Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών
  • Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς
  • Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη
  • Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση
  • Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»ΕΛΑ»Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ»Τετάρτη, 25.5.05
Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

50ή συνεδρίαση

Τετάρτη, 25.5.05

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Μάι 2005, 00:00

 Οι απολογίες των κατηγορούμενων ξεκίνησαν με τον Χρήστο Τσιγαρίδα, ο οποίος από την αρχή διευκρίνισε ότι δεν κάνει απολογία, γιατί δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα σε ένα δικαστήριο της άρχουσας τάξης. Στις 9 και 20 ξεκίνησε την τοποθέτησή του του. Μολονότι ο πρόεδρος τον παρακάλεσε αν θέλει να καθίσει, μίλησε όρθιος, επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε πει και στο προηγούμενο δικαστήριο: «Θέλω να με θυμάστε όρθιο». Ζήτησε μόνο δυο διαλείμματα, όταν η κούραση ήταν φανερή στο λόγο του. Το κείμενο της τοποθέτησής του παρατίθεται ολόκληρο παρακάτω, όπως το διένειμε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

 
Παρά τα εμφανή προβλήματα υγείας, τον ιδρώτα που τον έλουζε και τον βήχα του καρδιοπαθούς που συχνά τον διέκοπτε, ο λόγος του Χρ. Τσιγαρίδα ήταν σταθερός, πότε χειμαρρώδης και πότε κοφτός, και το ύφος του αποφασιστικό. Μόνο σε δυο σημεία έσπασε» η φωνή του και χρειάστηκε να καταβάλλει προσπάθεια για να συγκρατήσει τη  συγκίνησή του. Οταν αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Χρήστου Κασίμη και στο τέλος, όταν δήλωσε και πάλι αμετανόητος και περήφανος για τη συμμετοχή του στο επαναστατικό κίνημα. Στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις των δικαστών και του εισαγγελέα, που κάλυψαν τον υπόλοιπο χρόνο της συνεδρίασης, μέχρι τις 2:15 περίπου.
 
Ο πρόεδρος έκανε ερωτήσεις κυρίως γύρω από την έννοια της ψυχικής συνδρομής, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει άλλη αιτιολογία πάνω στην οποία να στηρίχτηκε η απόφαση του προηγούμενου δικαστηρίου και πως ως προβληματισμός ενδέχεται να απασχολήσει και αυτό το δικαστήριο. Κατά την κρίση μας, ο πρόεδρος αποκάλυψε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι προσανατολίζεται στην ίδια κατεύθυνση. Σ’ αυτό το ναζιστικής έμπνευσης νομολόγημα, που θα χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Ο Χρ. Τσιγαρίδας απάντησε με σαφήνεια πως κανένας άνθρωπος που συμμετέχει σε μια οργάνωση σαν τον ΕΛΑ δεν έχει ανάγκη από την ενθάρρυνση οποιουδήποτε άλλου για να δράσει. Εχει ο ίδιος πάρει τις αποφάσεις του, ξέρει σε ποια οργάνωση μπαίνει και ποια θα είναι η δράση του.
 
Αντίθετα από τον πρόεδρο, ο οποίος διατήρησε το ήρεμο ύφος που τον χαρακτηρίζει και δεν προσπάθησε να αντιδικήσει με τον Τσιγαρίδα, ο εισαγγελέας εμφανίστηκε από την αρχή προκλητικά επιθετικός, στην προσπάθειά του να στηρίξει την κατηγορία. Ηταν χαρακτηριστικό πως σε όλη τη διάρκεια της τοποθέτησης Τσιγαρίδα δεν παρακολουθούσε τον κατηγορούμενο αλλά κάτι διάβαζε. Πολύ λίγες στιγμές σήκωσε τα μάτια του για να παρακολουθήσει, όπως έκαναν οι υπόλοιποι δικαστές που παρακολουθούσαν με προσοχή. Οπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, είχε πιάσει δυο τρία πράγματα, είχε πολύ περισσότερα στο μυαλό του και εκείνο που τον ενδιέφερε ήταν να στηρίξει την κατηγορία και όχι να διερευνήσει την αλήθεια, όπως (υποτίθεται ότι) επιβάλλει ο ρόλος του.
 
Δοκίμασε κατ’ αρχάς, με τη φράση «ποιος είσαστε εσείς, ο Θεός;», να αμφισβητήσει τη φράση του Τσιγαρίδα ότι αυτός είναι η μοναδική πηγή αλήθειας για το δικαστήριο. Ο Τσιγαρίδας δεν μάσησε. Ξεκαθάρισε ότι δεν λέει όλη την αλήθεια, αλλά αυτά που λέει είναι αλήθεια και όχι ψέματα. Εσείς να αποδείξετε – είπε απευθυνόμενος σε έντονο ύφος στον εισαγγελέα- τη συμμετοχή μου στις πράξεις που με κατηγορείτε. Δε μπορείτε να μου αναποδογυρίζετε το καθήκον σας. Ο εισαγγελέας εξακολούθησε να κάνει ερωτήσεις διαστρέφοντας γεγονότα και δηλώσεις, γεγονός που εξόργισε τον Χρ. Τσιγαρίδα, ο οποίος τον έβαλε στη θέση του με τσεκουράτες απαντήσεις. Μέχρι που… το διέπραξε. Εβαλε στο στόμα του Τσιγαρίδα ότι είπε πως αρχικά ο σύνδεσμός του στην οργάνωση ήταν ο Χρ. Κασίμης και στη συνέχεια κάποιος αρχιτέκτονας. Αυτό δεν σας το είπα εγώ –απάντησε αμέσως ο Τσιγαρίδας- αλλά η Αντιτρομοκρατική.
 
Αμέσως μετά το διάλειμμα, ο Χρ. Τσιγαρίδας επανήλθε με μια σύντομη δήλωση με την οποία ζήτησε από τον εισαγγελέα να πει την πηγή των πληροφοριών του και να κατονομάσει τον αρχιτέκτονα στον οποίο αναφέρθηκε. Ο πρόεδρος δεν δοκίμασε καθόλου να κουκουλώσει το θέμα που δημιουργήθηκε, αλλά ζήτησε από τον εισαγγελέα να το ξεκαθαρίσει. Αυτός, δείχνοντας κάποια χαρτιά που είχε μπροστά του, είπε πως αυτά τα είπε ο Τσιγαρίδας στην απολογία του στην προηγούμενη δίκη. Τότε ξεσηκώθηκε σάλος στα έδρανα των δικηγόρων. Πώς έχει ο εισαγγελέας πρακτικά της προηγούμενης δίκης, όταν η απόφαση δεν έχει δημοσιευτεί; Μήπως ήταν εφοδιασμένος με τις σημειώσεις που κράταγε η Αντιτρομοκρατική; Ο εισαγγελέας προσπάθησε να ψελλίσει κάποιες δικαιολογίες, ότι βρήκε το γραμματέα και ζήτησε τα πρακτικά, όμως και πάλι προέκυψε μείζον θέμα, γιατί βέβαια δεν υπάρχουν πρακτικά ερήμην της απόφασης.
 
Ο Χρ. Τσιγαρίδας ξεκαθάρισε ότι οι συνήγοροι έχουν απόλυτο δίκιο να θέτουν το νομικό θέμα που θέτουν, όμως ο ίδιος θέτει ένα πολιτικό θέμα: ποτέ και πουθενά ο ίδιος δεν έχει δηλώσει ότι σύνδεσμός του στον ΕΛΑ ήταν κάποιος αρχιτέκτονας. Οφείλει, λοιπόν, ο εισαγγελέας να πει πού βρήκε τέτοιο πράγμα. Ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει διακοπή για να το βρει (!), ο πρόεδρος έκανε πως δεν άκουσε και ο Τσιγαρίδας επανήλθε αμείλικτος: Προτείνω να συνεχίσουμε με τις ερωτήσεις των υπόλοιπων δικαστών και στο μεταξύ ο εισαγγελέας να βρει αυτό που ψάχνει. Γιατί δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα και πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Σήμερα, όχι αύριο.
 
Αργότερα, ο εισαγγελέας επανήλθε παραδεχόμενος πως δεν υπάρχει τέτοια αναφορά στην απολογία Τσιγαρίδα και άρχισε να μπερδεύει το «Playboy» (χαρακτηρίζοντας «συνέντευξη Τσιγαρίδα ένα βρομοδημοσίευμα, το οποίο ο Τσιγαρίδας έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη, όπως είπε παρεμβαίνοντας η συνήγορός του Μ/. Δαλιάνη), τη μήνυση Κανά στο «Playboy» και κάποιες αναφορές του Τσιγαρίδα σε συνεργάτη του αρχιτέκτονα, τον οποίο πλησίασαν άνθρωποι του «Playboy» για να τους μιλήσει γι’ αυτόν, την εποχή ακόμα που ήταν προφυλακισμένος!
Ηταν φανερό, ότι ο εισαγγελέας -στην επιεικέστερη γι’ αυτόν περίπτωση- δεν δίνει δεκάρα για το πραγματικό περιεχόμενο της δίκης και έρχεται με προκάτ γνώμη στο μυαλό του, ενώ -στη χειρότερη περίπτωση- αναζητά ενημέρωση από άλλες αφανείς πηγές. Απ’ αυτές που στήνουν αυτές τις υποθέσεις. Το σίγουρο είναι πως το τελευταίο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι η αλήθεια. Γι’ αυτό και είχε απόλυτο δίκιο ο Χρ. Τσιγαρίδας, όταν σε μια έκρηξη γύρισε και του είπε: 
Στην προηγούμενη δίκη, ο εισαγγελέας Πατσής, αγνοώντας τη δήλωση που έκανα, ότι καμιά γυναίκα στον ΕΛΑ δεν πήρε ποτέ μέρος σε επιχείρηση, εισηγήθηκε την καταδίκη της Αθανασάκη και της έριξαν 1200 χρόνια φυλακή. Ηθελα να ‘ξερα, αυτός, που δηλώνει χριστιανός, πώς μπορεί και κοιμάται τα βράδια. Το ίδιο θα σας ρωτήσω και σας μετά την αγόρευσή σας, αν επιμένετε στο ίδιο.
 
Οι υπόλοιποι δικαστές, τακτικοί και αναπληρωματικοί, έκαναν ερωτήσεις που σχετίζονται αυστηρά με την υπόθεση. Υπήρξαν ευγενείς, με ύφος ουδέτερο και διερευνητικό, σεβόμενοι τα δικαιώματα του κατηγορούμενου και ειδικά το δικαίωμά του να απαντά μόνο όταν κρίνει πως πρέπει να απαντήσει και όπως αυτός κρίνει. Ετσι, δόθηκε η δυνατότητα στον Τσιγαρίδα να ξεκαθαρίσει περισσότερα ορισμένα πράγματα (κυρίως για την οργανωτική λέιτουργία του ΕΛΑ), να αρνηθεί να απαντήσει με λεπτομέρειες για ζητήματα όπως η σύνθεση του ΕΛΑ, αλλά και να ξεκαθαρίσει με επιχειρήματα πως όλα όσα έλεγε η Κυριακίδου ήταν πράγματα που της δίδαξαν να πει και πως αυτό το υποκείμενο δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι μέλος του ΕΛΑ.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

50ή συνεδρίαση

ΣΙΝΕΜΑ
Επόμενο άρθρο

50ή συνεδρίαση

Πέμπτη, 26/5/05

Σχετικά Αρθρα

65η συνεδρίαση

Παρασκευή, 1/7/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 1 Ιούλ 2005, 00:00

64η συνεδρίαση

Παρασκευή, 24/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 24 Ιούν 2005, 00:00

63η συνεδρίαση

Τετάρτη, 22/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 22 Ιούν 2005, 00:00

62η συνεδρίαση

Τρίτη, 21/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 21 Ιούν 2005, 00:00

61η συνεδρίαση

Παρασκευή, 17/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 17 Ιούν 2005, 00:00

60ή συνεδρίαση

Τετάρτη, 15/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 15 Ιούν 2005, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

9 Σεπ 2026, 11:08
Διεθνή

Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς

9 Σεπ 2026, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

8 Σεπ 2026, 20:49
Αγροτικά

Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

8 Σεπ 2026, 20:12
Αγροτικά

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Σεπ 2026, 19:28
Κόντρες

Ναρκισσιστική διαταραχή

8 Σεπ 2026, 19:21
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

Βόρεια Κορέα: Εθνική γιορτή.

Βουλγαρία, Λουξεμβούργο: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

1941: Ιδρύεται ο ΕΔΕΣ.

1942: Απολύονται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απήργησαν τις δύο προηγούμενες μέρες στην κατοχική Αθήνα, οι συλληφθέντες εκτοπίζονται.

1961: Δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου της Γαλλίας Σαρλ Ντε Γκολ από μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης.

1969: Ανακάλυψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην αίθουσα «Γαλαξίας» του «Χίλτον».

1970: Συλλαμβάνονται στην Αθήνα δύο άραβες κομάντο με εκρηκτικές ύλες.

1971: Συλλαμβάνονται δέκα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν που έβαλαν βόμβες σε ισάριθμα σχολικά αυτοκίνητα στο Πόντιακ (ΗΠΑ).

1976: Πεθαίνει ο Μάο Τσε Τουνγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 50ή συνεδρίαση

    17Ν
    • 50ή συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 50ή συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 50ή συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 50ή συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 50ή συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 50ή συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 50ή συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 50ή συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 50ή συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 50ή συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 50ή συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 50ή συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 50ή συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 50ή συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 50ή συνεδρίαση

      50ή συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 50ή συνεδρίαση

      50ή συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 50ή συνεδρίαση

      50ή συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 50ή συνεδρίαση

      50ή συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 50ή συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 50ή συνεδρίαση

    50ή συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 50ή συνεδρίαση

    50ή συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 50ή συνεδρίαση

    50ή συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 50ή συνεδρίαση

    50ή συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 50ή συνεδρίαση

    50ή συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 50ή συνεδρίαση

    50ή συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo