Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 21 Φλεβάρη
  • Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο
  • Ολοι/ες την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ
  • Ναΐμ Κάσεμ: Η Χεζμπολά θα απαντήσει στην επιθετικότητα των σιωναζιστών
  • Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Μπλοκαρισμένο το γήπεδο- εμπορική επιχείρηση του Μελισσανίδη
Περιβάλλον

Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

Μπλοκαρισμένο το γήπεδο- εμπορική επιχείρηση του Μελισσανίδη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Σεπ 2014, 00:00

Οι αποκαλύψεις που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα (δείτε εδώ) και ιδίως η αποκάλυψη ότι η ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ έχει στείλει από τις 29 Αυγούστου επιστολή στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, με την οποία αμφισβητεί το δικαίωμά της να υποβάλει αίτηση για Εγκριση και Αδεια Δόμησης του γηπέδου-εμπορική επιχείρηση, προκάλεσαν αναταραχή στο επιτελείο Μελισσανίδη.



Η πρώτη αντίδραση ήταν καθαρά πανικόβλητη. Ο άνθρωπος του Μελισσανίδη Νίκος Στράτος δήλωσε στο οπαδικό σάιτ aek24hours.gr: «Δεν μας έχει σταλεί κανένα έγγραφο που να μας ζητά να καταθέσουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την οικοδομική άδεια του γηπέδου. Ολα τα έγγραφα που μας ζήτησαν τα έχουμε καταθέσει». Οταν αργότερα του είπαν ότι το έγγραφο έχει ήδη δημοσιευτεί, προσπάθησε με γελοίο τρόπο να διορθώσει την αρχική ψευτιά, με νέα δήλωση στο ίδιο σάιτ: «Ολα τα έγγραφα έχουν σταλεί και δεν έχουμε λάβει κανένα mail»! Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι δεν τους στάλθηκε κανένα mail. Γιατί απλούστατα οι δημόσιες υπηρεσίες δεν επικοινωνούν με τους πολίτες με mail, αλλά με έγγραφα τα οποία στέλνουν με το ταχυδρομείο. Ο δυστυχής Ν. Στράτος ξέρει πολύ καλά ότι έχει λάβει μια εγγραφάρα… νααα (μετά συγχωρήσεως). Και βέβαια, αντιμετωπίζει τους οπαδούς ως Χαχόλους, κοροϊδεύοντάς τους χονδροειδέστατα.



Από την άλλη… πολύ λίγος, ρε παιδί μου, ο «παράγοντας». Διαψεύδεις, ωρέ Στράτο, κάτι πριν το ψάξεις; Θα πέσει μετά και θα σε πλακώσει. Οπως σε πλάκωσε. Το aek24hours.gr, πάντως, προσπάθησε να κάνει ρεπορτάζ, επικοινώνησε και με το Γραφείο Τύπου του υπουργείου, δεν πήρε καμιά συγκεκριμένη απάντηση και συνέχισε να σκορπάει σκεπτικισμό (για να μην πούμε φόβο) στους οπαδούς της ΑΕΚ.



Μετά τον αρχικό πανικό, οι υπάλληλοι του Μελισσανίδη στα σάιτ και την οπαδική φυλλάδα άρχισαν να γράφουν καθησυχαστικά «άρθρα» με τη μέθοδο του «καρμπόν»: όλα ίδια, όπως ακριβώς τους τα σερβίριζαν, για να μην κουράζονται να τα παραλάξουν. Με τα δημοσιεύματα-καρμπόν διαβεβαίωναν τους οπαδούς (που είχαν αρχίσει να παραπαίουν από τη ζαλάδα), ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ότι οι άνθρωποι του Μελισσανίδη βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τη ΔΟΚΚ και ότι τον Οκτώβρη… μπαίνουν μπουλντόζες (αυτό το δήλωσε ο Στράτος, παραλείποντας να πει σε ποιας χρονιάς τον Οκτώβρη αναφέρεται)!



Πέρα από τα γέλια που μας προκάλεσε η «επιχειρηματολογία» των «υπαλληλικών» Μέσων, υπάρχει και ένα σημείο που μας προκάλεσε και οργή. Μιας και δεν μπορούσαν να διαψεύσουν το δημοσίευμά μας (είχαμε δημοσιεύσει, βλέπετε, φωτογραφία του εγγράφου, το οποίο μας είχε αποσταλεί νομίμως), τα έβαλαν με τη ΔΟΚΚ και τον προϊστάμενό της. Εγραψε το aek365. gr: «Δηλαδή, αν τα ελληνικά μας είναι καλά, η ΔΟΚΚ ζητάει από την ΑΕΚ να αποδείξει ότι βάσει νόμου δικαιούται να καταθέσει φάκελο και να εκδώσει άδεια. Το πιθανότερο είναι ότι η συγκεκριμένη κίνηση έγινε με στόχο να είναι τυπικά καλυμμένη η υπηρεσία απέναντι στους… καταγγέλλοντες, όμως είναι τουλάχιστον αστείο να ζητά μια κρατική υπηρεσία από την ΑΕΚ να την ενημερώσει για τους νόμους του κράτους, αντί να ερευνήσει και να διαπιστώσει εκείνη τι πραγματικά ισχύει. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι χειρισμοί από την ΔΟΚΚ (ως προς τις εντυπώσεις που δημιουργούν) προκάλεσαν δυσαρέσκεια στην ΑΕΚ, η οποία μεταφέρθηκε σε κορυφαίο επίπεδο στο ΥΠΕΚΑ».



Η λογική είναι η λογική της ρουφιανιάς και του «ποιος είσαι εσύ, ρε, που τολμάς να κουνηθείς στον Τίγρη;». Ο Μελισσανίδης, λέει, αντί να πιει ξυδάκι που συστήνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, μετέφερε τη δυσαρέσκειά του (sic!) στην πολιτική ηγεσία, στον υπουργό. Βέβαια, τα παπαγαλάκια τα μπέρδεψαν και είναι απολύτως λογικό για ανθρώπους που μπερδεύουν «τη θεωρία» με «τα θεωρεία» και γράφουν τη θεωρία με έψιλον ιώτα (αυτά κάνουν οι αυτόματοι διορθωτές του Μπιλ Γκέιτς: ο κάθε αγράμματος νομίζει πως μπορεί να μοστράρει για εγγράμματος)! Η ΔΟΚΚ δεν έστειλε στον Μελισσανίδη κάποιο έγγραφο ζητώντας «να την ενημερώσει για τους νόμους του κράτους». Στην πολιτική ηγεσία και τις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις έστειλε τέτοιο έγγραφο. Κι αν δεν πάρει απαντήσεις, δεν προχωρά, γιατί –όπως έχουμε ξαναπεί– η ΔΟΚΚ είναι μια εφαρμοστική Διεύθυνση. Και η πολιτική ηγεσία ακόμη δεν έχει απαντήσει, μολονότι πέρασε ένας μήνας και 11 μέρες (μέχρι σήμερα). Αλλο έγγραφο έστειλε η ΔΟΚΚ στον Μελισσανίδη, το οποίο σε διασκευή θα μπορούσε να αποδοθεί με το γνωστό σκυλοσουξέ: «συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;».



Τα παπαγαλάκια έγραψαν τα περί μεταφοράς της δυσαρέσκειας σε κορυφαίο επίπεδο στο ΥΠΕΚΑ, για να πείσουν τους Χαχόλους ότι ο Μελισσανίδης είναι τόσο δυνατός που μιλάει μόνο με υπουργούς κι όχι με κάθε «υπαλληλάκο», ο οποίος σύντομα θα φάει καμιά μετάθεση για το Σουφλί, για να μάθει να κάνει κόνξες στον «τίγραρο».



Να ενημερώσουμε, λοιπόν, εμείς (παιδιά, να μας πιστεύετε, γιατί όπως έχετε δει, ό,τι λέμε βγαίνει αληθινό!), πως καμιά τέτοια παρέμβαση δεν έγινε και  -κατά συνέπεια- καμιά δυσαρέσκεια δεν «κατέβηκε» από το «κορυφαίο επίπεδο» προς τη ΔΟΚΚ. Αλλο το παραμύθιασμα των οπαδών και άλλο η πραγματικότητα. Ο Μελισσανίδης ξέρει πολύ καλά πως έτσι όπως έχουν τα πράγματα δεν μπορεί να πάρει άδεια. Ξέρει ότι η ΔΟΚΚ ενεργεί νόμιμα, γι’ αυτό και δεν έκανε καμιά… μεταφορά δυσαρέσκειας προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ. Αλλωστε, και να υπήρχε τέτοια παρέμβαση, η πολιτική ηγεσία δε θα έκανε (και δεν έκανε) τίποτα για να «συνετίσει» τη ΔΟΚΚ, γιατί και αυτή ξέρει ότι οι υπέρ Μελισσανίδη διατάξεις είναι άκυρες. Γι’ αυτό, άλλωστε δεν απαντά στη ΔΟΚΚ, μολονότι πέρασε πάνω από μήνας από τότε που της υπέβαλε το σχετικό ερώτημα, ορμώμενη από τα πρώτα δημοσιεύματα της «Κόντρας» (δείτε εδώ και εδώ).



Ενα οπαδικό σάιτ πάντως (aek-watch.gr), που δεν έχει το χαρακτήρα «ουγκ» που έχουν τα άλλα και χρησιμοποιεί έναν σοφιστικέ λόγο, επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ μας (κάνοντας διαφορετικές κρίσεις, για ευνόητους λόγους) και έγραψε το εξής ενδιαφέρον: «Η αποκάλυψη (σ.σ. της «Κόντρας»), που έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ότι η ΔΟΚΚ με το από 29 Αυγούστου 2014 έγγραφο της ζητά από την “Δικέφαλος 1924 ΑΕ” να της προσκομίσει τ’ απαραίτητα έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται η νομιμοποίησή της να καταθέσει αίτηση για την ανέγερση του γηπέδου. Θυμάστε το περίφημο (και άφαντο) παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική στην “Δικέφαλος 1924 ΑΕ” το οποίο θα επικυρωνόταν από μιά πανηγυρική Γ.Σ.; Αυτό τους ζητά η ΔΟΚΚ να προσκομίσουν, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί τέτοιο έγγραφο εγκεκριμένο από Γ.Σ. δεν υπάρχει. Τώρα γιατί δεν έχουν τελειώσει εδώ και καιρό αυτή την δουλειά μη μας ρωτάτε γιατί δεν θέλουμε να σας πούμε αυτά που υποψιαζόμαστε και σας στενοχωρήσουμε περισσότερο. Βέβαια στην πορεία δεν ξέρεις τι γίνεται και στο μέλλον (ενδεχομένως και το κοντινό) να αποκαλύψουμε περισσότερα».



Εμείς τα εσωτερικά της ΑΕΚ δεν τα γνωρίζουμε, αλλά δίνουμε βάση σ’ αυτά που έγραψε το aek-watch.gr. Για να το γράφουν κάτι θα ξέρουν, και περιμένουμε με ανδιαφέρον τα «περισσότερα» που υπόσχονται να αποκαλύψουν. Η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ δεν έχει ούτε παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Σωστά, λοιπόν, η ΔΟΚΚ λέει στον Μελισσανίδη: «συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε». Και για να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, ο άδειος φάκελος πρέπει να επιστραφεί και ο αριθμός πρωτοκόλλου να παρθεί πίσω, όπως προβλέπεται από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Οχι μόνο γιατί δεν υπάρχει το παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική προς την εταιρία του Μελισσανίδη, αλλά γιατί λείπουν και όλα τα άλλα έγγραφα, άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δικαιολογητικά, σχέδια κτλ., που απαιτούνται για να παραληφθεί ένας φάκελος και να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου (ΚΥΑ υπουργούΕσωτερικών και αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ για τη «Διαδικασία έντυπης υποβολήςΕγκρισηςΔόμησης και Αδειας Δόμησης», ΦΕΚ 251Β’, 13.2.2012).



Το παραχωρητήριο ο Μελισσανίδης μπορεί κάποια στιγμή να το πάρει, γιατί άνθρωποί του ελέγχουν και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ (εκτός αν συμβαίνει κάτι άλλο, για το οποίο περιμένουμε να μας ενημερώσει κάποια στιγμή το aek-watch.gr – όχι μόνο λόγια και υπαινιγμοί, κύριοι). Εκείνο που δεν μπορεί να ξεπεράσει είναι η επί της ουσίας κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4277/2014 από τον μεταγενέστερο νόμο 4280/2014, οι διατάξεις του οποίου κατισχύουν.

Ουδέν νεότερον…

Ας περάσουμε τώρα στα δεδομένα του ρεπορτάζ αυτής της εβδομάδας, το οποίο θα μπορούσε να συνοψιστεί στη φράση «ουδέν νεότερον από το δυτικό μέτωπο».



Πρώτον, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ούτε αυτή την εβδομάδα έστειλε καμιά απάντηση στο αίτημα της ΔΟΚΚ να ξεκαθαρίσει τη νομική εμπλοκή που υπάρχει (υπενθυμίζουμε ότι η ΔΟΚΚ επικαλείται τα δημοσιεύματα της «Κόντρας»). Και δεν προβλέπεται να στείλει –σπεύδουμε να συμπληρώσουμε– γιατί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ γνωρίζει ότι οι υπέρ Μελισσανίδη διατάξεις δεν ισχύουν πλέον, μετά την ψήφιση του νόμου 4280/2014.



Δεύτερον, η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ δεν έδωσε καμιά απάντηση στο έγγραφο που της έστειλε η ΔΟΚΚ στις 29 Αυγούστου, με το οποίο της ζήτησε να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να δικαιούται να ζητήσει Εγκριση και Αδεια Δόμησης! Κανένας δεν πέρασε από τη ΔΟΚΚ, κανένα έγγραφο δεν στάλθηκε! Αυτή είναι η… καθημερινή επαφή την οποία υποτίθεται ότι έχουν «οι άνθρωποι της ΑΕΚ» με τη ΔΟΚΚ, όπως γράφουν σχεδόν σε καθημερινή βάσητα παπαγαλάκια του Μελισσανίδη, εξακολουθώνταςνα παραμυθιάζουν τους οπαδούς της ΑΕΚ.



Οπως καταλαβαίνετε, κατόπιν αυτών (καμιά απάντηση από την πολιτική ηγεσία για το νομικό πρόβλημα – καμιά κίνηση από πλευράς Μελισσανίδη για την τυπική νομιμοποίηση της αίτησής της), τα μολύβια στη ΔΟΚΚ εξακολουθούν να είναι κατεβασμένα (σε σχέση με το γήπεδο Μελισσανίδη, φυσικά, μην παρεξηγηθούμε και θεωρηθεί ότι οι υπάλληλοι της ΔΟΚΚ δε δουλεύουν).



Επί τη ευκαιρία να πούμε και κάτι άλλο. Τα παπαγαλάκια έπρεπε να σερβίρουν και κάποιο «σιγουράκι» στους πανικόβλητους (μετά το προηγούμενο δημοσίευμά μας) οπαδούς. Εστυψαν το κεφάλι τους, έβαλαν λίγο μυστήριο και «ενημέρωσαν» ότι οι άνθρωποι του Μελισσανίδη άνοιξαν άρον-άρον μια εταιρία που είχε κλείσει για τις διακοπές του δεκαπενταύγουστου, προκειμένου να πάρουν μια μελέτη και να τη βάλουν στο φάκελο. Γιατί, όμως, δε λένε τι ακριβώς ήταν αυτή η μελέτη; Να ενημερώσουμε, λοιπόν, και πάλι εμείς (παιδιά, το ξαναλέμε, μόνο από εμάς θα μαθαίνετε την αλήθεια), ότι πρόκειται για την περιβόητη άδεια λειτουργικότητας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την οποία είχαν έτοιμη από καιρό (δεν κόστιζε τίποτα σπουδαίο). Είναι η ίδια άδεια που κράδαινε στη Βουλή ο Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τη συμφωνία που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κρυφές συναντήσεις με τον Μελισσανίδη (πριν αναγκαστεί από το κίνημα της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να κάνει κωλοτούμπα και να εγκαταλείψει τη συμφωνία). Αυτή την άδεια, λοιπόν, την έβαλαν στο φάκελο, λίγες μέρες μετά την κατάθεση της αίτησης. Περιττεύει να πούμε ότι αυτή η άδεια δεν είναι από τα σημαντικότερα που πρέπει να έχει ένας φάκελος που συνοδεύει μια αίτηση για Εγκριση και Αδεια Δόμησης ενός ειδικού έργου, όπως είναι ένα γήπεδο (ρίξτε μια ματιά στην ΚΥΑ και θα καταλάβετε πόσα δικαιολογητικά και τι όγκο πρέπει να έχει ένας τέτοιος φάκελος, που στην πραγματικότητα θα είναι δεκάδες ογκώδη ντοσιέ). Γι’ αυτό και εξακολουθούμε να χαρακτηρίζουμε το φάκελο άδειο. Αλλωστε, όταν πρωτοκατατέθηκε, είχε μόνο ένα φύλλο χαρτί, την αίτηση!

Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση

Το πιο σημαντικό είναι άλλο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ετοιμάζει τροποποιήσεις στο νόμο 4280/2014 (δασικός).

Υπάρχουν κάποια πράγματα που τους «ξέφυγαν» και πρέπει να τα διορθώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ηδη κατέθεσαν την πρώτη τροπολογία αλλαγής του Ν. 4280/ 2014 (σε νομοσχέδιο επικύρωσης μιας σύμβασης μεταξύ του δημοσίου και της KAVALA OIL AE). Παράγοντες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ διαβεβαιώνουν ότι έγιναν λάθη  σε διάφορες διατάξεις, τα οποία θα διορθωθούν.



Εκτιμούμε, ότι θα επιχειρήσουν να αλλάξουν και τις διατάξεις των άρθρων 58 και 59 του Ν. 998/1979 (όπως διαμορφώθηκαν πρόσφατα με το Ν. 4280/2014), έτσι που να επιτρέπουν στον Μελισσανίδη ν’ αρπάξει τα 6 στρέμματα από το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, για να μπορεί (εάν και όταν βρει λεφτά) να χτίσει το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση. Γιατί σήμερα δεν μπορεί να κάνει τίποτα, δεν μπορεί να πάρει Εγκριση και Αδεια Δόμησης.



Θα πρόκειται για πρόκληση, η οποία αναμένεται να ξεσηκώσει σάλο στη Βουλή. Η συγκυβέρνηση θα ξεφτιλιστεί για μια ακόμη φορά, καθώς θα κουρελιάσει τη νομοθετική διαδικασία και θα μετατρέψει τους βουλευτές σε delivery boys ενός μεγαλοκαπιταλιστή. Θα φανεί καθαρά σε όλο τον ελληνικό λαό, ότι για να χτίσει το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση ο Μελισσανίδης, θα πρέπει να κουρελιαστεί η δασική νομοθεσία, θα πρέπει να εξαφανιστούν οι στοιχειώδεις εγγυήσεις που υπάρχουν για την προστασία των αλσών μέσα στις πόλεις, αυτών των πολύτιμων πνευμόνων για τη ζωή των κατοίκων. Αυτή τη φορά θα πρέπει να τροποποιήσουν ευθέως ένα δασικό νόμο που οι ίδιοι μόλις ψήφισαν. Δε θα μπορούν καν να κρυφτούν μέσα στον κυκεώνα των διατάξεων που περιλάμβανε το νομοσχέδιο για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής (πλέον Ν. 4277/2014).



Αυτή η προοπτική επιφορτίζει με νέα καθήκοντα τον κόσμο της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και των γύρω περιοχών. Οχι μόνο δεν πρέπει να εφησυχάσει, αλλά πρέπει να είναι να εντείνει τις προσπάθειές του και να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για συνέχιση του αγώνα, ενάντια και στη νέα νομοθετική ρύθμιση. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή τη φορά ο αγώνας θα δοθεί από καλύτερες θέσεις. Αλλωστε, ό,τι έχει κατακτηθεί μέχρι τώρα χάρη σ’ αυτόν τον αγώνα κατακτήθηκε.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

Οχι λεφτά στους καπιταλιστές του ποδοσφαίρου
Επόμενο άρθρο

Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

Ενας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

21 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Φλεβάρη

21 Φεβ 2026, 00:01
Υγεία

Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο

20 Φεβ 2026, 22:41
Πολιτική

Ολοι/ες την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

20 Φεβ 2026, 21:27
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η Χεζμπολά θα απαντήσει στην επιθετικότητα των σιωναζιστών

20 Φεβ 2026, 19:22
Αγροτικά

Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;

20 Φεβ 2026, 14:56
Υγεία

Γιατί η 1η ΥΠΕ δεν απαντά στην ΕΙΝΑΠ που ρωτάει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προκηρύξεις του 2025 για προσλήψεις γιατρών;

20 Φεβ 2026, 14:03
Διεθνή

Χαμάς (για μια ακόμα φορά): Ονειρο απατηλό ο αφοπλισμός της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αντίστασης θα διαλυθούν μόνο όταν ενταχτούν στο στρατό ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

20 Φεβ 2026, 12:35
Κόντρες

Τα στρατά του Κούλη στη Γάζα

20 Φεβ 2026, 10:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Φλεβάρη

20 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Τα πειθαρχικά δεν μας τρομοκρατούν – Ανταπόκριση από την Τρίπολη

19 Φεβ 2026, 21:05
Οικονομία

Πάρτε κελεμπίες, απόκριες έχουμε…

19 Φεβ 2026, 20:42
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε κοινωνικά, πολιτιστικά, πολιτικά αποστειρωμένους χώρους

19 Φεβ 2026, 20:02
Ιστορία

Ενας Ακροναυπλιώτης, από τους 200 της Καισαριανής, σαν θεατρικός ήρωας του Γκόρκι

19 Φεβ 2026, 18:29
Καταστολή

Νοσοκομείο Νίκαιας: ΜΑΤ και χημικά ενάντια σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ο Γεωργιάδης συνεχάρη τα ΜΑΤ που τον γλίτωσαν από τους «κομμουνιστές»!

19 Φεβ 2026, 14:24
Διεθνή

H Oλιβιά Ζεμόρ, πρόεδρος της γαλλικής Europalestine, κατηγορείται για… «υποστήριξη της τρομοκρατίας»

19 Φεβ 2026, 13:44
Καταστολή

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη των μπάτσων-δολοφόνων του Βασίλη Μάγγου

19 Φεβ 2026, 13:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη

19 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει: Η Γάζα της αντίστασης, η Γάζα της αισιοδοξίας γιορτάζει

18 Φεβ 2026, 21:04
Πολιτισμός

Βερολίνο: Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καλύτερης ταινίας η Μπεν Χανία, δημιουργός της ταινίας «Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ»

«Η ειρήνη δεν είναι άρωμα που ψεκάζεται πάνω από τη βία για να αισθάνονται άνετα οι εξουσίες», δήλωσε η σκηνοθέτιδα από την Τυνησία

18 Φεβ 2026, 19:49
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Φλεβάρη

Ημέρα μητρικής γλώσσας.

Ημέρα ξεναγών.

Μπαγκλαντές: Ημέρα μαρτύρων (1952).

1848: Τυπώνεται στο Λονδίνο το «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος».

1907: Οι μπολσεβίκοι Πάβελ Γκούλεφ και Μιχαήλ Φρούνζε εκτελούν τον υπαστυνόμο Νικήτα Περλόφ (Ρωσία).

1936: Αμνηστία σε 30.000 πολιτικούς κρατούμενους στην Ισπανία.

1942: Παραιτείται η κατοχική κυβέρνηση του Τσολάκογλου, πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρός της Λογοθετόπουλος.

1955: Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης υποβάλλουν μαζικά παραιτήσεις γιατί καθυστερεί η επίλυση των προβλημάτων τους (δεν γίνονται αποδεκτές).

1972: Οκτώ μέλη της RAF με μάσκες καρναβαλιού παίρνουν 285.000 μάρκα από την Τράπεζα Παρακαταθηκών και Δανείων (Γερμανία).

1973: Η χούντα ανακοινώνει άλλες 96 διακοπές αναβολής στράτευσης, κατάληψή της Νομικής από 4.000 φοιτητές.

1973: Βόμβα της ΕΑΝ στο Καλαμάκι.

1985: Εκτελούνται ο εκδότης της «Απογευματινής» Νίκος Μομφεράτος και ο οδηγός του Γιώργος Ρουσέτης (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    17Ν
    • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Εφετείο 17Ν
  • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    ΕΛΑ
    • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    Ποιοι είμαστε
  • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    Επικοινωνία
  • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    Όροι χρήσης
  • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    Ποιοι είμαστε
  • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    Επικοινωνία
  • Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    Ετοιμάζουν νέα νομοθετική ρύθμιση!

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo