Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της
  • Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών/Φοιτητριών Ιονίου Πανεπιστημίου ζητά άμεσες απαντήσεις και στέγη για όλους
  • Zoρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά: Nα ενωθούμε όλοι γύρω από την Αντίσταση
  • Συμφωνία Ιταλίας–Αλβανίας: νομικά σαθρό το καθεστώς κράτησης
  • Τα drones τακτικής δράσης της Χεζμπολά αιφνιδίασαν τους σιωναζιστές και παγίδεψαν το στρατό τους
  • ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ | Επιστολή ειρήνης από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ προς τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Πεζεσκιάν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Αλαλούμ και ξεφτιλίκια
Πολιτική

Αλαλούμ και ξεφτιλίκια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Ιούν 2020, 00:00

Σύμφωνα με διαρροή που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, «κόλαφο για τη ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη και τις αντισυνταγματικές αθλιότητες που έχει διαπράξει κατ' εξακολούθηση στην Προανακριτική είναι η εισήγηση προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής που είδε πριν λίγο το φως της δημοσιότητας. Εισήγηση που κάνει αποδεκτό στο σύνολό του το υπόμνημα της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική όπως αυτό αναπτύχθηκε από τον εισηγητή της Σπύρο Λάππα».
 
Βουλευτές της ΝΔ απάντησαν με ανώνυμο σχόλιο: «Εκδηλος ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ως εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου κείμενο που αποτελεί μέρος του υπομνήματος που κατέθεσε ο κ. Λάππας στην Προανακριτική Επιτροπή. Ξέραμε ότι είναι ειδικοί στα fake news, αλλά να μην έχουν διαβάσει ούτε το υπόμνημα που κατέθεσαν και να νομίζουν ότι είναι εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου ξεπερνά και τον Ρασπούτιν».
 
Υστερα από λίγο, η συγκεκριμένη διαρροή του ΣΥΡΙΖΑ αποσύρθηκε! Να υποθέσουμε ότι την έγραψε ο ίδιος ο Λάππας για να ευλογήσει τα γένια του; 'Η κάποιος άλλος που δεν κατάλαβε ούτε τι διάβαζε; Το να κάνεις σχόλιο με διαρροή και μετά να την αποσύρεις αποκαλύπτει -το λιγότερο- αλαλούμ. Αν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κατηγορηθεί για αλαλούμ και για βιασύνη να δημοσιοποιήσει κάτι που ακόμα εξεταζόταν από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, για τι πρέπει να κατηγορηθούν οι γαλάζιοι βουλευτές που έσπευσαν να υπαινιχτούν ότι το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής θα τους δικαιώσει, για να εισπράξουν μερικές ώρες αργότερα μια σβουριχτή σφαλιάρα που ακόμα τσούζει;
 
Επί της ουσίας, το θέμα αφορούσε το αν η Προανακριτική έχει τη δυνατότητα να καλεί ως υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα (ο λόγος για τον εκδότη Φιλιππάκη και τους δημοσιογράφους Παπαδάκου και Τάρκα). Ενα δικονομικό ζήτημα, που αφορά τρία μη πολιτικά πρόσωπα, μετατράπηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ σε μείζον πολιτικό θέμα. Λες και έχει πάρει υπό την προστασία του τον Φιλιππάκη, τον Τάρκα και την Παπαδάκου. Εκτός αν τη «γραμμή» υπαγορεύει ο Παπαγγελόπουλος.
 
Οι γκαφαδόροι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στην Προανακριτική πρώτα έστειλαν κλήσεις στους Φιλιππάκη, Τάρκα και Παπαδάκου να καταθέσουν ως ύποπτοι και μετά -όταν ο Παπαγγελόπουλος μίλησε για απόλυτη ακυρότητα- θυμήθηκαν να υποβάλλουν και ένα ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, που αποτελείται από πανεπιστημιακούς καθηγητές. Η απάντηση ήταν σαφέστατη: η Προανακριτική δε δικαιούται να καλέσει μη πολιτικά πρόσωπα να καταθέσουν ως ύποπτα. Αυτό το δικαίωμα ανήκει μόνο στην τακτική Δικαιοσύνη.
 
Σαν να μην έτρεξε τίποτα, η ΝΔ πήρε πίσω τις κλήσεις προς Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου και δεν τους κάλεσε καθόλου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να τους καλέσουν ως μάρτυρες. Ως μάρτυρες θα λειτουργούσαν υπερασπιστικά προς τον Παπαγγελόπουλο, ενώ οι καταθέσεις τους ως υπόπτων δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπερασπιστικά. Μ' αυτόν τον τρόπο, όμως, ο Παπαγγελόπουλος μπορεί να ισχυριστεί -δικονομικά βάσιμα- ότι του στέρησαν υπερασπιστικά δικαιώματα, διότι εκτός από τους τρεις (Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου), που αρνήθηκαν να καλέσουν ως μάρτυρες, αφού δεν μπορούσαν να καλέσουν ως υπόπτους, δεν έκαναν δεκτούς και άλλους μάρτυρες που πρότεινε. Για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αυτή η άποψη, η Παπαδάκου έστειλε επιστολή στην Προανακριτική, ζητώντας να την καλέσει ως μάρτυρα, για-τί έχει να καταθέσει ουσιώδεις πληροφορίες για την ουσία της υπόθεσης.
 
Ετσι, η Προανακριτική προσέθεσε μια ακόμα ακυρότητα στο «παλμαρέ» της δράσης της, κατακτώντας παράλληλα και ένα… παγκόσμιο ρεκόρ: προχώρησε σε διεύρυνση του κατηγορητήριου, αλλά δεν εξέτασε ούτε έναν μάρτυρα για να διερευνήσει το διευρυμένο κατηγορητήριο!
 
Ο Παπαγγελόπουλος υπέβαλε σειρά αιτημάτων μέσω των δικηγόρων του (το βασικότερο απ' αυτά ήταν να του δοθεί μεγαλύτερη προθεσμία, προκειμένου να μελετήσει το νέο υλικό της δικογραφίας), η πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ τα απέρριψε όλα και η πλευρά Παπαγγελόπουλου δήλωσε ότι υπάρχει σωρεία ακυροτήτων, οι οποίες θα προβληθούν ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου, στο οποίο θα οδηγηθεί η υπόθεση, για να αποφανθεί αν ο Παπαγγελόπουλος θα πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 86 του Συντάγματος ή όχι.
 
Την πρώτη μέρα της απολογίας του ο Παπαγγελόπουλος (Τετάρτη) την αφιέρωσε κυρίως σ' αυτές τις ακυρότητες. Δήλωσε εξαντλημένος από τη δουλειά που έριξε για να μελετήσει το ογκώδες υλικό των πρακτικών της Προανακριτικής και δήλωσε ότι, αν πάθει κάτι, οι κληρονόμοι του θα στραφούν νομικά ενάντια στην πλειοψηφία της Προανακριτικής. Ο συνήγορός του Δ. Τσοβόλας επέμεινε στην ακυρότητα της κλήσης που έλαβε ο πελάτης του, διότι σ' αυτή δεν αναφέρονται τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται (δικονομικά βάσιμο). Επανέφερε αιτήματα για την κλήση μαρτύρων, όπως οι εισαγγελείς Ζαγοραίος και Καλούδης, και ζήτησε ξανά την κλήση Σαμαρά και την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Παπαγγελόπουλο. Στην ίδια γραμμή των ακυροτήτων κινήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ραγκούσης ρώτησε και ο πρόεδρος της Προανακριτικής Μπούγας επιβεβαίωσε, ότι η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου δεν έχει ακόμα υπογράψει την κατάθεσή της, όμως αυτή η κατάθεση στάλθηκε ανυπόγραφη στον Παπαγγελόπουλο για να τη μελετήσει ως υλικό της σε βάρος του δικογραφίας!
 
Προς τι όλ' αυτά; Λόγω της βιασύνης της Προανακριτικής να τελειώσει μέχρι τις 30 Ιούνη. Οταν το κουμάντο κάνει ο Πλεύρης και πρόεδρος είναι ο Μπούγας, καταλαβαίνετε ότι οι δικονομικές ακυρότητες θα μαζευτούν σωρό. Ο Μητσοτάκης, θέλοντας να κρατήσει την υπόθεση «χαμηλά», έβαλε στην Προανακριτική ό,τι χειρότερο διαθέτει η ΝΔ στον κοινοβουλευτικό της λόχο. 'Η μήπως το ζητούμενο είναι να σωρευθούν ακυρότητες και να σπρωχτεί ο Παπαγγελόπουλος να τις επικαλεστεί στο δικαστικό συμβούλιο, ώστε να απαλλαγεί για δικονομικούς λόγους;
 
Εχουμε διατυπώσει και άλλη φορά αυτό το ερώτημα. Είναι η λύση που τους βολεύει όλους (πλην Σαμαρά ενδεχομένως). Ο Παπαγγελόπουλος θα απαλλαγεί λόγω ακυροτήτων, οπότε δε θα μπορεί να παριστάνει τον επί της ουσίας αθώο, η ευθύνη για τις ακυρότητες θα φορτωθεί στους Πλεύρη και σία (η κυβέρνηση υποτίθεται ότι δεν έχει καμιά ανάμιξη) και η υπόθεση θα κλείσει οριστικά, με τη ΝΔ να επικαλείται τις καταθέσεις των Ράικου, Αγγελή και σίας, εξακολουθώντας να υποστηρίζει ότι στήθηκε σκευωρία σε βάρος της (δεδομένου ότι όλα τα στελέχη της -πλην Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου, για τους οποίους η υπόθεση εκκρεμεί- κρίθηκαν αθώα από την Τουλουπάκη).
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝέα ανασχηματισμολογία
Επόμενο άρθρο Επιτάχυνση της δίκης της ΧΑ και ολοκλήρωσή της ζητούν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Σχετικά Αρθρα

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09

Χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το δικαστήριο δικαίωσε πλήρως την Παρασκευή Τυχεροπούλου

Διατάζει να επανέλθει στα καθήκοντά της στον (νέο) ΟΠΕΚΕΠΕ και να της καταβληθεί αποζημίωση

Πολιτική 30 Μαρ 2026, 18:55

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

Πολιτική 27 Μαρ 2026, 12:55

Πόσο απέχει η Αθήνα από την Τεχεράνη;

Πολιτική 23 Μαρ 2026, 19:45

Oι μάσκες έπεσαν: επίσημα στον πόλεμο η Ελλάδα!

Συστοιχία ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία έβαλε κατά ιρανικών πυραύλων

Πολιτική 19 Μαρ 2026, 13:24

Predator/παρακολουθήσεις: Ξανά εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

Πολιτική 18 Μαρ 2026, 13:13
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

1 Απρ 2026, 15:09
Παιδεία

Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών/Φοιτητριών Ιονίου Πανεπιστημίου ζητά άμεσες απαντήσεις και στέγη για όλους

1 Απρ 2026, 13:31
Διεθνή

Zoρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά: Nα ενωθούμε όλοι γύρω από την Αντίσταση

«Aν το Ιράν χάσει σήμερα, η ιστορία θα μας παρασύρει όλους»

1 Απρ 2026, 13:26
Διεθνή

Συμφωνία Ιταλίας–Αλβανίας: νομικά σαθρό το καθεστώς κράτησης

1 Απρ 2026, 12:40
Διεθνή

Τα drones τακτικής δράσης της Χεζμπολά αιφνιδίασαν τους σιωναζιστές και παγίδεψαν το στρατό τους

1 Απρ 2026, 12:15
Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ | Επιστολή ειρήνης από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ προς τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Πεζεσκιάν

1 Απρ 2026, 10:06
Παιδεία

Δημόσια Σχολεία: «Βρέχει» σοβάδες

1 Απρ 2026, 05:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Απρίλη

1 Απρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Οχι νέα θύματα από την κακοκαιρία

Να ληφθούν άμεσα μέτρα σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ιδιωτικά ΣΑΕΚ και Κέντρα Μελέτης λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

31 Μαρ 2026, 21:24
Εργατικά

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καμιά δυσμενής μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Απεργία 1 Απριλίου και συγκέντρωση στα Προπύλαια 10.30 πμ

31 Μαρ 2026, 21:00
Διεθνή

Ψεύτικη αγωνία για το «άγιο φως» και αντι-μουσουλμανική προβοκάτσια

31 Μαρ 2026, 20:54
Διεθνή

Παραλίγο να σκοτώσει τον σιωναζιστή Ισραήλ Κατζ η Λιβανέζικη Αντίσταση!

31 Μαρ 2026, 14:58
Καταστολή

Να καταδικαστούν οι βασανιστές-δολοφόνοι του Βασίλη Μάγγου

Οχι στα πρόστυχα δικαστικά τερτίπια

31 Μαρ 2026, 14:07
Παιδεία

Διεργασίες «εν κρυπτώ» από τη διοίκηση του δήμου Αθηναίων για το καθεστώς χρηματοδότησης των σχολείων μετά την 1η Αυγούστου 2026

31 Μαρ 2026, 13:44
Διεθνή

19+2 βίντεο | «Μόλις η δύναμη εισέλθει στη ζώνη πυρός της Χεζμπολά, δεν σου μένει τίποτ’ άλλο από το να προσεύχεσαι να βγεις ζωντανός»

Το όνειρο του Σμότριτς και η σκληρή πραγματικότητα σε σειρά βίντεο

31 Μαρ 2026, 13:23
Εργατικά

Ανυποχώρητοι Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στην Τρίπολη – Οχι στις διώξεις των συναδέλφων

31 Μαρ 2026, 11:10
Διεθνή

Απροκάλυπτοι ναζί

31 Μαρ 2026, 08:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάρτη

31 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

Απορρίφτηκε η αίτηση ακύρωσης της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου

Nέα «κατά παραγγελία» απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά

30 Μαρ 2026, 20:23
Παιδεία

Απειλές για έξωση αν οι εστιακοί φοιτητές δεν αποδεχτούν την ελεγχόμενη είσοδο

Καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας EKΠΑ

30 Μαρ 2026, 19:28
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Απρίλη

Ημέρα γαστρονομικού βιβλίου.

Ημέρα αυτισμού.

1920: Το Γερμανικό Εργατικό Κόμμα μετονομάζεται σε Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανίας.

1939: Τέλος του ισπανικού εμφυλίου, παράδοση των τελευταίων ανταρτών του δημοκρατικού στρατού.

1955: Δολιοφθορές σε βρετανικούς στόχους στην Κύπρο σηματοδοτούν την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ ενάντια στην αγγλική κυριαρχία, και ένωση με την Ελλάδα.

1985: Εκτελείται ο εισαγγελέας Θεοφανόπουλος (Αντικρατική Πάλη).

1991: Βόμβα στο κτίριο του ΟΗΕ (ΕΛΑ-1η Μάη).

1991: Εκτελείται ο επικεφαλής της επιτροπής ιδιωτικοποιήσεων στην ανατολική Γερμανία Ντέτλεφ Ρόβεντερ (RAF).

2001: Συλλαμβάνεται ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και παραπέμπεται σε δίκη για εγκλήματα πολέμου.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo