογές με προγραμματική αντιπαράθεση ανάμεσα στα δυο κόμματα εξουσίας. Για τον απλούστατο λόγο ότι κανένα από τα δύο δεν τη θέλει, αφού οι διαφορές τους είναι σε εντελώς δευτερεύοντα σημεία. Θα βρίζονται και το ενδιάμεσο από τις βρισιές θα προσπαθούν να αποδείξουν ότι το κάθε κόμμα είναι πιο αξιόπιστος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής. Υπάρχουν αρκετοί που θρηνούν για την «απαξίωση της πολιτικής». Ομως, το σύστημα μια χαρά δουλεύει κι έτσι. Στριμωγμένος στη γωνία ο λαός, χωρίς διεκδικητικά κινήματα (πέρα από αναλαμπές, που κατά κανόνα μένουν τέτοιες γιατί δεν έχουν στήριξη από τους κοινωνικούς συμμάχους), περιορισμένος στο ρόλο του παθητικού παρατηρητή του «σκληρού ροκ» των εξουσιαστικών δυνάμεων, δεν απαξιώνει τις διαδικασίες αναπαραγωγής των διαχειριστών της πολιτικής εξουσίας. Σπεύδει στις εκλογές μαζικότατα και ψηφίζει εξίσου μαζικά τις δυνάμεις του δικομματισμού, αφού η ελάσσων αντιπολίτευση ούτε να εμπνεύσει μπορεί ούτε δείχνει διάθεση για κάτι τέτοιο.

Το πεδίο της λαϊκής αντιπολίτευσης δεν είναι οι κάλπες. Είναι ο δρόμος, είναι οι ταξικοί αγώνες. Οσο δεν αναπτύσσονται αυτοί ακόμα και η πιο απαξιωμένη πολιτική αντιπαράθεση θα λειτουργεί σε όφελος του συστήματος.

SCRIPTA

«Στον κόσμο των επιχειρήσεων αναφέρεται ως συμβουλή “μην υβρίζετε εκείνους με τους οποίους αύριο μπορεί να χρειαστεί να συνεργαστείτε!”. Αν η συμβουλή αυτή έχει την αντιστοιχία της στο πολιτικό γίγνεσθαι, θα δυσκολευτούν πολύ στο μέλλον οι κινήσεις, που θα μπορούσαν, να λύσουν ορισμένα από τα μόνιμα διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας. Αλλο αντιπαράθεση και άλλο ύβρις» (πρωτοσέλιδο σχόλιο στο «Βήμα», 13.6.07)

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Στρατηγική προεκλογική επιλογή

Κατασταλτικό θράσος
Επόμενο άρθρο

Στρατηγική προεκλογική επιλογή

Δίπολα σπαρταριστά

Σχετικά Αρθρα

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

Πολιτική 6 Ιούν 2026, 08:50

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

Οικονομία 5 Ιούν 2026, 18:52

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

Πολιτική 4 Ιούν 2026, 22:06

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

Πολιτική 4 Ιούν 2026, 14:36

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

Πολιτική 4 Ιούν 2026, 12:32

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

Πολιτική 3 Ιούν 2026, 13:44
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

8 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

7 Ιούν 2026, 11:15
Διεθνή

Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ

7 Ιούν 2026, 09:34
Διεθνή

«Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»

7 Ιούν 2026, 08:40
Παιδεία

Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια

7 Ιούν 2026, 07:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

Ημέρα κατά των εγκεφαλικών όγκων.

Ημέρα ωκεανών.

1949: Το FBI εκδίδει λίστα κομμουνιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί καλλιτέχνες.

1952: Αναχωρούν για την Κορέα τετρακόσιοι έλληνες στρατιώτες.

1963: Ιδρύεται το κίνημα νεολαίας «Γρηγόρης Λαμπράκης».

1989: Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί συνδεδεμένοι έτσι ώστε να μη γίνει έκρηξη στέλνονται μέσα σε φακέλους στους δημοσιογράφους Δ. Ρίζο στον «Ελεύθερο Τύπο» και Κυριάκο Διακογιάννη στην «Αυριανή» ως προειδοποίηση (ΕΛΑ).

2000: Εκτελείται ο βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος Στίβεν Σόντερς (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    17Ν
    • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Εφετείο 17Ν
  • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    ΕΛΑ
    • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    Ποιοι είμαστε
  • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    Επικοινωνία
  • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    Όροι χρήσης
  • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    Ποιοι είμαστε
  • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    Επικοινωνία
  • Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    Στρατηγική προεκλογική επιλογή

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo