Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;
  • Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο
  • Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη
  • Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)
  • Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη
  • Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Η μοναδική αχτίδα φωτός στο σκοτάδι που μας βυθίζουν είναι η συλλογικότητα και η συμμετοχή
Παιδεία

Η μοναδική αχτίδα φωτός στο σκοτάδι που μας βυθίζουν είναι η συλλογικότητα και η συμμετοχή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Φεβ 2009, 00:00

Αρκετά μας βασανίζει τους εργαζόμενους της WIND πως μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα ειδικά σήμερα που η κρίση «ελαφραίνει τα πορτοφόλια μας και βαραίνει τις πλάτες μας». Η αρνητική κατάσταση είναι αποτέλεσμα της  παγκόσμιας οικονομική κρίσης στην οποία κολυμπάει και η ελληνική οικονομία με τους έλληνες επιχειρηματίες να προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν στο έπακρο. Η κρίση προελαύνει συμπαρασύροντας θέσεις εργασίας, καταδικάζοντας στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Η μαύρη λίστα λένε ότι θα μεγαλώσει τόσο που θα δημιουργήσει μερικά εκατομμύρια ανέργων και άστεγων. Η κρίση είναι μια χρυσή ευκαιρία για τους εργοδότες να χτυπήσουν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, όπως το 8ωρο που χρόνια τους κάθονταν στο λαιμό, και να περιορίσουν στο ναδίρ το εργατικό κόστος για να συνεχίσουν απερίσπαστοι τον ανταγωνισμό τους για το μεγαλύτερο κέρδος.

 Σε αυτές τις συνθήκες δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας:  Ο ένας δρόμος είναι ο καθένας μόνος του να κοιτάξει πως θα περισώσει την εργασία του, το μισθό του, την τύχη του ίδιου και της οικογένειάς του. Η πρακτική αυτής της απόφασης οδηγεί σε έναν δίχως όρια ανταγωνισμό με τους συναδέλφους μας, με δίχως κανόνες, με κτυπήματα κάτω από τη ζώνη, με ρουφιανιές, γλειψίματα στον προϊστάμενο, με χαμόγελα όταν χάνει ο διπλανός την εργασία του ή στην καλύτερη περίπτωση να ψελλίσει ένα ψίθυρο  «μελλοθανάτου»: «ευτυχώς σήμερα τη γλύτωσα». Το αποτέλεσμα θα είναι λιγότεροι εργαζόμενοι, χειρότερα αμειβόμενοι και με δυσμενέστερους όρους εργασίας.

Μας ικανοποιεί, μας ταιριάζει αυτή η λογική: «ας σώσει ο καθένας το τομάρι του;»

Ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της συλλογικότητας. Ο καθένας μόνος του είναι καταδικασμένος, μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορού-με να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Να μην αφήσουμε καμία θέση εργασίας να χαθεί και να φορτωθούμε την εργασία του  απολυμένου συναδέλφου μας.

Ειδικά, τώρα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την διεκδίκηση της ΕΣΣΕ για το 2009, οι σειρήνες της κρίσης και του υποτιθέμενου ρεαλισμού θα γίνουν πιο δυνατές και τα κροκοδείλια δάκρυα θα γίνουν ποτάμι για να πνίξουν τις διεκδικήσεις μας. Χρειάζεται να θυμίσουμε στους εαυτούς μας και στους συναδέλφους μας ότι είτε με κρίση είτε χωρίς κρίση η WIND δεν μας μοίραζε μισθούς με ουρά. Απεναντίας. Στα στελέχη της όμως το χρήμα και οι παροχές μοιράζονται απλόχερα. Δεν πέρασε πολύς καιρός που η τότε ΤΙΜ πωλήθηκε στην WIND στο διπλάσιο της αξίας της. Χαρακτηρίστηκε και μπίζνα του αιώνα. Από την αγοραπωλησία αυτή βγήκαν οφελημένα τα υψηλόβαθμα στελέχη. Γράφτηκε σε εφημερίδα χωρίς να διαψευστεί ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της ΤΙΜ που μεσολάβησε στην πώληση πήρε μπόνους 50 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή τους μι-  σθούς ενός έτους των εργαζόμενων στη WIND. Βέβαια, θέλουν να μας πείσουν ότι αυτό είναι λογικό, έτσι λειτουργεί η αγορά, είναι το επιχειρηματικό ρίσκο… Τελικά, είναι όλα λογικά όταν πρόκειται να γεμίσουν οι εργοδότες τις τσέπες τους και παράλογα όταν διεκδικούν καλύτερους μισθούς, επιδόματα και καλύτερους όρους εργασίας οι εργαζόμενοι. Δημιουργήσαμε οι εργαζόμενοι κρίση; Οχι. Τότε γιατί να την πληρώσουμε; Σε τελευταία ανάλυση εμείς είμαστε οι δημιουργοί όλου αυτού του πλούτου και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε και τον πάρουμε στα χέρια μας τόσο το καλύτερο. Κρίσεις δημιουργεί το αδίστακτο και ανελέητο κυνήγι του κέρδους που επιδίδονται οι εργοδότες για να γίνουν πλουσιότεροι πάνω στην δική μας φτηνότερη εργασία, στην λιγότερη και χειρότερη ζωή μας.

Πόσο ρεαλιστικό είναι να διεκδικούμε  σε συνθήκες κρίσης των εργοδοτών;

Για την ΕΣΣΕ του 2009 ζητάμε αυξήσεις 100 ευρώ για όλες τις μισθολογικές κατηγορίες. Το συνολικό ποσό για τους 1700 εργαζόμενους είναι 2 εκατομμύρια ευρώ. Ψίχουλα μπροστά σε αυτά που πήραν τα μεγαλοστελέχη για μπόνους. Ο στόχος είναι ρεαλιστικός, βελτιώνει σημαντικά το μισθό μας και μπορεί να ενώσει  τους εργαζόμενους όλων των τμημάτων.

Μπορούμε να πετύχουμε με την διεκδίκηση καλύτερους μισθούς, επιδόματα και ευνοϊκότερους όρους εργασίας;

Μοναδικός όρος της επιτυχίας θα είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες του Σωματείου: Στα Διοικητικά Συμβούλια που είναι ανοικτά για όλους τους εργαζόμενους, στις συνελεύσεις των τμημάτων και στην λειτουργία των τοπικών επιτροπών, στις Γενικές Συνελεύ-σεις, στις κινητοποιήσεις και σε όποιες άλλες μορφές συζήτησης και δράσης αποφασίσουμε.

Να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι εκλέγουμε Διοικητικό Συμβούλιο όπως κυβέρνηση και τους εξουσιοδοτούμε να δράσουν για εμάς χωρίς εμάς.

Η ανάθεση: – δεν οδηγεί στην διεκδίκηση αλλά στην συνδιαλλαγή – δεν δίνει λύσεις αλλά σκοτώνει την διάθεση των εργαζόμενων και δημιουργεί εργατοπατέρες που κάθονται στο σβέρκο μας…

 Οπως έχει διδάξει η ιστορία είμαστε υποχρεωμένοι να πονηρευόμαστε όταν κάποιος μας χτυπάει φιλικά στην πλάτη και μας λέει: «κάτσε εσύ στον καναπέ σου και όταν σε χρειαστώ σου σφυρίζω και έρχεσαι». Μόνο με την συμμετοχή μας τα αποτελέσματα θα είναι και ικανοποιητικά και θα έχουμε συμβάλλει ενεργά στην βελτίωση της θέσης μας.

Το Σωματείο μας προβάλλει με σθένος την άμεση συμμετοχή των εργαζόμενων της WIND στις διαδικασίες συζήτησης και λήψης αποφάσεων και δράσεων και την έχει πετύχει. Αλλοτε η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη και άλλοτε μικρότερη. Με την πίστη που δείχνουμε σε αυτή την κατεύθυνση οι επιτυχίες θα είναι μεγαλύτερες. Τα σκαμπανεβάσματα στην συμμετοχή δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε λογικές «αφού δεν συμμετέχουν πολλοί, ας αναθέσουμε στο ΔΣ τα προβλήματα». Τα πράγματα δεν είναι ούτε άσπρα, ούτε μαύρα. Μην ξεχνάμε την υψηλή συμμετοχή στις απεργίες για το ασφαλιστικό και την συμμετοχή στην στάση εργασίας όπως και την χαμηλή συμμετοχή σε αρκετές συνελεύ-σεις. Ομως υπάρχει αντίλογος: Δίνουμε μια σύγκρουση με λογικές ριζωμένες και καλλιεργημένες χρόνια που βάζουν βαρίδια  πολλές φορές στα πόδια μας κρατώντας μας μακριά από μαζικές διαδικασίες. Ομως, αυτή η πορεία έχει φέρει αποτελέσματα και αυτά πρέπει να κρατήσουμε. Με την εμπειρία που έχουμε είναι βέβαιο ότι μας περιμένουν καλύτερες ημέρες.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας αυτή την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών;

Δεν μπορούμε εντελώς μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε αυτή την επίθεση. Χρειάζεται μαζί με άλλα σωματεία, εργαζόμενους και συλλογικότητες να συζητήσουμε και να βρεθούμε σε πρωτοβουλίες που να προωθούν τα εργατικά ζητήματα και την αυτοτελή οργάνωση των εργαζομένων. Η ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα και η ΟΙΥΕ αποδείχτηκαν ανίκανες  και υποτελείς στα συμφέροντα των εργοδοτών. Εχουν ξεκόψει από τους εργαζόμενους και δεν τους εκφράζουν. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα  της υπόθεσης της απόπειρας  δολοφονίας της Κούνεβα που δεν έκαναν τίποτα για να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στην σύγχρονη δουλεία των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, όπως και στην εξέγερση του Δεκέμβρη που ανέβαλαν την προγραμματισμένη πορεία. Δεν είναι τυχαίο που τα πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες οργάνωσαν ανεξάρτητη συγκέντρωση για την Κούνεβα με μεγάλη επιτυχία και η ΓΣΕΕ την καταδίκασε.

Λύση δεν μπορεί να αποτελέσει και ο «ταξικός» συνδικαλισμός του ΠΑΜΕ. Μάλιστα το αποδεικνύουν με το παραπάνω όταν συνδικαλιστές τους συκοφα-  ντούν ως εργοδοτικά, σωματεία όπως το δικό μας που από την ίδρυσή του έχει διωχθεί τρεις φορές και χαρακτηρίζεται για τους αγώνες του για διεκδικήσεις που βελτιώνουν τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Καμία ανάθεση, άμεση προσωπική  συμμετοχή στις διαδικασίες συζήτησης, απόφασης και δράσης.
Με ενότητα, συσπείρωση και αποφασιστικότητα θα έχουμε επιτυχίες.

Χάρης Χρήστου

Το κείμενο αυτό γράφτηκε και διανεμήθηκε στους εργαζόμενους της Wind, ενόψει των εκλογών στο σωματείο, που έγιναν αυτή την εβδομάδα.

 

 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤρίτη, 17.2.09
Επόμενο άρθρο Κοροϊδεύει τους αγρότες η κυβέρνηση

Σχετικά Αρθρα

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

Εργατικά 16 Οκτ 2025, 19:35

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

Παιδεία 16 Οκτ 2025, 13:09

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

Καταστολή 16 Οκτ 2025, 10:48

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

Παιδεία 14 Οκτ 2025, 18:13

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

Παιδεία 14 Οκτ 2025, 10:56

Tα ΜΑΤ έζωσαν τα Προπύλαια

Συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία ενάντια στα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών

Καταστολή 13 Οκτ 2025, 11:53
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

21 Οκτ 2025, 11:55
Πολιτική

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

21 Οκτ 2025, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

20 Οκτ 2025, 19:29
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

Σομαλία, Σουδάν: Ημέρα επανάστασης (1964).

Ονδούρα: Ημέρα στρατού (1956).

Αγγλία: Ημέρα Trafalgar (1805).

1918: Πρώτο πανελλαδικό πανεργατικό συνέδριο (βασιλικό θέατρο Αθήνας), ιδρύεται η Γ.Σ.Ε.Ε.

1945: Οι Γαλλίδες αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1950: Η Κίνα εισβάλει και καταλαμβάνει το Θιβέτ.

1967: 80.000 διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον κατά του πολέμου του Βιετνάμ, σύλληψη 250 ατόμων.

1967: Ανακαλύπτεται πίσω από την Εθνική Βιβλιοθήκη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Δύο βαριές καταδίκες μελών του ΠΑΚ για βόμβες κατά της χούντας.

1977: Βόμβα σε γραφείο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (Βερολίνο), πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικού σταθμού (RAF).

1977: Διαδηλώσεις-συγκρούσεις με την αστυνομία και βόμβες σε Παρίσι, Πον Μαρλί, Τουλούζη, Λιμόζ και Νανσί, βόμβες στο γερμανικό προξενείο στη Μαδρίτη, επιθέσεις στα γερμανικά προξενεία Αμστερνταμ και Μάαστγκιχτ (Ολλανδία), μεγάλες διαδηλώσεις και επεισόδια σε Ρώμη και Φλωρεντία, βόμβες σε γερμανικούς στόχους σε Γένοβα και Μιλάνο, μετά τη δολοφονία των κρατούμενων της RAF.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo