Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;
  • Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή
  • O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας
  • O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας
  • Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!
  • Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Αποτελέσματα ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος
Παιδεία

Πανελλαδικές 2021

Αποτελέσματα ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Αυγ 2021, 17:44

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δικαίωσε -δυστυχώς- την εκτίμηση ότι φέτος έχει διαπραχθεί ένα φοβερό έγκλημα σε βάρος της νεολαίας της εργαζόμενης κοινωνίας και των ελπίδων της για φοίτηση στις πανεπιστημιακές σχολές.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ορκισμένος εχθρός της εργατικής τάξης, των εργαζόμενων και πιστό σκυλί της κεφαλαιοκρατίας. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά:

  • Φέτος συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις συνολικά 103.468 υποψήφιοι και εισήχθησαν τελικά στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.239 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.  Αρα συνολικά 40.229 υποψήφιοι έμειναν εκτός των ΑΕΙ (ποσοστό επιτυχίας 61%). Πέρυσι αντίστοιχα οι υποψήφιοι ήταν  105.420 και εισήχθησαν 81.413. Εμειναν  δηλαδή εκτός ΑΕΙ 24.007 (ποσοστό επιτυχίας 77%). Αρα 16.222 υποψήφιοι περισσότεροι από πέρυσι έμειναν εκτός και όχι 9.000 που διατυμπάνιζε η Κεραμέως.
  • Από τις 80.000 περίπου προσφερόμενες θέσεις εισακτέων (μαζί με τις θέσεις για στρατό, αστυνομία, λιμενικό, εμπορικό ναυτικό, πυροσβεστική) έμειναν κενές πάνω από 17.000 θέσεις.
  • Στα περιφερειακά κυρίως Πανεπιστήμια και ειδικά σε τμήματα πρώην ΤΕΙ, που εντάχθηκαν με το νόμο Γαβρόγλου στα Πανεπιστήμια, έμειναν κενές χιλιάδες θέσεις. Ομως, και σε παραδοσιακά τμήματα Πανεπιστημίων, που οι απόφοιτοί τους έχουν επαγγελματικά δικαιώματα που προσφέρουν επαγγελματική διέξοδο, υπήρξε σφαγή στις θέσεις εισακτέων. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της Αρχιτεκτονικής Ξάνθης, που δεν εισήχθη κανείς υποψήφιος και το Μαθηματικό Σάμου, στο οποίο εισήχθησαν μόνο 6 υποψήφιοι! Εδώ η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) τόσο στη γενική κατηγορία, όσο και στο ειδικό μάθημα που απαιτείται για την εισαγωγή σε κάποιες σχολές, έκανε πραγματικά θραύση!

  • Η ΕΒΕ έγινε η πραγματική καρμανιόλα τόσο για τους υποψήφιους απόφοιτους των ΓΕΛ, όσο και για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, στα οποία φοιτούν κυρίως παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ετσι, την περσινή χρονιά (σχολικό έτος 2019-2020), που δεν υπήρχε ακόμα η ΕΒΕ, από τους 69.004 των ΓΕΛ, που έδωσαν πανελλαδικές, εισήχθησαν τελικά 60.829 (ποσοστό 88,15%) σε Πανεπιστήμια, ΑΣΠΑΙΤΕ, Στρατό-Αστυνομία κ.λπ. Δηλαδή 8.175 υποψήφιοι έμειναν εκτός (ποσοστό 11,85%).

Φέτος, στις πανελλαδικές του 2021, από τους 75.435 υποψήφιους ΓΕΛ που έδωσαν εξετάσεις, αποκλείστηκαν ευθύς εξαρχής, καθώς δεν είχαν δικαίωμα υποβολής μηχανογραφικού, λόγω ΕΒΕ, (ο μέσος όρος βαθμολογίας τους δεν ξεπέρασε την ΕΒΕ), 22.252 υποψήφιοι!

Συγκεκριμένα, δικαίωμα υποβολής μηχανογραφικού είχαν οι 53.183 (ποσοστό 70,5%), ωστόσο τελικά υπέβαλαν οι 52.528 (ποσοστό 69,63%). Παρότι το υπουργείο δεν διευκρινίζει για ποιο λόγο 655 άτομα δεν κατέθεσαν τελικά μηχανογραφικό ενώ είχαν το δικαίωμα, εμείς εκτιμούμε πως απογοητεύθηκαν και αποφάσισαν να κάνουν την αντίστοιχη διαδικασία σε δημόσιο ΙΕΚ.

Από τους 52.528 υποψήφιους των ΓΕΛ, που τελικά υπέβαλαν μηχανογραφικό, εισήχθησαν 50.421 (ποσοστό 66,84%).

Συμπερασματικά 22.252 υποψήφιοι έμειναν εκτός από την εφαρμογή της ΕΒΕ (75.435-53.183=22.252, ποσοστό 29,5%), ενώ 2.107 υποψήφιοι (52.528-50.421=2.107, ποσοστό 2,79%) παρόλο που υπέβαλαν το μηχανογραφικό δελτίο δεν κατάφεραν να μπουν σε κάποια από τις σχολές της επιλογής τους. Αρα 24.359 υποψήφιοι (ποσοστό 32,29%) κρίθηκαν από τη διαδικασία ανίκανοι να φοιτήσουν σε κάποιο δημόσιο Ιδρυμα.

Δηλαδή το ποσοστό των μαθητών που μένουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης περίπου τριπλασιάστηκε σε σχέση με την περσινή χρονιά! 

Η Κεραμέως θρασύτατα επαίρεται ότι υποψήφιοι με 1, 2 και 3 δεν  μπορούν πλέον να φοιτήσουν στα Πανεπιστήμια. Αυτοί, όμως, έτσι και έχουν την οικονομική δυνατότητα, μπορούν κάλλιστα να φοιτήσουν σε κάποιο κολλέγιο, που η υπουργός Παιδείας και ο Μητσοτάκης τα έκαναν στην ουσία ισότιμα με τα δημόσια Πανεπιστήμια, και να εργαστούν στο Δημόσιο ή να τρυπώσουν στην ιδιωτική αγορά εργασίας. Ή να πάνε π.χ. στην Ρουμανία, καταβάλλοντας  δίδακτρα 7.000 ευρώ το χρόνο, και να γυρίσουν στην Ελλάδα γιατροί με περγαμηνές!

Καμιά λύπηση, κανένα ενδιαφέρον δεν δείχνουν ο άγρια νεοφιλελεύθερος Κούλης και η γυναίκα του σωλήνα Κεραμέως, για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Εγκληματούν σε βάρος τους και αδιαφορούν για την τύχη τους και τα όνειρά τους ως άλλες Αντουανέτες. Αλλωστε, ο Μητσοτάκης, δείχνοντας το πραγματικό του πρόσωπο, παλαιότερα είχε δηλώσει πως το παιδί από το Περιστέρι μπορεί να γίνει κάλλιστα ψυκτικός και ότι δεν χρειάζεται να σπουδάσουν όλοι! Ο ίδιος δε, πρόσφατα πόζαρε ευτυχής δίπλα στην κόρη του που πήγε να φοιτήσει στο Γέιλ.

  • Πτώση του ποσοστού των εισακτέων παρατηρούμε και στους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα, από τους 12.951 υποψηφίους ΕΠΑΛ του σχολικού έτους 2019-2020 εισήχθησαν τελικά 6.024 (ποσοστό 46,51%), ενώ τη φετινή χρονιά από τους 16.655 υποψηφίους εισήχθησαν τελικά οι 6.071 (ποσοστό 36,45%).

Στην περίπτωση των υποψήφιων που προέρχονται από τα ΕΠΑΛ, παρατηρούμε ότι 5.987 υποψήφιοι κόπηκαν επειδή δεν έπιασαν το όριο της ΕΒΕ και 4.410 υποψήφιοι (σχεδόν άλλοι τόσοι) παρόλο που υπέβαλαν μηχανογραφικό, δεν πέρασαν σε κάποια σχολή της επιλογής τους. Δηλαδή από τους 10.397 απόφοιτους των ΕΠΑΛ που έμειναν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το 60% περίπου κόπηκε λόγω της ΕΒΕ και το υπόλοιπο 40% «αστόχησε» στην επιλογή τμήματος κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Γιούλα Γκεσούλη

Γ.Ρ.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πανελλαδικές 2021

Η χοντροκοπιά της προπαγάνδας των θυτών
Επόμενο άρθρο

Πανελλαδικές 2021

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

Σχετικά Αρθρα

Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή

Παιδεία 5 Δεκ 2025, 13:31

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

Παιδεία 3 Δεκ 2025, 10:10

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

Εργατικά 2 Δεκ 2025, 14:11

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ: Δεν θα συμπράξουμε στις διαγραφές φοιτητών για να μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια

Κάλεσμα προς τους διδάσκοντες για κοινή δράση

Παιδεία 29 Νοέ 2025, 20:05

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ επιδιώκει την εξόντωση των φοιτητών που συμμετείχαν στην κατάληψη της Αρχιτεκτονικής

Καταστολή 27 Νοέ 2025, 16:17

Μετά τα σχολεία-κοντέινερ τώρα μαθήματα και σε γκαρσονιέρα!

Παιδεία 26 Νοέ 2025, 06:36
Ροή Ειδήσεων
Οικονομία

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

5 Δεκ 2025, 14:24
Παιδεία

Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή

5 Δεκ 2025, 13:31
Οικονομία

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

5 Δεκ 2025, 13:24
Κόντρες

O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας

5 Δεκ 2025, 12:29
Εργατικά

Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!

5 Δεκ 2025, 10:02
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό

Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος: Sumud

5 Δεκ 2025, 08:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

Ημέρα εθελοντισμού.

Αϊτή: Ημέρα ανακάλυψης (1492).

1977: Συλλαμβάνονται μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στα γαλλοελβετικά σύνορα δύο μέλη της RAF (Πέτερ Στολ και Τζουλιάνε Πλάμπεκ).

1981: Καταργείται η φυλάκιση για μοιχεία στην Ελλάδα.

1984: Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών για την επίσκεψη Λεπέν («Caravel»), 176 συλλήψεις.

1990: Η μεγαλύτερη απόδραση κρατουμένων στην Ελλάδα (81 από τον Κορυδαλλό).

1995: Ασκείται δίωξη κατά του καθηγητή του Παντείου Γιώργου Ρούσση και του ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου για «εγκωμιασμό αξιόποινων πράξεων», όπως χαρακτηρίστηκαν οι απόψεις που διατύπωσαν για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πανελλαδικές 2021

    17Ν
    • Πανελλαδικές 2021

      Εφετείο 17Ν
  • Πανελλαδικές 2021

    ΕΛΑ
    • Πανελλαδικές 2021

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πανελλαδικές 2021

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πανελλαδικές 2021

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πανελλαδικές 2021

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πανελλαδικές 2021

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πανελλαδικές 2021

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πανελλαδικές 2021

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πανελλαδικές 2021

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πανελλαδικές 2021

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πανελλαδικές 2021

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πανελλαδικές 2021

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πανελλαδικές 2021

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πανελλαδικές 2021

      Πανελλαδικές 2021

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πανελλαδικές 2021

      Πανελλαδικές 2021

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πανελλαδικές 2021

      Πανελλαδικές 2021

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πανελλαδικές 2021

      Πανελλαδικές 2021

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πανελλαδικές 2021

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πανελλαδικές 2021

    Πανελλαδικές 2021

    Ποιοι είμαστε
  • Πανελλαδικές 2021

    Πανελλαδικές 2021

    Επικοινωνία
  • Πανελλαδικές 2021

    Πανελλαδικές 2021

    Όροι χρήσης
  • Πανελλαδικές 2021

    Πανελλαδικές 2021

    Ποιοι είμαστε
  • Πανελλαδικές 2021

    Πανελλαδικές 2021

    Επικοινωνία
  • Πανελλαδικές 2021

    Πανελλαδικές 2021

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo