Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
  • Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση
  • Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020
  • Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες
  • Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας
  • Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Παραπάνω και από ξεφτιλίκι
Κόντρες

Παραπάνω και από ξεφτιλίκι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Αυγ 2024, 13:23

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν τις προσωπικές και οικογενειακές στιγμές του Πρόεδρου του Κόμματος τις επόμενες μέρες στην Κρήτη. Δεν επιθυμούμε οποιουδήποτε είδους δημοσιογραφική κάλυψη ενός γεγονότος που δεν αφορά την πολιτική δραστηριότητα του Προέδρου, αλλά είναι αμιγώς προσωπικό και προγραμματίστηκε πριν από έντεκα μήνες»!​

Το Γραφείο Τύπου ενός κόμματος εκδίδει ανακοινώσεις που αφορούν την προσωπική ζωή του προέδρου του! Και μάλιστα, ενός ατόμου που έχει κάνει την προσωπική ζωή του βούκινο, μην έχοντας αφήσει πρωινάδικο και μεσημεριανάδικο, χώρια τις οn camera τηλεφωνικές συνομιλίες με τη μητέρα του, κάτι θειάδες, κάτι μπαρμπάδες, που τις ανεβάζει στο TikTok. Αλήθεια, αν το ζεύγος Κασσελάκη-Μακμπέθ ήθελε ιδιωτικότητα, γιατί επιτρέπει στους μαγαζάτορες της περιοχής των Χανίων, όπου θα εκτυλιχτεί το τετραήμερο χολιγουντιανό ιβέντ, να κάνουν αναλυτικές δηλώσεις, πού θα γίνει τι, τι θα σερβιριστεί, πόσοι θα είναι οι καλεσμένοι  και κάθε άλλη λεπτομέρεια; Επειδή πρόκειται για ακριβά μαγαζιά και όχι για το «Κτήμα Φούφουτου» στο Κακοσάλεσι, όπου κάνει γαμήλιες δεξιώσεις ο λαουτζίκος, μ’ άλλα λόγια επειδή τα γκαφρά ανά καλεσμένο είναι χοντρά, μπορούσαν να βάλουν ως όρο στους μεγαλομαγαζάτορες να τηρήσουν απόλυτη εχεμύθεια. Δεν το ‘καναν, αλλά περίμεναν να καταφτάσουν τα τηλεοπτικά συνεργεία για να κάνει ο κάθε μαγαζάτορας… ανακοινώσεις. Κατά τα άλλα, δε θέλουν δημοσιότητα. Ποιος, ρε, δε θέλει δημοσιότητα; Αυτός που ανεβάζει βίντεο ακόμα και από όταν κατουράει;

Επιμύθιον: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς ένα αστικό κόμμα. Είναι ένα αστικό κόμμα που έχει ξεπεράσει κάθε όριο ξεφτίλας (για τα αστικά μέτρα).

Απορία ψάλτου βηξ

Ωραία, τον Νίκο Παππά (τον μπασκετμπολίστα) τον ξεσκίσατε. Και καλά του κάνατε. Τα ‘θελε και τα ‘παθε. Τον μπάτσο, όμως, με τον οποίο μπινελινωκόταν διαδικτυακά ο Παππάς, γιατί τον αφήνετε στο απυρόβλητο και μετά το ξεμπρόστιασμά του από την Ελενα Ακρίτα, που θυμήθηκε διαδικτυακές ιστορίες του 2019, που ανάγκασαν τη ΝΔ να τον διαγράψει από κομματικό μέλος; Δείτε την ανάρτηση της Ακρίτα και βγάλτε συμπέρασμα, όχι για τον μπάτσο, αλλά για τη σιωπή των δημοσιοκάφρων που βρήκαν ευκαιρία και ξέσκισαν τον Παππά.

Γιατί δεν βάζετε και αλεξίσφαιρο τζάμι; Είναι πιο γκλαμουράτο!

Ο Μητσοτάκης οργάνωσε φιέστα σε αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ, επ’ ευκαιρία της κυκλοφορίας 30 λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Επειδή έχουν παραγγελθεί 211 τέτοια λεωφορεία, προβλέπονται και άλλες φιέστες «θετικής επικοινωνίας». Με τη δεκάδα θα τα βγάζουν στο δρόμο κι αν το σκεφτούν λίγο καλύτερα, ο Κούλης θα μπορούσε να σπάει και καμιά σαμπάνια στο αμάξωμα, όπως κάνουν όταν καθελκύουν καινούργια πλοία.

Στο newsbreak του Συγκροτήματος Φιλιππάκη, πάντως, έχουν άλλο καημό. Οτι ο Μητσοτάκης εμφανίζεται με μπράβους, ακόμα και σε μέρη όπου δεν υπάρχει κανένας άλλος εκτός από τους δικούς του. «Μα είναι στα καλά του;» ήταν ο τίτλος σχολίου που συνοδευόταν από την παρακάτω φωτό.

Μια χαρά είναι. Οι μπράβοι δείχνουν κύρος. Επιτηρούν τους υπουργούς και τους χειροκροτητές, μη τυχόν και κάνουν καμιά… δολιοφθορά κατά του πρωθυπουργού. Εμείς θα προτείναμε στους image makers του μεγάρου Μαξίμου να στήνουν και ένα αλεξίσφαιρο προστατευτικό, όπως κάνουν οι άνθρωποι της καμπάνιας του Τραμπ. Θα έδειχνε μεγαλύτερο… κύρος.

Ντουβρουτζάς

«Λόγω και της συγκεκριμένης ιδιότητας μου, έχω μάθει να ακούω όλα όσα γράφονται. Αλλά όταν αυτά που γράφονται είναι 180 μοίρες αντίθετα με την πραγματικότητα, πρέπει να το λέμε αυτό. Αυτός ο τίτλος, αυτό το ρεπορτάζ έχει ως σκοπό να δυσφημήσει τη χώρα στο εξωτερικό και αυτό προκύπτει από την επίσημη έκθεση για το Κράτος Δικαίου, αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία». Αυτή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου στο χτεσινό μπρίφινγκ, σε ερώτηση για το δημοσίευμα του Politico που είχε τίτλο «Ελλάδα, η χώρα που αφήνει να ξεφύγουν από τη Δικαιοσύνη». Καταρχάς, το δημοσίευμα δεν αναφερόταν στη χώρα αλλά στην κυβέρνησή της. Λέτε να μην μπορεί ο Μαρινάκης να κάνει αυτή τη διάκριση; Αφού η πρόθεση του Politico είναι η δυσφήμηση, δε θα έπρεπε να μας πει ο Μαρινάκης ποιος «τα χώνει» στο Politico για να δημοσιεύει τέτοια πράγματα; Είναι «κίτρινο» έντυπο το Politico. Είναι και παραείναι, όπως όλα τα αστικά έντυπα, λέμε εμείς, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε την άποψη της κυβέρνησης. Ο Μαρινάκης μας άφησε στο… περίμενε. Συμπέρασμα: ένα ντουβρουτζά τον έπαθαν στο μέγαρο Μαξίμου μετά απ’ αυτό το ονειδιστικό για τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του δημοσίευμα.

ΥΓ. Και μην μας πει κανένας πως αυτά είναι απόψεις των δημοσιογράφων που υπογράφουν το άρθρο. Το Politico δεν είναι έντυπο… ελεύθερης γνώμης. Γκέγκε;

Μια ωραία ατμόσφαιρα

Μετά τη Γεροβασίλη που έστειλε εξώδικο στον Μωραΐτη, η Λινού έστειλε εξώδικο στον Πολάκη. Τον κατηγορεί  για συκοφαντικές και ψευδείς ειδήσεις σε βάρος της, που έχουν σκοπό να παραπλανήσουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την κοινή γνώμη. Και σημειώνει: «Τόσο ο επιστημονικός και δημόσιος βίος μου όσο και η δράση της AMKE Prolepsis υπήρξαν διαχρονικά και είναι απολύτως διαφανείς επί δεκαετίες. Η AMKE Prοlepsis έχει υποστεί σειρά ανεξάρτητων ελέγχων και είναι ανοιχτή σε κάθε έλεγχο οποθενδήποτε κι αν προέρχεται».

Ο Πολάκης έβαλε κάτι ανθρωπάκια να ξεκαρδίζονται στα γέλια και έγραψε: «Εχω τρομοκρατηθεί». Συνέχισε εις άψογον πολακικήν: «Κυρία Λινού: 1) Δεν παίρνω λέξη πίσω από όσα στοιχεία ανέβασα και από όσες αναρτήσεις έκανα! 2) Αυτός που πρέπει να απολογηθεί είστε εσείς και η εταιρεία σας, που συνάπτει προγραμματικές που κρύβουν απευθείας ανάθεση, που δίνετε 320.000 ευρώ σε θυγατρική εταιρεία κέτερινγκ με μηδενικούς τζίρους και που μπαίνει μετά σε εκκαθάριση, που πληρώνεστε χωρίς ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ από τον επίτροπο, που δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ τα στοιχεία των σχολείων και των παιδιών που δώσατε το δεκατιανό κ.λπ. κ.λπ. Αν είχαμε εισαγγελείς σε αυτή τη χώρα θα σας είχαν καλέσει ήδη!».

Μετά «περιέλαβε» το περιβάλλον Κασσελάκη (τον διευθυντή του Γραφείου του, Καπνισάκη): «Καλά, κύριε διευθυντά του γραφείου του προέδρου. Ακόμα να βγάλεις συμπέρασμα με τις σελίδες που σου έστειλε η κυρία Λινού; ΟΟταν ήσουν στον Τομέα Διαφάνειας μαζί μου, ήσουν πολύ πιο γρήγορος. Τι έγινε τώρα; Σκοτείνιασε η κρίση σου;».

Τρέμε Greek Mafia…

…έρχεται το «ελληνικό FBI». Οπως διαβάζουμε στην POLITICAL, «στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι προετοιμασίες για τη στελέχωση του ελληνικού FBI είναι πυρετώδεις. Σε όλα τα επίπεδα και σε κάθε μορφή εγκληματικότητας οι αξιωματικοί της νέας μάχιμης μονάδας θα έχουν όλα τα όπλα που απαιτούνται για ολοκληρωτικό πόλεμο με τη διαφθορά και κάθε παράνομη δραστηριότητα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε πρόσφατα πως “το θέμα της ασφάλειας είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί έχει να κάνει με την ψυχή των ανθρώπων, με το συναίσθημά τους και αυτό καθορίζει συνολικά τη συμπεριφορά του”». Κι ακόμα: «Το ελληνικό FBI έχει ιδιαιτερότητες που θα εκπλήξουν ευχάριστα τους πολίτες. Στη διάθεση των υπηρεσιών που θα συνδράμουν ο τεχνολογικός εξοπλισμός θα είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί παγκοσμίως. “Το ελληνικό FBI θα εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα μέσα για την πάταξη της εγκληματικότητας και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στο Νόμος και Τάξη”, λέει αξιωματικός που γνωρίζει καλά τις εξελίξεις που αφορούν τη δημιουργία αυτής της ειδικής μονάδας. Ολα τα μέσα που θα διαθέτει θα είναι σημείο αναφοράς και θα εξυπηρετήσουν στον υπέρτατο βαθμό τις ανάγκες της ΕΛΑΣ».

Μια απορία: για να μπουκάρεις σε μια άδεια κατάληψη ή για να πλακώσεις στο ξύλο τον σκηνοθέτη Ινδαρέ και τους γιους του χρειάζεσαι δομή τύπου FBI; Ο Γκόλντον έχει μια… ροπή προς τη μεγαλοστομία, αλλά δεν τον βοηθάει το… ταλέντο του. Οταν τον ακούς, πρώτα σου ‘ρχεται να σκάσεις στα γέλια, αλλά αμέσως το γέλιο γίνεται οργή, γιατί ξέρεις τι σημαίνει το δόγμα «νόμος και τάξη».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔεν αφήνουν το γάμο να πάνε για πουρνάρια
Επόμενο άρθρο Oι σιωναζιστές εξαπέλυσαν τη μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες επίθεση στη βόρεια Δυτική Οχθη

Σχετικά Αρθρα

Αλέξη εσύ σούπερ σταρ…

Κόντρες 6 Οκτ 2025, 15:18

Φτου σου, Δούκα

Κόντρες 3 Οκτ 2025, 15:04

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

Κόντρες 1 Οκτ 2025, 19:45

Eίδ’ ο ρατσιστής τη γενιά του κι αναγάλιασ’ η καρδιά του

Κόντρες 29 Σεπ 2025, 14:59

Μπούνα τζούα, μπούνα σεπτεμένε, μπούνου τουάμνε κου σινετάτε*

Κόντρες 26 Σεπ 2025, 11:59

Τα μανουάλια και ο χαλβάς Φαρσάλων

Κόντρες 22 Σεπ 2025, 11:46
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Διεθνή

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

8 Οκτ 2025, 13:30
Πολιτική

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

8 Οκτ 2025, 12:32
Αγροτικά

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

8 Οκτ 2025, 11:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Δύο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα: Οι σιωνιστές θυμούνται την «προφητεία του Σινουάρ»

7 Οκτ 2025, 14:55
Διεθνή

Δυο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα, δυο χρόνια τερατώδους ψευδολογίας

Χαμάς: Οι θέσεις μας για την Επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα

7 Οκτ 2025, 13:24
Παιδεία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε μπροστά τη βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων φοιτητών

7 Οκτ 2025, 12:16
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo