Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»
  • Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια
  • Σαν σήμερα 7 Ιούνη
  • H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale
  • Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί
  • Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Σχεδιάζουν το ξεπάτωμα των δασών
Περιβάλλον

Σχεδιάζουν το ξεπάτωμα των δασών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Σεπ 2009, 00:00

Ανήμερα του ξεσπάσματος της μεγάλης πυρκαγιάς στη ΒΑ Αττική, στις 21 Αυγούστου, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος (ΓΔΑΠΔΦΠ) του υπουργείου Γεωργίας Σ. Σαγρής, μετά από εντολή της πολιτικής ηγεσίας, εξέδωσε διαταγή με την οποία προχωρούσε στη σύσταση άτυπης  τριμελούς επιτροπής, στην οποία ανέθετε να συντάξει σχέδιο σύστασης Ανώνυμης Εταιρίας που θα αναλάβει το έργο της σύνταξης των δασικών χαρτών! Εταιρίας που θα συσταθεί με το ίδιο νομικό πλαίσιο που έχει συσταθεί η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, που έχει σπάσει το τεκμήριο δημοσίου σε χιλιάδες περιπτώσεις καταπατητών δασών και δασικών εκτάσεων, που ανάγκασε τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας να κάνουν δεκάδες χιλιάδες προσφυγές προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή την υπεράσπιση του τεκμηρίου του δημοσίου. Μια εταιρία  που αρνείται πεισματικά να δώσει τους ιδιοκτήτες των κωδικών των οποίων έκανε καταρχήν δεκτή την αίτηση ότι οι εκτάσεις ανήκουν σ’ αυτούς και όχι στο δημόσιο. Στόχος αυτής της παρελκυστικής τακτικής είναι να περάσουν οι χρονικές προθεσμίες μέσα στις οποίες μπορούν να γίνουν οι προσφυγές κατά των καταπατητών δημοσίων δασών και δασικών εκτάσεων.

Μάταια ο Σ. Σαγρής προσπάθησε να μας πείσει, ότι πήρε μόνος την απόφαση να εκδώσει αυτή τη διαταγή, την οποία πάλι μόνος του αποφάσισε να ανακαλέσει, μετά το θόρυβο που ξέσπασε. Δεν μας έπεισε, γιατί είναι ο ίδιος υπηρεσιακός παράγοντας που παλαιότερα εξέδωσε άλλη εγκύκλιο διαταγή, με την οποία απαιτούσε απ’ όλες τις Διευθύνσεις που υπάγονται στη ΓΔΑΠΔΦΠ, πριν την έκδοση εγκυκλίων να ενημερώνουν και να παίρνουν έγκριση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας. Γνωρίζουμε, άλλωστε, ότι όλοι, χωρίς εξαίρεση, οι Γενικοί Διευθυντές έχουν μετατραπεί από όλες τις κυβερνήσεις, πράσινες και μπλε, σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ βασικό κριτήριο επιλογής τους είναι η κομματική ένταξη και η συνήθεια να λένε πάντα ναι. Θυμίζουμε, επίσης, ότι και αυτός είχε ανάμιξη στην προσπάθεια αποχαρακτηρισμού του δάσους της Ουρανούπολης. Αλλο αν οι βουλευτές της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την πάτησαν και δεν πήραν χαμπάρι την ανάμιξή του. Διαθέτουμε ατράνταχτα στοιχεία γι’ αυτή και τα είχαμε παρουσιάσει εκείνη την περίοδο.

Είναι οι μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική και σε άλλες περιοχές την ίδια μέρα που υποχρέωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας να δώσει εντολή στον Σ. Σαγρή να αποσύρει τη διαταγή και όχι τα δημοσιεύματα μερίδας του αστικού Τύπου. Ο Σαγρής στην ανακλητική του διαταγή, αντί να είναι συγκρατημένος, ξεπέρασε τα εσκαμμένα και ειρωνεύτηκε  «όλους αυτούς που θορυβήθηκαν» από την αρχική του διαταγή. Εμφάνισε τον εαυτό του προβληματισμένο για την τύχη των δασών και των δασικών εκτάσεων στην Ελλάδα και οπαδό της δράσης και όχι της αδράνειας! Δήλωση που μας προκαλεί αγανάκτηση και θυμηδία.

Η ανάκληση της απόφασης για την ίδρυση ΑΕ για τη σύνταξη των δασικών χαρτών είναι προσωρινή. Η απόφαση αυτή είναι μια πράξη ενός ευρύτερου σχεδίου που ξετυλίγεται εδώ και καιρό και αποσκοπεί στον αποχαρακτηρισμό δεκάδων εκατομμυρίων στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων. Αργά ή γρήγορα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας θα ενεργοποιήσει την απόφαση για ίδρυση εταιρίας για τη σύνταξη των δασικών χαρτών.

Ας θυμηθούμε μερικά από τα στιγμιότυπα αυτού του σχεδίου. Η σύνταξη των δασικών χαρτών γίνεται με ρυθμούς χελώνας, γιατί αυτή είναι η πολιτική βούληση όλων των κυβερνήσεων, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι το 2003 είχαν συνταχθεί, με βάση το νόμο 998/1979, δασικοί χάρτες που κάλυπταν το 6% περίπου των δασικών εκτάσεων. Οι δασικοί χάρτες είχαν συνταχθεί από ιδιωτικές εταιρίες με την επίβλεψη της ιδιωτικής εταιρίας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, που όπως είπαμε έκανε πράματα και θάματα. Πρόσφατα, με εντολή της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, ανατέθηκε με διαγωνισμό σε ιδιωτικές εταιρίες η σύνταξη των δασικών χαρτών σε 107 δήμους της Αττικής και άλλων περιοχών που είναι υπό κτηματογράφηση. Ανατέθηκαν σε ιδιώτες, γιατί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας προσχηματικά δήλωσε αδυναμία να αναλάβει τη σύνταξη των δασικών χαρτών. Η απόφαση αυτή είναι παράνομη, γιατί από τις 5 Απρίλη του 2005 εκδόθηκε από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ η απόφαση 202, με την οποία αναστέλλεται η υπουργική απόφαση 90422/40/27-1-2004 του πρώην υφυπουργού Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλη, με την οποία δινόταν εντολή να επικαιροποιηθεί το 6% των δασικών χαρτών σύμφωνα με τους δασοκτόνους  νόμους 3147/2003 και 3208/ 2003. Η απόφαση αυτή εξακολουθεί να ισχύει και μετά την αποστολή από το ΣτΕ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του προδικαστικού ερωτήματος για το άρθρο 1 του νόμου 3208/2003. Θα εξακολουθήσει να ισχύει τουλάχιστον μέχρι τη λήψη απόφασης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριo, που μπορεί να πάρει και πέντε χρόνια.

Ομως, η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια αυτή τη δέσμευση, πραγματοποίησε τον διαγωνισμό και αυτός κατακυρώθηκε υπέρ συγκεκριμένων εταιριών. Επικοινωνήσαμε με έναν από τους εκπροσώπους των εταιριών που ανέλαβαν την σύνταξη των δασικών χαρτιών (πρώην στέλεχος του ΣΥΝ και πρώην υπάλληλο του υπουργείου Γεωργίας, που κατά καιρούς βγαίνει στο γυαλί και κάνει δηλώσεις για την προστασία των δασών) και του επισημάναμε ότι η σύνταξη των δασικών χαρτών είναι παράνομη, αφού ισχύει ακόμη η απόφαση 202/2005 της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ. Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε ήταν η απάντηση που μας έδωσε, γιατί καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι αυτή την περίοδο και για όσο χρόνο εκκρεμεί το προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν μπορούν ούτε να επικαιροποιηθούν ούτε να συνταχθούν καινούργιοι δασικοί χάρτες.

Η Διεύθυνση Δασικών Χαρτών, στο πλαίσιο της σύνταξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), προσδιόρισε ότι για τη σύνταξη των δασικών χαρτών θα απαιτηθούν 130 εκατ. ευρώ και επιχειρηματολόγησε αναλυτικά για την αναγκαιότητα της σύνταξής τους, προκειμένου οι εκπρόσωποι της Ελλάδας να πείσουν τους Κομισάριους για να εγκρίνουν το μέτρο 126Β, που ήταν για τους δασικούς χάρτες. Τελικά, το μέτρο αυτό απορρίφθηκε και την ευθύνη φέρει στο ακέραιο η νεοδημοκρατική κυβέρνηση και ιδιαί-τερα ο Γ. Σουφλιάς.

Το συμπέρασμα είναι, ότι οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Γεωργίας, διαχρονικά, επιδιώκουν να φτιάξουν χάρτες οι οποίοι, με εργαλεία τα άλλα δασοκτόνα όπλα και νόμους, θα εξαιρούν σημαντικά τμήματα των δασών και δασικών εκτάσεων. Ενα από τα εργαλεία που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν είναι και η Ανώνυμη Εταιρία που θα λειτουργεί όπως η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕμμονές και κομπρεμί
Επόμενο άρθρο Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Uncategorized

«Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»

7 Ιούν 2026, 08:40
Παιδεία

Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια

7 Ιούν 2026, 07:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

1775: Οι Ηνωμένες Αποικίες μετονομάζονται σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

1929: Το Βατικανό γίνεται ανεξάρτητο κράτος, το μικρότερο στον κόσμο.

1968: Πρώτο θύμα της ΕΤΑ ο αστυνομικός Χοσέ Παρδίνες Αθκάι σε χτύπημα κοντά στο Σαν Σεμπαστιάν.

1970: Βόμβα στο Γαλάτσι.

1979: Οι πρώτες άμεσες εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο διεξάγονται στις εννιά χώρες-μέλη της ΕΟΚ.

1981: Πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ καταστρέφουν πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράκ.

1990: Αρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Νότια Αφρική μετά από δεκατέσσερα χρόνια.

1994: Εντοπίζεται βόμβα στην πρεσβεία του Βελγίου (ΕΛΑ-1η Μάη).

1999: Πρώτες ελεύθερες εκλογές μετά από σαράντα χρόνια στην Ινδονησία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo