Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη
  • Καμαρώνουν για τα καμένα
  • Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!
  • Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση
  • ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Σχεδιάζουν το ξεπάτωμα των δασών
Περιβάλλον

Σχεδιάζουν το ξεπάτωμα των δασών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Σεπ 2009, 00:00

Ανήμερα του ξεσπάσματος της μεγάλης πυρκαγιάς στη ΒΑ Αττική, στις 21 Αυγούστου, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος (ΓΔΑΠΔΦΠ) του υπουργείου Γεωργίας Σ. Σαγρής, μετά από εντολή της πολιτικής ηγεσίας, εξέδωσε διαταγή με την οποία προχωρούσε στη σύσταση άτυπης  τριμελούς επιτροπής, στην οποία ανέθετε να συντάξει σχέδιο σύστασης Ανώνυμης Εταιρίας που θα αναλάβει το έργο της σύνταξης των δασικών χαρτών! Εταιρίας που θα συσταθεί με το ίδιο νομικό πλαίσιο που έχει συσταθεί η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, που έχει σπάσει το τεκμήριο δημοσίου σε χιλιάδες περιπτώσεις καταπατητών δασών και δασικών εκτάσεων, που ανάγκασε τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας να κάνουν δεκάδες χιλιάδες προσφυγές προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή την υπεράσπιση του τεκμηρίου του δημοσίου. Μια εταιρία  που αρνείται πεισματικά να δώσει τους ιδιοκτήτες των κωδικών των οποίων έκανε καταρχήν δεκτή την αίτηση ότι οι εκτάσεις ανήκουν σ’ αυτούς και όχι στο δημόσιο. Στόχος αυτής της παρελκυστικής τακτικής είναι να περάσουν οι χρονικές προθεσμίες μέσα στις οποίες μπορούν να γίνουν οι προσφυγές κατά των καταπατητών δημοσίων δασών και δασικών εκτάσεων.

Μάταια ο Σ. Σαγρής προσπάθησε να μας πείσει, ότι πήρε μόνος την απόφαση να εκδώσει αυτή τη διαταγή, την οποία πάλι μόνος του αποφάσισε να ανακαλέσει, μετά το θόρυβο που ξέσπασε. Δεν μας έπεισε, γιατί είναι ο ίδιος υπηρεσιακός παράγοντας που παλαιότερα εξέδωσε άλλη εγκύκλιο διαταγή, με την οποία απαιτούσε απ’ όλες τις Διευθύνσεις που υπάγονται στη ΓΔΑΠΔΦΠ, πριν την έκδοση εγκυκλίων να ενημερώνουν και να παίρνουν έγκριση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας. Γνωρίζουμε, άλλωστε, ότι όλοι, χωρίς εξαίρεση, οι Γενικοί Διευθυντές έχουν μετατραπεί από όλες τις κυβερνήσεις, πράσινες και μπλε, σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ βασικό κριτήριο επιλογής τους είναι η κομματική ένταξη και η συνήθεια να λένε πάντα ναι. Θυμίζουμε, επίσης, ότι και αυτός είχε ανάμιξη στην προσπάθεια αποχαρακτηρισμού του δάσους της Ουρανούπολης. Αλλο αν οι βουλευτές της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την πάτησαν και δεν πήραν χαμπάρι την ανάμιξή του. Διαθέτουμε ατράνταχτα στοιχεία γι’ αυτή και τα είχαμε παρουσιάσει εκείνη την περίοδο.

Είναι οι μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική και σε άλλες περιοχές την ίδια μέρα που υποχρέωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας να δώσει εντολή στον Σ. Σαγρή να αποσύρει τη διαταγή και όχι τα δημοσιεύματα μερίδας του αστικού Τύπου. Ο Σαγρής στην ανακλητική του διαταγή, αντί να είναι συγκρατημένος, ξεπέρασε τα εσκαμμένα και ειρωνεύτηκε  «όλους αυτούς που θορυβήθηκαν» από την αρχική του διαταγή. Εμφάνισε τον εαυτό του προβληματισμένο για την τύχη των δασών και των δασικών εκτάσεων στην Ελλάδα και οπαδό της δράσης και όχι της αδράνειας! Δήλωση που μας προκαλεί αγανάκτηση και θυμηδία.

Η ανάκληση της απόφασης για την ίδρυση ΑΕ για τη σύνταξη των δασικών χαρτών είναι προσωρινή. Η απόφαση αυτή είναι μια πράξη ενός ευρύτερου σχεδίου που ξετυλίγεται εδώ και καιρό και αποσκοπεί στον αποχαρακτηρισμό δεκάδων εκατομμυρίων στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων. Αργά ή γρήγορα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας θα ενεργοποιήσει την απόφαση για ίδρυση εταιρίας για τη σύνταξη των δασικών χαρτών.

Ας θυμηθούμε μερικά από τα στιγμιότυπα αυτού του σχεδίου. Η σύνταξη των δασικών χαρτών γίνεται με ρυθμούς χελώνας, γιατί αυτή είναι η πολιτική βούληση όλων των κυβερνήσεων, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι το 2003 είχαν συνταχθεί, με βάση το νόμο 998/1979, δασικοί χάρτες που κάλυπταν το 6% περίπου των δασικών εκτάσεων. Οι δασικοί χάρτες είχαν συνταχθεί από ιδιωτικές εταιρίες με την επίβλεψη της ιδιωτικής εταιρίας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, που όπως είπαμε έκανε πράματα και θάματα. Πρόσφατα, με εντολή της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, ανατέθηκε με διαγωνισμό σε ιδιωτικές εταιρίες η σύνταξη των δασικών χαρτών σε 107 δήμους της Αττικής και άλλων περιοχών που είναι υπό κτηματογράφηση. Ανατέθηκαν σε ιδιώτες, γιατί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας προσχηματικά δήλωσε αδυναμία να αναλάβει τη σύνταξη των δασικών χαρτών. Η απόφαση αυτή είναι παράνομη, γιατί από τις 5 Απρίλη του 2005 εκδόθηκε από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ η απόφαση 202, με την οποία αναστέλλεται η υπουργική απόφαση 90422/40/27-1-2004 του πρώην υφυπουργού Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλη, με την οποία δινόταν εντολή να επικαιροποιηθεί το 6% των δασικών χαρτών σύμφωνα με τους δασοκτόνους  νόμους 3147/2003 και 3208/ 2003. Η απόφαση αυτή εξακολουθεί να ισχύει και μετά την αποστολή από το ΣτΕ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του προδικαστικού ερωτήματος για το άρθρο 1 του νόμου 3208/2003. Θα εξακολουθήσει να ισχύει τουλάχιστον μέχρι τη λήψη απόφασης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριo, που μπορεί να πάρει και πέντε χρόνια.

Ομως, η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια αυτή τη δέσμευση, πραγματοποίησε τον διαγωνισμό και αυτός κατακυρώθηκε υπέρ συγκεκριμένων εταιριών. Επικοινωνήσαμε με έναν από τους εκπροσώπους των εταιριών που ανέλαβαν την σύνταξη των δασικών χαρτιών (πρώην στέλεχος του ΣΥΝ και πρώην υπάλληλο του υπουργείου Γεωργίας, που κατά καιρούς βγαίνει στο γυαλί και κάνει δηλώσεις για την προστασία των δασών) και του επισημάναμε ότι η σύνταξη των δασικών χαρτών είναι παράνομη, αφού ισχύει ακόμη η απόφαση 202/2005 της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ. Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε ήταν η απάντηση που μας έδωσε, γιατί καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι αυτή την περίοδο και για όσο χρόνο εκκρεμεί το προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν μπορούν ούτε να επικαιροποιηθούν ούτε να συνταχθούν καινούργιοι δασικοί χάρτες.

Η Διεύθυνση Δασικών Χαρτών, στο πλαίσιο της σύνταξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), προσδιόρισε ότι για τη σύνταξη των δασικών χαρτών θα απαιτηθούν 130 εκατ. ευρώ και επιχειρηματολόγησε αναλυτικά για την αναγκαιότητα της σύνταξής τους, προκειμένου οι εκπρόσωποι της Ελλάδας να πείσουν τους Κομισάριους για να εγκρίνουν το μέτρο 126Β, που ήταν για τους δασικούς χάρτες. Τελικά, το μέτρο αυτό απορρίφθηκε και την ευθύνη φέρει στο ακέραιο η νεοδημοκρατική κυβέρνηση και ιδιαί-τερα ο Γ. Σουφλιάς.

Το συμπέρασμα είναι, ότι οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Γεωργίας, διαχρονικά, επιδιώκουν να φτιάξουν χάρτες οι οποίοι, με εργαλεία τα άλλα δασοκτόνα όπλα και νόμους, θα εξαιρούν σημαντικά τμήματα των δασών και δασικών εκτάσεων. Ενα από τα εργαλεία που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν είναι και η Ανώνυμη Εταιρία που θα λειτουργεί όπως η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠέμπτη, 3.9.09
Επόμενο άρθρο Τρίτη, 8.9.09

Σχετικά Αρθρα

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Καταστολή 11 Σεπ 2025, 13:16

Από άθλια χωματερή του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησε η φωτιά στην Καστροσυκιά

Περιβάλλον 28 Αυγ 2025, 19:49

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11

Ο δασικός πλούτος της χώρας σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 10:58

Φωτιά στην Πάτρα: Ο 25χρονος «βρέθηκε στην περιοχή αποκλειστικά με την ιδιότητα του εθελοντή» – Η αποκαλυπτική αυτοψία της Πυροσβεστικής

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση του 25χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου Πάτρας

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 09:34

Εικόνες της καταστροφής από την πυρκαγιά στα χωριά γύρω από τη Φιλιππιάδα

Περιβάλλον 15 Αυγ 2025, 17:54
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

15 Οκτ 2025, 20:10
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

15 Οκτ 2025, 15:03
Υγεία

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

15 Οκτ 2025, 14:33
Αθλητισμός

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

15 Οκτ 2025, 12:18
Αθλητισμός

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

15 Οκτ 2025, 11:08
Διεθνή

Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την προστασία των δωσίλογων

15 Οκτ 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Υγεία

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

14 Οκτ 2025, 20:43
Διεθνή

Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια

14 Οκτ 2025, 19:24
Παιδεία

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

14 Οκτ 2025, 18:13
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

14 Οκτ 2025, 17:59
Παιδεία

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

14 Οκτ 2025, 10:56
Πολιτισμός

H απαγγελία ολοκληρώθηκε

14 Οκτ 2025, 10:49
Διεθνή

Γάζα: Οι προδότες ή παραδίνονται ή τσακίζονται

14 Οκτ 2025, 10:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

14 Οκτ 2025, 00:01
Πολιτική

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

13 Οκτ 2025, 19:39
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

Ημέρα άρτου.

Ημέρα διατροφής.

Ημέρα υπέρ της υγιούς σπονδυλικής στήλης.

Τζαμάικα: Ημέρα εθνικών ηρώων.

1940: Οι ναζί ιδρύουν το γκέτο της Βαρσοβίας.

1945: Αιματηρή συμπλοκή με χειροβομβίδες μεταξύ μοναρχικών και κομμουνιστών στο Γαλάτσι.

1945: Ιδρύεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ.

1946: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού στη Νυρεμβέργη με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου δέκα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ναζί.

1964: Η Κίνα γίνεται η πέμπτη πυρηνική δύναμη στον κόσμο.

1967: Βόμβα στο «Πι-Εξ» της Συγγρού.

1977: Εμπρησμός των γραφείων της «Αυγής» από νεοφασίστες.

1994: Σε δημοψήφισμα στη Φιλανδία οι πολίτες τάσσονται υπέρ της ένταξης στην ΕΕ με 56,5%.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo