Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής
  • Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
  • O μεγαλύτερος τίτλος τιμής
  • Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους
  • ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών
  • Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Να πάει σπίτι του ο επίορκος δασάρχης
Περιβάλλον

Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

Να πάει σπίτι του ο επίορκος δασάρχης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Φεβ 2009, 00:00

Στις 24 Γενάρη του 2009 γράψαμε ότι την παραμονή των Χριστουγέννων συνεχίστηκαν οι πιέσεις του Κ. Κιλτίδη προς τον δασάρχη Αρναίας, Γ. Φουρκιώτη και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τσακιστράκη, προκειμένου ο πρώτος, με την πράξη χαρακτηρισμού, να αποχαρακτηρίσει το δάσος της Ουρα- νούπολης στη Χαλκιδική. Η πίεση του Κ. Κιλτίδη εκφράστηκε με την αποστολή, μαζί με την εγκύκλιο διαταγή του για τη διενέργεια της πράξης χαρακτηρισμού, της απάντησής του σε δύο βουλευτές, στην οποία ανέλυε τη θέση του, ότι η συγκεκριμένη έκταση είναι δασική και όχι δάσος (την απάντηση είχε δώσει στις αρχές Νοέμβρη). Στο δημοσίευμά μας αυτό ανάμεσα στ’ άλλα γράφαμε, απευθυνόμενοι στον Κ. Κιλτίδη, ότι δεν θα βρεθεί δασάρχης και δασολόγος που θα τολμήσει να βάλει την υπογραφή του κάτω από έγγραφο που θα χαρακτηρίζει το δάσος της Ουρανούπολης ως δασική έκταση, δεδομένου ότι αυτή η έκταση καλύπτεται κατά 100% από δασική βλάστηση.

Στην εκτίμησή μας αυτή πέσαμε έξω. Ο δασάρχης βρέθηκε και είναι ο Γ. Φουρκιώτης, που είχε αποφασίσει να βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του κάτω από το έγγραφο αποχαρακτηρισμού του δάσους της Ουρανούπολης. Εχει βρει και τον κατάλληλο δασολόγο-εισηγητή που θα εισηγηθεί τον εγκληματικό αποχαρακτηρισμό του δάσους και είχαν προγραμματίσει να ολοκληρώσουν το έγκλημά τους τη βδομάδα που διανύουμε, όμως με μια σειρά ενέργειες τους υποχρεώσαμε να το αναβάλουν γι’ αργότερα. Εννοείται πως δεν θ’ αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τόσο αυτούς όσο και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, μέχρι να σταματήσει οριστικά η προσπάθεια αποχαρακτηρισμού του δάσους της Ουρανούπολης.

Την προπερασμένη Παρασκευή επικοινωνήσαμε με τον δασάρχη Γ. Φουρκιώτη για να μάθουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της πράξης χαρακτηρισμού. Στην επικοινωνία μας αυτή συναντήσαμε έναν άνθρωπο αποφασισμένο να βάλει την υπογραφή του στον αποχαρακτηρισμό του δάσους της Ουρανούπολης, έναν άνθρωπο που έκλεινε τ’ αυτιά του στα επιχειρήματα που εκθέταμε, που στηρίζονταν στη δασολογική επιστήμη, αλλά και σ’ αυτόν ακόμη το δασοκτόνο νόμο 3208/2003. Επιχειρήματα που αποτελούν και θέσεις του συνδικαλιστικού του οργάνου, της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ). Ξαφνικά «ανακάλυψε» και χρησιμοποιεί ως άλλοθι την 161 γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του ΝΣΚ, που έχει γίνει δεκτή από τον Κ. Κιλτίδη. Μας δήλωσε, λοιπόν, ότι θα την εφαρμόσει, γιατί η εφαρμογή της είναι υποχρεωτική. Με ποιο τρόπο θα την εφαρμόσει; Δίνοντας στη Μονή Βατοπεδίου πιστοποιητικό ότι πρόκειται για δασική έκταση, χωρίς να προχωρήσει σε πράξη χαρακτηρισμού!

Του επισημάναμε, ότι αυτή η στάση του είναι προκλητική, από τη στιγμή που ο Κ. Κιλτίδης (για μια σειρά λόγους που πολλές φορές έχουμε αναφέρει) δεν απαιτεί απ’ αυτόν να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση και τον καλεί να βγάλει (προαποφασισμένη) πράξη χαρακτηρισμού. Του επισημάναμε ακόμη, ότι πριν τις γιορτές, απαντώντας σε εμάς, επιχειρηματολογούσε ότι θα κάνει πράξη χαρακτηρισμού, γιατί ο Κ. Κιλτίδης, με την εγκύκλιο διαταγή του της 3ης Δεκέμβρη 2008, είχε πάρει πίσω την υπογραφή του από την 161 γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του ΝΣΚ. Τέλος, του επισημάναμε, ότι ξέρουμε καλά το λόγο για τον οποίο επιμένει στον αποχαρακτηρισμό του δάσους της Ουρανούπολης. Εχει από παλαιότερα λερωμένη τη φωλιά του, γιατί έχει προσυπογράψει και έχει κάνει αποδεκτή τη δήλωση του μηχανικού των Βατοπεδινών, σύμφωνα με την οποία το δάσος της Ουρανούπολης είναι αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο!

Ιδού η απόδειξη. Στις 22 Μάη του 2007 υπογράφηκε το συμβόλαιο μεταβίβασης του δάσους της Ουρανούπολης στη Μονή Βατοπεδίου. Οι συνεργήσαντες σ’ αυτή την καραμπινάτη κομπίνα είχαν στα χέρια τους δύο Γνώμες του συμβούλου του ΝΣΚ Χρ. Μπότσιου, με τις οποίες αποχαρακτηριζόταν το δάσος. Κάποιος ή κάποιοι απ’ αυτούς σκέφτηκαν ότι έπρεπε να πάρουν και μια βεβαίωση από το δασάρχη Αρναίας, που να δέχεται ότι το δάσος είναι αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο. Ετσι και έγινε, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο που έχουμε στα χέρια μας.

Στο πάνω μέρος του εγγράφου υπάρχει η εξής δήλωση του τοπογράφου μηχανικού Νικόλαου Κιάκα:

«ΔΗΛΩΣΗ Ν. 651/77: Ο υπογράφων δηλώνω ότι το υπ. αρ. 1193με τεμάχιο στο αγρόκτημα Ουρανούπολης Χαλκιδικής έχει εμβαδό και διαστάσεις όπως στο παρόν διάγραμμα, βρίσκεται εκτός σχεδίου οικισμού, εκτός ζώνης… είναι άρτιο και οικοδομήσιμο…».

Στο κάτω μέρος του εγγράφου διαβάζουμε:

«Θεωρείται και γίνεται αποδεκτό και ανήκει στο 2468 έγγραφο του Δασαρχείου Αρναίας . Αρναία 27-6-2007. Γεώργιος Φουρκιώτης. Δασολόγος με Α’ βαθμό».

Την ίδια μέρα που αποδέχτηκε ότι το δάσος της Ουρανούπολης είναι αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο, ο Γ.Φουρκιώτης υπέγραψε και άλλο έγγραφο, που το έστειλε στη Διεύ-θυνση Δασών Χαλκιδικής, στο οποίο εμμέσως πλην σαφώς χαρακτηρίζει την έκταση ως δάσος! «Απαντώντας στην ανωτέρω σχετική σας αναφέρουμε ότι: Στην αριθμ. 147/18-10-34 Απόφαση της Επιτροπής  Απαλλοτριώσεων Χαλκιδικής η παραπάνω έκταση αναφέρεται ως “Δάσος χθαμαλόν” από το οποίο εξαιρούνται 400 μόνο περίπου στρέμματα πεύκης. Στον πίνακα συμπληρωματικής διανομής έτους 1971 αναφέρεται ως “δάσος κοινόχρηστο”». Επομένως, έκανε δεκτό τον παράνομο ισχυρισμό της βατοπεδινής συμμορίας, όχι από άγνοια ή επειδή παραπλανήθηκε, αλλά εν πλήρει γνώση ότι συνεργούσε στο βάφτισμα ενός δάσους σε άρτιο και οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο.

Για την υπογραφή που έβαλε ο Γ. Φουρκιώτης στο έγγραφο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα Σπυροπούλου το Νοέμβρη του 2008. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, αντί να στείλει στο σπίτι του τον Γ. Φουρκιώτη για την υπογραφή που έβαλε στο έγγραφο των Βατοπεδινών, γεγονός που ασφαλώς γνώριζε από το φάκελο του σκανδάλου, τον κράτησε στη θέση του και τον χρησιμοποιεί τώρα για να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων την παράνομη μεταβίβαση του δάσους της Ουρανούπολης στη Μονή Βατοπεδίου.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

Μια ειδήμων του φραντσάιζινγκ Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας
Επόμενο άρθρο

Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

Χαστούκι στον βάνδαλο

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
Διεθνή

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

20 Ιούλ 2026, 11:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

1916: Βόμβα στο Σαν Φρανσίσκο στη διάρκεια παρέλασης, δέκα νεκροί και σαράντα τραυματίες (συλλαμβάνονται και καταδικάζονται οι αναρχικοί Τομ Μούνεϊ και Γουόρεν Μπίλινγκς αλλά μετά από είκοσι χρόνια αποκαθίστανται).

1938: Το Ράιχ εκδίδει νέες ταυτότητες για τους Εβραίους.

1943: Διαδήλωση 300.000 Αθηναίων με αίτημα να φύγουν οι βούλγαροι φασίστες από τη Θεσσαλονίκη, νεκρές η Παναγιώτα Σταθοπούλου (πολτοποιήθηκε από γερμανικό τανκ), Κούλα Λίλη και άλλοι 29 πολίτες, διακόσιοι τραυματίες, πεντακόσιοι φυλακίστηκαν.

1946: Βομβιστική επίθεση της σιωνιστικής οργάνωσης «Ιργκούν» κατά του ξενοδοχείου «King David» στην Ιερουσαλήμ, που αποτελούσε την έδρα της βρετανικής πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης, ενενήντα νεκροί.

1964: Βίαιες συγκρούσεις στο Λαύριο μεταξύ απεργών της κλωστοϋφαντουργίας «Καρέλα» και χωροφυλάκων με δεκάδες τραυματίες απεργούς.

1981: Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά καταδικάζεται σε ισόβια για την απόπειρα κατά του πάπα Ιωάννη-Παύλου Β’.

1996: Δολοφονείται ο Χριστόφορος Μαρίνος στο πλοίο «Πήγασος».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    17Ν
    • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Εφετείο 17Ν
  • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    ΕΛΑ
    • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    Ποιοι είμαστε
  • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    Επικοινωνία
  • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    Όροι χρήσης
  • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    Ποιοι είμαστε
  • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    Επικοινωνία
  • Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    Να σταματήσει ο παράνομος αποχαρακτηρισμός του δάσους της Ουρανούπολης

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo