Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη
  • Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα
  • Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι
  • Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!
  • Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα
  • Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Αξίζεις χειροκρότημα παρατεταμένο, που μπόρεσες και σκότωσες έναν πεθαμένο
Πολιτική

Αξίζεις χειροκρότημα παρατεταμένο, που μπόρεσες και σκότωσες έναν πεθαμένο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Νοέ 2006, 00:00

Το ρεφραίν του λαϊκού τραγουδιού, που αποτελεί τον τίτλο της στήλης σήμερα, είναι αφιερωμένο στη Σούπερ Λίγκα και σε όσους μας έπρηξαν τα ριαπαπα, υποστηρίζοντας ότι με την ίδρυσή της θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση, ο κατήφορος σταματάει στον πάτο, όμως για το ποδόσφαιρο στη χώρα, παρά το γεγονός ότι έχει πιάσει πάτο εδώ και πολύ καιρό, ο κατήφορος συνεχίζεται, αφού  τα μηνύματα που έρχονται από το πρωτάθλημα και την αγωνιστική παρουσία των ομάδων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι μαύρα.
 
Αν κάνουμε ένα μικρό απολογισμό της μέχρι τώρα εξέλιξης του πρωταθλήματος, σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, θα δούμε ένα καινούργιο αλλά καθόλου ελπιδοφόρο στοιχείο. Το στοιχείο αυτό είναι η έκρηξη της βίας και τα πολύ σοβαρά επεισόδια που διαδραματίζονται μέσα και έξω από τα γήπεδα. Βρισκόμαστε στην 8η αγωνιστική και μόλις σε δύο αγωνιστικές δεν είχαμε επεισόδια. Την 1η αγωνιστική οι οπαδοί του Αρη τα έσπασαν στην Λάρισα, ενώ και στο ΟΑΚΑ υπήρχε μεγάλη ένταση, αφού οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εκτόξευαν προς τους ΑΕΚτζήδες φωτοβολίδες και συναφή αντικείμενα. Την 4η αγωνιστική τη σκυτάλη πήραν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου, που συγκρούστηκαν στα στενά γύρω από το γήπεδο της Νέας Σμύρνης, αφήνοντας πίσω τους καμμένα αυτοκίνητα, σπασμένες βιτρίνες και μερικούς τραυματίες. Φτάσαμε αισίως στην 5η αγωνιστική και οι «επιστήμονες» οπαδοί του Ολυμπιακού παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και καθαρίζουν το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη έγινε μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Θεμιστοκλής Νικολαΐδης, να κάνει σκληρές δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, διακινδυνεύοντας να χαλάσει τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Πέτρο Κόκκαλη. Την ίδια στιγμή, οι μπάτσοι άφηναν ανενόχλητους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να καίνε και να σπάνε τα πούλμαν που μετέφεραν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι. Φτάσαμε αισίως στην 6η αγωνιστική και στο επίκεντρο η συμπρωτεύουσα. Ενταση στο ντέρμπι ανάμεσα σε  Ηρακλή και Ολυμπιακό και οπαδός του Αρη μπουκάρει στο γήπεδο και χτυπάει παίχτες του Πανιωνίου στο Χαριλάου.   Στην 7η αγωνιστική, πριν το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ, οι οπαδοί των δυο ομάδων δίνουν την δική τους θεατρική παράσταση, την οποία παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές. Η διάρκειά της ήταν 45 λεπτά και ο τίτλος της «Μας έριξαν, αλλά φάγαμε κιόλας». Στους θεατές της παράστασης και οι άνδρες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν πρώτη θέση στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Το αποκορύφωμα στην 8η αγωνιστική, που οι συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς της Λάρισας και του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν από νωρίς στους δρόμους της πόλης, συνεχίστηκαν γύρω και μέσα στο γήπεδο και έληξαν τρεις ώρες μετά το τέλος του αγώνα.

Επειδή είμαστε σε μετεκλογική περίοδο, αν θέλουμε να μιλήσουμε με ποσοστά, στο 75% των αγωνιστικών είχαμε επεισόδια, σε 11 από 64 αγώνες (ποσοστό 17.2%) υπήρξε αστυνομικό δελτίο συμβάντων, ενώ σε επίπεδο οπαδών Παναθηναϊκός και  ΠΑΟΚ βρίσκονται στην κορυφή με τρεις εμφανίσεις και ακολουθούν Ολυμπιακός και Αρης.

Ανησυχητικά τα μηνύματα και  από το μπάσκετ, αφού στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, εκτός από πολύ καλό θέαμα και σασπένς, είχαμε και επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα, αφού οι γαύροι την έπεσαν στους αλήτες – ρουφιάνους – δημοσιογράφους, προσπαθώντας να πνίξουν τον καημό της ήττας.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα ωραία και αγγελικά πλασμένα, Ορφανός και Πολύδωρας σφυρίζουν αδιάφορα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, χαμένος όπως πάντα την κρίσιμη στιγμή, εμφανίστηκε κατόπιν εορτής με το ζελέ στο μαλλί για να εξαγγείλει για 37η φορά μέσα σε δυόμιση χρόνια (πρέπει να είναι ο πιο δουλευταράς υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή) μέτρα  για την καταπολέμηση της βίας, ενώ ο υπουργός μπάτσων και καταστολής Βύρωνας Πολύδωρας (να το χαίρονται οι ΡΙΠΕΣ το πουλέν τους) έκανε μια πολύ καλή ανάλυση για τη σχέση ανάμεσα σε θηριοδαμαστές, τσίρκο και αστυνομία, για να εξηγήσει ότι οι μπάτσοι που βλέπουμε στα γήπεδα δεν βρίσκονται εκεί για να επιβάλλουν την τάξη, αλλά για να παρακολουθούν από κοντά τις «θεατρικές» παραστάσεις, τους κλόουν, τους θηριοδαμαστές και τα λοιπά θεάματα, προκειμένου να ανέβει το πολιτιστικό επίπεδο της ελληνικής αστυνομίας και να μπορεί να δέρνει κουλτουριάρικα συνταξιούχους, δάσκαλους, εργάτες, φοιτητές και όσους άλλους αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο.

Οσο για την ηγεσία της Σούπερ Λίγκα δεν χρειάζονται σχόλια. Αποφάσισαν να μην προβούν σε εν θερμώ δηλώσεις και αναλύσεις, αλλά να συζητήσουν ψύχραιμα στα όργανα το ζήτημα της βίας και να βρουν τις απαραίτητες λύσεις. Γι’ αυτό αποφάσισαν να συγκαλέσουν συζήτηση στη Λίγκα για την περασμένη Πέμπτη 2 Νοέμβρη. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν σκέφτονται να τροποποιήσουν τον ΚΑΠ, αφού οι ποινές που προβλέπονται πλέον σε αυτόν είναι κάτι περισσότερο από χάδια, αφού για να τιμωρηθεί η έδρα μιας ομάδας, οι οπαδοί της θα πρέπει να έχουν κάψει τη μισή Ελλάδα και να έχουν σκοτώσει περισσοτέρους από 100 αντιπάλους τους. Αν σε αυτό προσθέσουμε το γεγονός ότι η επιτροπή εφέσεων της Λίγκα απαρτίζεται από καλόκαρδους ανθρώπους που βλέπουν με επιείκεια τους παραβάτες και μειώνουν σημαντικά τις πρωτόδικες ποινές, καταλαβαίνουμε πόσο σκληρά θα είναι τα μέτρα που θα πάρουν και πόσο αμείλικτοι θα είναι στην καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα.
 
Επειδή όμως πρέπει να είμαστε ακριβοδίκαιοι και να αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που κάνουν τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας για την καταπολέμηση της βίας, δε μπορούμε να μη χαιρετίσουμε την προσπάθεια των υπηρεσιακών παραγόντων, των ανθρώπων που μοχθούν καθημερινά για την προκοπή και την πρόοδο της πατρίδας μας, ακόμη και όταν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι περί άλλων τυρβάζουν. Σε έκτακτη συνάντησή τους ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο αρχηγός της Αστυνομίας αποφάσισαν να διερευνήσουν 117 παλιές υποθέσεις χουλιγκανισμού, να προχωρήσουν στην εφαρμογή του μέτρου των ονομαστικών εισιτηρίων και στην τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα, να αναβαθμίσουν την ΚΥΠ του ποδόσφαιρου (μετά το συνδικαλιστικό, θα έχουμε και το αστυνομικό της Ασφάλειας) και να απαγορεύσουν τις μετακινήσεις των οπαδών στους εκτός έδρας αγώνες. Μετά από την πρωτοβουλία αυτή, στα στέκια των χούλιγκαν έχει πέσει παγωνιά και μουγκαμάρα και πολλοί απ’ αυτούς σκέφτονται να παραδοθούν αυτοβούλως για να δείξουν καλή διαγωγή και να κερδίσουν την επιείκεια των διωκτών τους.

Η κατάσταση είναι για γέλια, όμως κόβεται κάθε εύθυμη διάθεση, αν σκεφτούμε ότι κάθε Σαββατοκύριακο εκατοντάδες νεολαίοι, παιδιά στην πλειοψηφία από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που βιώνουν καθημερινά την καταπίεση και την απόρριψη του βάρβαρου συστήματος που ζούμε, αντί να διοχετεύσουν την ενεργητικότητα και την οργή τους ενάντια στο σύστημα, τη διοχετεύουν και την εκτονώνουν στα κεφάλια των οπαδών της αντίπαλης ομάδας, που έχουν τα ίδια προβλήματα με αυτούς. Δυστυχώς, και στην περίπτωση της βίας στα γήπεδα, αυτοί που πληρώνουν το τίμημα, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε πτυχή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μας, είναι τα παιδιά της εργατικής τάξης.

Κος Πάπιας

ΥΓ: Χαρούμενα πρόσωπα στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, με αφορμή τις επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στο Champions League. Στον Ολυμπιακό πανηγύριζαν για την ισοπαλία που απέσπασαν στη Ρώμη και η οποία τους έβγαζε έξω από τη φάση των «16», ενώ στην ΑΕΚ πανηγυρίζουν για την πρώτη νίκη της ομάδας μετά από 22 αγώνες στους ομίλους του Champions League (διατηρεί κάποιες ελπίδες για τη 2η θέση του ομίλου, μπορεί να μείνει όμως και στην 4η θέση). Και μετά ορισμένοι έβγαζαν ανέκδοτα για τους Πόντιους πολίστες που πανηγύριζαν γιατί δεν πνίγηκε κανένας συμπαίκτης τους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρασκευή, 3.11.06
Επόμενο άρθρο Σινεμά

Σχετικά Αρθρα

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

Πολιτική 31 Αυγ 2026, 18:21

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

Πολιτική 25 Αυγ 2026, 11:14

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 20:51

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 15:09

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

Πολιτική 19 Αυγ 2026, 14:12

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα

1 Σεπ 2026, 21:36
Κόντρες

Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι

1 Σεπ 2026, 20:09
Παιδεία

Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!

Το φιάσκο των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

1 Σεπ 2026, 18:46
Οικονομία

Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα

1 Σεπ 2026, 13:55
Καταστολή

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

1 Σεπ 2026, 10:51
Διεθνή

Εκεί που καμαρώνουν επειδή βασανίζουν τους κρατούμενους…

1 Σεπ 2026, 10:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

31 Αυγ 2026, 18:28
Πολιτική

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

31 Αυγ 2026, 18:21
Κόντρες

Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι

31 Αυγ 2026, 12:16
Διεθνή

Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί

31 Αυγ 2026, 09:40
Διεθνή

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»

31 Αυγ 2026, 09:03
Διεθνή

Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις

31 Αυγ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam

30 Αυγ 2026, 20:13
Διεθνή

Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

30 Αυγ 2026, 12:01
Πολιτισμός

Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

30 Αυγ 2026, 10:10
Παιδεία

Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Η ΕΘΑΑΕ προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα της «ανεξαρτησίας»

30 Αυγ 2026, 09:05
Διεθνή

Η κρίση του παλαιστινιακού πολιτικού συστήματος και οι εκλογές ως «Panadol»

30 Αυγ 2026, 05:59
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

Βιετνάμ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1945).

Θιβέτ: Ημέρα δημοκρατίας.

1943: Οι Γερμανοί εκτελούν 246 γυναικόπαιδα στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

1944: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου με τη συμμετοχή ΕΑΜ και ΚΚΕ.

1945: Λήξη β’ παγκόσμιου πολέμου.

1970: Αποτυχημένη βομβιστική ενέργεια (ΠΑΜ – «Οργάνωση Αρης») με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην αμερικανική πρεσβεία. Νεκροί οι εκτελεστές της Κώστας Τσικουρής και Μαρία-Ελενα Αντσελόνι. Επικήρυξη (100.000 δρχ.) του φοιτητή Κ. Κωτσάκη ως συναυτουργού.

1996: Υπογράφεται εκεχειρία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους αντάρτες στις Φιλιππίνες, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος που διήρκεσε 24 χρόνια.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo