Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Το δικαίωμα στη στέγαση διεκδικούν οι εστιακοί φοιτητές
Παιδεία

Το δικαίωμα στη στέγαση διεκδικούν οι εστιακοί φοιτητές

Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Νοέ 2021, 14:47
Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Κατάληψη της πρυτανείας από τους εστιακούς φοιτητές τον Νοέμβρη του 2019, για τα ίδια προβλήματα.

To πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών στις Eστίες, ακόμη και όσων πληρούν τα σχετικά κριτήρια, είναι τεράστιο. Ανεπάρκεια Eστιών, κακοδιατηρημένα δωμάτια, απόπειρες επιβολής αντιτίμου είναι μόνο μερικά από τα οξυμμένα προβλήματα. Η κατάσταση είναι δραματική λόγω και της τεράστιας οικονομικής κρίσης, στην οποία ήρθε να προστεθεί και η υγειονομική κρίση, με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να στενάζουν και να μην μπορούν να στηρίξουν τη φοίτηση των παιδιών τους που σπουδάζουν εκτός του τόπου κατοικίας.

Η δραματική κατάσταση αποτυπώνεται και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας με πάνω από 23.000 φοιτητές.

Προκειμένου να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους οι εστιακοί φοιτητές του Ιδρύματος προχώρησαν στις 5 του Νοέμβρη σε κατάληψη της Πρυτανείας.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ 05/11

Σήμερα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην Πρυτανεία, μετά από απόφαση του Συλλόγου Εστιακών, της Φιλοσοφίας και του ΠΤΝ. Στόχος ήταν να τεθούν ζητήματα που έχουν προκύψει μετά το άνοιγμα των σχολών και από την διαδικασία των αιτήσεων για στέγαση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ύστερα από συνεχόμενες κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εστιακών από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, τα προβλήματα της Φοιτητικής Μέριμνας παραμένουν άλυτα, έχοντας προκαλέσει πανικό και απόγνωση σε εκατοντάδες φοιτητές. Μέχρι στιγμής μόλις το 10% των φοιτητών που έχουν αιτηθεί για στέγαση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχουν γίνει δεκτοί, ενώ για τις αιτήσεις των πρωτοετών φοιτητών τα διαθέσιμα δωμάτια είναι ελάχιστα. Χωρίς αμφιβολία, ο αποκλεισμός φοιτητών με τεκμηριωμένα μηδενικά (!) εισοδήματα, συνιστά κατάργηση κάθε έννοιας Φοιτητικής Μέριμνας και κατ’ επέκταση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, αφού μεταφράζεται σε  de facto πέταγμα των φοιτητών από την εκπαίδευση λόγω της οικονομικής τους δυσχέρειας.

Η διαχρονική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δομών της Φοιτητικής Μέριμνας έχει καταλήξει σε παράλυση ακόμα και στοιχειωδών λειτουργιών της. Αυτή τη στιγμή αμέτρητα δωμάτια παραμένουν άδεια, ανεπισκεύαστα και στερούνται από φοιτητές. Ακόμα παρά τις δεσμεύσεις της Πρυτανείας για έγκαιρη υπενοικίαση δωματίων στα ξενοδοχεία (έχει τεθεί ήδη από τον Αύγουστο), μέχρι στιγμής δεν έχει αναρτηθεί καμία σχετική ανακοίνωση, αποδεικνύοντας το μέγεθος της κοροϊδίας απέναντι μας. Επιπλέον μπροστά στο ζήτημα της ανέγερσης νέας Eστίας, οι κατευθύνσεις του ΥΠΑΙΘ υπαγορεύουν αποκλειστικά την ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες μέσω ΣΔΙΤ, που προφανώς θα οδηγήσουν στην δημιουργία μιας δομής που μόνο για τους οικονομικά ασθενείς δεν θα προορίζεται, αφού θα πρέπει να εισπράττει μηνιαίως δυσβάσταχτα ενοίκια.

Εκατοντάδες φοιτητές, πρωτοετείς και μη, βρίσκονται «στον αέρα» με το άγχος αν θα τους δεχτούν στις εστίες, με πολλούς είτε να γυρίσουν στις πόλεις τους χάνοντας διαλέξεις και εργαστήρια του εξαμήνου, είτε να νοικιάσουν προσωρινά με αποτέλεσμα να πιέζονται οικονομικά αυτοί και οικογένειές τους. Την ίδια στιγμή η Επιτροπή που εξετάζει τις αιτήσεις και κατανέμει τα δωμάτια στους φοιτητές, δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την τεράστια δυσλειτουργία της Φοιτητικής Μέριμνας, ενώ επιμένει να κατηγορεί τους ίδιους τους φοιτητές για το γεγονός ότι αφήνονται επί χρόνια τα δωμάτια άδεια.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Κάθε χρόνο, μόλις 1 στους 3 γίνεται δεκτός από την φοιτητική μέριμνα, ποσοστό που θα επιδεινωθεί την φετινή χρονιά λόγω της τεράστιας φτωχοποίησης που έχει επιβληθεί σε όλη τη κοινωνία. Στην ουσία όλη αυτή η διαδικασία είναι ένας διαγωνισμός φτώχειας που δεν κερδίζει όποιος έχει ανάγκη, αλλά οι πιο εξαθλιωμένοι. Θέλουν να ανταγωνίζονται οι πιο φτωχοί για ένα δωμάτιο, όσο οι πολιτικές των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων πετσοκόβουν τη χρηματοδότηση για τη φοιτητική μέριμνα.

Σε μία περίοδο που αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το ΥΠΑΙΘ επιλέγουν να περάσουν επιπλέον τους νόμους-εκτρώματα της Κεραμέως, με στόχο τη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης. Δομές, όπως η φοιτητική μέριμνα βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής, λόγω των άθλιων μνημονιακών πολιτικών τόσο της τωρινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ). Η μόνη χρηματοδότηση που παρέχεται είναι σε διάφορες εργολαβίες, που σκοπεύουν να κερδοσκοπήσουν ακόμη πιο ωμά επιβάλλοντας χρηματικά αντίτιμα στις εστίες, την λέσχη και στις σχολές μας. Θέλουν να επιφέρουν έναν ταξικό αποκλεισμό των νέων από την εκπαίδευση, αναγκάζοντας τα πιο φτωχά κομμάτια της κοινωνίας να πληρώνουν για να σπουδάσουν. Για αυτό το λόγο θέλουν να ιδρύσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα κέντρα ελέγχου (κάμερες κ.ά), ώστε με αυτόν τον τρόπο να καταστείλουν κάθε διεκδίκηση των φοιτητών και των συλλόγων, που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τα σχέδιά τους.

Οι εστιακοί φοιτητές και όσοι έχουν ανάγκη την δωρεάν στέγαση, πρέπει με αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη δωρεάν στέγαση και φοίτηση. Ο Σύλλογος Εστιακών, τα τελευταία 7 χρόνια  που λειτουργεί, έχει καταφέρει να κερδίσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μέσα στις Eστίες και ακόμα περισσότερα δωμάτια για τους πρωτοετείς φοιτητές. Μέσα από συνεχείς και ανυποχώρητους αγώνες, κατάφερε να καταργήσει όλες τις συνέπειες μη πληρωμής του αντιτίμου των 45€. O,τι έχουμε πετύχει και όσα μελλοντικά πετύχουμε είναι αποτελέσματα της συλλογικής μας δράσης, των κοινών μας αγώνων για τη διεκδίκηση των συμφερόντων μας. Να μην τους αφήσουμε να καταργήσουν όσα κατακτήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και να επιβάλουμε τις δικές μας ανάγκες για το δικαίωμά μας για δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση και στέγαση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΝΟΙΚΙΑΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΩΤΗΣΗΣ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΔΩΜΑΤΙΟ – ΚΑΝΕΙΣ ΝΕΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ – ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ 
Εκτύπωση 🖨
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Θα επιστρέψουμε στην ιστορική Παλαιστίνη»!

Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Επόμενο άρθρο Αδίστακτοι παραχαράκτες, εξακολουθούν να μαϊμουδίζουν τον αριθμό των νεκρών!

Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Σχετικά Αρθρα

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

Παιδεία 23 Αυγ 2025, 13:50

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

Εργατικά 22 Αυγ 2025, 09:40

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

Παιδεία 22 Αυγ 2025, 06:05

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

Εργατικά 21 Αυγ 2025, 20:32

Μεγάλη παραβατικότητα και εργασιακές σχέσεις γαλέρας στα ξένα ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 12 Αυγ 2025, 18:05

Ισραηλινοί βολιδοσκοπούν ελληνικά ΑΕΙ για εξ αποστάσεως διδακτορικά στη φιλοσιωνιστική Μπανανία!

Παιδεία 6 Αυγ 2025, 13:23
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2025, 00:01
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Κόντρες

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

20 Αυγ 2025, 14:00
Διεθνή

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

20 Αυγ 2025, 10:38
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962 : Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    • Εφετείο 17Ν

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • ΕΛΑ

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • Επικοινωνία

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • Όροι χρήσης

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • Ποιοι είμαστε

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • Επικοινωνία

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • Όροι χρήσης

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo