Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ
  • Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν
  • 30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία
  • Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!
  • Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές
  • Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Παλαιστινιακή Αντίσταση: Στο λεξικό μας δεν υπάρχει παράδοση, μόνο νίκη…
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση: Στο λεξικό μας δεν υπάρχει παράδοση, μόνο νίκη…

Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Δεκ 2023, 22:44

Η παράδοση δεν υπάρχει στο λεξικό μας και το Ισραήλ πρέπει να ακούσει τις συμβουλές και να υποκύψει στους όρους της Αντίστασης, προτού επεκταθεί η φλεγόμενη πετρελαιοκηλίδα.

Ιζάτ Αλ-Ρισκ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

Θυελλώδης ήταν η δράση της Παλαιστινιακής Αντίστασης από το πρωί σήμερα, σε όλα τα πεδία και με όλα τα μέσα. Εντυπωσιακό ήταν το συντονισμένο (από όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις) μπαράζ πυραύλων διαφόρων βεληνεκών και ρουκετών, που έπληξαν όλη την περιοχή του Τελ Αβίβ, την περιοχή του Ασκελόν και του Σντερότ και τους εποικισμούς-στρατόπεδα στον λεγόμενο «φάκελο της Γάζας».

Eντελώς ενδεικτικά, παραθέτουμε ένα βιντεάκι που τράβηξε πολίτης στο Τελ Αβίβ.

Oσο για τον Σιδερένιο Θόλο, ελβετικό τυρί τον έχουν κάνει οι πύραυλοι της Αντίστασης. Δείτε σκηνές από πύραυλο που έπληξε σήμερα κτίριο σε προάστιο του Τελ Αβίβ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/fire_missile_TYelAviv_21-12.mp4

Η Μαϊράν Ζοζέιν, ισραηλοαμερικανίδα δημοσιογράφος και στρατηγική αναλύτρια, σχολίασε: «Για μέρες, ακόμη και εβδομάδες, το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έχει πάρει τον έλεγχο της βόρειας Γάζας και ότι οι δυνάμεις του βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων εκεί. Ωστόσο, κάθε πρωί διαβάζουμε για στρατιώτες που σκοτώθηκαν εκεί. Αυτό δεν δείχνει ελεγχόμενη περιοχή. Αν είναι αυτό που μοιάζει τώρα, δεν προμηνύεται καλό».

Αλλά δεν είναι μόνο οι πολίτες που τραβούν βίντεο με σκηνές πανικού και τα δημοσιεύουν. Η ξεφτίλα του σιωναζιστικού στρατού είναι ότι στρατιώτες του, που τρέμουν από το φόβο, δημοσιεύουν στα σόσιαλ μίντια σκηνές από το «σοκ και δέος» στο οποίο τους υποβάλλει η Αντίσταση στη Γάζα.

Εδώ, σιωναζιστής στρατιώτης βιντεοσκοπεί εκστασιασμένος τους πυραύλους που φεύγουν από τη Γάζα προς το Τελ Αβίβ. Mπροστά του τα ερείπια και παραπέρα άθικτη η βάση εκτόξευσης πυραύλων!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/missiles_21-12_israeli_video.mp4

Aλλος (ή άλλοι) βιντεοσκόπησε το διαλυμένο Χάμερ που χτύπησε η Αντίσταση με πύραυλο Cornet προχθές, εξαερώνοντας τους στρατιώτες που επέβαιναν σ’ αυτό. Είναι σαν να θέλει να στείλει το μήνυμα «πάρτε μας από εδώ, προτού μας κάνουν στάχτη».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/israeli_Hummer_destroyed.mp4

Η Αντίσταση, βέβαια, δείχνει πιο… χάρντκορ καταστάσεις. Οπως το σημερινό βίντεο των Αλ-Κασάμ, με τον αξιωματικό των σιωναζιστικών τεθωρακισμένων να χαιρετά… τροπαιούχος, μέχρι να τον «συναντήσει» η σφαίρα του παλαιστίνιου ελεύθερου σκοπευτή. Πού έγινε αυτό; Ανατολικά της Τζαμπάλια, περιοχή που οι σιωναζιστές ανακοίνωσαν ότι την… ελέγχουν πλήρως.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/sniper_Jabalia_21-12.mp4

Οι Ταξιαρχίες Aλ-Κουντς δημοσίευσαν βίντεο με το ισραηλινό drone «Sky Racing» – Νο. 528, που κατέρριψαν στην υπό… απόλυτο ισραηλινό έλεγχο βόρεια Γάζα. Οχι μόνο το κατέρριψαν, αλλά το πήραν κιόλας για… μελέτη.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/zionist_drone_down_21-12.mp4

Κι άλλο ένα βίντεο, που δείχνει μαχητές τους να βομβαρδίζουν με βλήματα όλμων σιωνιστικές στρατιωτικές θέσεις και συγκεντρώσεις στην πρώτη γραμμή στην πόλη της Γάζας. Οι εκτοξεύσεις γίνονται από διαφορετικά σημεία, ενώ το ζουζούνισμα από το σιωναζιστικό drone, που ακούγεται συνεχώς, δεν τους ανησυχεί καθόλου.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/Al_Quds_Gazacity_olmoi_21-12.mp4

Είναι μακρύτατος και σήμερα ο κατάλογος των ενεργειών των οργανώσεων της Αντίστασης. Για την οικονομία του χώρου δεν θα τον δημοσιεύσουμε, προκειμένου να δώσουμε το λόγο στον Αμπού Ομπάιντα που εκφώνησε σήμερα μια ακόμα πύρινη, γεμάτη πάθος, ενσυναίσθηση και αισιοδοξία ομιλία. Παραθέτουμε τα βασικά της σημεία:

Εχουν περάσει 76 ημέρες από την έναρξη της μάχης της Καταιγίδας του Al-Aqsa και της βάρβαρης σιωνιστικής τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας και ο εχθρός εξακολουθεί να διαπράττει εγκλήματα πολέμου που έχουν καταγραφεί στο όνομά του στην ιστορία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Οι μαχητές μας εξακολουθούν να βρίσκονται στο πεδίο αντιμετωπίζοντας την επιθετικότητα και πολεμούν τον τρεμάμενο, εγκληματικό εχθρό, προκαλώντας του μεγάλες απώλειες σε στρατιώτες, αξιωματικούς και στα οχήματά του και παραλύοντας την οντότητά του παρά την κατοχή ενός τεράστιου οπλοστάσιου. Η λήψη μαζικής στρατιωτικής υποστήριξης από τον εχθρό υποδηλώνει μόνο την αδυναμία αυτής της οντότητας, η οποία συνδέεται με άδικες και καταπιεστικές συμμαχίες που αργά ή γρήγορα θα αποκοπούν από αυτήν.

Οι μουτζαχεντίν μας στο έδαφος συνεχίζουν να καταστρέφουν τα οχήματα του εχθρού, στοχεύοντάς τα με όλα τα διαθέσιμα όπλα, παγιδεύοντας τους στρατιώτες του σε θανατηφόρες παγίδες και καταδιώκοντάς τους έξω από τα οχήματά τους και στα κτίρια στα οποία κρύβονται στις περιοχές συγκέντρωσης, αφήνοντας δεκάδες εχθρικούς στρατιώτες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, με αυξανόμενες απώλειες που δεν σταματούν σχεδόν καθόλου. Η μέτρηση θα αυξάνεται, αν θέλει ο θεός, όσο συνεχίζεται η επίθεση.

Ο συνολικός αριθμός των οχημάτων που καταστράφηκαν από μαχητές την περασμένη εβδομάδα έφτασε σε δεκάδες οχήματα, τα οποία έχουμε ανακοινώσει διαδοχικά, ενώ ο αριθμός των στρατιωτικών οχημάτων που στοχοποιήθηκαν από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης έφτασε τα 720, συμπεριλαμβανομένων τανκ, μπουλντοζών, στρατιωτικών οχημάτων και φορτηγών. Η στόχευση των εχθρικών δυνάμεων από τους Μουτζαχεντίν κατανεμήθηκε σε όλους τους άξονες της σιωνιστικής εισβολής, από τη Beit Hanoun στο βορρά έως τη Khan Yunis στο νότο, και καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών της επίθεσης.

Με τη χάρη του θεού, κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι Μουτζαχεντίν πραγματοποίησαν περισσότερες από 15 επιτυχημένες επιχειρήσεις ελεύθερου σκοπευτή και περισσότερες από 12 άμεσες συγκρούσεις με πολυβόλα, μεσαία όπλα και χειροβομβίδες. Στις επιχειρήσεις εμπλοκής σε μεγάλη κλίμακα και σε όλους τους άξονες, οι Μουτζαχεντίν μας χρησιμοποίησαν εκρηκτικά κατά προσωπικού, μηχανισμούς δράσης ανταρτών και αντιαρματικά κάθε είδους, κατά οχυρώσεων, ατόμων και οχημάτων.

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam, μετά από 11 εβδομάδες αντιμετώπισης της ναζιστικής επιθετικότητας και του βάρβαρου πολέμου, επιβεβαιώνουμε ότι αυτό με το οποίο είναι απασχολημένος ο εχθρικός στρατός σήμερα στο έδαφος είναι η αναζήτηση εικόνων νίκης και επιτευγμάτων. Μερικές φορές ανακοινώνουν τη δολοφονία διοικητών πεδίου και τη στόχευση μουτζαχεντίν στο έδαφος και μερικές φορές πανηγυρίζουν για την ανακάλυψη μιας παλιάς σήραγγας που είναι εκτός λειτουργίας ή τον βομβαρδισμό ενός εκτοξευτήρα πυραύλων που χρησιμοποιήθηκε και του οποίου η  ημερομηνία έχει λήξει. Μερικές φορές γιορτάζουν την κατάληψη στρατιωτικών χώρων ή άδειων γραφείων και κατοικιών, τις οποίες είχαν βομβαρδίσει προηγουμένως με τόνους εκρηκτικών, και μερικές φορές προελαύνουν με καταστροφές και τυχαίους φόνους ως αντίδραση στην αποτυχία τους και τις τεράστιες απώλειές τους.

Δεν είναι δυνατό να απελευθερωθούν ζωντανοί οι αιχμάλωτοι εχθροί παρά μόνο με την έναρξη διαπραγματεύσεων με τα γνωστά μονοπάτια μέσω διαμεσολαβητών. Αυτή είναι μια σταθερή θέση και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση εκτός από τη συνεχιζόμενη θανάτωση εχθρικών αιχμαλώτων από πυρά από τον αλαζονικό στρατό τους και με απόφαση της πολιτικής τους ηγεσίας, η οποία αποφεύγει να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει την αλήθεια.

Χαιρετίζουμε το λαό μας στη Δυτική Οχθη και την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, που δέχεται ναζιστική επίθεση, η οποία δείχνει τα ψέματα, τα εγκλήματα και την επιμονή του εχθρού στην τυραννία, είτε ο λαός μας πολεμούσε με όπλα είτε ήταν άοπλος και πολεμούσε με λίγα όπλα, πέτρες και στιλέτα. Λοιπόν, γιοι του λαού μας, πάρτε το βιβλίο με δύναμη και κινητοποιήστε τα όπλα σας για να υπερασπιστείτε την αξιοπρέπειά σας, τα ιερά σας, τα χωριά σας, τα σπίτια σας και την τιμή σας.

Χαιρετίζουμε τους μαχητές του έθνους μας που μπερδεύουν τον εχθρό και αυτούς που βρίσκονται πίσω του καταστρέφοντας το μέτωπό του στρατιωτικά, οικονομικά, ηθικά και από άποψη ασφάλειας, ειδικά στα μέτωπα της Υεμένης και του Λιβάνου, γεγονός που έκανε την Κατοχή να παρακαλεί τους ηγέτες της για προστασία, με φόβο για το τι έρχεται. Και το χειρότερο έρχεται, με τη δύναμη και την εντολή του θεού.

Εν κατακλείδι, φιλάμε τα χέρια των σπουδαίων, υπομονετικών ανθρώπων μας, που κουβαλούν βάρη σαν βουνά μπροστά σε αυτό το ναζιστικό-σιωνιστικό ολοκαύτωμα, αλλά στέκονται όρθιοι και υπομονετικοί στη γη τους. Χαιρετισμούς σε όλους τους μουτζαχεντίν και αντιστασιακούς του λαού μας στο πεδίο, που κατέπληξαν εχθρούς και φίλους με τη γενναιότητα, τη σταθερότητα και τον ηρωισμό τους. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η επική υπομονή και σταθερότητα δε θα χαθεί. Είναι προοίμιο μιας μεγάλης νίκης με τη βοήθεια και τη δύναμη του θεού. Είναι ένας ιερός πόλεμος νίκης ή μαρτύριου.

ΥΓ1. Το σιωνιστικό Κανάλι 13 μετέδωσε ότι η Ταξιαρχία Γκολάνι αποσύρθηκε από τη Γάζα για να αναδιοργανώσει τις τάξεις της. Αλλα σιωνιστικά Μέσα το είπαν χωρίς περικοκλάδες: Η Ταξιαρχία Γκολάνι αποσύρθηκε από τη Γάζα μετά από 60 ημέρες μαχών στις οποίες υπέστη μεγάλες απώλειες.

Σχολιάζοντας την είδηση ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας του Αλ-Τζαζίρα, Φαγιέζ Αλ-Ντουαΐρι, είπε πως μια στρατιωτική μονάδα αποσύρεται όταν χάσει το 40% της δύναμής της, Αν η είδηση αληθεύει, τότε οι Ταξιαρχίες της Σουζάια θα έχουν καταστρέψει για δεύτερη φορά τη Γκολάνι. Αν αυτή η επίλεκτη ταξιαρχία έχασε το 40% της δύναμής της, τότε οι νεκροί και οι τραυματίες είναι πολλοί περισσότεροι απ’ αυτούς που ανακοινώνονται. Με λίγες απώλειες δε θα αποσυρόταν μια επίλεκτη μονάδα επιπέδου ταξιαρχίας.

Η Γκολάνι είναι επίλεκτη μονάδα του σιωναζιστικού στρατού. Οι στρατιώτες της προέρχονται από θρησκευτικές σχολές. Είναι, δηλαδή, βαθιά θρησκόληπτοι και πολεμούν με θρησκευτικό φανατισμό, θεωρώντας ότι υπερασπίζονται τον «περιούσιο λαού του θεού». Φανταστείτε τώρα πόσο αποδιοργανωτικά για τις άλλες μονάδες του σιωνιστικού στρατού, ιδιαίτερα για τους εφέδρους, θα λειτουργήσει αυτή η είδηση. Στα τάρταρα θα φτάσει το ηθικό τους.

Το καλαμπούρι: χτες ο σιωναζιστικός στρατός ανακοίνωσε ότι η Ταξιαρχία Γκολάνι ήλεγξε τη Σουζάγια. Αφού την ήλεγξε, γιατί αποσύρθηκε; Για να ελέγξεις μια περιοχή στον πόλεμο πρέπει να είσαι εκεί. Ελεγχος με… τηλεπάθεια δεν εννοείται. Αυτό το κατάφερε μόνο ο Λε-Πα, αλλά στον έρωτα, όχι σε πόλεμο.

ΥΓ2. Οπως είναι γνωστό, βγάζουν και οι σιωναζιστές βιντεάκια. Στο σημερινό, ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών τούς έβαλε να πυροβολούν την άμμο και τα ντουβάρια (ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, ούτε πυροβολισμός από την άλλη πλευρά). Α, ναι, και μια τρύπα από τούνελ. Δεν κατέβηκαν, όμως, ο… Κόπολα κοτσάρισε κομμάτι από άλλο βίντεο. Δείτε τους ξεφτίλες.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/zionist_army_21-12.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑλλους τρεις αιχμάλωτους σκότωσε ο σιωναζιστικός στρατός στη Γάζα

Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 22 Δεκέμβρη

Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

Σχετικά Αρθρα

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

Διεθνή 16 Οκτ 2025, 21:49

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

Διεθνή 16 Οκτ 2025, 13:01

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

Διεθνή 15 Οκτ 2025, 20:50

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

Διεθνή 15 Οκτ 2025, 20:10

Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την προστασία των δωσίλογων

Διεθνή 15 Οκτ 2025, 10:19

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

Διεθνή 14 Οκτ 2025, 22:44
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

15 Οκτ 2025, 20:10
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

15 Οκτ 2025, 15:03
Υγεία

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

15 Οκτ 2025, 14:33
Αθλητισμός

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

15 Οκτ 2025, 12:18
Αθλητισμός

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

15 Οκτ 2025, 11:08
Διεθνή

Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την προστασία των δωσίλογων

15 Οκτ 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Υγεία

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

14 Οκτ 2025, 20:43
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

Ημέρα άρτου.

Ημέρα διατροφής.

Ημέρα υπέρ της υγιούς σπονδυλικής στήλης.

Τζαμάικα: Ημέρα εθνικών ηρώων.

1940: Οι ναζί ιδρύουν το γκέτο της Βαρσοβίας.

1945: Αιματηρή συμπλοκή με χειροβομβίδες μεταξύ μοναρχικών και κομμουνιστών στο Γαλάτσι.

1945: Ιδρύεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ.

1946: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού στη Νυρεμβέργη με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου δέκα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ναζί.

1964: Η Κίνα γίνεται η πέμπτη πυρηνική δύναμη στον κόσμο.

1967: Βόμβα στο «Πι-Εξ» της Συγγρού.

1977: Εμπρησμός των γραφείων της «Αυγής» από νεοφασίστες.

1994: Σε δημοψήφισμα στη Φιλανδία οι πολίτες τάσσονται υπέρ της ένταξης στην ΕΕ με 56,5%.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    • Εφετείο 17Ν

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

  • ΕΛΑ

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

  • Επικοινωνία

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

  • Όροι χρήσης

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

  • Ποιοι είμαστε

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

  • Επικοινωνία

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

  • Όροι χρήσης

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

    Αποσύρθηκε ηττημένη και αποδεκατισμένη από τη Σουζάϊα η επίλεκτη σιωναζιστική Ταξιαρχία Γκολάνι

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo