Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • 709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση
  • Πανεπιστήμια της ντροπής: Ανακοινώνουν λίστες με φοιτητές που θα διαγραφούν
  • Στις 19 Γενάρη θα συνεχιστεί η δίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»
  • Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα
  • Tο ανέκδοτο του σπασίκλα
  • Απορρίφθηκε και η έφεση της κυβέρνησης κατά της απεργίας-αποχής των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαδικασίες των διαγραφών φοιτητών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Οκτ 2025, 21:39

Ο καρατομηθείς από τον Βορίδη, πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και έκτοτε και μέχρι σήμερα σύμβουλος του Μητσοτάκη, Γρηγόρης Βάρρας, είπε αρκετές φορές στη χτεσινή κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ότι είναι Βλάχος, με φανερό καμάρι. Οι χοροί των Βλάχων (Κόρου ντι χοάρα, Τσιάτσιος, Τζιένγκι, Φουρέσκου, Σίρτου, Μπάσα) είναι χοροί λεβέντικοι, βαριοί, συγκαθιστοί, όρθιοι, συχνά «στον τόπο».

Ο Γρ. Βάρρας δεν χόρεψε τη «Βασιλ’ αρχόντισσα» ή τον «Φεζοδερβέναγα», αλλά ένα μιξ από τα trendy «Μανταλάκια» και «Του-ρου-ρού», με τόσες κωλοτούμπες που θα τις ζήλευε και τσιρλίντερ σε ομάδα του αμερικάνικου κολλεγιακού Football. Θα μιλήσουμε αναλυτικά και στην ώρα του για το «χορό του Γρηγόρη» στη Βουλή. Προηγείται ο Mak the ax (επί το ελληνικότερο «Μάκης το τσεκούρι»), τον οποίο – για να τα λέμε όλα – ο Βάρρας τον τελείωσε πολιτικά και με την κατάθεσή του στην Εξεταστική, εκτελώντας το σχέδιο Μαξίμου που λέει «τους πετάμε τον Μάκη για να γλιτώσει ο Κούλης».

Αθώος σαν τον Γκέμπελς

Μιλώντας στις 30 του περασμένου Ιούλη στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής, ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης είπε (η έμφαση δική μας):

«Κάνατε αναφορά στο κείμενο της Εισαγγελίας. Οι αξιότιμες κυρίες Εισαγγελείς σε αυτό το κείμενο των τριάντα τεσσάρων σελίδων αναφέρουν το όνομά μου σε δύο σημεία: το ένα σημείο είναι κάτι το οποίο επισημάνθηκε, αυτό το «Συμφωνώ» -θα έρθω σε λίγο- και το δεύτερο σημείο το οποίο επισημάνθηκε είναι το αίτημά μου προς τον κ. Βάρρα να παραιτηθεί. Γι’ αυτό σας λέω ότι έχω περάσει έναν μήνα να σκέφτομαι. Είναι δυνατόν να κάνεις εγκληματική ενέργεια με νόμιμες πράξεις; Γίνεται αυτό;

Ακούστε. Θα σας πω σε λίγο τι είναι το «Συμφωνώ», αλλά θέλω πρώτα να σας θέσω αυτόν τον προβληματισμό. Το «Συμφωνώ» ετέθη σε ένα έγγραφο -θα πούμε λίγο περισσότερα γι’ αυτό- το οποίο εφαρμόζει υπουργική απόφαση. Η υπουργική απόφαση είναι νόμιμη και ισχυρή ακόμα και σήμερα αυτή. Εφαρμόζεται η υπουργική απόφαση, λέω εγώ ότι συμφωνώ να εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση και μου λένε ότι επειδή συμφωνώ να εφαρμοστεί μια υπουργική απόφαση, είναι αυτή η συμφωνία μου εγκληματική πράξη. Βγάζει νόημα; […]

Αυτό το έγγραφο τι είναι; Γράφει, διαβάζω, «Εμπιστευτικό, προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θέμα: Διαβίβαση κατανομής επιλέξιμων βοσκοτόπων» και μου λέει πώς επιλέγει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να κάνει την κατανομή με ημερομηνία 18-9-2019. Διαβάζω: «Σας ενημερώνουμε για τον τρόπο κατανομής των βοσκοτόπων του 2019». Τι είναι αυτό το έγγραφο; Είναι διοικητική πράξη; Είναι ένα εσωτερικό έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ, διακινείται εσωτερικά. 

Το λέω εγώ; Δεν το λέω εγώ. Το λέει σε γνωμοδότησή του ο καθηγητής, ο κ. Φλογαΐτης. Τι λέει ο κ. Φλογαΐτης; Του έθεσα υπ’ όψιν το έγγραφο αυτό. Ότι «το έγγραφο ο χαρακτήρας του οποίου μου έχει τεθεί προς γνωμοδότηση δεν φέρει ούτε τα εξωτερικά ούτε κατά μείζονα λόγο τα εσωτερικά γνωρίσματα της διοικητικής πράξης», δεν είναι διοικητική πράξη. «Πρόκειται για εσωτερικό έλεγχο της διοικήσεως, που δεν απευθύνεται σε κανέναν εκτός της υπηρεσίας, μη δυνάμενο ως εκ τούτου να εισάγει νέα νομική ρύθμιση και να μεταβάλλει την έννομη τάξη. Η υπογραφή του συμφωνούντος εποπτεύοντος Υπουργού δεν έχει καμία νομική σημασία. Σε κάθε περίπτωση, αν ήθελε θεωρηθεί ότι πρόκειται περί διοικητικής πράξεως, θα έπρεπε να καταταχθεί στις κανονιστικές πράξεις ως μη περιέχουσα ατομικώς ορισμένη ρύθμιση».

Προσέξτε τώρα, εγώ εγκληματώ με πράξη η οποία δεν έχει κανένα έννομο αποτέλεσμα, δεν είναι διοικητική πράξη, δεν έχει νομική σημασία. Είναι ένα εσωτερικό έγγραφο στο οποίο με ενημερώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ πώς θέλει να κάνει την κατανομή των βοσκοτόπων και του λέω «συμφωνώ». Παρεμπιπτόντως, η κατανομή που κάνει στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι παράνομη ή εφαρμόζει υπουργική απόφαση; Εφαρμόζει υπουργική απόφαση. Δεν υπάρχει ισχυρισμός μη νομιμότητας.

Θέλω να σας ρωτήσω τώρα το εξής: Σας φέρνει η υπηρεσία σας ένα έγγραφο, η αρμόδια για τις ενισχύσεις, εκ του νόμου αρμόδια για τις ενισχύσεις, με αποκλειστική αρμόδια αρμοδιότητα για τις ενισχύσεις -εκ του νόμου, το τονίζω, του συστατικού νόμου του ΟΠΕΚΕΠΕ- σας το φέρνει η υπηρεσία σας και σας λέει «εγώ αυτό θέλω να κάνω». Λες «ναι», και αυτό είναι εγκληματική ενέργεια;

Θέλω να ρωτήσω τον ΣΥΡΙΖΑ, την πράξη αυτή της απιστίας την έχει κάνει ο Καπρέλης, την αυτουργική πράξη, ο διοικητής σας; Λέτε ότι ο διοικητής σας έχει κάνει πράξη κακουργηματικής απιστίας;

Ρώτησε ο κ. Κόκκαλης «έχει ξαναγίνει αυτό ή το έκανες εσύ πρώτη φορά;» […] Ευάγγελος Αποστόλου, «συμφωνώ», κατανομή του 2016. Προέδρος Καπρέλης, «συμφωνώ». ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Το 2016 δεν έγινε κατανομή. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Εγώ σας δείχνω το έγγραφο και θα το αξιολογήσετε, κύριε Κόκκαλη. Διότι το έγγραφο το λέει, και εγώ διαβάζω, δεν σκέφτομαι κάτι, ό,τι διαβάζω.

Ποντάροντας στην ασχετοσύνη των βουλευτών (έχουμε μιλήσει πολλές φορές γι’ αυτήν) και στη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ (θα την παρουσιάσουμε παρακάτω), ο Βορίδης τους παγίδεψε με ψέματα για να κρύψει μια καραμπινάτη παρανομία.

Σε τι έγκειται η συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ; Στο ότι η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ, την οποία προσυπέγραψε ο Βορίδης, γράφοντας «συμφωνώ», συντάχτηκε από τον συριζαίο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αθανάσιο Καπρέλη, στις 18-09-2019. Και είναι μια εγκύκλιος εντελώς παράνομη, όπως θα αποδείξουμε παρακάτω. Τον συριζαίο Καπρέλη τον είχε κρατήσει ο Βορίδης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προτού αναλάβει ο Βάρρας που ήταν επιλογή του Μητσοτάκη.

Αυτό το έγγραφο είχε βρει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και είχε βάλει στη δικογραφία. Και ο Βορίδης παρέστησε τον αθώο: «φταίω εγώ που προσυπέγραψα μια εγκύκλιο που μου έφερε ο συριζαίος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ;»!

Ο Βορίδης απέκρυψε από τη Βουλή το γεγονός ότι προσυπέγραψε και δεύτερο τέτοιο έγγραφο, ένα χρόνο αργότερα. Πανομοιότυπο, που φέρει την υπογραφή του Φάνη Παπά, τον οποίο ο Βορίδης έβαλε στον ΟΠΕΚΕΠΕ αμέσως μετά την καρατόμηση του Βάρρα. Οταν προσυπογράφεις δύο πανομοιότυπες παράνομες εγκυκλίους με διαφορά ενός χρόνου, ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις. Οι δε πρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ που τυπικά υπογράφουν τις εγκυκλίους, είναι δικά σου απλά εκτελεστικά όργανα.

Αλυσίδα τα παράνομα «συμφωνώ»

Την ύπαρξη και δεύτερης παράνομης εγκυκλίου αποκάλυψε ο Φάνης Παπάς (νυν βουλευτής της ΝΔ) καταθέτοντας στις 2 Οκτώβρη στην Εξεταστική Επιτροπή.

Είπε ο Φάνης Παπάς, στην εισαγωγική τοποθέτηση κατά την κατάθεσή του, χωρίς να ερωτηθεί:

«Πώς λειτουργεί γενικότερα η τεχνική λύση για να καταλάβουμε και εμείς και ο κόσμος που μας ακούει εδώ και χρόνια; […] Και ερχόμαστε τώρα για να κάνουμε, επειδή όντως διαπιστώσαμε ότι υπήρχε πρόβλημα και διαπιστώσαμε σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές, ιδιαίτερα στην Κρήτη -δεν είναι συγκεκριμένες- ότι υπήρχε μια πολύ μεγάλη αύξηση με βάση αυτά που δηλώθηκαν στο ζωικό κεφάλαιο. Τότε κάναμε μια κατανομή στις 25-11-2020 που πήραμε και το «συμφωνώ» του Υπουργού, όπου τι είπαμε για πρώτη φορά; 

«Για τη χωρική ενότητα της Κρήτης, λόγω της έντονης έλλειψης επιλέξιμων εκτάσεων βοσκοτόπων» -και θα εξηγήσω γιατί- «αλλά και της υπέρμετρης αύξησης του δηλωθέντος ζωικού κεφαλαίου» -κάνουμε συγκεκριμένη, σαφή αναφορά- «απαλείφθηκε η εφαρμογή της παραγράφου 7 του άρθρου 4 της ΚΥΑ, η οποία έχει αναφορικά μείωση κατά 10% του εθνικού μέσου όρου με βάση τα βοσκοτόπια».

Τι έλεγε δηλαδή η ΚΥΑ τότε; Έλεγε ότι στις περιοχές της Κρήτης, που δεν έχουν τόσο ανεπτυγμένη παραγωγικότητα, που παράγουν τα ζώα τους, θα τους έχουμε 10% μειωμένα. Δηλαδή με λιγότερα ζώα τούς δίναμε περισσότερα δικαιώματα. Και ήρθαμε, εγώ προσωπικά ως πρόεδρος, με το «συμφωνώ» του Υπουργού, του κ. Βορίδη, και αυτό το άρθρο το καταργήσαμε και τους πήγαμε στον μέσο όρο, τον εθνικό, που ήταν το 1,89».

Παραθέτουμε ολόκληρη τη σχετική αναφορά του Φάνη Παπά, όπως καταγράφεται στα πρακτικά της Εξεταστικής:

PAPPAS_TEXNIKH_LYSH_2-10-25

Ο Παπάς ή πραγματικά δεν ξέρει ή προσποιείται ότι δεν ξέρει ότι αυτό που υπέγραψε ο ίδιος στις 25.11.2020 και προσυπέγραψε ο Βορίδης στις 26.11. 2020 είναι το ίδιο με αυτό που είχε προσυπογράψει στις 18.9.2019, επί προεδρίας Καπρέλη. Το βέβαιο είναι ότι ο ίδιος δεν είχε καμιά σχέση με το αντικείμενο, όταν έστελνε αυτό το έγγραφο στον Βορίδη για έγκριση. Είχε μόλις δυο βδομάδες στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο εμπνευστής ήταν ο Βορίδης (και η εγκληματική οργάνωση) και ο Παπάς έκανε απλά την τυπική διεκπεραίωση.

Με εγκύκλιο κατήργησαν ΚΥΑ!

Σίγουρα, όμως, ο Παπάς γνώριζε πολύ καλά ότι υπέγραφε ο ίδιος και έστελνε για έγκριση και προσυπογραφή στον Βορίδη μια εντελώς παράνομη εγκύκλιο. Αυτή είναι η εγκύκλιος, όπως την κατέθεσε ο Παπάς στην Εξεταστική και περιλαμβάνεται στα πρακτικά των εργασιών της:

ΑP_66_2.10.2025

Ακόμα κι αν ο Παπάς δεν το ήξερε (λέμε τώρα), πράγμα ανεπίτρεπτο για πολιτικό στέλεχος που στη συνέχεια έγινε βουλευτής, το ήξερε πολύ καλά ο Βορίδης, ότι είναι παράνομο να αλλάζεις μια Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με μια εγκύκλιο. Μια ΚΥΑ εκδίδεται με εξουσιοδότηση νόμου και μπορεί να αλλάξει μόνο με άλλη ΚΥΑ, εφόσον και αυτή είναι εντός της εξουσιοδότησης του νόμου.

Ο Παπάς το είπε ωμά: εγώ και ο Βορίδης καταργήσαμε άρθρο της ΚΥΑ!

Για να καταλάβουμε καλύτερα περί τίνος πρόκειται: πρόκειται για την ΚΥΑ των συριζαίων Λαφαζάνη-Τσιρώνη (ΦΕΚ 942 Β / 26.5.2015) για την κατανομή των βοσκοτόπων (η περιβόητη Τεχνική Λύση). Στην παράγραφο 7 του άρθρου 4 αυτή η ΚΥΑ προβλέπει:

Για την πληρότητα της ανάλυσης παραθέτουμε ολόκληρη την ΚΥΑ των Λαφαζάνη-Τσιρώνη.

KYA_Lafazani_Tsironi

«Για τη Χωρική Ενότητα της Κρήτης, λόγω της  έντονης έλλειψης επιλέξιμων εκτάσεων βοσκοτόπων, αλλά και της υπέρμετρης αύξησης του δηλωθέντος ζωικού κεφαλαίου, απαλείφθηκε η εφαρμογή της παραγράφου 7 του άρθρου 4 της προαναφερόμενης ΚΥΑ», αναφέρει η εγκύκλιος των Βορίδη-Παπά!

Στην ψύχρα: με μια εγκύκλιο καταργούμε διάταξη ΚΥΑ!

Hρθε, λοιπόν, ο Βορίδης, αμέσως μόλις ανέλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και κατάργησε τη διάταξη της ΚΥΑ, που πρόβλεπε χαμηλότερη κατανομή βοσκοτόπων για την Κρήτη. Για ποιο λόγο; Για να βολέψει τους Φραπέδες, τους Χασάπηδες, τους Γρύλους και τα άλλα τρωκτικά της εγκληματικής οργάνωσης.

Μπήκε αμέσως στο «νόημα», χρησιμοποίησε τον συριζαίο Καπρέλη, μετά καρατόμησε τον δεξιό Βάρρα που δεν έστεργε στις παρανομίες και χρησιμοποίησε για δεύτερη φορά τον δεξιό Παπά. Ετσι, αναδείχτηκε σε υποστράτηγο της εγκληματικής οργάνωσης. Τυχαία νομίζετε άρχισε και τις κουμπαριές στην Κρήτη; Το είπε με μια χαρακτηριστική ατάκα ο Γιώργος Ξυλούρης (Φραπές) στον Κυριάκο Μπαμπασίδη: «Εφόσον στέκει το Μαξίμου και στέκει και ο Μάκης, είσαι βράχος που δεν πέφτει. Λοιπόν, πάτα εκεί να τα γαμήσεις όλα».

Ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

Ο Φραπές βάζει δυο ογκόλιθους στην εξίσωση: το Μαξίμου (δηλαδή τον Μητσοτάκη) και τον Βορίδη. Ξέρουμε πολύ καλά ότι, εκτός από τα λεφτά που ήταν πολλά, υπήρχε και η στρατηγική «να γίνει η Κρήτη γαλάζια». Κι αυτή τη στρατηγική δεν την κατέστρωσε ο Βορίδης αλλά ο Μητσοτάκης. Αυτός ήταν ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Βορίδης ενέταξε και τις δικές του φιλοδοξίες για την «μετά τον Μητσοτάκη» περίοδο στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, για την οποία ήταν πλήρως ενήμερος ο Μητσοτάκης. Αλλωστε, δεν θα άξιζε να φέρει το επώνυμο Μητσοτάκης, να είναι γιος του πατέρα του, αν δε γνώριζε πώς γίνονται αυτές οι «δουλειές».

Ο Βάρρας, στις κωλοτούμπες επιπέδου τσιρλίντερ, που έκανε καταθέτοντας στην Εξεταστική, δήλωσε ότι ο Μητσοτάκης δεν ήξερε τίποτα! Ολα τα έκανε ο μοχθηρός Μάκης. Γι’ αυτό λέμε ότι χόρευε μιξ «Μανταλάκια» και «Του-ρου-ρού». Μπορεί και να σιγοτραγουδούσε και τους στίχους που ταιριάζουν γάντι στην προσωπική σχέση αυτού του… περήφανου Βλάχου με τον Μητσοτάκη: «Θα κρεμάσω την καρδιά μου από δύο μανταλάκια, να στεγνώσουν από πάνω τα δικά σου τα φαρμάκια» – «Η δική σου αγάπη ήταν μαύρη αλυσίδα, που με σέρνει τώρα όπου θες εσύ»…

Υπάρχουν και άλλα ράμματα για τη γούνα του Βορίδη.

Μείνετε συντονισμένοι – Αύριο

Εκτύπωση 🖨
ΒΑΡΡΑΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΟΠΕΚΕΠΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΠΕΚΕΠΕ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑπόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

Επόμενο άρθρο Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

Σχετικά Αρθρα

Στις 19 Γενάρη θα συνεχιστεί η δίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»

Πολιτική 18 Δεκ 2025, 15:28

Μπελέρι γιοκ…

Πολιτική 18 Δεκ 2025, 09:27

Το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» ήταν παραμάγαζο του Κασιδιάρη και γι’ αυτό η καταδίκη είναι μονόδρομος

Πολιτική 17 Δεκ 2025, 21:07

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οταν η Κομισιόν ζητούσε εξηγήσεις για την καθαίρεση της Π. Τυχεροπούλου και η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαντούσε με ψέματα

Θα κατηγορήσουν και την Κομισιόν, το καμάρι τους, για... ανθελληνική στάση;

Εργατικά 11 Δεκ 2025, 21:38

Αύριο εκδικάζεται η αγωγή Τυχεροπούλου κατά ΟΠΕΚΕΠΕ,για το εργασιακό μπούλινγκ που υπέστη από την εγκληματική οργάνωση

Aυριο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας

Εργατικά 11 Δεκ 2025, 14:52

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο αύριο στις 8:30 το πρωί έξω από το Εφετείο (Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας)

Θα αγορεύσει η εισαγγελέας επί της ενοχής των νεοναζιστών εγκληματιών

Πολιτική 11 Δεκ 2025, 11:32
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

18 Δεκ 2025, 18:51
Παιδεία

Πανεπιστήμια της ντροπής: Ανακοινώνουν λίστες με φοιτητές που θα διαγραφούν

18 Δεκ 2025, 18:16
Πολιτική

Στις 19 Γενάρη θα συνεχιστεί η δίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»

18 Δεκ 2025, 15:28
Οικονομία

Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα

Στέλεχος πολυεθνικών βάζει ο Θεοδωρικάκος διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής για την (Μη) Προστασία του Καταναλωτή και την (Μη) Εποπτεία της Αγοράς

18 Δεκ 2025, 15:15
Κόντρες

Tο ανέκδοτο του σπασίκλα

18 Δεκ 2025, 12:01
Παιδεία

Απορρίφθηκε και η έφεση της κυβέρνησης κατά της απεργίας-αποχής των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαδικασίες των διαγραφών φοιτητών

Αυτό το χαστούκι έτσουξε πιο πολύ τον Μητσοτάκη

18 Δεκ 2025, 11:37
Πολιτική

Μπελέρι γιοκ…

18 Δεκ 2025, 09:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη

18 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» ήταν παραμάγαζο του Κασιδιάρη και γι’ αυτό η καταδίκη είναι μονόδρομος

17 Δεκ 2025, 21:07
Διεθνή

Αμστερνταμ: Συγκρούσεις με την αστυνομία ενάντια στην παρουσία του αρχιψάλτη του σιωναζιστικού στρατού

17 Δεκ 2025, 20:18
Κόντρες

Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη

17 Δεκ 2025, 19:19
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτεται ξένη παρουσία στη Γάζα – Η ISF θα «παρακολουθεί μόνο τα σύνορα»

Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

17 Δεκ 2025, 12:56
Εργατικά

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»

17 Δεκ 2025, 10:03
Διεθνή

Αμπντουλά Μπαργούτι: «Το ηθικό μου σπάει πέτρα»

Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

17 Δεκ 2025, 09:40
Παιδεία

Καιροσκοπισμός αισχίστου είδους

17 Δεκ 2025, 08:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Δεκέμβρη

17 Δεκ 2025, 00:01
Η παπάρα

Αλλοι στήνουν κόμματα κι άλλος ονειρεύεται πρωθυπουργία

16 Δεκ 2025, 20:41
Παιδεία

Οχι στα Ωνάσεια Σχολεία-Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μας

Στο πόδι εκπαιδευτικοί και γονείς στην Καλλιθέα

16 Δεκ 2025, 19:50
Διεθνή

Καθημερινή δίψα εν μέσω σκηνών και ερειπίων: Μια «τραχιά και αμμώδης διαδρομή» για τους εκτοπισμένους της Γάζας

16 Δεκ 2025, 18:43
Κόντρες

Σανός για σιωνιστικά ζώα

16 Δεκ 2025, 14:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη

Ημέρα μετανάστη.

Νίγηρας: Ημέρα δημοκρατίας (1958).

1924: Καθιερώνεται το οκτάωρο (48ωρο εβδομαδιαίως) στην Ελλάδα.

1943: Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 118 κατοίκους του χωριού Δράκεια Μαγνησίας.

1954: Γενική απεργία και αιματηρές διαδηλώσεις στην Κύπρο, 35 τραυματίες, 37 συλλήψεις.

1969: Καταργείται η θανατική ποινή στη Βρετανία.

1994: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Βουλγαρίας (πρώην Κομμουνιστικό) κερδίζει τις εκλογές.

2000: Επίθεση των αρχών ασφαλείας στις φυλακές της Τουρκίας, 31 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    • Εφετείο 17Ν

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

  • ΕΛΑ

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

  • Επικοινωνία

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

  • Όροι χρήσης

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

  • Ποιοι είμαστε

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

  • Επικοινωνία

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

  • Όροι χρήσης

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

    Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo