Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη
  • Eντατικές ενδο-παλαιστινιακές διαβουλεύσεις στο Κάιρο: Τα όπλα της Αντίστασης δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση
  • Επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς
  • Αυτά τα παιδιά γράφουν με το αίμα τους το αντιστασιακό έπος της Παλαιστίνης
  • Χιλιάδες κενά, συγχωνεύσεις τμημάτων, απειλές και τρομοκρατία για να επιβληθεί η αξιολόγηση – Η εκπαίδευση αντιστέκεται
  • Πρέπει ήδη να νοσταλγεί τη «γλάστρα» που πετάριζε τα βλέφαρα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ο Ζελένσκι, οι νεοναζιστές του και οι αμερικανοτσολιάδες της Ελλάδας
Πολιτική

Ο Ζελένσκι, οι νεοναζιστές του και οι αμερικανοτσολιάδες της Ελλάδας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Απρ 2022, 20:25

Για την ουσία των όσων έγιναν σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, με τον Ζελένσκι και τους καμαρωτούς ναζισταράδες του γράψαμε αμέσως και δεν θα επανέλθουμε. Γράψαμε, επίσης, για την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούμε, όμως, να μη σχολιάσουμε τα όσα ακολούθησαν, καθώς η αμερικανονατοϊκή φιέστα δεν πέτυχε το στόχο της.

Ο Μητσοτάκης έκανε δήλωση, όχι απλώς σαν να μην έτρεξε τίποτα, αλλά και στηρίζοντας εμμέσως τον «ομογενή» νεοναζιστή του Τάγματος Αζόφ από τη Μαριούπολη (τη σκατόφατσα, όπως τον χαρακτηρίσαμε): «Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων υπήρξε, πράγματι, ιστορική. Γιατί, για πρώτη φορά τον 21ο αιώνα, φιλοξένησε τον ηγέτη ενός λαού που μάχεται για την πατρίδα του. Και, ταυτόχρονα, υπερασπίζεται τη νομιμότητα και τη Δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τη φωνή των πληγωμένων Ουκρανών που μένουν όρθιοι. Πολιορκημένοι, αλλά ελεύθεροι!

Με τρόπο καταλυτικό, ο Πρόεδρος Zelensky μας μετέφερε τη θαρραλέα αντίσταση των συμπολιτών του απέναντι στην παραβίαση των πιο βασικών δικαιωμάτων τους. Από την άλλη πλευρά, περιέγραψε τη βαρβαρότητα του εισβολέα που αποδεκατίζει αμάχους, διαλύοντας τις ζωτικές υποδομές της χώρας. Ενώ στα λόγια του αντήχησε το σύνθημα εκατομμυρίων, που πολεμούν για τη ζωή, το σπίτι, την οικογένειά τους, και μαζί για τα όνειρα που είχαν σε ένα μέλλον ειρήνης και προόδου.

Ακούσαμε, επίσης, τη συγκινητική του έκκληση για συνδρομή και υποστήριξη. Στην οποία ανταποκρινόμαστε. Σήμερα στη σκοτεινιά, αλλά και αύριο στην ξαστεριά. Όταν θα είμαστε παρόντες στην ανοικοδόμηση της μαρτυρικής Μαριούπολης. Όχι μόνο γιατί η προστασία της εκεί Ομογένειας αποτελεί εθνικό καθήκον. Αλλά και γιατί η μάχη της Ουκρανίας μάς αφορά. Ο δεσποτισμός που καταπατά γειτονικά εδάφη και ο αναθεωρητισμός που καταργεί σύνορα πρέπει να ηττηθούν στα σύνορα της Ουκρανίας…».

Η Σακελλαροπούλου στο ίδιο μήκος κύματος: «Ο λόγος του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy στο ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν ιστορικός. Βαθιά συγκινητικός και ανθρώπινος, πολιτικός και συνάμα συναισθηματικός, λόγος της αυταπάρνησης και της αξιοπρέπειας. Ο ηρωικός αγώνας των Oυκρανών υπερβαίνει την επιβίωση, την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.

Εξυψώνεται στη μέχρι τέλους υπεράσπιση της κυριαρχίας και της πολιτικής αυτονομίας, της ελευθερίας των λαών να αποφασίζουν για το μέλλον τους, να διαμορφώνουν το πεπρωμένο τους. Η Ρωσία επιδιώκει με κάθε κόστος την επιστροφή στην εποχή των σφαιρών επιρροής και της κηδεμονίας των εθνών. (…)

Η ρωσική βάναυση καταπάτηση κάθε κανόνα διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου, το δράμα της ισοπεδωμένης Μαριούπολης με τους αμέτρητους εγκλωβισμένους, μεταξύ των οποίων και ομογενείς μας, τα αποκρουστικά εγκλήματα πολέμου και οι εκτελέσεις των αμάχων στην Μπούτσα και αλλού, στοιχειώνουν τη συνείδησή μας. Η έμπρακτη και ισχυρή στήριξη της Ουκρανίας δεν προκύπτει ως μια δικαιοπολιτική ευαισθησία ή στρατηγική εκτίμηση. Ανάγεται στο πιο υψηλό ανθρώπινο καθήκον, την πιο σπουδαία ευθύνη απέναντι σε αυτόν τον ακατάβλητο λαό που δίνει την ψυχή του και το αίμα του για όλους μας, για τον ελεύθερο κόσμο και τις οικουμενικές μας αξίες. Δεν χωρεί καμία δικαιολογία και αδράνεια. Σήμερα, είμαστε όλοι Ουκρανοί». 

Η πρώτη αντίδραση στις αντιδράσεις που υπήρξαν για την παρουσία των νεοναζί ήταν γεμάτη αλαζονεία και ύβρη. Κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισαν «εικόνα ντροπής» τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης «την ώρα που σφάζονται άμαχοι και βιάζονται γυναίκες από ρώσους στρατιώτες», τόνισαν ότι «το Τάγμα Αζόφ είναι ενταγμένο στον Ουκρανικό Στρατό από το 2014» και κατέληξαν: «Οτιδήποτε άλλο είναι ρωσική προπαγάνδα»! Πλήρης αποδοχή των νεοναζιστών δηλαδή. Ειλικρινής δήλωση, που χαρακτηρίζει τον Ζελένσκι ηγέτη και των νεοναζιστών, οι οποίοι είναι οργανικό τμήμα του ουκρανικού στρατού.

Ο Σαμαράς ήταν ο πρώτος μεγαλοδεξιός που κατάλαβε τι ζημιά έγινε και χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την ομιλία μαχητή του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή. Οταν στο Μαξίμου είδαν την οργή που ξεχείλισε στα social media, έβαλαν τον Οικονόμου να κάνει μια άθλια δήλωση γεμάτη υποκρισία:

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη. Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή. Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ηλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Αλλη εναλλακτική δεν υπάρχει».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Τασούλας που χαρακτήρισε «αχρείαστη και άστοχη» την ομιλία των δύο ουκρανών στρατιωτικών, ο ένας εκ των οποίων δήλωσε ανοιχτά μέλος του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ. Προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι πήραν το βίντεο δέκα λεπτά προτού ξεκινήσει η ομιλία του Ζελένσκι και ζήτησε «να μείνουμε στη μεγάλη εικόνα»!

Δηλαδή, αν το βίντεο είχε καμιά… τσόντα θα το έπαιζαν χωρίς να το ελέγξουν; Οχι, δεν είναι τόσο άσχετοι στα της τήρησης του πρωτοκόλλου. Αμερικανοτσολιάδες είναι και υπάκουσαν στην εντολή των αφεντικών τους. Τους είπαν να γίνουν κλακαδόροι του Ζελένσκι, άνευ όρων, και υπάκουσαν τυφλά. Ακόμα και τη διερμηνεία την ανέθεσαν σε ιδιωτική εταιρία, λες και το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει διερμηνείς με γνώση της ουκρανικής γλώσσας, λες και δεν υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες που έχουν σπουδάσει στο Κίεβο και το Χάρκοβο! Διαταγή ήταν κι αυτό, στην οποία υπάκουσαν ασυζητητί. Ηξεραν τα πάντα εκ των προτέρων κι ας παριστάνουν εκ των υστέρων τα… θύματα λάθους και αστοχίες. Η προετοιμασία αποδεικνύεται από το ρυθμό της διερμηνείας. Υποτίθεται πως γινόταν διπλή διερμηνεία: από τα ουκρανικά στα αγγλικά και από τα αγγλικά στα ελληνικά! Ομως, ο ρυθμός του «διερμηνέα» στα ελληνικά ήταν ρυθμός πολυβόλου, χωρίς να υπάρχει το χαρακτηριστικό κόμπιασμα των διερμηνέων, χωρίς να μεσολαβεί ο χρόνος που θα ήταν απαραίτητος για μια διπλή διερμηνεία. Ο διερμηνέας παρίστανε τον διερμηνέα, ενώ διάβαζε έτοιμο κείμενο. Και τα «σούπερ» (τα γράμματα) από την ΕΡΤ έπεφταν αμέσως, δείγμα του ότι υπήρχε προετοιμασία.

Τα ίδια ισχύουν για τον Τσίπρα. Εμεινε στη Βουλή και βάρεσε και παλαμάκια στο τέλος. Κι όταν είδε τον όγκο των αντιδράσεων, αποφάσισε να το παίξει… θιγμένος, κάνοντας λόγο για… «ιστορική ντροπή». Την οποία μόλις είχε επικυρώσει με την παρουσία του και με το χειροκρότημά του (έστω και βαριεστημένο). Δε γίνεται, όμως, να το ‘χεις δίπορτο. Και με τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ και με τον αντιφασισμό.

Τα ίδια και για τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη, που μίλησε για «μια εξέλιξη που μας αιφνιδίασε εξαιρετικά  δυσάρεστα»! Και για τον Σκανδαλίδη, που είπε ότι η ομιλία Ζελένσκι ανέδειξε τον ηγέτη μιας χώρας που μάχεται υπέρ της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της, αλλά έθεσε και το ερώτημα στον πρόεδρο της Βουλής «εάν η παρέμβαση των δύο Ουκρανών, που έγινε στο ενδιάμεσο της ομιλίας του κ. Ζελένσκι, ήταν σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση ή όχι. Δεν μου προξένησε καθόλου καλή εντύπωση. Ηρθαμε να ακούσουμε την τοποθέτηση του προέδρου της Ουκρανίας και όχι την τοποθέτηση του οποιουδήποτε άλλου»!

Τι λέτε, ρε απατεώνες; Για ποιο λάθος μιλάτε; Δεν ξέρατε ότι ο Ζελένσκι είναι πολιτικός ηγέτης (και) των νεοναζιστών, τους οποίους έχει παρασημοφορήσει και έχει εντάξει στον ουκρανικό στρατό; Γιατί τον κατηγορείτε; Προχθές μόλις το είπε στο FOX News. Αυτοί αποτελούν το στρατό του, αυτούς έφερε να μιλήσουν. Αυτός είναι, στην τελική. Ενα τσιράκι των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, όπως είστε κι εσείς. Αυτό που σας είπε είναι ότι δεν μπορείτε να τον έχετε a la carte. Θα τον πάρετε ολόκληρο. Μαζί με τους νεοναζιστές του, με τους εθνικιστές του, με το δωσιλογισμό του Μπαντέρα ως επίσημη ιδεολογία του σύγχρονου ουκρανικού κράτους.

Σε τι συνίσταται η «αστοχία»; Στο ότι ο Ζελένσκι στηρίζεται στους νεοναζιστές ή στο ότι τους κουβάλησε να μιλήσουν στην ελληνική Βουλή και το επέβαλε με τις πλάτες των Αμερικανονατοϊκών; Οχι, δεν κουβάλησε τυχαία τις σκατόφατσες, τα ναζιστόμουτρα. Θέλησε να τους επιβάλει, ως πατριώτες, στο πολιτικό σύστημα εκείνης της χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ, της οποίας ο λαός -είτε με καθαρές είτε με μπερδεμένες θέσεις- δεν αποδέχεται τη… «σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Οσο και να προσπαθείτε να το «μαζέψετε», τα λαστιχάκια που κρατούν τις μάσκες έσπασαν. Οχι πως είναι καλύτερος ο Πούτιν με τους μεγαλορώσους σωβινιστές, τους νοσταλγούς του τσαρισμού, τους φασίστες τύπου Ζιρινόφσκι και τον υπόλοιπο συρφετό. Εσείς, όμως, φροντίζετε να μας δείξετε ποια είναι «η σωστή πλευρά της Ιστορίας» με την οποία συνταχθήκατε. Είναι οι αμερικάνοι και νατοϊκοί ιμπεριαλιστές, οι μακελάρηδες των λαών, είναι τα τσιράκια τύπου Ζελένσκι με τους νεοναζιστές και εθνικιστές πραιτοριανούς τους, που έχουν μετατρέψει τον ουκρανικό λαό σε κρέας για τα νατοϊκά κανόνια. Οι ρώσοι ιμπεριαλιστές από τη μια, οι αμερικανονατοϊκοί ιμπεριαλιστές από την άλλη, σωριάζουν ερείπια και πτώματα κάτω από τα ερείπια, σ’ έναν πόλεμο για το ξαναμοίρασμα των αγορών και των σφαιρών επιρροής.

YΓ. Καθένας με τον πόνο του. Δήλωση έκανε και ο Μπογδάνος: «Πήγαμε στη Βουλή των Ελλήνων για να παρακολουθήσουμε την ομιλία ενός αρχηγού κράτους που δέχεται βάρβαρη εισβολή. Οχι για να χειροκροτήσουμε το τάγμα Αζόφ με τα νεοναζιστικά σύμβολα. Αλλά τί λέω; Εδώ το σύστημα και οι ελίτ ετοιμάζονται να ξαναβάλουν στη βουλή το κόμμα Κασιδιάρη»! Ο Μπογδάνος, βέβαια, κατέβαινε μαζί με το κόμμα του Κασιδιάρη σε ρατσιστικές εκδηλώσεις. Τώρα, όμως, κυνηγούν ψήφους από την ίδια δεξαμενή…

Εκτύπωση 🖨
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΑΓΜΑ ΑΖΟΦ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο76 νεκροί – 81 νέες διασωληνώσεις (για 2η στη σειρά μέρα)
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 8 Απρίλη

Σχετικά Αρθρα

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

Καταστολή 22 Οκτ 2025, 14:50

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

Διεθνή 21 Οκτ 2025, 22:13

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

Πολιτική 21 Οκτ 2025, 08:43

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

Αγροτικά 20 Οκτ 2025, 09:21

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

Πολιτική 17 Οκτ 2025, 10:07

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

Πολιτική 16 Οκτ 2025, 10:43
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

24 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Eντατικές ενδο-παλαιστινιακές διαβουλεύσεις στο Κάιρο: Τα όπλα της Αντίστασης δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση

23 Οκτ 2025, 22:41
Καταστολή

Επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς

23 Οκτ 2025, 20:33
Διεθνή

Αυτά τα παιδιά γράφουν με το αίμα τους το αντιστασιακό έπος της Παλαιστίνης

23 Οκτ 2025, 19:56
Παιδεία

Χιλιάδες κενά, συγχωνεύσεις τμημάτων, απειλές και τρομοκρατία για να επιβληθεί η αξιολόγηση – Η εκπαίδευση αντιστέκεται

23 Οκτ 2025, 19:06
Κόντρες

Πρέπει ήδη να νοσταλγεί τη «γλάστρα» που πετάριζε τα βλέφαρα

23 Οκτ 2025, 18:59
Παιδεία

Ο Δήμος Ηράκλειου Αττικής σε ρόλο Μεγάλου Αδερφού

23 Οκτ 2025, 13:07
Διεθνή

Σαμποτάρουν προκλητικά την είσοδο βοήθειας στη Γάζα οι σιωναζιστές

Mαταιοπονούν: η ενότητα λαού-Αντίστασης δεν σπάει

23 Οκτ 2025, 11:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς: Τιμούμε τους μάρτυρες από την ηγεσία μας

22 Οκτ 2025, 20:45
Καταστολή

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

22 Οκτ 2025, 14:50
Κόντρες

Kαρανικομπουμπουκίαση

22 Οκτ 2025, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ

21 Οκτ 2025, 23:04
Διεθνή

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

21 Οκτ 2025, 22:13
Υγεία

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

21 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έπληξε κρατικό Ινστιτούτο με πρόβατα δύο σπάνιων ελληνικών φυλών!

Της πλάκας τα μέτρα βιοασφάλειας του ΥΠΑΑΤ  

21 Οκτ 2025, 19:51
Κόντρες

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

21 Οκτ 2025, 11:55
Πολιτική

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

21 Οκτ 2025, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

Ημέρα αποτίμησης της γυναικείας εργασίας.

Ημέρα κατά της παχυσαρκίας.

Ημέρα ακτών.

Ημέρα πληροφόρησης για την ανάπτυξη.

Ζάμπια: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964).

1922: Ο Μουσολίνι και 50.000 μελανοχιτώνες ξεκινούν από τη Νάπολη την «πορεία προς τη Ρώμη».

1956: Σοβιετικά τανκ στους δρόμους της Βουδαπέστης κατά τη δεύτερη μέρα της ουγγρικής εξέγερσης.

1968: Ταυτόχρονες εκρήξεις βομβών της ΔΕ στις εισόδους της Νομικής και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

1977: Αποφυλακίζεται από τον Κορυδαλλό μετά από δεκαοκτάμηνη παραμονή ο βασανιστής Μπάμπαλης.

1978: Βόμβες σε έκθεση της AEG και στο μηχανοκίνητο της Χωροφυλακής στη Θεσσαλονίκη.

2001: Ο αστυφύλακας Γ. Τυλιανάκης πυροβολεί και σκοτώνει τον 21χρονο Μαρίνο Χριστόπουλο (Ζεφύρι).

2002: Ο ανθυπαστυνόμος Θοδωρής Κατσάς πυροβολεί και σκοτώνει τον 23χρονο Αναστάσιο Λυμούρα (Γλυφάδα).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo