Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Eτσι σφυρηλατήθηκε τ’ ατσάλι
  • Ξεγυμνώνονται οι άρπα κόλλα αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»
  • Σαν σήμερα 18 Αυγούστου
  • H πονηρή πορτοκαλιά
  • Συνάντηση Αλ-Χάγια – Κούσνερ στην Αίγυπτο | Εντονη διπλωματική κινητικότητα για τη Γάζα
  • Aπό εκεί που δεν το περιμένεις…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Ετσι καταστρέφουν το δασικό πλούτο
Περιβάλλον

Ετσι καταστρέφουν το δασικό πλούτο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Απρ 2011, 00:00
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ξαναμιλήσουμε για το δασοκτόνο νόμο 3889, γιατί μ’ αυτόν ολοκληρώνεται η επίθεση σε βάρος του δασικού πλούτου και δεν μπορούμε ν’ ακούμε τις «παπάρες» της Τ. Μπιρμπίλη, ότι με την ανάρτηση των τριών Δασικών Χαρτών του περιβόητου Ν. Χλύκα ξεκινάει μια μικρή επανάσταση στην Ελλάδα, που οδηγεί στην κατοχύρωση και στη διασφάλιση του τι είναι δάσος. Αισθανόμαστε ακόμη την ανάγκη, ορμώμενοι από τον ίδιο λόγο, να μιλήσουμε για την αρχική εγκύκλιο, που βγήκε από δύο Διευθύνσεις, τη Διεύθυνση Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος (ΔΠΔΦΠ) και τη Διεύθυνση Δασικών Χαρτών (ΔΔΧ)), για το άρθρο 9 παρ. 1 του δασοκτόνου νόμου και ιδιαίτερα για τις καταστροφικές συνέπειες που θα προκληθούν στο δασικό πλούτο της χώρας μετά τον αποκλεισμό των «άβατων κλιτύων των ορέων» και των φρυγάνων, με την κατευθυνόμενη εγκύκλιο που εξέδωσε καθ’ υπαγόρευση ο νέος προϊστάμενος της ΔΠΔΦΠ.
 
Σε άλλη σελίδα αναφερόμαστε στην παράδοση όλων των εργασιών, που ξεκινούν από την κατάρτιση και καταλήγουν στην κύρωση τω Δασικών Χαρτών, στην εταιρία ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ και στις καταστροφικές συνέπειες που θα επέλθουν στο δασικό πλούτο της χώρας. Θα συνεχίσουμε με τις εξίσου επικίνδυνες διατάξεις του νόμου για το δασικό πλούτο της χώρας.
 
Με το άρθρο 15 περιορίζεται το δικαίωμα της υποβολής αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών, θέτοντας ως προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος των αντιρρήσεων την ύπαρξη εννόμου συμφέροντος.
 
Με το άρθρο 17 καθιερώνεται για πρώτη φορά η τμηματική ολοκλήρωση και έγκριση των δασικών χαρτών. Λέγεται, χωρίς όμως να έχει διασταυρωθεί από εμάς, ότι πατέρας αυτής της φαεινής και συνάμα επικίνδυνης ιδέας ήταν ο νυν Ειδικός Γραμματέας Δασών. M’ αυτή την τμηματική αναγνώριση επιδιώκεται η αποψίλωση των δασών και των δασικών εκτάσεων.
Με την παρ. 3 του άρθρου 18 δίνεται η δυνατότητα να συγκροτείται κατάλογος δασολόγων και άλλων υπαλλήλων και κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας να αποσπούνται σε δασικές υπηρεσίες για την κατάρτιση των δασικών χαρτών. Η διάταξη αυτή μπορεί μεν να αφορά μόνο τους δημόσιους υπάλληλους του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αλλά είναι σίγουρο ότι θα επεκταθεί σ’ όλα τα υπουργεία. Η διάταξη αυτή εφαρμόστηκε από την Τ. Μπιρμπίλη με την απόφαση που έβγαλε το Γενάρη του 2011 για την απόσπαση 6 δημόσιων υπαλλήλων από τις Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος (ΓΔΑΠΔΦΠ). Αρχικά είχε προσπαθήσει να τους αποσπάσει μέσω προφορικής εντολής του Ειδικού Γραμματέα Δασών Γ. Αμοργανιώτη, αλλά οι υπάλληλοι αρνήθηκαν και έτσι η Τ. Μπιρμπίλη αναγκάστηκε να εκδώσει υπουργική απόφαση.
 
Τέλος, με το άρθρο 24 επιδιώκεται μέσα σε τρία χρόνια η νομιμοποίηση οικισμών που δεν έχουν νομιμοποιηθεί και έχουν χτιστεί σε δασικές εκτάσεις.
 
Από την εξιστόρηση όλων όσων καταγράφουμε γίνεται φανερό ότι δεν γίνεται καμία μικρή επανάσταση και ότι με τέτοιους δασικούς χάρτες – καρικατούρα νομιμοποιούνται παλιές καταπατήσεις και αυθαίρετες δομήσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για μια ακόμη γενιά καταπατητών.
 
Σε ό,τι αφορά την εγκύκλιο με την οποία εξαιρέθηκαν οι «άβατες κλιτύες των ορέων» και τα φρύγανα από τις δασικές εκτάσεις, το πρώτο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο Διευθύνσεων, μέσα στα πλαίσια της ισχύουσας δασικής νομοθεσίας, συνέταξαν μια επιστημονικά άρτια εγκύκλιο, με την οποία επανένταξαν τις εκτάσεις αυτές στις δασικές εκτάσεις. Και είχαν κάθε δικαίωμα να το κάνουν, βασιζόμενοι στην ισχύουσα νομοθεσία.

Κάποιοι πονηροί, χωρίς να τολμούν να το διατυπώσουν και γραπτά, ισχυρίστηκαν ότι υπάρχει νομικό κενό και γι’ αυτό θα πρέπει να βγει τροπολογία, με την οποία να γίνει η επανένταξη αυτών των εκτάσεων στις δασικές και έτσι να απολαμβάνουν την κατοχύρωση της δασικής νομοθεσίας. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την ενιαία εγκύκλιο, θα διαπιστώσει το ασύστατο αυτών των ισχυρισμών.
 

Με την εξαίρεση των «άβατων κλιτύων των ορέων» θα μπει σε περιπέτειες όλος ο ορεινός όγκος της Αττικής (και όχι μόνο) και υπάρχει ο κίνδυνος της μαζικής οικοπεδοποίησής του, με τεράστιες συνέπειες στο περιβάλλον και το κλίμα της Αττικής.
 
Ακόμη, με την εξαίρεση των φρυγάνων, που είναι ξυλώδης βλάστηση, από τις δασικές εκτάσεις θα συνεχιστεί η οικοπεδοποίηση πολλών νησιών. Και θα συνεχιστεί, μιας και είναι πολύ ανεπτυγμένη η «τουριστική βιομηχανία» και δεν ισχύει στα νησιά αυτά το τεκμήριο του δημοσίου. Ακόμη, η εξαίρεση των φρυγάνων από τις δασικές εκτάσεις θα επιταχύνει το πρόβλημα της ερημοποίησης στα νησιά αυτά. Για τα δύο αυτά θέματα έχει αξία να διαβάσει κανένας την αρχική εγκύκλιο των δύο Διευθύνσεων, γιατί δίνει πολύ υλικό και αποδεικνύει με επιχειρήματα ότι χρήζουν προστασίας και οι δύο αυτές κατηγορίες δασικών εκτάσεων.
 
Εδώ και τώρα να καταργηθεί όλο το αντιδασικό νομικό πλαίσιο, προκειμένου να διασωθεί ό,τι απέμεινε από το δασικό πλούτο της χώρας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑπαρχή του ξεπατώματος του δασικού πλούτου
Επόμενο άρθρο Mετατρέπουν τη δασική υπηρεσία σε αγροφυλακή

Σχετικά Αρθρα

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Περιβάλλον 4 Αυγ 2026, 10:20

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

Eτσι σφυρηλατήθηκε τ’ ατσάλι

18 Αυγ 2026, 08:16
Παιδεία

Ξεγυμνώνονται οι άρπα κόλλα αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

18 Αυγ 2026, 07:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

18 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

H πονηρή πορτοκαλιά

17 Αυγ 2026, 19:56
Διεθνή

Συνάντηση Αλ-Χάγια – Κούσνερ στην Αίγυπτο | Εντονη διπλωματική κινητικότητα για τη Γάζα

17 Αυγ 2026, 14:04
Διεθνή

Aπό εκεί που δεν το περιμένεις…

17 Αυγ 2026, 11:53
Καταστολή

Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα

Η Μελόνι διαπραγματεύεται με το Κιγκάλι για return hubs, ενώ η ΕΕ μετατρέπει την Αφρική σε υπεράκτια ζώνη απελάσεων

17 Αυγ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Αυγούστου

17 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική

16 Αυγ 2026, 08:51
Διεθνή

JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ

16 Αυγ 2026, 08:36
Διεθνή

Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ

16 Αυγ 2026, 08:11
Κόντρες

Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς

16 Αυγ 2026, 07:48
Η παπάρα

Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα

16 Αυγ 2026, 05:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

16 Αυγ 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

14 Αυγ 2026, 17:54
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

1947: Εννιά ηγέτες του ΚΚΕ και του ΕΑΜ της περιφέρειας Πάτρας καταδικάζονται σε θάνατο από το στρατοδικείο της Κορίνθου.

1978: Επεισόδια εναντίον της εγκατάστασης εργοστασίου πετροχημικών στην Καβάλα.

1980: Εμπρησμός τεσσάρων φορτηγών ψυγείων του Μαρινόπουλου (ΕΛΑ).

1985: Πεθαίνει ο Σάκης Καράγιωργας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo