Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη
  • Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση
  • Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.
  • Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε
  • Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη
  • «Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Μόνο μπροστά με περισσότερη δύναμη
Παιδεία

Μόνο μπροστά με περισσότερη δύναμη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Οκτ 2006, 00:00
Στην πιο κρίσιμη φάση του έχει μπει ο αγώνας των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας.
 
Μετά από 5 εβδομάδες απεργίας είναι φυσικό να εμφανίζονται σημάδια κόπωσης. Οι εκπαιδευτικοί «στράγγιξαν» οικονομικά. Το αμείλικτο και αδιάλλακτο πρόσωπο της εξουσίας, που τη μια τους δείχνει άγρια τα δόντια του, τους χλευάζει και την άλλη τους χαμογελά και τους «παρακαλάει» να γυρίσουν πίσω στα σχολεία, χωρίς όμως να κάνει την παραμικρή υποχώρηση, όπως και το τρομοκρατικό μήνυμα Καραμανλή το βράδυ των δημοτικών εκλογών ότι «ο λαός του ανανέωσε την εντολή» να λιανίσει την εργαζόμενη κοινωνία και να ισοπεδώσει τη δημόσια δωρεάν Παιδεία, αφήνουν αποτυπώματα απογοήτευσης. Κυρίως στον κόσμο της απεργίας, που μπήκε με ενθουσιασμό σ’ αυτή, χωρίς να διαθέτει προηγούμενη εμπειρία από συγκρούσεις, χωρίς ευρύτερη πολιτική σκέψη και δυνατότητα ολόπλευρης ανάλυσης της πραγματικότητας.
 
Μέσα του, όμως, όλος αυτός ο κόσμος έχει πολύ θυμό. Θυμό για την αδιαλλαξία, τον εμπαιγμό, τα χτυπήματα απ’ τις δυνάμεις καταστολής, τα χαμένα μεροκάματα. Θυμό για τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες που με τερτίπια αρνούνται να οργανώσουν τη συμπαράταξη των εργαζόμενων. Θυμό για την εργαζόμενη κοινωνία, που δεν μπόρεσε να σπάσει δυναμικά το φράγμα της ηχηρής σιωπής και αρκέστηκε στο να μη «τσιμπήσει» στον «κοινωνικό αυτοματισμό» και στις απλές δηλώσεις συμπαράστασης, πράξεις όμως που είναι πολύ κατώτερες απ’ τις ανάγκες των καιρών.
 
Πλάι σ’ αυτόν τον κόσμο υπάρχει ο ισχυρός πυρήνας της απεργίας, η καρδιά της. Που δεν έχει χάσει τις ελπίδες της να κερδίσει, που διακρίνει πίσω απ’ την άκαμπτη στάση της κυβέρνησης τα ζόρια της και τον πανικό της, που συνεκτιμά τον ξεσηκωμό και τις καταλήψεις των μαθητών και τα σημάδια της δυναμικής επανεμφάνισης του φοιτητικού κινήματος. Που επιθυμεί -διαπιστώνοντας- την αναγκαιότητα να παραμείνει η ατμομηχανή των κινητοποιήσεων σε όλη πια την εκπαίδευση, που θέλει σε κάθε περίπτωση να γυρίσει με ψηλά το κεφάλι στα σχολεία. Που αντιλαμβάνεται, εν πολλοίς, ότι τα κριτήρια συνέχισης από τούδε και στο εξής της απεργίας είναι πρωτίστως πολιτικά. Που θεωρεί ότι το παιχνίδι ακόμα δεν κρίθηκε και ότι η τύχη του αγώνα θα εξαρτηθεί από τη μεγάλη αποφασιστικότητα που θα πρέπει να δείξει ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας σ’ αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή.
 
Τούτος ο ισχυρός πυρήνας της απεργίας κρατάει ακόμα από το χέρι τον κόσμο που ταλαντεύεται. Τον κρατάει στη μάχη (έστω και με περιοδικές ανακοπές «εντός-εκτός και επί τα αυτά» της απεργίας), τον οδηγεί στα ογκώδη συλλαλητήρια, τον ταρακουνά, τον σπρώχνει να μη κλείσει την πόρτα στην απεργία.
 
Μπαίνοντας στην 6η εβδομάδα της απεργίας, όπως όλα δείχνουν, όλα τούτα θα γίνουν πιο δύσκολα, πιο ζόρικα. Και για τους απεργούς, αλλά και για την κυβέρνηση. Που έχει -η κυβέρνηση- πια ασφυκτικά περιθώρια. Ηδη έχουν αγριέψει οι αστέρες των τηλεοπτικών καναλιών και αυτό είναι ενδεικτικό του πανικού του συστήματος συνολικά και της ασφυκτικής πίεσης που ασκεί η συνέχιση της απεργίας, όταν μάλιστα αυτή πυροδοτεί μια γενική ανάφλεξη στο χώρο της εκπαίδευσης.
 
Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή, που διαλέγει κανείς με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει, πέφτουν στο τραπέζι προτάσεις για «αναζήτηση νέων μορφών αγώνα» (με μια 24ωρη ή 48ωρη απεργία ανά εβδομάδα ή στάσεις εργασίας), που θα κρατήσουν δήθεν το κίνημα ζωντανό ως τα Χριστούγεννα ή και αργότερα.
 
Εμείς θα το πούμε καθαρά. Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, με όλον αυτόν τον τιτάνιο αγώνα που έδωσε και δίνει ο εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας, σέρνοντας απ’ τη μύτη -ως τώρα- τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, ξεδιπλώνοντας την απεργία από βδομάδα σε βδομάδα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πέρα απ’ τη συνέχιση με την ίδια απεργιακή μορφή. Κάθε άλλη πρόταση είναι πρόταση ηττοπάθειας και διάλυσης.
 
Γιατί πρώτον, σε απογυμνώνει μπροστά στον απλό εκπαιδευτικό, που θ’ αναρωτηθεί γιατί να απεργήσει σε μια 24ωρη, όταν απεργώντας τώρα 5 και 6 εβδομάδες δεν έχει κερδίσει τίποτε. Ετσι, παρά τα μεγαλεπήβολα σχέδια επί χάρτου που κάνεις εσύ (σα στρατηγός χωρίς στρατό, που στο κάτω-κάτω δεν τον ελέγχεις στο βαθμό που να σε ακολουθεί πειθαρχημένα στους «στρατηγικούς» σχεδιασμούς σου), αυτός σου γυρνά μια κι έξω την πλάτη και γυρίζει διά παντός στο σχολείο, σπάζοντας την απεργία. Και βεβαίως του προσφέρεις το έδαφος να σε εγκαλέσει, ότι εσύ τόσον καιρό δεν πίστευες στον αγώνα, αλλά έπαιζες πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του.
 
Γιατί δεύτερον, εξευτελίζεις τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η απεργία διαρκείας. Εχοντας δε υπόψη του, ο εκπαιδευτικός, και την προηγούμενη εμπειρία των 24ωρων ντουφεκιών, αποκαρδιώνεται παντελώς και επιστρέφει απογοητευμένος και αηδιασμένος απ’ όλους και απ’ όλα στο σπίτι του και στον «καναπέ» του.
 
Γιατί τρίτον, βγάζεις τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία απ’ τη δύσκολη θέση να πάρει αυτή το ρίσκο του σπασίματος της απεργίας, τη βγάζεις από αυτή αλώβητη, με τα εύσημα του αγωνισταρά.
 
Γιατί τέταρτον, χαλαρώνεις το βρόγχο γύρω από το λαιμό της κυβέρνησης, της λύνεις τα χέρια. Αποφορτίζεις τον πανικό της, τη βγάζεις απ’ το αδιέξοδο, τη διευκολύνεις να σε απομονώσει απ’ τα άλλα κομμάτια της εκπαίδευσης που μπαίνουν στον αγώνα και να σε τσακίσει, όπως παράλληλα της δίνεις τη δυνατότητα να φερθεί ανάλογα και σ’ αυτά. Τη διευκολύνεις να προωθήσει άμεσα την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που ανοίγει τη βδομάδα που μας έρχεται στη βουλή.
 
Οι θεωρίες ότι η απεργία των δασκάλων έχει από δω και μπρος τη σημασία να παραδώσει απλά και μόνο τη σκυτάλη στα άλλα κομμάτια της εκπαίδευσης (μαθητές-φοιτητές), που τώρα φαίνεται να μπαίνουν στον αγώνα, είναι στο κενό. Οι εκπαιδευτικοί που βγήκαν στο δρόμο για να διεκδικήσουν καλύτερους μισθούς και ζωή και να υπερασπίσουν το δημόσιο δωρεάν σχολειό, δεν είναι πολιτικό κόμμα (και μάλιστα όχι αστικό) για να επιλέγουν τέτοιους στρατηγικούς και τακτικούς πολιτικούς σχεδιασμούς. Είναι απλοί εργαζόμενοι, μισθωτοί, συνδικάτο.
 
Και έχει μέγιστη σημασία γι’ αυτούς και για όλους τους εργαζόμενους να νικήσουν στην απεργία τους. Να αποσπάσουν κατακτήσεις, δικαιώνοντας αιτήματα, ανοίγοντας δρόμο για όλη την εργαζόμενη κοινωνία.
 
Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝα μην τους περάσει
Επόμενο άρθρο Κάτω τα χέρια από την Contour

Σχετικά Αρθρα

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

Παιδεία 12 Φεβ 2026, 09:57

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

Καταστολή 10 Φεβ 2026, 07:57

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

Παιδεία 9 Φεβ 2026, 18:12

Κείμενο ξέχειλο από φιλο-σιωναζισμό διανεμήθηκε σε κύπριους μαθητές

Διεθνή 6 Φεβ 2026, 08:00

Εθνικό Απολυτήριο: Εννιά μήνες «εθνικός διάλογος» για να καταλήξει σε 3+1 πανελλαδικές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Παιδεία 4 Φεβ 2026, 15:25

Επιχείρηση σκούπα με δεκάδες κλήσεις για αξιολόγηση εκπαιδευτικών στη Δυτική Θεσσαλονίκη – Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

Εργατικά 4 Φεβ 2026, 00:05
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 00:01
Αγροτικά

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

15 Φεβ 2026, 20:27
Ιστορία

Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.

15 Φεβ 2026, 12:45
Πολιτισμός

Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε

15 Φεβ 2026, 10:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

15 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Φλεβάρη

Λιθουανία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1918).

1833: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» (ΦΕΚ).

1923: Παύει να ισχύει για την Ελλάδα το ιουλιανό ημερολόγιο και τίθεται σε ισχύ το γρηγοριανό.

1942: Ιδρύεται ο Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός.

1945: Αφοπλισμός του ΕΛΑΣ.

1968: Διασπάται το ΚΚΕ.

1973: Πρώτη κατάληψη της Νομικής από 2.500 φοιτητές, έξοδος υπό μορφή πορείας και συμπλοκές με την αστυνομία και παρακρατικούς ΕΚΟΦίτες.

2003: Εκλέγεται Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo