Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους
  • Σαν σήμερα 16 Γενάρη
  • Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
  • Νέο unfair από τον Τασούλα
  • Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος
  • «Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»Παγίδα για τους καλλιτέχνες η τροπολογία Μητσοτάκη
Πολιτισμός

Παγίδα για τους καλλιτέχνες η τροπολογία Μητσοτάκη

Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Ιαν 2023, 12:49

Μπροστά στην κλιμάκωση του αγώνα του καλλιτεχνικού κόσμου (48ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία, ομαδική παραίτηση καθηγητών Ανώτερης Δραματικής Σχολής Εθνικού Θεάτρου), ο πανικόβλητος Μητσοτάκης προώθησε τροπολογία-θανάσιμη παγίδα για τους καλλιτέχνες στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ — ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ», ευελπιστώντας να κάμψει τον αγώνα τους και να τους διασπάσει.

Παραθέτουμε την τροπολογία για να τη σχολιάσουμε στη συνέχεια:

Αρθρο 1

Αποδοχές καλλιτεχνικού προσωπικού – Αντικατάσταση περ. α’ παρ. 6 άρθρου 22 ν.4354/2015 — Μεταβατική διάταξη

      1. Η περ. α’ της παρ. 6 του άρθρου 22 του ν. 4354/2015 (Α’176) αντικαθίσταται ως εξής:

«6.α. Οι κάθε είδους αποδοχές του καλλιτεχνικού προσωπικού:

α) των ΟΤΑ. και των εποπτευομένων νομικών προσώπων αυτών, καθώς και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου,

β) των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου,

καθώς και οι ειδικότητες του καλλιτεχνικού προσωπικού που υπάγονται στο παρόν, καθορίζονται με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και του κατά περίπτωση συναρμόδιου Υπουργού. Το άρθρο 103 του ν.4483/2017 (Α’107), καθώς και τα άρθρα 146 έως 149 του ν. 4472/2017 (Α’ 74) παραμένουν σε ισχύ.»

      1. Κοινές υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν εκδοθεί έως την έναρξη ισχύος του παρόντος επί τη βάσει της Περ. α’ της παρ. 6 του άρθρου 22 του ν. 4354/2015, εξακολουθούν να ισχύουν.

Αρθρο 2

Πεδίο εφαρμογής π.δ. 85/2022 ως προς την απασχόληση καλλιτεχνών στο Δημόσιο

Εξαιρείται του πεδίου εφαρμογής του π.δ. 85/2022 (Α 232) η απασχόληση καλλιτεχνών για την παροχή αμιγώς καλλιτεχνικού έργου σε φορείς του δημοσίου τομέα, υπό την έννοια της περ. α’ της παρ. Ι του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143).

Το βασικότατο, κύριο σημείο της τροπολογίας εντοπίζεται στο άρθρο 2 και αφορά το γεγονός ότι το κατάπτυστο ΠΔ 85/2022 παραμένει σε ισχύ. Δηλαδή τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα εξακολουθούν να κατατάσσονται στην κατηγορία ΔΕ και επομένως τα πτυχία των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας για αυτές, εξακολουθούν να θεωρούνται ισότιμα με το απολυτήριο Λυκείου.

Γι’ αυτό και υπογραμμίζεται η έκφραση «Εξαιρείται του πεδίου εφαρμογής του π.δ. 85/2022 (Α 232)…» και δεν αναφέρεται ρητά ότι το ΠΔ καταργείται ή ότι τροποποιείται με την κατάργηση των καλλιτεχνικών επαγγελμάτων ως ΔΕ και με την κατάταξή τους στην κατηγορία ΤΕ.

Δεύτερον, η διατύπωση «παροχή αμιγώς καλλιτεχνικού έργου σε φορείς του δημοσίου» δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και στενεύει πολύ το έργο των καλλιτεχνών και τελικώς υποβιβάζει τα πτυχία τους. Γιατί οι καλλιτέχνες δεν ανεβάζουν μόνο θεατρικές παραστάσεις ή παραστάσεις χορού, αλλά προσφέρουν και εκπαιδευτικό έργο στα καλλιτεχνικά σχολεία.

Απόδειξη του γεγονότος ότι παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022, όσον αφορά την κατάταξη των καλλιτεχνικών επαγγελμάτων στην κατηγορία ΔΕ, είναι και το ότι στο άρθρο 1 γίνεται αναφορά ότι παραμένουν σε ισχύ μόνο το άρθρο 103 του ν. 4483/2017 (Α’107), καθώς και τα άρθρα 146 έως 149 του ν. 4472/2017 (Α’ 74). Τα άρθρα αυτά αναφέρονται στους Μουσικούς, οι οποίοι και με το ΠΔ 85/2022 κατατάσσονται στην κατηγορία ΤΕ. Αντίθετα δεν αναφέρεται πουθενά ότι παραμένει σε ισχύ ακόμη και η ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ (άρθρο 79 του Ν. 4481/2017, ΦΕΚ 100/Α/20-7-17), σύμφωνα με την οποία οι τίτλοι σπουδών των Ανώτερων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολών Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης αναγνωρίστηκαν ως ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών που χορηγούσαν τα ΤΕΙ  έως τις 10/6/2003, με την προϋπόθεση ότι οι τίτλοι σπουδών των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών να έχουν αποκτηθεί μέχρι την ημερομηνία έναρξης του ν. 3149/2003 (Α΄ 141).

Δηλαδή όλοι οι τίτλοι σπουδών των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών, ακόμη και αυτοί που αποκτήθηκαν μέχρι 10/6/2003, ανήκουν με την τροπολογία Μητσοτάκη στην κατηγορία ΔΕ, όπως ορίζει το ΠΔ 85/2022.

Τρίτον ακόμη και τα μισθολογικά των καλλιτεχνών – με εξαίρεση αυτά των Μουσικών που κατατάσσονται στην κατηγορία ΤΕ και προσλαμβάνονται σε φορείς του δημοσίου με μισθολογικά κλιμάκια και αμοιβές του ενιαίου μισθολόγιου (ν. 4472/2017 άρθρα 146 έως 149), παραπέμπονται σε ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και του κατά περίπτωση συναρμόδιου υπουργού. Δίνεται δηλαδή λευκή επιταγή στους υπουργούς και την αντίστοιχη κυβέρνηση να καθορίσουν αυτοί το περιεχόμενο της Κοινής Απόφασης.

Οσον αφορά δε, τη «δέσμευση» Μητσοστάκη για ίδρυση δημόσιων, πανεπιστημιακού επιπέδου, σπουδών στις παραστατικές τέχνες…. το 2025 έτσι και ξαναβγεί κυβέρνηση η ΝΔ, με αυτόν βεβαίως-βεβαίως επικεφαλής, νομίζουμε ότι είναι περιττό να τη σχολιάσουμε. Η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων έχει δώσει άπειρα δείγματα γραφής για το πώς πατάει στο λαιμό την εργαζόμενη κοινωνία και για το πώς αντιμετώπισε τον καλλιτεχνικό κόσμο καθόλη τη διάρκεια της θητείας της.

Μετά από όσα εκθέσαμε, είναι για μας φανερό, ότι ο καλλιτεχνικός κόσμος δεν πρέπει να κάνει βήμα πίσω. Να μην πατήσει την πεπονόφλουδα της τροπολογίας και να εντείνει τον αγώνα του.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑναλένα, στάσου, μύγδαλα!

Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

Επόμενο άρθρο Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός στο πλευρό του σιωναζισμού

Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

Σχετικά Αρθρα

Ακυρώθηκε η διάσημη Εβδομάδα Συγγραφέων της Αδελαΐδας 2026: Μετά τον αποκλεισμό παλαιστίνιας-αυστραλής συγγραφέα

Περισσότεροι από 180 συγγραφείς και ομιλητές αποσύρθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό

Πολιτισμός 13 Ιαν 2026, 12:56

Θρησκεία τους ο ρατσισμός και η απανθρωπιά

Πολιτισμός 28 Δεκ 2025, 12:20

Τα φασιστοεθνίκια της Φλώρινας ξαναχτύπησαν: Διέκοψαν τη συναυλία μπάντας που τραγουδούσε και στα Μακεδονικά

Πολιτισμός 26 Δεκ 2025, 10:19

Συνθήκες εργασιακού κάτεργου στο «Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Λυρικής Σκηνής

Ακραία ενταντικοποίηση, χορευτές που χορεύουν ως τα 67 τους χρόνια (!) ελαστικές σχέσεις εργασίας, εργατικά ατυχήματα, απαξίωση, συνδικαλιστικές διώξεις, πειθαρχικά..

Πολιτισμός 16 Δεκ 2025, 09:33

Στη Γαλλία επιτρέπεται η ελευθερία της έκφρασης, εκτός αν σατιρίζει τον Μακρόν ή καταγγέλλει τους σιωναζιστές

Διεθνή 15 Δεκ 2025, 06:03

Απόψε σας περιμένουμε στη γιορτή της Κόντρας

Εκδηλώσεις 13 Δεκ 2025, 09:42
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
Παιδεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

13 Ιαν 2026, 21:28
Πολιτική

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

13 Ιαν 2026, 21:01
Εργατικά

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

13 Ιαν 2026, 20:34
Στο Ψαχνό

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

13 Ιαν 2026, 19:32
Κόντρες

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

13 Ιαν 2026, 14:11
Πολιτισμός

Ακυρώθηκε η διάσημη Εβδομάδα Συγγραφέων της Αδελαΐδας 2026: Μετά τον αποκλεισμό παλαιστίνιας-αυστραλής συγγραφέα

Περισσότεροι από 180 συγγραφείς και ομιλητές αποσύρθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό

13 Ιαν 2026, 12:56
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

ΗΠΑ: Ημέρα θρησκευτικής ελευθερίας.

Ταϊλάνδη: Ημέρα δασκάλων.

1952 : Η αγγλική αστυνομία διαλύει με τη βία συγκεντρώσεις μαθητών στην Κύπρο που ζητούν ένωση με την Ελλάδα.

1970: Ο Μουαμάρ ελ Καντάφι ορκίζεται πρωθυπουργός της Λιβύης.

1973: Οι ΗΠΑ και το Νότιο Βιετνάμ κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός.

1980: Εκτελούνται οι Παντελής Πέτρου και Σωτήρης Σταμούλης (17Ν).

1984: Η ΚΥΠ πολιτικοποιείται και υπάγεται πλέον στον πρωθυπουργό.

2001: 28 παιδιά ηλικίας 9-16 ετών οδηγούνται σε τουρκικές φυλακές επειδή φώναζαν φιλοκουρδικά συνθήματα σε διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    • Εφετείο 17Ν

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

  • ΕΛΑ

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

  • Επικοινωνία

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

  • Όροι χρήσης

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

  • Ποιοι είμαστε

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

  • Επικοινωνία

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

  • Όροι χρήσης

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

    Παραμένει σε ισχύ το ΠΔ 85/2022!

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo