Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Ιούλη
  • Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;
  • Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;
  • Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού
  • Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος
  • Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Βαφτίζουν τα νέα μέτρα «ελάφρυνση»!
Πολιτική

Βαφτίζουν τα νέα μέτρα «ελάφρυνση»!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Σεπ 2014, 00:00

Ακόμη και φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ δεν κατάφεραν να κρύψουν την απογοήτευσή τους από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη. Οσο κι αν προσπάθησαν να ωραιοποιήσουν κάποια απ’ αυτά δεν τα κατάφεραν. Ετσι, έμειναν μόνο στην απάτη της γελοίας μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, μπας και μ’ αυτή μπορέσουν να δώσουν έναν μικρό «αέρα» στον εκλεκτό τους. Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί διαψεύστηκαν οικτρά.

Ποιες είναι οι «φοροαπαλλαγές» και τα άλλα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Σαμαράς από το βήμα του «Βελλίδειου»;

1. Μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο, ήτοι 10 λεπτά το λίτρο ή 100 ευρώ το χιλιόλιτρο (κυβικό μέτρο). Μπορεί αυτό το μέτρο να «πείσει» εκείνους που έπαψαν να χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης να επανέλθουν; Αρκεί μια σύντομη αναδρομή στον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης για να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει και ότι μεγάλα τμήματα εργαζόμενων θα εξακολουθούν να «τρεμοκουκουλιάζουν» και αυτόν τον χειμώνα. Το χειμώνα 2010-11 ο ΕΦΚ ήταν 21 ευρώ το χιλιόλιτρο. Τον επόμενο χειμώνα (2011-12) τον τριπλασίασαν, ανεβάζοντάς τον στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο. Τον επόμενο χειμώνα (2012-13) εξίσωσαν τους ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης, εκτινάσσοντας τον ΕΦΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο! Μετά τη μείωση του 30%, που εξήγγειλε ο Σαμαράς, ο ΕΦΚ αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στα 230 ευρώ το χιλιόλιτρο. Θα είναι δηλαδή υπερδεκαπλάσιος από το επίπεδο του χειμώνα 2010-11. Ποιο φτωχό νοικοκυριό αντέχει μια τέτοια αύξηση; Θα μείνει μόνο η προπαγάνδα και μια πολύ μικρή μείωση για όσους έχουν καταφέρει να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης.

2. Μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Εδώ η πραγματικότητα αντιστρέφεται, γιατί η επιβολή ενός νέου φόρου βαφτίζεται μείωση ενός παλιού, ο οποίος έληγε φέτος. Το συγκεκριμένο χαράτσι είχε βαφτιστεί «έκτακτο» με προβλεπόμενη περίοδο εφαρμογής μέχρι και το 2014. Τώρα επεκτείνεται τουλάχιστον και για το 2015, με σκοπό να γίνει μόνιμο, όπως έγινε και με το «έκτακτο» χαράτσι για τα ακίνητα που έμπαινε στο λογαριασμό της ΔΕΗ, που μετονομάστηκε σε ΕΝΦΙΑ και μονιμοποιήθηκε. Οση και να είναι η «μείωση» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, θα πρόκειται για νέο φόρο, ο οποίος έρχεται να καλύψει τις «τρύπες» του μνημονιακού προγράμματος.

3. Σταδιακή μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών στο 15% από 25% που είναι σήμερα. Πρόκειται για στήριξη στις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, οι οποίες στη φάση της αναιμικής ανάκαμψης θ’ αρχίσουν να εμφανίζουν κέρδη στους ισολογισμούς τους. Ο νέος μειωμένος συντελεστής θα εφαρμόζεται στα διανεμόμενα και στα αδιανέμητα κέρδη.

4. Μείωση του ανώτατου συντελεστή στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων στο 32% από 42% που είναι σήμερα (κυβερνητικές «διαρροές» κάνουν λόγο για μείωση σε βάθος πενταετίας με ρυθμό 2% το χρόνο). Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σαμαράς δεν είπε τίποτα για τους υπόλοιπους συντελεστές, αλλά μόνο γι’ αυτόν που αφορά τα πολύ υψηλά εισοδήματα. Αλλά κι αν ακόμη μειωθούν και οι άλλοι συντελεστές, το όφελος θα είναι ασήμαντο μπροστά στη φοροκαταιγίδα που έχει προηγηθεί, με την κατάργηση του γενικού αφορολόγητου ορίου (πλην μισθωτών και συνταξιούχων, που και πάλι δεν έχουν καθαρό αφορολόγητο), του αφορολόγητου για τα παιδιά και τα προστατευόμενα μέλη, την κατάργηση όλων των φοροελαφρύνσεων για συγκεκριμένες δαπάνες (στεγαστικά δάνεια, φροντιστήρια παιδιών κτλ.) και τη μετατροπή της κλίμακας σε αναλογική με την καθιέρωση τριών μόνο φορολογικών συντελεστών για μισθωτούς και συνταξιούχους (22% για τις πρώτες 25.000 ευρώ εισοδήματος, 32% για τις επόμενες 17.000 ευρώ εισοδήματος και 42% για το υπερβάλλον) και δύο φορολογικών συντελεστών για ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις (26% για τις πρώτες 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον).

5. Περισσότερες δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το θέμα είναι ανοιχτό, γιατί τον τελευταίο λόγο θα έχει η τρόικα. Ετσι, ο σχετικός τζόγος είναι μια καλή ενασχόληση των βουλευτών και των στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ πλειοδοτεί μιλώντας για 100 δόσεις, ενώ οι περισσότεροι Νεοδημοκράτες ξεκινούν από τις 72 και φτάνουν μέχρι τις 48 δόσεις (σήμερα είναι 12). Είναι ένας τρόπος για να εισπράξουν κάποια λεφτά. Ισως κάποιοι αναγκαστούν να πληρώσουν κάτι, χάρη στη μειωμένη δόση. Η μεγάλη πλειοψηφία, όμως, θα συνεχίσει να μην πληρώνει, γιατί απλούστατα δεν μπορεί και έχει συνηθίσει πλέον να μην πληρώνει. Αλλοι έχουν ήδη καταστραφεί και άλλοι ακόμη το παλεύουν και, φυσικά, προτιμούν να μην πληρώσουν την εφορία ή το ασφαλιστικό ταμείο παρά να βάλουν λουκέτο μια ώρα γρηγορότερα.

6. Κίνητρα για προσέλκυση κεφαλαίων και καταθέσεων. Είπε ο Σαμαράς: «Πολλοί Ελληνες που θα ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα είναι "κουμπωμένοι", όπως και πολλοί ξένοι που θα ήθελαν να φέρουν τα χρήματά τους. Χρειάζεται να γίνει μία συστηματική προσπάθεια προσέλκυσης κεφαλαίων στη χώρα». Αυτό σημαίνει τη θέσπιση πρόσθετων χαριστικών μέτρων, πέρα από τη μείωση του συντελεστή στη φορολογία κερδών. Το περιβόητο «εθνικό αναπτυξιακό πρότυπο», στο οποίο αναφέρθηκε ο Σαμαράς, θα έχει ως σκοπό τη μετατροπή της Ελλάδας σε παράδεισο για τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Αυτό προϋποθέτει ξεπούλημα κρατικής περιουσίας, κατάργηση κάθε περιβαλλοντικής προστασίας, μπόλικο κρατικό χρήμα με τη μορφή «κινήτρων», φορολογική ασυλία και κινεζοποιημένες εργασιακές σχέσεις.

7. Σ’ αυτό το «εθνικό αναπτυξιακό πρότυπο» εντάσσεται και η δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών. Είπε ο Σαμαράς: «Τέλος, διερευνούμε με την Ευρωπαϊκή Ενωση τη δυνατότητα δημιουργίας ειδικών οικονομικών ζωνών, με πρώτη εδώ στη Θεσσαλονίκη, ώστε να έχουμε ακόμα ένα όπλο κατά της επιχειρηματικής μετανάστευσης». Και μόνο η τελευταία φράση αρκεί για να μας δώσει το στίγμα αυτών των ζωνών κατέργου. Γιατί φεύγουν επιχειρήσεις από τη Βόρεια Ελλάδα και μεταναστεύουν στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία; Για να πληρώνουν μηνιάτικα των 150 ευρώ, για να έχουν τζάμπα υπερωρίες, για να μπορούν να προσλαμβάνουν και να απολύουν χωρίς κανένα περιορισμό ή έλεγχο, για να έχουν εργάτες-δούλους. Οταν είχε πρωτανοίξει η σχετική συζήτηση, οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών διαβεβαίωναν ότι οι ειδικές οικονομικές ζώνες αφορούν μόνο το φορολογικό καθεστώς και την «καταπολέμηση της γραφειοκρατίας». Τώρα, εκτιμούν ότι τόσο υψηλή μακροχρόνια ανεργία, τόση φτώχεια στα εργατικά νοικοκυριά, τόση απόγνωση στους νέους, έχουν φέρει κοντά τη στιγμή που σε μια «ειδική οικονομική ζώνη» θα μπορούν οι εργάτες, «εθελοντικά», να μισθώνουν τον εαυτό τους με όρους Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Αλλωστε, το Μνημόνιο δεν έκρυψε ότι αυτός είναι ο στόχος, αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔραματική αναζήτηση των 180
Επόμενο άρθρο Ολα ανοιχτά για την τρόικα

Σχετικά Αρθρα

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

Πολιτική 2 Ιούλ 2026, 17:12

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 20:35

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

Αγροτικά 1 Ιούλ 2026, 13:11

Apsys for president ή δόγμα Βαμβακούλα;

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 12:49
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν 3 σήμερα Ιούλη

3 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

2 Ιούλ 2026, 21:06
Διεθνή

1000 ημέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη οδύνη

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης επαναβεβαιώνουν το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή με όλα τα μέσα

2 Ιούλ 2026, 21:01
Διεθνή

Το καθεστώς της Συρίας διακηρύσσει ουδετερότητα στις λιβανικές υποθέσεις

Ο ΥΠΕΞ της Συρίας επισκέφτηκε τη Βηρυτό, συναντήθηκε με τον Ναμπίχ Μπέρι και δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση με τη Χεζμπολά

2 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

2 Ιούλ 2026, 17:12
Κόντρες

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

2 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σαλαζάρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιόροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo