Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη
  • Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!
  • Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)
  • Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»ΕΛΑ»Εφετείο ΕΛΑ»Δευτέρα, 15.12.08
Εφετείο ΕΛΑ

15η συνεδρίαση

Δευτέρα, 15.12.08

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Δεκ 2008, 00:00
Πρώτος μάρτυρας στο ακροατήριο ο περιβόητος Γιάννης Βεντούρης, πολιτικός αντίπαλος του Κανά για την κοινότητα Κιμώλου (ΠΑΣΟΚ ο Βεντούρης, ανεξάρτητος με στήριξη ΝΔ ο Κανάς), που εντάχθηκε στο σχέδιο κατασκευής ενόχων της Αντιτρομοκρατικής, ως κολλητός της Κυριακίδου. Πριν ξεκινήσει την κατάθεσή του, ο Κανάς του διάβασε έναν «εξάψαλμο» για τα κατορθώματά του ως κοινοτάρχης Κιμώλου, που τον οδήγησαν μέχρι το εδώλιο του κατηγορούμενου και την καταδίκη του για «ατασθαλίες». Εξαλλος ο Βεντούρης απάντησε ότι είναι ο μοναδικός Ελληνας που έχει καταδικαστεί για αδίκημα που έχει παραγραφεί και στη συνέχεια, αφού τον ηρέμησε η πρόεδρος, δήλωσε ότι δε θυμάται τίποτα και πρέπει να του τα θυμίζουν!
 
Η εξέτασή του από την πρόεδρο ήταν καθαρά σουρεαλιστική. «Με το τσιγγέλι θα σου τα βγάζω;», παρατηρούσε η πρόεδρος, «δεν είμαι κομπιούτερ να τα θυμάμαι», απαντούσε ο Βεντούρης. «Θυμόταν» πάντως ότι ο Κανάς του είχε δώσει καναδυό φορές «Αντιπληροφόρηση», «θυμόταν» ότι είχε δώσει και σε άλλους αλλά όχι σε ποιους (!). Οσο για την Κυριακίδου, μια φορά τον επισκέφτηκε και συζήτησαν «κοινωνικά», αλλά όχι για τον Κανά! Συναντήθηκαν, όμως, και στο καφενείο των Κιμωλιατών, όπου του είπε ότι και η ίδια και ο Κανάς και ο Τσιγαρίδας ήταν μέλη του ΕΛΑ, ότι η Κυριακίδου σελιδοποιούσε μαζί με τον Κανά την «Αντιπληροφόρηση», ότι ο Κανάς την έστειλε συνοδευόμενη από τη σύντροφο του Τσουτσουβή να κάνει έκτρωση. Με λίγο σπρώξιμο «θυμήθηκε» ότι η Κυριακίδου του είπε και για την επαγγελματική συνεργασία του Κανά με τον Τσιγαρίδα στην Κάλυμνο, απ’ όπου έπαιρναν εκρηκτικά! Πρόεδρος και εισαγγελείς, ουσιαστικά θύμιζαν στον Βεντούρη τι έχει πει στις προηγούμενες καταθέσεις του κι αυτός το επιβεβαίωνε ή τι έχουν καταθέσει άλλοι, διαψεύδοντάς τον, κι αυτός φυσικά τα διέψευδε, ορισμένες φορές με μια φανερά ψεύτικη οργή (ειδικά όταν ήθελε να διαβεβαιώσει «δεν έχω γκόμενα την Κυριακίδου» ή να διαψεύσει τον Κανά που τον κατηγορούσε ως «διαπλεκόμενο»). Η πλάκα είναι πως –σύμφωνα με τον Βεντούρη- ο Κανάς του έδωσε «Αντιπληροφόρηση», ήξερε ότι ο Κανάς ανήκε στην άκρα Αριστερά, αλλά δεν συζήτησαν ποτέ για την «Αντιπληροφόρηση» και τα περιεχόμενά της!
Αντίθετα, από δικαστές της έδρας έγιναν ερωτήσεις καίριες και σκληρές. Δικαστής του θύμισε πως στην κατάθεσή του είπε πως τη σελιδοποίηση της «Αντιπληροφόρησης» την έκανε ο Κανάς και χρησιμοποιούσε την Κυριακίδου. «Ξέρετε τι είναι η σελιδοποίηση;», ήταν η ερώτηση. Κόκαλο ο Βεντούρης. Από τη δύσκολη θέση τον έβγαλε η πρόεδρος! Αλλος δικαστής, μένοντας αυστηρά στο κατηγορητήριο (και όχι σε ερωτήσεις για τη δημιουργία περιρρέουσας τρομο-ατμόσφαιρας), ρώτησε τον Βεντούρη αν η Κυριακίδου του μίλησε ποτέ για ενέργειες του ΕΛΑ και συμμετοχή με οποιονδήποτε τρόπο οποιουδήποτε κατηγορούμενου. H απάντηση ήταν αρνητική. Ο ίδιος δικαστής ρώτησε: «Εγώ ήμουν φοιτητής τότε και θυμάμαι, ξέρετε αν η Αντιπληροφόρηση κυκλοφορούσε στα περίπτερα;». «Κυκλοφορούσε», απάντησε ο Βεντούρης. «Την πιστέψατε την Κυριακίδου;», ρώτησε δικαστίνα. «Δε θα πω ότι μου έλεγε και ψέματα», απάντησε σε στιλ κυβερνητικού εκπροσώπου ο Βεντούρης, για να απαντήσει στη συνέχεια, μετά από επιμονή της δικαστίνας, ότι εκτιμά πως αυτά που του έλεγε είναι «60% αλήθεια και 40% ψέματα»! Η ίδια δικαστίνα θύμισε στο Βεντούρη πως στην κατάθεσή του στην πρώτη δίκη είχε πει ότι «για Τσιγαρίδα δεν μου είπε τίποτα», ενώ είναι γνωστό πως σε καμιά κατάθεσή της η Κυριακίδου δεν λέει τίποτα για Τσιγαρίδα! Κόκαλο και πάλι ο Βεντούρης, το ‘ριξε στην τρελίτσα: «Πού να θυμάμαι εγώ;»! Κάπου εκεί θυμήθηκε ότι έχει αποκτήσει και προβλήματα υγείας, όπως ζάχαρο και χοληστερίνη!
 
Καταλαβαίνετε τι έγινε όταν ο λόγος δόθηκε στους συνηγόρους υπεράσπισης. O Βεντούρης «βόγκηξε». Και πώς να μη «βογκήξει», όταν από τις προανακριτικές καταθέσεις του στην Αντιτρομοκρατική μέχρι τη σημερινή κατάθεσή του δεν έχει καταφέρει να πει δυο φορές το ίδιο πράγμα; Εκείνο που καταδείχτηκε είναι ότι ο Βεντούρης ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για να προσφέρει στήριξη στην κατασκευή της Κυριακίδου. Πασόκος (μην ξεχνάμε ότι αυτή η υπόθεση στήθηκε από τους Χρυσοχοΐδη-Διώτη-Νασιάκο-Σύρο επί ΠΑΣΟΚ), με προσωπικό μίσος κατά του Κανά (ο οποίος τον είχε πετάξει από το θώκο του κοινοτάρχη Κιμώλου, όπου θήτευε επί 12 χρόνια), προσεγγίστηκε (απευθείας ή μέσω της Κυριακίδου) και μετατράπηκε σ’ ένα παπαγαλάκι της Αντιτρομοκρατικής. Κατέθεσε ό,τι υποτίθεται ότι του είπε ή ό,τι του είπε η Κυριακίδου και έβαλε και τη δική του σάλτσα περί «Αντιπληροφόρησης».
 
Ο Χρ. Τσιγαρίδας δήλωσε αρχικά πως τα ψέματα που ειπώθηκαν για την «Αντιπληροφόρηση» έχουν ξεκαθαριστεί με δικές του δηλώσεις και καταθέσεις μαρτύρων στα δύο προηγούμενα δικαστήρια κι αν χρειαστεί θα επανέλθει. Στη συνέχεια έθεσε ένα θέμα και ξετίναξε τον Βεντούρη: Οταν αυτός δηλώνει ότι η Κυριακίδου για πρώτη φορά του μίλησε για Κανά και ΕΛΑ το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη του 2002, γιατί τον Ιούλη του 2002, όταν ο Κανάς κατέθεσε στο κοινοτικό συμβούλιο πρόταση καταδίκης της τρομοκρατίας, επειδή διάφορες εφημερίδες έκαναν αναφορά σε κοινοτικό παράγοντα νησιού των Κυκλάδων, ο Βεντούρης του απάντησε «άσ’ το αυτό, δεν σε συμφέρει». Ο Βεντούρης παραμίλαγε και από τη δύσκολη θέση ανέλαβε να τον βγάλει η πρόεδρος, η οποία τον βοήθησε να απαντήσει ότι είχε και άλλες συναντήσεις, προηγούμενα, με την Κυριακίδου και προσπάθησε να διακόψει τον Χρ. Τσιγαρίδα, λέγοντάς του τι τον νοιάζει αυτόν για τον Κανά. «Δεν με ενδιαφέρει ο Κανάς –απάντησε ο Χρ. Τσιγαρίδας- με ενδιαφέρει να αποδείξω, επειδή εδώ μέσα είμαι το μόνο μέλος του ΕΛΑ, πώς στήθηκε αυτή η σκευωρία. Οταν έρθει η ώρα θα σας αποδείξω ότι η Κυριακίδου είχε σχέσεις με την Αστυνομία από το 2000». Πάντως, ήταν εξοργιστική η προσπάθεια της προέδρου να στηρίξει έναν καταρρέοντα ψευδομάρτυρα, που είχε δείξει στο δικαστήριο ότι είναι κυριολεκτικά κατασκευασμένος.
 
Σχολιάζοντας την κατάθεση Βεντούρη οι συνήγοροι υπεράσπισης σημείωσαν τα αυτονόητα, αυτά που φάνηκαν καθαρά για μια ακόμη φορά. Οτι πρόκειται για ένα μάρτυρα χωρίς καμιά αποδεικτική σημασία, για έναν κατασκευασμένο μάρτυρα, που χρησιμοποιήθηκε για να προσδοθεί κύρος στην Κυριακίδου, η οποία, με ένα προκλητικό νομικό σάλτο του Συμβουλίου Εφετών, μετατράπηκε από κατηγορούμενη σε μάρτυρα, στη μοναδική τελικά μάρτυρα αυτής της υπόθεσης.
 
Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η Τόγκα (άλλη διάσημη ψευδομάρτυρας) δεν απαντά στις επί ημέρες κλήσεις του γραμματέα και το δικαστήριο αποφάσισε τη βίαιη προσαγωγή της για την Παρασκευή 19 Δεκέμβρη, με πρόταση του εισαγγελέα και χωρίς αντίρρηση από την υπεράσπιση.
 
Ο δεύτερος μάρτυρας, Ξενοφών Καϊμάκης, είναι ο μοναδικός έντιμος και ειλικρινής από τους μάρτυρες του κατηγορητήριου. Δεν θα τον καλούσαν, αλλά δε μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, αφού είναι ιδιοκτήτης μιας από της υποτιθέμενες γιάφκες, δηλαδή τις γκαρσονιέρες που νοίκιαζε ο Κανάς. Ο άνθρωπος από την αρχή καταθέτει τα ίδια: ότι ο Κανάς νοίκιασε το μικρό διαμέρισμα στην Αμορίου ως Γεώργιος Τσιάρας και ότι αυτός δεν του ζήτησε ταυτότητα, αλλά συνέταξαν ένα πρόχειρο μισθωτήριο. Κατέθεσε και πάλι για την προσέγγισή του από την Ασφάλεια, πολύ πριν ξεσπάσει ο θόρυβος περί την «τρομοκρατία». Του έδειξαν τρεις-τέσσερις φωτογραφίες, μεταξύ των οποίων και του Κανά, που ήταν το μόνο πρόσωπο που αναγνώρισε. Αργότερα τον κουβάλησαν και στην Αντιτρομοκρατική, όπου τον ταλαιπωρούσαν για ένα εξάωρο, ενώ δεν είχε να τους πει τίποτα. Κατέθεσε, επίσης, πως μια φορά πήγε στο διαμέρισμα για μια βλάβη και είδε ότι ήταν ένα κανονικό τακτοποιημένο διαμέρισμα, στο οποίο μάλιστα ο Κανάς είχε αλλάξει και το χρώμα, γιατί δεν του άρεσε το προηγούμενο («γιάφκα» με… αισθητικές προτιμήσεις). Ακόμη και τον αριθμό ταυτότητας του ενοικιαστή, που αναφέρεται στη φορολογική δήλωση που υπέβαλαν οι γονείς του, ο κ. Καϊμάκης δήλωσε ότι το πιθανότερο είναι να τον έβαλαν στην τύχη, διότι ο ίδιος δεν θυμάται να είχε ζητήσει ταυτότητα. «Θα ήταν αμαρτία να πω ότι μου είχε δείξει», κατέθεσε αυτός ο έντιμος άνθρωπος και επέμεινε στη θέση του, με απόλυτα πειστικό τρόπο, παρά την πίεση που δέχτηκε από τον εισαγγελέα και την πρόεδρο, η οποία με απροκάλυπτο τρόπο προσπάθησε να αφήσει αμφιβολίες για την αξιοπιστία του! Αναφέρθηκε με λεπτότητα ακόμα και στην Κυριακίδου που τον προσέγγισε στο χώρο του δικαστήριου. Δεν ήθελε να πει τίποτα και μετά από πίεση είπε πως του έδωσε την εντύπωση «ενός μπερδεμένου ανθρώπου», που τη μια του έλεγε κάτι και την άλλη κάτι άλλο.
 
Οταν ρωτήθηκε από την υπεράσπιση, αν θυμάται στις φωτογραφίες που του έδειξαν οι ασφαλίτες να εμφανιζόταν κάποιος άλλος από τους κατηγορούμενους, απάντησε ότι δεν θυμάται πρόσωπα, παρά μόνο ότι στις φωτογραφίες υπήρχε και γυναίκα. Κατέθεσε, ακόμη, ότι ο διαχειριστής του είχε πει ότι αρκετές φορές είχε επισκεφτεί το διαμέρισμα για διάφορους λόγους που σχετίζονταν με τη διαχείριση. Αξιοσημείωτο είναι πως οι ασφαλίτες τον προσέγγισαν από το Γενάρη του 2002, ενώ η Κυριακίδου εμφανίζεται «αυθορμήτως» να καταθέσει στον Διώτη το Μάη του 2002. Το σημείωσε ο Κ. Αγαπίου ως στοιχείο μιας πλεκτάνης που στήθηκε.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

15η συνεδρίαση

Ενας αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη σκηνή της δολοφονίας
Επόμενο άρθρο

15η συνεδρίαση

Τρίτη, 16.12.2008

Σχετικά Αρθρα

109η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.12.09

Εφετείο ΕΛΑ 3 Δεκ 2009, 00:00

108η συνεδρίαση

Τρίτη, 24.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 24 Νοέ 2009, 00:00

107η συνεδρίαση

Παρασκευή, 20.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 20 Νοέ 2009, 00:00

106η συνεδρίαση

Πέμπτη, 19.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 19 Νοέ 2009, 00:00

105η συνεδρίαση

Τετάρτη, 18.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 18 Νοέ 2009, 00:00

104η συνεδρίαση

Τρίτη, 17.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 17 Νοέ 2009, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

Ημέρα ερωτευμένων.

1901: Ο φοιτητής Πιοτρ Κάρποβιτς εκτελεί τον υπερσυντηρητικό υπουργό Παιδείας Μπογκολέμποφ (Ρωσία).

1901: Στρατιωτικός νόμος στη Μαδρίτη για καταστολή εξεγερμένων κατά της φορολογίας.

1902: Στρατιωτικός νόμος στην Τεργέστη καθώς οι απεργίες για μείωση του ωραρίου εργασίας εξελίσσονται σε αιματηρή εξέγερση.

1947: Αντάρτες καταλαμβάνουν τη Σπάρτη κι ελευθερώνουν τους 233 αριστερούς κρατούμενους στην πόλη.

1973: Αστυνομική εισβολή εναντίον 1.500 φοιτητών στο ΕΜΠ, άγριοι ξυλοδαρμοί, εκατό συλλήψεις, έντεκα παραπομπές.

1974: Συλλαμβάνονται τρία άτομα που μετέφεραν αντιδικτατορικές προκηρύξεις του ΚΚΕ εσ. από τη Δυτική Γερμανία.

1993: 120 χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- υπογράφουν στο Παρίσι σύμβαση για κατάργηση των χημικών όπλων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 15η συνεδρίαση

    17Ν
    • 15η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 15η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 15η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 15η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 15η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 15η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 15η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 15η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 15η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 15η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 15η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 15η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 15η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 15η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 15η συνεδρίαση

      15η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 15η συνεδρίαση

      15η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 15η συνεδρίαση

      15η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 15η συνεδρίαση

      15η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 15η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 15η συνεδρίαση

    15η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 15η συνεδρίαση

    15η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 15η συνεδρίαση

    15η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 15η συνεδρίαση

    15η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 15η συνεδρίαση

    15η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 15η συνεδρίαση

    15η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo