Ξεδιαντροπιά

0

Η ξεδιαντροπιά τους (κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας) δεν έχει όρια. Ανοίγουν τα σχολεία με τον κοροναϊό να καλπάζει, με Τμήματα σε πλήρη σύνθεση, γιατί δεν θέλουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ για την οικονομική κάλυψη των εργαζόμενων γονιών, που θα αναγκαστούν να πάρουν άδειες ειδικού σκοπού, για τις μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, για την εξεύρεση νέων αιθουσών, για προσλήψεις μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας κ.λπ. Ακόμη και την πολυδιαφημισμένη από τα κυβερνητικά χείλη εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχουν απορρίψει, γιατί ακόμη και αυτή η «λύση» έχει οικονομικό κόστος.

Και σαν να μην έφθαναν όλ’ αυτά, η Κεραμέως πήρε το μαστίγιο. Με την ΚΥΑ, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (αρ. φύλ. 3780/8-9-20, άρθρο 2, παράγραφος 7) και αφορά τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων, αποκλείονται από το μάθημα οι μαθητές που δε θα φορούν μάσκα και τιμωρούνται με απουσία.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Την υποκρισία και τη ξεδιαντροπιά της κυβέρνησης σημειώνουμε, που «ξέχασε» ακόμη και τη σημασία της τήρησης των αποστάσεων, στοιβάζοντας τους μαθητές. Και το γεγονός ότι «αντισταθμίζει» αυτήν την υποκρισία με μια τρομοκρατική πρακτική.

Αρθρο 2, παράγραφος 7

7. Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: