Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη
  • Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης
  • Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο
  • Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!
  • Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη
  • Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Παλαιστινιακή Αντίσταση: 100 μέρες εθνικοαπελευθερωτικής εποποιίας
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση: 100 μέρες εθνικοαπελευθερωτικής εποποιίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιαν 2024, 11:26

Oπως γράψαμε στο χτεσινοβραδινό ρεπορτάζ για την 100ή μέρα του πολέμου στη Γάζα, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ έδωσαν στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από επιχειρήσεις των μαχητών τους στην περιοχή της Χαν Γιούνις, που θέλουμε να παρουσιάσουμε χωριστά. Το βίντεο αυτό επιβεβαιώνει πως, παρά τη διαφορετική μορφολογία του εδάφους από το οποίο εισέβαλαν οι σιωναζιστές (αγροτικές εκτάσεις με οικισμούς και χωριά), επαναλαμβάνεται και στη Χαν Γιούνις, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας, αυτό που συνέβη στο βορρά.

Η Αντίσταση ήταν έτοιμη και γι’ αυτή τη φάση της σιωναζιστικής εισβολής και η άμυνά της είναι αποτελεσματική, με αποτέλεσμα οι σιωναζιστές να μην μπορούν να φτάσουν στο κέντρο της Χαν Γιούνις. Αναχαιτίστηκαν στους προσφυγικούς καταυλισμούς της κεντρικής Λωρίδας, βόρεια της Χαν Γιούνις (Νουσεϊράτ, Αλ-Μαγάζι, Αλ-Μπουρέιζ), αναχαιτίστηκαν στο χωριό Χουζάα νοτιοανατολικά της Χαν Γιούνις, αναχαιτίστηκαν στην κωμόπολη Αλ-Καράρα, βόρεια της Χαν Γιούνις, πάνω στη βασική οδική αρτηρία Σαλάχ Αλ-Ντιν, αναχαιτίστηκαν και στη Μπάνι Σουχάιλα, ανατολικά της Χαν Γιούνις και πιο κοντά στην πόλη.

Το βίντεο αυτό, λοιπόν, μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αναχαιτίστηκαν οι σιδερόφραχτες σιωναζιστικές δυνάμεις. Οχι όλες τις ενέργειες της Αντίστασης, φυσικά, αλλά κάποιες που οι μαχητές μπόρεσαν να καταγράψουν, οι οποίες μας επιτρέπουν να φανταστούμε τη μεγάλη εικόνα και απαγορεύουν οποιαδήποτε αμφιβολία ως προς την εξέλιξη του πολέμου και τον νικητή του. Δείτε το και θα συνεχίσουμε με σχόλια.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/al-Qassam_KhanYunis_13-1.mp4

Aρχή – 0:36 Ο μαχητής και ο φωτογράφος του βγαίνουν από τούνελ σε ανοιχτή περιοχή και χτυπούν το τανκ από μηδενική απόσταση. Η περιοχή είναι ήδη σκαμμένη από τους σιωναζιστές που δεν έχουν βρει την έξοδο του τούνελ και έχουν σταθμεύσει ανέμελοι δίπλα σ’ αυτήν. Το γεγονός ότι οι μαχητές βγαίνουν-χτυπούν-φεύγουν δείχνει πως έχει προηγηθεί παρακολούθηση και καταγραφή του στόχου (με drone;). Οι μαχητές δε βγαίνουν στην τύχη, αλλά βγαίνουν εκεί που πρέπει, όταν πρέπει, εξασφαλίζοντας την επιτυχία του χτυπήματος και την ασφαλή αποχώρησή τους. Ο,τι γινόταν στον πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό σε Σουζάια, Ζαϊτούν, Τουφάχ, Νταράζ, στην πόλη της Γάζας που εκτείνεται μέχρι τα σύνορα με τη σιωνιστική οντότητα, γίνεται στις ανοιχτές αγροτικές περιοχές ανατολικα της Χαν Γιούνις. Αυτό σημαίνει ότι ο σχεδιασμός των τούνελ της Αντίστασης είναι αριστοτεχνικός. Διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, έχει προσαρμοστεί στο κάθε ανάγλυφο, αλλά είναι το ίδιο αποτελεσματικός στη διεξαγωγή του αμυντικού πολέμου.

0:36 – 0:56 Η δεύτερη σκηνή εκτυλίσσεται εντός οικιστικού ιστού. Το σιωναζιστικό τανκ χτυπιέται και πάλι από μηδενική απόσταση από την ταράτσα ενός βομβαρδισμένου κτιρίου.

0:56 – 1:35 Χτυπήματα τεθωρακισμένων σε δρόμους ή ανοιχτές περιοχές, με κίνηση των μαχητών μέσα σε μισογκρεμισμένα κτίρια. Σε κάποιες σκηνές ο μαχητής με την κάμερα καταγράφει από διαφορετικό σημείο σε σχέση με τον μαχητή που κάνει τη βολή με τον εκτοξευτήρα. Επίσης, βλέπουμε δύσκολο οπτικό πεδίο και πολύ γρήγορες στοχεύσεις, δείγμα της επαγγελματικής αρτιότητας των παλαιστίνιων μαχητών. Ολα τα χτυπήματα είναι από αποστάσεις μερικών δεκάδων μέτρων, που στη στρατιωτική τεχνική θεωρούνται μηδενική απόσταση.

1:35 – 2:23 Στόχευση δύναμης που βρίσκεται μέσα σε σχολείο με πυραύλους και πολυβόλα, αναφέρει το βίντεο. Οι σιωναζιστές στρατιώτες φαίνονται από την αρχή (προτού αρχίσει η επίθεση) ανήσυχοι και σε μεγάλη ένταση. Γι’ αυτό και όταν αρχίζει η επίθεση των παλαιστίνιων μαχητών, δεν ακούμε ούτε έναν πυροβολισμό από τη μεριά των σιωναζιστών. Προφανώς, το έβαλαν στα πόδια για να γλιτώσουν από την τόσο σφιχτή ενέδρα.

2:23 – 2:36 Επιστροφή στις ανοιχτές περιοχές. Οι αντάρτες βγαίνουν από το τούνελ τους και στέκονται αθέατοι απέναντι από ένα Tiger, τεθωρακισμένο μεταφοράς προσωπικού. Αυτό είναι αφιερωμένο στον Σάλεχ Αλ-Αρούρι, λέει ο ένας. Είσαι έτοιμος; Χτύπα, απαντά ο άλλος. Τόσο άνετα αισθάνονται που κάνουν και διάλογο για να ηχογραφηθεί και να σταλεί το μήνυμα!

2:37 – 2:49 Χτύπημα με ρουκέτα, σιωναζιστών που είχαν λουφάξει μέσα σ’ ένα κτίριο. Το χτύπημα γίνεται από παράθυρο στο ακριβώς απέναντι κτίριο, όχι από μακριά!

2:49 – 3:04 Η πιο δυνατή στιγμή αυτού του βίντεο. Ο μαχητής πλησιάζει τρέχοντας και κολλάει μια μαγνητική βόμβα «Δράση Φενταγίν» πάνω στο θώρακα του τανκ, στο αδύνατο σημείο, ανάμεσα στον πυργίσκο και το κήτος. Οι σιωναζιστές από μέσα μάλλον το αντιλαμβάνονται και το τανκ κινείται. Είναι όμως αργά γι’ αυτούς. Η σκηνή βιντεοσκοπείται από άλλον μαχητή από όροφο παρακείμενου κτιρίου, από το οποίο πρέπει να βγήκε και ο μαχητής που «κάρφωσε» τη βόμβα.

3:04 – 3:24 Το τανκ τρέχει, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τους παλαιστίνιους μαχητές. Το τανκ αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ανεφοδιάζει με πυρομαχικά τα υπόλοιπα τανκ. Οι μαχητές το ξέρουν και στοχεύουν το κιβώτιο με τα πυρομαχικά. Γι’ αυτό και η έκρηξη είναι… ηφαιστειακή.

3:24 – Τέλος Κατασχεμένος οπλισμός, εξοπλισμός  ένδυση κτλ. Πολύ πράμα. Τόσο πολύ που αναρωτιέσαι μήπως έπιασαν και αιχμάλωτους.

Xτες το βράδυ, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ακόμα βίντεο, από επιχειρήσεις των μαχητών τους στην περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού Αλ-Μπουρέιζ, στο κέντρο της Λωρίδας, βόρεια της Χαν Γιούνις.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/al-Qassam_al-Bureij_14-1.mp4

Στην πρώτη σκηνή, το βίντεο γράφει ότι χτύπησαν μια μπουλντόζα D9, σε συνεργασία με τις Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς. Εστειλαν το μήνυμα της στενής συνεργασίας των οργανώσεων της Αντίστασης, που δρουν υπό ενιαίο επιτελικό κέντρο διοίκησης.

Στη δεύτερη σκηνή, όταν ο μαχητής χτυπάει το τανκ μεταφοράς προσωπικού Tiger (έχει μέσα 14 στρατιώτες), και μάλιστα το χτυπάει στο πιο αδύνατο σημείο του, την πίσω πόρτα που ασφαλίζει την αποθήκη πυρομαχικών, ακούγεται να λέει μεταξύ των άλλων (αφιερώσεις σε διάφορους αρχηγούς των Αλ-Κασάμ, που είναι ακόμα μάχιμοι), έχοντας παρατηρήσει ότι δίπλα υπάρχει και ένα δεύτερο τανκ: Περιμένουμε να βγει κανένας να τους βοηθήσει, αλλά αυτοί οι δειλοί δεν βγαίνουν. Θεού θέλοντος θα γίνουν στάχτη.

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτά που δείχνουν τα βίντεο είναι ένα πολύ μικρό μέρος από την εποποιία που γράφει η Παλαιστινιακή Αντίσταση στη Λωρίδα της Γάζας. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι μόνο τα βιντεοσκοπημένα χτυπήματα δε θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν τον σιωναζιστικό στρατό. Τα βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα μας δίνουν απλά μια «γεύση», μέσω της οποίας μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της εποποιίας και το γιατί αυτή είναι νικηφόρα.

Μια αντιστασιακή οργάνωση με σαφώς μικρότερη δύναμη όχι μόνο από τις Αλ-Κασάμ αλλά και από τις Αλ-Κουντς, αφού ανακοίνωσε ότι χτες έριξε με πύραυλο εδάφους-αέρος ένα ακόμα UAV Hermes 900 της σιωναζιστικής αεροπορίας, που πετούσε στον ουρανό της πόλης της Γάζας, δημοσίευσε και ένα γράφημα με τη στρατιωτική της δράση κατά τις 100 πρώτες μέρες του πολέμου.

YΓ1. Η… επετειακή (την 100ή μέρα του πολέμου) εκτόξευση πυραύλων από τις Ταξιαρχίες Al-Qassam έγινε από βάση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Al-Maqadma 75. Εγραψαν πάνω την ημερομηνία και το μήνυμα: «Το Ashdod βρίσκεται υπό πυρά και έχουμε περισσότερα». Γιατί το κοντινό στη Γάζα Ασντότ και όχι το Τελ Αβίβ, όταν ο συγκεκριμένος πύραυλος είναι μεγάλου βεληνεκούς, απ’ αυτούς που φτάνουν στο Τελ Αβίβ και τα βόρεια περίχωρά του; Γιατί στο Τελ Αβίβ γινόταν ογκώδης (120.000 σιωνιστές) διαδήλωση με αιτήματα την παραίτηση του Νετανιάχου, το σταμάτημα του πολέμου και την ανταλλαγή κρατούμενων. Γιατί να χαλάσει το… πάρτι η Αντίσταση, στέλνοντάς τους να κρυφτούν στα καταφύγια; Και γιατί «έκαψε» μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους για να χτυπήσει το κοντινό Ασντότ; Για να δείξει ότι έχει επάρκεια πυραύλων κάθε βεληνεκούς και ότι θα επανέλθει. Θυμίζουμε ότι αυτές οι εκτοξεύσεις πυραύλων έγιναν από τη βόρεια Γάζα που την… ελέγχουν οι σιωναζιστές και έχουν… εξαλείψει την επιχειρησιακή ικανότητα της Χαμάς.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/Al-Qassam_missiles_100days.mp4

YΓ2. Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ έδωσαν χτες στη δημοσιότητα και άλλο βίντεο, στο οποίο μιλούν τρεις σιωνιστές αιχμάλωτοι της Αντίστασης. Οι αιχμάλωτοι φαίνονται καλά στην υγεία τους, αλλά προφανώς κάτι έχει γίνει μ’ αυτούς. Αύριο θα σας ενημερώσουμε για την τύχη τους. Η κυβέρνησή σας ψεύδεται, είναι το μήνυμα στο τέλος του βίντεο, γραμμένο στα αραβικά, τα εβραϊκά και τα αγγλικά.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/ISRAELIS_aixmalotoi_14-1.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 15 Γενάρη
Επόμενο άρθρο Η ομάδα της καρδιάς μας

Σχετικά Αρθρα

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

Διεθνή 14 Σεπ 2025, 00:05

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

Διεθνή 13 Σεπ 2025, 13:06

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 21:24

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 19:37

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 18:27

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

Διεθνή 10 Σεπ 2025, 21:43
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

15 Σεπ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

14 Σεπ 2025, 11:42
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο

Της επιβάλλουν οικονομικό στραγγαλισμό που προοιονίζεται φυλάκιση για χρέη!

14 Σεπ 2025, 11:25
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

Ημέρα δημοκρατίας.

Ημέρα ευαισθητοποίησης για το λέμφωμα.

Ευρωπαϊκή ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη.

Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Νικαράγουα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1821).

1925: Καταστέλλεται λαϊκή εξέγερση στη Ρουμανία, πενήντα νεκροί.

1935: Ο Αδόλφος Χίτλερ υιοθετεί τη σβάστικα ως επίσημο σύμβολο της ναζιστικής Γερμανίας.

1942: Βόμβα της ΠΕΑΝ στα γραφεία της φιλοφασιστικής ΟΕΔΕ (Αθήνα).

1944: Οι ναζί εκτελούν 43 άντρες, δύο γυναίκες και ένα βρέφος έξι μηνών στα Γδόχια Κρήτης.

1947: 52 μέλη της ΟΠΛΑ καταδικάζονται σε θάνατο από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.

1968: Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

1971: Ιδρύεται η «Greenpeace» (Καναδάς).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo