Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη
  • Eντατικές ενδο-παλαιστινιακές διαβουλεύσεις στο Κάιρο: Τα όπλα της Αντίστασης δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση
  • Επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς
  • Αυτά τα παιδιά γράφουν με το αίμα τους το αντιστασιακό έπος της Παλαιστίνης
  • Χιλιάδες κενά, συγχωνεύσεις τμημάτων, απειλές και τρομοκρατία για να επιβληθεί η αξιολόγηση – Η εκπαίδευση αντιστέκεται
  • Πρέπει ήδη να νοσταλγεί τη «γλάστρα» που πετάριζε τα βλέφαρα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Βάζουν τα γυαλιά στη μαθητική νεολαία
Παιδεία

Βάζουν τα γυαλιά στη μαθητική νεολαία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Φεβ 2014, 00:00

Στην εκπνοή του περασμένου καλοκαιριού ( το καλοκαίρι αποτελεί προσφιλή εποχή για κάθε αντιδραστική μεταρρύθμιση στο χώρο της Παιδείας, επειδή ακριβώς αποφεύγονται οι αντιδράσεις της νεολαίας, που πολύ συχνά είναι απρόβλεπτες) ψηφίστηκε ο νόμος για το «νέο Λύκειο», που θα έχει εφαρμογή από τη φετινή Α΄ Λυκείου. Ενας νόμος-έκτρωμα, που υψώνει ανυπέρβλητους νέους ταξικούς φραγμούς, ειδικά για τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και καθιστά απροσπέλαστες σχεδόν τις πύλες των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για αυτά. Το Λύκειο καθίσταται πλέον ένα σχολείο απόλυτης εξειδίκευσης, υποταγμένο πλήρως στις περιστασιακές ανάγκες της αγοράς, ενώ ένας απέραντος εξεταστικός λαβύρινθος, ξεκινά ήδη από την Α΄ Τάξη του. Ταυτόχρονα διατηρούνται οι δυο τύποι σχολείων, ώστε τα παιδιά της εργατικής τάξης να κατευθύνονται εύσχημα, μέσω της τρομοκρατίας που ασκούν οι νέες ρυθμίσεις, στο λεγόμενο Επαγγελματικό Λύκειο, στο οποίο καθιερώνεται και γενικεύεται ο βρόμικος θεσμός της «μαθητείας», ώστε οι καπιταλιστές να εξασφαλίζουν τσάμπα εργατικό δυναμικό για τα κάτεργά τους.

Από τότε έχει περάσει η μισή σχολική χρονιά και η μαθητική νεολαία μόλις τώρα αρχίζει να αισθάνεται τις βαριές για τις ελπίδες και τα όνειρά της συνέπειες. Οι ψύλλοι στ’ αυτιά των μαθητών άρχισαν να μπαίνουν για τα καλά όχι μόνο λόγω του υπερβολικού φόρτου της νέας  ύλης, αλλά και λόγω των επανειλημμένων δηλώσεων του Αρβανιτόπουλου, ότι οι φετινές εξετάσεις  της Α’ Λυκείου, θα γίνουν οπωσδήποτε σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νέου νόμου, δηλαδή με θέματα που σε ποσοστό 50% θα ληφθούν από Τράπεζα Θεμάτων, η οποία με βιασύνη και «στο πόδι» τώρα καταρτίζεται και θα έχουν συνεπώς χαρακτήρα πανελλήνιων εξετάσεων. Σημειώνουμε ότι ο βαθμός και των τριών τάξεων του Λυκείου λαμβάνεται υπόψη για την πρόσβαση στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενώ μπαίνουν και βαθμολογικές βάσεις για την προαγωγή και την απόλυση για όλα τα μαθήματα (για την Α΄ Λυκείου: α) η επίτευξη Γενικού Βαθμού ίσου ή μεγαλύτερου του 10, ενώ ως τώρα ήταν 9,5 β) η επίτευξη ΜΟ προφορικής και γραπτής βαθμολογίας τουλάχιστον 10 στα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών και τουλάχιστον 8 σε καθένα από τα υπόλοιπα μαθήματα. Για τη Β’ Λυκείου:

α) η επίτευξη Γενικού Βαθμού ίσου ή μεγαλύτερου του 10 β) η επίτευξη ΜΟ προφορικής και γραπτής βαθμολογίας τουλάχιστον 10 στα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας, των Μαθηματικών και στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού και τουλάχιστον 8 σε καθένα από τα υπόλοιπα μαθήματα. Για τη Γ΄ Λυκείου, απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόλυση του μαθητή είναι: α) η επίτευξη Γενικού Βαθμού ίσου ή μεγαλύτερου του 10 β) η επίτευξη ΜΟ προφορικής και γραπτής βαθμολογίας τουλάχιστον 10 στα μαθήματα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και σε καθένα από τα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού και τουλάχιστον 8 σε καθένα από τα υπόλοιπα μαθήματα).

Ετσι πρώτοι ξεσηκώθηκαν οι μαθητές της Ρόδου. Τα παιδιά βάζουν τα γυαλιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και το παράδειγμά τους, με πιο αποφασιστικές και μαζικές μορφές, ελπίζουμε να ακολουθήσει σύντομα όλη η μαθητική νεολαία, ταράζοντας τον ύπνο του υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης. Οι μαθητές της Ρόδου οργάνωσαν διαδήλωση στις αρχές της εβδομάδας, ενώ έστειλαν και επιστολή διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύουμε παρακάτω (ας σταθούμε σε αυτά που επισημαίνουν οι μαθητές, στην αγωνία για το μέλλον τους και στην επιθυμία τους για αγώνα, ώστε να αποτραπούν τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης και όχι σε κάποιες λεπτομέρειες ή αυταπάτες που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους):

«Η παιδεία στις μέρες μας διέρχεται κρίση…. Το κτιριακό πρόβλημα είναι έντονο σε πολλά σχολικά συγκροτήματα του τόπου μας. Η έλλειψη καθηγητικού προσωπικού αποτελεί μάστιγα στις μέρες μας. Η παραπαιδεία έχει λάβει καλπάζουσα μορφή με τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα μαθήματα να αποτελούν βασική προϋπόθεση για την σταδιοδρομία κάποιου στη μετέπειτα ζωή του.

Τα πολυμελή τμήματα αποτελούν επίσης τροχοπέδη στη σωστή περάτωση των μαθημάτων. Σας αποστέλλουμε, λοιπόν, γι’ αυτό το λόγο, την παρούσα επιστολή θέλοντας να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα αιτήματά μας, όσον αφορά το νέο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο δίνει τη χαριστική βολή σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στο χώρο της παιδείας.

Συγκεκριμένα θα θέλαμε να αναφερθούμε σε ορισμένα χαρακτηριστικά του συστήματος αυτού, τα οποία δεν βρίσκουν σύμφωνη τη γνώμη μεγάλης μερίδας του μαθητικού πληθυσμού. Αρχικά, το πρώτο σημείο, στο οποίο επιθυμούμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας είναι αυτό της εξαιρετικά διευρυμένης εξεταστέας και διδακτέας ύλης στα περισσότερα μαθήματα.

Θέλοντας να αποφύγουμε την αοριστολογία, θα παραθέσουμε συγκεκριμένα παραδείγματα μαθημάτων που επιβεβαιώνουν τη λογική της εναντίωσής μας. Μερικά από αυτά τα μαθήματα είναι: i) Η άλγεβρα και η γεωμετρία ii) Η αρχαία ελληνική γλώσσα iii) Η ιστορία iv) Τα θρησκευτικά v) Η πολιτική παιδεία vi) Οι εφαρμογές πληροφορικής…

 Με δεδομένο το γεγονός ότι οι βαθμοί των τριών τάξεων του λυκείου προσμετρούνται και παίρνονται υπόψη για την εισαγωγή των μαθητών στο πανεπιστήμιο, οι τελευταίοι βαθμοθηρούν με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να αναπτύσσονται μεταξύ τους σχέσεις ανταγωνισμού, για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο.

Το άγχος, επίσης, που προστίθεται σε καθηγητές και μαθητές είναι μεγάλο και σε καμία περίπτωση δημιουργικό. Αξιο να σημειωθεί είναι ακόμη πως το μέτρο αυτό της τράπεζας δεν έχει εφαρμοστεί σε πιλοτικό επίπεδο κάποια χρονιά (κάτι που αν η απόσυρσή της δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, θα προτείναμε) αποδεικνύει πως οι μαθητές όλης της Ελλάδας βρίσκονται σε θέση ''πειραματόζωων'' σε ένα πείραμα που θα κρίνει το μέλλον τους.

Το γεγονός επίσης ότι η προθεσμία για τον σχεδιασμό της τράπεζας εκπνέει και οι ιθύνοντες θα πρέπει να βιαστούν για να την ετοιμάσουν, οδηγεί στην επιπόλαιη και αφελή προετοιμασία της, με αποτέλεσμα οι ερωτήσεις που θα βρίσκονται εκεί να μην είναι κατάλληλης μορφής και με τον κίνδυνο των λαθών, όπως ασκήσεις σε εκτός ύλης θέματα, να ελλοχεύει.

Οι καθηγητές αναγκάζονται να διδάσκουν μαθήματα, στα οποία παλαιότερα χρόνια δεν έδιναν έμφαση θεωρώντας τα ασήμαντα. Ετσι, όλα αυτά εξουθενώνουν τους μαθητές και προσθέτουν σε αυτούς άγχος, ωθώντας τους σε λύσεις δια της τεθλασμένης, όπως είναι τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα μαθήματα. Ποια λοιπόν είναι η πραγματική σημασία της ύπαρξης τράπεζας θεμάτων από τη στιγμή που βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την μαθητική κοινότητα;

Δεν επιφέρει κανένα όφελος στην παιδεία, παρά μόνο την υποβαθμίζει και δείχνει πως το κράτος την βάζει σε δεύτερη μοίρα. Φυσικά η αντίδραση των μαθητών, όσο κι αν φαίνεται καθυστερημένη, είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Είναι αγώνας για το μέλλον, αγώνας για τη ζωή, αγώνας για την κοινωνία και την χώρα μας.

Οταν φέτος το καλοκαίρι, ύπουλα, το νέο εκπαιδευτικό σύστημα ψηφίστηκε, κανείς μαθητής, αλλά ούτε και γονέας, δεν βρισκόταν σε θέση να αντιδράσει, καθώς, εκτός από τον αιφνιδιαστικό τρόπο, με τον οποίο ψηφίστηκε, ήταν αδύνατο από τόσο νωρίς να γίνουν αντιληπτές οι άσχημες συνέπειές του.

Ολοι καρτερικά περίμεναν να δουν την εξέλιξη του εκπαιδευτικού αυτού μοντέλου και να πράξουν ανάλογα.

Τώρα, λοιπόν, στα μέσα της σχολικής χρονιάς, πιστεύουμε πως ο καιρός να αντιδράσουμε σε όλα αυτά που ψηφίστηκαν έφτασε. Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως τα χαρακτηριστικά του ''Νέου Λυκείου'' είναι εξαιρετικά επίπονα για όλους και ιδίως για τους ίδιους τους μαθητές. Εμείς οι μαθητές είμαστε αυτοί που τώρα καλούμαστε να αντιδράσουμε.

Πρέπει να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε τα στοιχειώδη. Ενα σωστό και εξασφαλισμένο μέλλον. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ (γονείς, είτε μέλη της δευτεροβάθμιας διεύθυνσης ακόμη) ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!!».
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝέα Δίκη ΣΠΦ πακέτο με άλλες υποθέσεις – 102η συνεδρίαση – Δευτέρα, 24.2.2014
Επόμενο άρθρο Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 103η συνεδρίαση, Πέμπτη 27.2.14

Σχετικά Αρθρα

Επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς

Καταστολή 23 Οκτ 2025, 20:33

Χιλιάδες κενά, συγχωνεύσεις τμημάτων, απειλές και τρομοκρατία για να επιβληθεί η αξιολόγηση – Η εκπαίδευση αντιστέκεται

Παιδεία 23 Οκτ 2025, 19:06

Ο Δήμος Ηράκλειου Αττικής σε ρόλο Μεγάλου Αδερφού

Παιδεία 23 Οκτ 2025, 13:07

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

Εργατικά 16 Οκτ 2025, 19:35

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

Παιδεία 16 Οκτ 2025, 13:09

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

Καταστολή 16 Οκτ 2025, 10:48
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

24 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Eντατικές ενδο-παλαιστινιακές διαβουλεύσεις στο Κάιρο: Τα όπλα της Αντίστασης δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση

23 Οκτ 2025, 22:41
Καταστολή

Επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς

23 Οκτ 2025, 20:33
Διεθνή

Αυτά τα παιδιά γράφουν με το αίμα τους το αντιστασιακό έπος της Παλαιστίνης

23 Οκτ 2025, 19:56
Παιδεία

Χιλιάδες κενά, συγχωνεύσεις τμημάτων, απειλές και τρομοκρατία για να επιβληθεί η αξιολόγηση – Η εκπαίδευση αντιστέκεται

23 Οκτ 2025, 19:06
Κόντρες

Πρέπει ήδη να νοσταλγεί τη «γλάστρα» που πετάριζε τα βλέφαρα

23 Οκτ 2025, 18:59
Παιδεία

Ο Δήμος Ηράκλειου Αττικής σε ρόλο Μεγάλου Αδερφού

23 Οκτ 2025, 13:07
Διεθνή

Σαμποτάρουν προκλητικά την είσοδο βοήθειας στη Γάζα οι σιωναζιστές

Mαταιοπονούν: η ενότητα λαού-Αντίστασης δεν σπάει

23 Οκτ 2025, 11:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς: Τιμούμε τους μάρτυρες από την ηγεσία μας

22 Οκτ 2025, 20:45
Καταστολή

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

22 Οκτ 2025, 14:50
Κόντρες

Kαρανικομπουμπουκίαση

22 Οκτ 2025, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ

21 Οκτ 2025, 23:04
Διεθνή

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

21 Οκτ 2025, 22:13
Υγεία

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

21 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έπληξε κρατικό Ινστιτούτο με πρόβατα δύο σπάνιων ελληνικών φυλών!

Της πλάκας τα μέτρα βιοασφάλειας του ΥΠΑΑΤ  

21 Οκτ 2025, 19:51
Κόντρες

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

21 Οκτ 2025, 11:55
Πολιτική

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

21 Οκτ 2025, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

Ημέρα αποτίμησης της γυναικείας εργασίας.

Ημέρα κατά της παχυσαρκίας.

Ημέρα ακτών.

Ημέρα πληροφόρησης για την ανάπτυξη.

Ζάμπια: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964).

1922: Ο Μουσολίνι και 50.000 μελανοχιτώνες ξεκινούν από τη Νάπολη την «πορεία προς τη Ρώμη».

1956: Σοβιετικά τανκ στους δρόμους της Βουδαπέστης κατά τη δεύτερη μέρα της ουγγρικής εξέγερσης.

1968: Ταυτόχρονες εκρήξεις βομβών της ΔΕ στις εισόδους της Νομικής και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

1977: Αποφυλακίζεται από τον Κορυδαλλό μετά από δεκαοκτάμηνη παραμονή ο βασανιστής Μπάμπαλης.

1978: Βόμβες σε έκθεση της AEG και στο μηχανοκίνητο της Χωροφυλακής στη Θεσσαλονίκη.

2001: Ο αστυφύλακας Γ. Τυλιανάκης πυροβολεί και σκοτώνει τον 21χρονο Μαρίνο Χριστόπουλο (Ζεφύρι).

2002: Ο ανθυπαστυνόμος Θοδωρής Κατσάς πυροβολεί και σκοτώνει τον 23χρονο Αναστάσιο Λυμούρα (Γλυφάδα).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo