Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
Twitter YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 30 Γενάρη
  • Πανικόβλητος ο Μητσοτάκης – Καλλιτέχνες: Δεν υποχωρούμε
  • Θέλουν τους νεοναζιστές στο δρόμο αλλά όχι στη Βουλή
  • Περί υγείας, κοινωνίας και αφηγηματικής Ιατρικής
  • Μεταπτυχιακά: Πιστοποίηση σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς
  • Σαν σήμερα 29 Γενάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
Twitter YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»Δίκη Σ.Π.Φ.»Δίκη ΣΠΦ – 9η Συνεδρίαση, Παρασκευή 9.3.12
Δίκη Σ.Π.Φ.

Δίκη ΣΠΦ – 9η Συνεδρίαση, Παρασκευή 9.3.12

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Μαρ 2012, 00:00

Στη συνεδρίαση αυτή εξετάστηκαν άλλοι δύο ψευδομάρτυρες-στελέχη της κακόφημης Αντιτρομοκρατικής, εκ των οποίων ο ένας έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ληστείας και είχε προφυλακιστεί. Και οι δύο μάρτυρες υποβλήθηκαν σε πολύωρη «βάσανο» ερωτήσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης, με αποτέλεσμα από τον Π. Χηνόπουλο να ξεφύγει η απάντηση ότι το σπίτι της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι ήταν σπίτι και όχι γιάφκα. Ο συνήγορος Φρ. Ραγκούσης τον ρώτησε τι προέκυψε από τις πληροφορίες του για το σπίτι στο Χαλάνδρι, ήταν γιάφκα ή σπίτι, και ο Χηνόπουλος απάντησε ότι προέκυψε σπίτι.

Ομως, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χ. Βρυνιώτης και ο τακτικός εισαγγελέας Ι. Λιακόπουλος συνέχισαν το χαβά τους. Συνέχισαν ν’ αντιμετωπίζουν το σπίτι στο Χαλάνδρι σαν γιάφκα.
 
Στο ρεπορτάζ μας για την 8η συνεδρίαση γράφαμε ότι οι Χ. Βρυνιώτης και Ι. Λιακόπουλος θα στηρίξουν στην ακροαματική διαδικασία «με χέρια και με πόδια» το κατηγορητήριο ως έχει, προκειμένου να πέσουν βαριές «καμπάνες», ορμώμενοι από το γεγονός ότι στη συνεδρίαση αυτή είχαν βοηθήσει δύο ψευδομάρτυρες, μολονότι η κατάθεσή τους στο ακροατήριο ήταν σε αντίθεση μ’ αυτά που είχαν καταθέσει στην προανάκριση και στην τακτική ανάκριση. Το ίδιο συνέβη και στην 9η συνεδρίαση με τους ψευδομάρτυρες Γ. Μουρμουκούτα και Π. Χηνόπουλο.
 
Ο συνήγορος Φρ. Ραγκούσης, μετά από αρκετή ώρα εξέτασης του υπόδικου (για απόπειρα ληστείας) Γ. Μουρμουκούτα υπέβαλε αίτημα εφαρμογής του άρθρου 210 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Συγκεκριμένα, έθεσε θέμα διενέργειας πραγματονωμοσύνης, όπως προβλέπεται για τους διανοητικά ασθενείς μάρτυρες. Ως τέτοιος ορίζεται «όποιος διενεργεί ανάκριση ή και το δικαστήριο εξετάζει κάποιο μάρτυρα που είναι παράφρονας ή βλάκας ή βρίσκεται προφανώς σε τέτοια διανοητική κατάσταση, ώστε να μην είναι σε θέση να παραστήσει τα γεγονότα όπως έχουν συμβεί». Ενώ ο Γ. Μουρμουκούτας, πέρα από την υποδικία, παίρνει και ψυχοφάρμακα Ταβόρ, έπεσε σε πολλές αντιφάσεις και συνειδητά έλεγε ψέματα, έσπευσαν να τον στηρίξουν ο εισαγγελέας και σύσσωμο το δικαστήριο, ο πρώτος με την εισήγησή του και το δεύτερο με την απόφασή του. Φρονώ, δήλωσε ο εισαγγελέας, ότι δεν χρειάζεται πραγματονωμοσύνη, δεδομένου ότι ο μάρτυρας δεν έπεσε σε αντιφάσεις, ήταν σαφέστατος για όσα κατέθεσε και αυτά που είπε είχαν λογική.
 
Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για τη διεξαγωγή πραγματονωμοσύνης για την ψυχική και διανοητική κατάσταση του μάρτυρα Γ. Μουρδουκούτα, διότι από την προσωπική επαφή που είχαμε μαζί του, κατά την εξέτασή του, διαπίστωσε ότι κατέθεσε τα περιστατικά όπως περιέπεσαν στην αντίληψή του, χωρίς να περιπέσει σε αντιφάσεις.

Ημασταν και εμείς στο δικαστήριο και ακούσαμε τι είπε ο ψευδομάρτυρας Μουρδουκούτας. Οχι μόνο έπεσε σε αντιφάσεις, αλλά ήταν ο ίδιος μια αντίφαση και είχε ένα βλέμμα απλανές, όπως έχουν όσοι κάνουν χρήση ψυχοφαρμάκων. Ενώ στις αρχικές του καταθέσεις δεν αναγνώρισε κανένα από τους τέσσερις κατηγορούμενους, στο ακροατήριο «αναγνώρισε» τον Δ. Μπολάνο, κάνοντας μια προφανώς καθ’ υπαγόρευση κατάθεση για να ενοχοποιηθεί ο Μπολάνο. Τον Δ. Μπολάνο είχαν «αναγνωρίσει» και οι ψευδομάρτυρες Χαρ. Ξένος και Α. Σιώκας, στην προηγούμενη συνεδρίαση, και ο Π. Χηνόπουλος στην παρούσα. Η δικαστική πείρα λέει ότι όσο περισσότεροι ψευδομάρτυρες ενοχοποιούν κάποιον τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για την καταδίκη του.
 
Ο ψευδομάρτυρας Χαρ. Ξένος κατέθεσε, ότι το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος το πάρκαρε σε παράδρομο, ότι ήταν μαζί με τον Γ. Μουρδουκούτα, ότι αυτός επικοινώνησε με τον προϊστάμενό του Π. Χηνόπουλο, ότι ο κάδος σκουπιδιών ήταν σε απόσταση 90 περίπου μέτρων από το σημείο απ’ που παρακολουθούσαν το σπίτι και ότι αυτός πήγε και πήρε τις σακούλες σκουπιδιών και τις έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στο παράδρομο. Ο ψευδομάρτυρας και υπόδικος Γ. Μουρμουκούτας, όμως, κατέθεσε διαφορετικά πράγματα απ’ αυτόν. Ο εισαγγελέας και ο πρόεδρος όχι μόνο δεν επεσήμαναν τις αντιφάσεις του, αλλά και τον κάλυψαν πλήρως, λέγοντας ότι δεν έπεσε σε αντιφάσεις.

Ο εισαγγελέας έχει τέτοιο μένος κατά των τεσσάρων κατηγορούμενων και έχει προαποφασίσει να εισηγηθεί την καταδίκη τους σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έφτασε στο σημείο να ρωτάει τον Γ. Μουρδουκούτα αν αναγνώρισε τον «νεαρό» που πέταξε τις σακούλες σκουπιδιών, παρά το γεγονός ότι αυτός φορούσε κράνος και είχε κατεβασμένο το φιμέ τζάμι. Μάλιστα, επέμενε για πολλή ώρα να τον ρωτάει και αναγκάστηκε να σταματήσει, όταν ο Μουρδουκούτας απάντησε ότι ο «νεαρός» είχε κατεβασμένο το φιμέ τζάμι.
 
Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του Μουρμουκούτα από τους συνηγόρους υπεράσπισης, πήραν το λόγο οι κατηγορούμενοι Μ. Νικολόπουλος και Χ. Τσάκαλος. Ο πρώτος διάβασε αποσπάσματα δύο δημοσιευμάτων από Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης που ζωγράφιζαν με μελανά χρώματα τον Γ. Μουρδουκούτα και κατέληξε δηλώνοντας πως φάνηκε εδώ περίτρανα ότι τα λαγωνικά της Αντιτρομοκρατικής αποτελούνται και από ψυχοπαθείς που το παραδέχονται και οι ίδιοι. Μάλιστα καλύπτονται από εσάς, είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο, που απορρίψατε το αίτημα να διεξαχθεί πραγματονωμοσύνη για ν’ αποδειχθεί εάν αυτός έχει ή όχι ψυχολογικά και διανοητικά προβλήματα. Κατέληξε λέγοντας ότι χάρηκε πολύ που το πράγμα αυτό βγήκε προς τα έξω.
 
Ο Χ. Τσάκαλος υπέβαλε ερωτήσεις στον ψευδομάρτυρα και μετά την αποχώρησή του έκανε σχολιασμό, στον οποίο ανάμεσα στ’ άλλα είπε, ότι οι κατηγορούμενοι δεν κάνουν τις ερωτήσεις αυτές για να προβάλουν το τεκμήριο αθωότητας. Εμείς είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, είπε, και κάνουμε τις ερωτήσεις αυτές για να έχουν εμπειρία οι νέοι σύντροφοι, να παίρνουν μέτρα προφύλαξης και να προσέχουν τι κάνουν.
 
Κατά την αποχώρηση του ψευδομάρτυρα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι δεν παρέλειψαν να του δώσουν… τα ψυχοφάρμακά του. Ηταν μια συμβολική κίνηση που έστελνε μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες.
 
Στην συνέχεια, εξετάστηκε ο δεύτερος ψευδομάρτυρας Π. Χηνόπουλος. Σύμφωνα με την προανακριτική κατάθεσή του, ό,τι γνώριζε και ό,τι κατέθετε το γνώριζε από τους υφισταμένους του Ξένο, Σιώκα και Μουρδουκούτα. Ενώ αυτοί στην προανακριτική κατάθεση, στις 21 Σεπτέμβρη του 2009, δεν αναγνώρισαν κανέναν από τους τέσσερις κατηγορούμενους-μέλη της ΣΠΦ, ο Χηνόπουλος την επομένη, (22.9.2009) «αναγνώρισε» τους τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους! Είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι είδε ο ίδιος τον Δ. Μπολάνο και τους Γ. και Μ. Νικολόπουλο! Κάτι που δεν είχε πει στην προανακριτική του κατάθεση, που είχε δοθεί μια μέρα μετά την παρακολούθηση του σπιτιού στο Χαλάνδρι (21.9.2009).
 
Επειδή ο Χηνόπουλος στην κατάθεσή του στο δικαστήριο έλεγε συνέχεια για αξιοποίηση στοιχείων που τους δόθηκαν από διάφορες πηγές, ο συνήγορος έθεσε θέμα εφαρμογής του άρθρου 224 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, όταν κάποιος μάρτυρας επικαλείται στοιχεία που έχει συγκεντρώσει βάσει πληροφοριών που περιήλθαν στην αντίληψή του από διάφορες πηγές, είναι υποχρεωμένος να κατονομάσει τις πηγές του, διαφορετικά δεν ισχύει η μαρτυρία του. Ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας έκαναν το παν για να μην εξαιρεθεί αυτός ο ψευδομάρτυρας, γιατί έτσι θα δυσκολευτούν να καταδικάσουν τους κατηγορούμενους με βάση το κατηγορητήριο. Ετσι, επεδίωξαν και πέτυχαν να τον πείσουν να καταθέσει ότι πηγές των πληροφοριών του ήταν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Δ. Χωριανόπουλος και Ι. Φραγκίσκος, προκειμένου να μην εξαιρεθεί. Ο συνήγορος Φρ. Ραγκούσης επέμεινε στην ένστασή του και τη συνέδεσε με αίτημα να κληθούν ως μάρτυρες οι Δ. Χωριανόπουλος και Ι. Φραγκίσκος. Στο βαθμό που το δικαστήριο δεν τους καλέσει, θα επιμείνει στην ένσταση.
 
Στη συνεδρίαση αυτή ο εισαγγελέας «ξεσάλωσε» και προσπαθούσε να κατευθύνει τους ψευδομάρτυρες, προκειμένου είτε να εκμαιεύσει τις απαντήσεις που ήθελε είτε να επαναλάβουν οι ψευδομάρτυρες τις απαντήσεις που έδωσαν στην προανακριτική και ανακριτική κατάθεσή τους. Φούσκωνε, ίδρωνε, φώναζε και χτυπούσε τα χέρια του στο έδρανο, λες και απευθυνόταν σε μαθητούδια. Ο Φρ. Ραγκούσης αναγκάστηκε να υποβάλει ένσταση για να μην επιτραπεί στον εισαγγελέα υποβοηθητική της μνήμης του μάρτυρα ερώτηση, προκειμένου ν’ αποσπάσει απάντηση που ενίσχυε το κατηγορητήριο. Επιβεβαιώθηκε και σ’ αυτή τη συνεδρίαση η εκτίμησή μας ότι ο εισαγγελέας και ο πρόεδρος του δικαστηρίου έχουν καταλήξει ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να καταδικαστούν σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
 

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη, 21 Μάρτη.

Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 16η συνεδρίαση Τετάρτη, 14.3.12
Επόμενο άρθρο Οι ομάδες δεν έχουν μαντήλι για να κλάψουν και σκοινί για να κρεμαστούν

Σχετικά Αρθρα

Τρομοκρατική και συνάμα προβοκατόρικη απόφαση για τους τέσσερις αγωνιστές της ΣΠΦ

Δίκη Σ.Π.Φ. 2 Οκτ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 30η συνεδρίαση, Τετάρτη 19.9.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 19 Σεπ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 29η συνεδρίαση, Τρίτη 11.9.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 11 Σεπ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 28η συνεδρίαση, Παρασκευή 7.9.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 9 Σεπ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 27η συνεδρίαση, Τετάρτη 5.9.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 5 Σεπ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 25η Συνεδρίαση Τετάρτη, 25.7.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 26 Ιούλ 2012, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Γενάρη

30 Ιαν 2023, 00:01
Πολιτισμός

Πανικόβλητος ο Μητσοτάκης – Καλλιτέχνες: Δεν υποχωρούμε

29 Ιαν 2023, 11:52
Πολιτική

Θέλουν τους νεοναζιστές στο δρόμο αλλά όχι στη Βουλή

29 Ιαν 2023, 11:43
Πολιτισμός

Περί υγείας, κοινωνίας και αφηγηματικής Ιατρικής

29 Ιαν 2023, 10:44
Παιδεία

Μεταπτυχιακά: Πιστοποίηση σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς

29 Ιαν 2023, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Γενάρη

29 Ιαν 2023, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση απάντησε στο μακελειό της Τζενίν

28 Ιαν 2023, 19:21
Ιστορία

Η Ρόζα του Κόκκινου Στρατού

Στις 28 Γενάρη 1945, έφυγε από τη ζωή, μετά από τραυματισμό στο πεδίο της μάχης, η 20χρονη Ρόζα του Κόκκινου Στρατού, η Ρόζα Σανίνα, που έγινε θρύλος για τις ικανότητες και τον ηρωισμό της

28 Ιαν 2023, 10:54
Στο Ψαχνό

Καμιά εμπιστοσύνη στην «ασφάλεια των επικοινωνιών»

28 Ιαν 2023, 00:03
Dixi et salvavi animam meam

Dixi et salvavi animam meam

28 Ιαν 2023, 00:02
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

28 Ιαν 2023, 00:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Γενάρη

28 Ιαν 2023, 00:01
Καταστολή

Πολιτική αλητεία στις πλάτες απελπισμένων… με φόντο τις εκλογές

27 Ιαν 2023, 21:32
Πολιτισμός

Καλλιτέχνες: Δεν λυγίζουμε

48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

27 Ιαν 2023, 18:39
Κόντρες

Σιωναζισμός

27 Ιαν 2023, 13:53
Διεθνή

Εννιά Παλαιστίνιοι νεκροί

Τζενίν: Nεο μακελειό από το σιωνιστικό στρατό

27 Ιαν 2023, 11:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Γενάρη

27 Ιαν 2023, 00:01
Εργατικά

Ναζιστές και δημοκράτες τουρλού

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια στο Ε.Κ. Πύργου

26 Ιαν 2023, 21:51
Υγεία

Πανδημία: Καμία ύφεση

26 Ιαν 2023, 20:36
Η παπάρα

Η επιτομή της πολιτικής αθλιότητας

26 Ιαν 2023, 19:47
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Σαν σήμερα
  • Σαν σήμερα 30 Γενάρη

    Ινδία: Ημέρα μαρτύρων.1923: Υπογραφή πρωτοκόλλου της Λοζάννης (Ελλάδα – Τουρκία).1965: Καθιερώνεται με νόμο η 35ετία των δημοσίων υπαλλήλων.1969: Καθαιρούνται από την ΚΕ του ΚΚΕ οι Χ. Δρακόπουλος και Α. Μπριλάκης.1972: "15.000 καθολικοί Ιρλανδοί στους δρόμους ζητώντας ισοτιμία, δεκατέσσερις νεκροί από βρετανούς στρατιώτες (Bloody Sunday").1979: Πέντε βόμβες καταστρέφουν ισάριθμα λεωφορεία σε αμαξοστάσιο στις τρεις γέφυρες (ΕΛΑ).
  • Σαν σήμερα 29 Γενάρη

    Γιβραλτάρ: Ημέρα συντάγματος.1956: Παρέχεται δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη σε γονείς, συζύγους, παιδιά και αδελφούς των δημοσίων υπαλλήλων.1970: Εντυπωσιακή δίκη της αριστερής οργάνωσης “Λαϊκή Πάλη” στη Θεσσαλονίκη, τόσο για τις απολογίες όσο και για τις βαριές καταδίκες των μελών της.1972: Βόμβες στο Κολωνάκι και στην οδό Ακαδημίας.1973: Οκτώ καταδίκες μελών της ηγεσίας του ΚΚΕ εσ.1976:Βόμβες σε έκθεση-κατάστημα της βιομηχανίας «Πίτσος» (ΕΛΑ).1979: Διώκεται ο διοικητής της Σχολής Χωροφυλακής (αντισυνταγματάρχης Βουδικλάρης) για πώληση όπλων σε ακροδεξιούς-μέλη της Οργανώσεως Εθνικής Αποκαταστάσεως.1991: Ρουκέτα κατά των γραφείων της αγγλικής εταιρείας πετρελαιοειδών ΒΡ στο Χαλάνδρι (17Ν).
  • Σαν σήμερα 28 Γενάρη

    Ημέρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.Ημέρα εργένη.Ρουάντα: Ημέρα δημοκρατίας (1961).1918: Ο Λέον Τρότσκι αναλαμβάνει την ηγεσία του Κόκκινου Στρατού.1972: Βόμβες της ΑΑΑ σε υπουργείο Εξωτερικών και πλατεία Κολωνακίου.1973: Φοιτητές πραγματοποιούν διαδήλωση σε δρόμους της Αθήνας, με τους πολίτες να τους χειροκροτούν.1982: Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες απελευθερώνουν τον απαχθέντα αμερικανό στρατηγό-ακόλουθο του ΝΑΤΟ Τζέιμς Λι Ντόζιερ.1991: Ρουκέτα κατά των γραφείων της «American Express» (17Ν).1994: Ο αστυνομικός Ευάγγελος Λαγογιάννης σκοτώνει τον 28χρονο μουσικό Θοδωρή Γιάκα επειδή αρνήθηκε να σταματήσει για εξακρίβωση στοιχείων (Μοσχάτο).
  • Σαν σήμερα 27 Γενάρη

    Ημέρα μνήμης εβραϊκού ολοκαυτώματος.Ημέρα κατά της λέπρας.Βιετνάμ: Ημέρα ειρήνης (1973).Δανία: Ημέρα του Αουσβιτς.1945: Ο Κόκκινος Στρατός απαελευθερώνει τους περίπου 7.600 αιχμαλώτους που βρίσκονταν εγκαταλελειμμένοι στο Αουσβιτς.1967: Περισσότερα από εξήντα κράτη προσυπογράφουν τη συνθήκη για απαγόρευση χρήσης πυρηνικών όπλων στο διάστημα.1968: Αποφυλάκιση Μίκη Θεοδωράκη από τη χούντα μετά από διεθνείς πιέσεις, τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Βραχάτι.1991: Ρουκέτα κατά της εταιρείας BP στην Κηφισιά (17Ν).2008: Πεθαίνει ο Πάνος Τζαβέλας.
  • Σαν σήμερα 26 Γενάρη

    Ημέρα τελωνείων.Αυστραλία: Εθνική γιορτή.Ινδία: Ημέρα δημοκρατίας.Ουγκάντα: Ημέρα απελευθέρωσης (1986).1825: Υπογράφεται στο Λονδίνο από τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης και τον Ομιλο Αγγλων Κεφαλαιούχων το δεύτερο δάνειο ύψους 2.000.000 λιρών Αγγλίας.1936: Το ΚΚΕ μπαίνει για πρώτη φορά στη Βουλή με το σχήμα του "Παλλαϊκού Μετώπου".1972: Βόμβα της ΑΑΑ στον περίβολο της γαλλικής πρεσβείας.1973: Κλείσιμο του Πολυτεχνείου με απόφαση της συγκλήτου λόγω συνεχιζόμενης αποχής των φοιτητών. Διαδήλωση διαμαρτυρίας 1.500 φοιτητών από το ΕΜΠ στη Νομική.1975: Νεοναζί της οργάνωσης "Νέα Τάξη" επιδράμουν στο Πολυτεχνείο και μαχαιρώνουν τον φοιτητή Β. Γεωργιάδη.1981: Βόμβες στα γραφεία της ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων και Ζωγράφου («Οκτώβρης ’80»).1990: Αθωώνεται ο Αθανάσιος Μελίστας για τη δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά (εφετείο).
Περισσότερα...
H παπάρα
  • Η επιτομή της πολιτικής αθλιότητας

    26 Ιαν 2023, 19:47
    Δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας που να έχει ενοχληθεί περισσότερο από αυτή την ιστορία από όσο εγώ. Γι’ αυτό είμαι και ο πρώτος που θέλω να διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση το ταχύτερο δυνατό, για να μην μένουν σκιές και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όλων αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων. (…) Ενώ εγώ λοιπόν ενδιαφέρομαι να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, πέρα από τη θεσμική της διάσταση και για λόγους βαθιά προσωπικούς, έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο με τις κινήσεις του των τελευταίων μηνών όσο και με το περιεχόμενο της πρότασης μομφής ενδιαφέρεται πρωτίστως να ζημιώσει και να ρίξει την κυβέρνηση. (…) Κάποιοι «πράκτορες 000» ή κάποιοι «Κλουζώ» αποφάσισαν να επιδείξουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο και να εξαντλήσουν τη φαντασία τους σε βάρος μου και στη συνέχεια άφησαν να διαρρεύσουν τα αποτελέσματα των ανήθικων και παράνομων δραστηριοτήτων τους σε εχθρικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, για λόγους που μόνο την κυβέρνηση πάντως δεν εξυπηρετούν. (…)  Κυρίως όμως στην περίπτωσή μου είναι ένας Πρωθυπουργός με τον οποίο έχουμε επί δεκαετίες κοινή διαδρομή. Δεν είναι μυστικό. Είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Και γι’ αυτό τον λόγο επαναλαμβάνω ότι είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε καμία γνώση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, που άλλωστε χρησιμοποιείται τώρα εις βάρος του.

    Κωστής Χατζηδάκης

    (Δεν αμφιβάλλει ότι τον παρακολουθούσαν και ότι η παρακολούθησή του, εκτός από ανήθικη, ήταν και παράνομη. Αρα, σε αντίθεση με τον συνάδελφό του Γεραπετρίτη, είναι πεπεισμένος ότι ο Τσίπρας δεν είπε ψέματα. Οτι ο Ράμμος όντως επιβεβαίωσε την παρακολούθηση Χατζηδάκη. Είναι επίσης πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτα γι’ αυτή τη δύσοσμη υπόθεση. Εδώ διαφοροποιείται από τον συνάδελφό του Αδωνι Γεωργιάδη που υποστήριξε -ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης- ότι δεν υπήρξε κάτι δύσοσμο και πως το μόνο δύσοσμο είναι ότι διέρρευσαν οι παρακολουθήσεις. Αλήθεια, ζήτησε ο Χατζηδάκης από τον παλιό φίλο του, τον πρωθυπουργό, να βρει τους ενόχους που διέταξαν την παρακολούθησή του; Καθόλου δύσκολο δεν είναι. Πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ/ΚΥΠ είναι ο πρωθυπουργός, μπορούσε κάλλιστα να σηκώσει το τηλέφωνο και να προστάξει τον νυν διοικητή, πρέσβη ΔεμίρηQ «φέρε μου αμέσως το φάκελο των νόμιμων επισυνδέσεων του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη». Γιατί δεν το ζήτησε από τον φίλο του, τον πρωθυπουργό; Γιατί δεν το έκανε μόνος του ο πρωθυπουργός, αγανακτισμένος που κάποιοι δύσοσμοι βάφτισαν «εθνικώς ύποπτο» τον παλιό φίλο και συνεργάτη του; Για τον υπαινιγμό ότι οι κυπατζήδες τον παρακολουθούσαν για να πλήξουν την κυβέρνηση δεν λέμε τίποτα, μας ξεπερνά. Η σκέψη που αβίαστα κάνει ο καθένας και η καθεμιά είναι: δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για την πολιτική αθλιότητα του… σούπερμαν του νεοφιλελευθερισμού Κωστή Χατζηδάκη. Μήπως, όμως, τον κρατάει και από κάπου ο Κούλης;)

  • Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια, τι δεν καταλαβαίνετε;

    23 Ιαν 2023, 13:36
    Εχουμε ήδη φτιάξει δύο εργαλεία. Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» από τη μια και το «market pass» από την άλλη που ξεκινάει σε δύο εβδομάδες και θα επιδοτεί το 10% των αγορών. Συνδυαστικά τα δύο μέτρα για κάποιον που έχει πραγματικά οικονομική πίεση, ξεπερνούν κατά πολύ τον πληθωρισμό. (...) Την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, ορισμένες βιομηχανίες τροφίμων έστειλαν στα σούπερ μάρκετ τιμοκαταλόγους με μειώσεις. Οχι μόνο ακύρωσαν τις αυξήσεις που είχαν προαναγγείλει, αλλά έκαναν και μειώσεις. (...) Δεν είναι παράνομο να μειώνει κάποιος την ποσότητα. Παράνομο θα ήταν εάν η διαφορά της τιμής σε σχέση με την ποσότητα ξεπερνούσε το πλαφόν του κέρδους. Το πλαφόν του κέρδους δεν το έχουμε βάλει στη συσκευασία. Το πλαφόν του κέρδους το έχουμε βάλει στη μονάδα βάρους και στον όγκο. Αρα, σταθμίζουμε για να βάλουμε το πρόστιμο. Δεν μπορεί κάποιος να κοροϊδέψει το κράτος με αυτόν τον τρόπο. Διότι αν μειώσει την ποσότητα και αυξήσει την τιμή και ξεπεράσει το περιθώριο κέρδους που είναι κλειδωμένο στον Σεπτέμβριο του 2021, τότε υπάρχει πρόστιμο. (...) Στους τέσσερις χιλιάδες ελέγχους που κάναμε το τελευταίο διάστημα το ποσοστό παραβατικότητας ήταν κάτω από το 6%. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος αισθάνεται ότι υπάρχει γύρω του αισχροκέρδεια γιατί βλέπει τις τιμές που αυξάνονται. Ομως αν δείτε τις τιμές καταναλωτή ακόμα και στα τρόφιμα που είναι πολύ πιο πάνω από τον πληθωρισμό, οι αυξήσεις είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όχι μόνο της Ευρωζώνης, που είναι οι πλουσιότερες χώρες, αλλά και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης  που είναι μέσα και οι πολύ φτωχότερες. Για να είμαστε πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στις αυξήσεις πάει να πει ότι δεν είναι η αισχροκέρδεια το πρόβλημά μας. Το πρόβλημά μας είναι ο πραγματικός πληθωρισμός στην Ευρώπη, ο οποίος έχει πάρει την κάτω βόλτα - στην Ελλάδα με μεγάλη ταχύτητα και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό.

    Αδωνις Γεωργιάδης

    (Από πού ν' αρχίσεις και πού να τελειώσεις; Από την ψεματάρα ότι επιδοτούνται με 10% οι αγορές, όταν το αισχρό "market pass" είναι ένα φιλοδώρημα ελεημοσύνης, που δε συνδέεται με τις αγορές, αλλά ισούταν με 22 ευρώ το μήνα συν 10 ευρώ για κάθε προστατευόμενο άτομο; Από την ψεματάρα ότι «καλάθι» και "market pass" ξεπερνούν τον πληθωρισμό, άρα ο εργαζόμενος θα βάζει και λεφτά στην τσέπη; Προτιμούμε να σταθούμε στο προκλητικό ψέμα ότι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια! Το κόλπο με τη μείωση των συσκευασιών και την ταυτόχρονη αύξηση των τιμών, φτάνει η αύξηση να ανταποκρίνεται στα «στοιχεία κόστους», είναι ένα δώρο που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους καπιταλιστές της βιομηχανίας, του εισαγωγικού εμπόριου και του λιανεμπόριου, προκειμένου με τα γνωστά κόλπο των υπερτιμολογήσεων να γδέρνουν τον ελληνικό λαό, εκμεταλλευόμενοι την αύξηση του πληθωρισμού)

  • Περιγράφοντας τον εαυτό σου με την αλαζονική βεβαιότητα ότι περιγράφεις άλλους

    19 Ιαν 2023, 10:16
    Υπάρχουν πολλών ειδών δυσκολίες που αντιμετωπίζω ως πολιτικός. Αλλά αυτού του είδους τα ζητήματα τα αντιμετωπίζω με μια ψυχραιμία και ηρεμία, γιατί γνωρίζω τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει. Πιο πολύ με δυσκολεύουν άλλου τύπου καταστάσεις στην πολιτική. Οπως τα πισώπλατα μαχαιρώματα, οι διπρόσωποι άνθρωποι και όταν αντιλαμβάνομαι ότι έχω απέναντί μου κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει να βρεθεί λύση, αλλά αποσκοπεί σε πρόσκαιρο μικροκομματικό όφελος. Επίσης οι άνθρωποι που δεν έχουν αρχές. (…) Το έχω πει αρκετές φορές και θα το πω όσες φορές χρειαστεί. Είχα πει ότι αν έμπαινα στην πολιτική θα πολιτευόμουν με τον δικό μου τρόπο. Μέρος του τρόπου αυτού ήταν να είμαι ανοιχτός και ξεκάθαρος για το ποιος είμαι. Μέρος του ποιος είμαι είναι και η σεξουαλική μου ταυτότητα. Επομένως το να το απέκρυπτα θα υπονοούσε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό. (…) Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται πως το έχω εκμεταλλευτεί προς όφελός μου, ότι το εργαλειοποίησα. Ολα αυτά τα θέματα δεν είναι θέματα μόδας.

    Νικόλας Γιατρομανωλάκης

    (Επιχείρηση αναστήλωσης μετά την κατεδάφιση του κατασκευασμένου προοδευτικού προφίλ από τους φοιτητές της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Ο πορφυρογέννητος Γιατρομανωλάκης σε… ψυχαναλυτικού τύπου συνέντευξη στα «Νέα» για να πει ότι… δεν εργαλειοποίησε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Και τα τρία τέταρτα της συνέντευξης αναφέρονται στον σεξουαλικό του προσανατολισμό! Που κάποιοι σαν αυτόν τον έκαναν μόδα για να χτίσουν καριέρες. Με την αλαζονεία του μανατζαρίσκου καταφέρεται ενάντια στους διπρόσωπους και χωρίς αρχές ανθρώπους, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι περιγράφει τον εαυτό του. Οι φοιτητές της Σχολής του Εθνικού, πάντως, δεν τον κατήγγειλαν για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, αλλά επειδή θεώρησε ότι μπορεί να τους κοροϊδέψει και επειδή με αγοραία –και βλακώδη- χυδαιότητα προσπάθησε να τους κάνει… μάθημα εθελοτυφλίας. Κι αυτός, ξανάβγαλε στο αστικό μεϊντάνι τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, νομίζοντας ότι πίσω απ’ αυτόν θα κρύψει τα πολιτικά εγκλήματα της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει. Φιλελέρες παντός καιρού…)

  • Πνεύμα και ηθική και προπαντός… ψιλό γαζί!

    18 Ιαν 2023, 08:57
    Ενα μήνα μετά τις συλλήψεις και τις καταγγελίες για διαφθορά συγκεκριμένων ευρωβουλευτών, οι ευρωβουλευτές πραγματοποίησαν απολογισμό των εξελίξεων και ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα. Ανοίγοντας τη συζήτηση, η επίτροπος Ylva Johansson εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδίκασε τους «λίγους που θέτουν σε κίνδυνο την καλή δουλειά τόσων πολλών». Η μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία δεν αρκούν για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί με την πλήρη ισχύ του νόμου, δήλωσε. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η Επιτροπή θα υποβάλει νέο νόμο για την ποινικοποίηση όλων των μορφών διαφθοράς, με εναρμονισμένους ορισμούς και κυρώσεις σε ολόκληρη την ΕΕ, αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία για την αστυνομία και τα δικαστήρια. Ένα δεύτερο πακέτο μέτρων, η «δέσμη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας», είναι σε προπαρασκευαστικό στάδιο, πρόσθεσε. Οι ευρωβουλευτές που έλαβαν τον λόγο εξ ονόματος των πολιτικών ομάδων εξέφρασαν τη συνεχιζόμενη οργή τους, τη ντροπή τους και το σοκ τους για τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς, με ομιλητές από μια ευρεία πλειοψηφία να καταφέρονται κατά των ενεργειών λίγων ατόμων, που ωστόσο αμαυρώνουν το θεσμό που εκπροσωπεί όλους τους Ευρωπαίους. Επαναλαμβάνοντας ότι η δημοκρατία δεν πωλείται και ότι απαιτούνται επειγόντως μεταρρυθμίσεις για την προστασία της από τη διαφθορά και τις ξένες παρεμβάσεις, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από συγκεκριμένες προτάσεις για τα επόμενα βήματα, όπως: ·  η σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής αφιερωμένης στο εν λόγω θέμα ·  να καταστεί πλήρως υποχρεωτικό το Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ ·  η σύσταση ανεξάρτητου φορέα δεοντολογίας για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ·  η βελτίωση των κανόνων σχετικά με την καταγγελία δυσλειτουργιών ·  η καλύτερη επιβολή των υφιστάμενων κανόνων ·  η πλήρης εφαρμογή των προτάσεων των δύο ειδικών επιτροπών για τις ξένες παρεμβάσεις.

    Ανακοίνωση Τύπου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 17.01.2023

    (Ανευ δικού μας σχολίου, πέραν της επισήμανσης ότι το ευρωσύστημα ούτε που συζητά την απαγόρευση του λόμπινγκ που θεωρείται θεμέλιο της... Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας)

  • Δοξάστε με και θα σας σώσω

    13 Ιαν 2023, 13:09
    Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκφράσει αυτό το οποίο βγάζει τη χώρα από το διανοητικό και συναισθηματικό αδιέξοδο. Το αδιέξοδο της χώρας δεν είναι πολιτικό πρωτίστως, είναι πρωτίστως διανοητικό και συναισθηματικό και βεβαίως αυτό αφορά τις προϋποθέσεις της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής, της συναίνεσης.

    Ευάγγελος Βενιζέλος

    (Το μόνο που δεν μπορεί να καταλογίσει κανείς στον Βενιζέλο είναι έλλειψη ρητορικής δεινότητας. Και ικανότητας παπαρολογίας μέσω ομορφοδιατυπωμένων χρησμών. Τώρα εφηύρε το… διανοητικό και συναισθηματικό αδιέξοδο της χώρας. Τι είναι αυτό; Ο,τι θέλει κάθε φορά ο Βενιζέλος. Η χώρα χρειάζεται ανθρώπους έξυπνους και με ενσυναίσθηση. Τον Βενιζέλο δηλαδή. Αυτό πρέπει να υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ. Πώς; Η… μαγική λέξη είναι η τελευταία: «συναίνεση». Με ποιον; Με όποιον βγει πρώτος στις επόμενες εκλογές. Φτάνει αυτός να δεχτεί τον όρο να είναι ο Βενιζέλος ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μα δε θέλει να γίνει πρωθυπουργός μιας συμμαχικής κυβέρνησης; Φυσικά και το θέλει και δε θα πει όχι άμα προκύψει. Το βλέπει πολύ δύσκολο, όμως, και δε θέλει να χτίζει πάνω στα πολύ δύσκολα έως απίθανα. Και η υποχρέωση που έχει ο Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου; Γι’ αυτό κάνει ό,τι μπορεί –ο Βενιζέλος- για να μην κερδίσει ο Μητσοτάκης)

Περισσότερα...
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Αφίσες















Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αρχείο Εφημερίδας
Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo