Με ανάγνωση εγγράφων κύλησε η διαδικασία, μετά την ανάγνωση του απουσιολογίου. Πριν ξεκινήσει την ανάγνωση η πρόεδρος Μ. Τζανακάκη, ο Χ. Τσάκαλος αναφέρθηκε σε έγγραφα που διαβάστηκαν σε προηγούμενη συνεδρίαση και αφορούσαν κείμενα και προκηρύξεις της ΣΠΦ. Καταρχήν, δήλωσε, υποστηρίζουμε τα πάντα που έχουν γραφτεί, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε τις θέσεις της οργάνωσης για την άρνηση εργασίας, μία καθαρά πολιτική έννοια, όπως είπε. Αρνούμαστε να εργαστούμε για τα αφεντικά, το κράτος, τις τράπεζες, τις πολυεθνικές, να δουλεύουν οι πολλοί για να πλουτίζουν οι λίγοι. Η εργασία είναι μισθωτή σκλαβιά και το δικό μας πρόταγμα είναι η ένοπλη απαλλοτρίωση των τραπεζικών ναών, όχι με σκοπό τον προσωπικό πλουτισμό, αλλά για να πάρουμε πίσω κάποια απ’ τα κλεμμένα.
Στο θέμα του DNA αναφέρθηκαν ο συνήγορος Χ. Λαδής και τα μέλη της ΣΠΦ Χ. Τσάκαλος, Μ. Νικολόπουλος και Γ. Τσάκαλος. Ο Χ. Τσάκαλος σχολίασε πως το ζήτημα του DNA αποτελεί μία συγκεκριμένη μεθόδευση που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε νέες υποθέσεις, καθώς λόγω της φύσης του είναι το κατ’ εξοχήν μετακινούμενο αντικείμενο και με βάση αυτό έχουν κατασκευαστεί κατηγορητήρια. Ο Χ. Λαδής επεσήμανε ότι ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων η ελληνική δικαιοσύνη έχει την τάση ν' αγκιστρωθεί στο DNA σαν επαρκές και ίσως το μόνο αποδεικτικό στοιχείο για να καταδικάσει. Ο Μ. Νικολόπουλος τόνισε ότι έχουν δημιουργηθεί αρκετά «ορφανά» DNA, που βρέθηκαν πάνω σε πειστήρια, όπως για παράδειγμα βιβλία και ρούχα, από τα οποία στο μέλλον θα προκύψουν κατηγορούμενοι. Ο Γ. Τσάκαλος σχολίασε ότι όλα αυτά δεν αποτελούν αυθαιρεσίες μόνο της Αντιτρομοκρατικής, αλλά έχουν να κάνουν και με τη δικαστική εξουσία.
Μετά το τέλος της ανάγνωσης εκθέσεων γραφολογικών πραγματογνωμοσυνών, που αφορούσαν δέματα που περιείχαν εκρηκτικούς μηχανισμούς, ο συνήγορος Σπ. Φυτράκης σχολίασε πως εφόσον στα δέματα δεν βρέθηκε ούτε DNA ούτε γραφή κανενός από τους κατηγορούμενους, πώς γίνεται να κατηγορούνται ότι εκείνοι τα έφτιαξαν και τα έστειλαν;
Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 26 Νοέμβρη.