Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Aνταμ Μπόλερ: Και πίνω τσάγια με τον Χαλίλ Αλ-Χάγια…
  • Tριτοκοσμικές συνθήκες στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας
  • Απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς διεξάγουν οι ΗΠΑ – Ανακοινώθηκε η πρώτη συμφωνία!
  • Δυνατό χαστούκι σε Πιερρακάκη και Μητσοτάκη: Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της
  • Σαν σήμερα 12 Μάη
  • Αν θέλετε να μάθετε τον αριθμό, ρωτήστε τη Σάρα Νετανιάχου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Πνεύμα και ήθική (ή, αλλιώς, business as usual)
Οικονομία

Πνεύμα και ήθική (ή, αλλιώς, business as usual)

«Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Οκτ 2024, 11:07

Χτες ο Μητσοτάκης, παρέα με τον «βυσματωμένο» Χατζηδάκη και έναν απαστράπτοντα Πιτσιλή (γενικό δερβέναγα της ΑΑΔΕ), εγκαινίασε τα νέα γραφεία της ΑΑΔΕ, στον μετασκευασθέντα χώρο του πρώην εμπορικού κέντρου «Athens Heart» στην Πειραιώς.

Ξεκινώντας το χαιρετισμό του, έκανε τη σχετική διαφήμιση: «Θα ήθελα, καταρχάς, να ξεκινήσω εκφράζοντάς σας πραγματικά τη βαθιά μου χαρά και ικανοποίηση την οποία αισθάνθηκα όταν μπήκα μέσα στο καινούργιο κτήριο της ΑΑΔΕ. Και σκεφτόμουν ότι με έναν τρόπο αυτό το υπερσύγχρονο, φιλικό προς το περιβάλλον, φιλικό προς τους εργαζόμενους κτήριο, είναι και ο καθρέφτης της σημαντικής προόδου που η ΑΑΔΕ έχει επιτελέσει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια». 

Συνέχισε απτόητος: «Η μετακίνηση σε ένα καινούργιο κτήριο δεν έχει, κατά την άποψή μου, μόνο σκοπό την εξοικονόμηση κάποιων εκατομμυρίων ευρώ -χωρίς να σημαίνει, κ. Υφυπουργέ των Οικονομικών, υπεύθυνε του Γενικού Λογιστηρίου, ότι τα ζητήματα της εξοικονόμησης δεν είναι πολύ σημαντικά-, ούτε να αποτυπώσει μόνο το νέο περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός σύγχρονου κτηρίου, κάτι το οποίο θα αποτελεί από εδώ και στο εξής τον κανόνα. Εχει να κάνει με τις συνθήκες εργασίας, με τον τρόπο με τον οποίον οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα στο κτήριο βιώνουν έναν σύγχρονο εργασιακό χώρο ως παράγοντα βελτίωσης της παραγωγικότητας. Μέχρι και οι πίνακες τους οποίους είδα -με πολύ ευγενική παραχώρηση της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών-, αυτό ακριβώς υποδεικνύουν».

Ενας εργαζόμενος, βέβαια, δεν κοιτάζει τους πίνακες ζωγραφικής στο χώρο εργασίας, αλλά κοιτάζει το μισθό που παίρνει και δεν του φτάνει, καθώς η ακρίβεια σαρώνει. Κοιτάζει τον φορολογικό εφιάλτη που στραγγίζει τον ήδη ισχνό μισθό του. Ας τα αφήσουμε, όμως, αυτά τα… μίζερα κομμουνιστικά, όπως θα έλεγε και ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τσιρίδας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και ας επικεντρωθούμε σ’ αυτό που είπε η πρωθυπουργάρα: το κράτος μισθώνει ακίνητα από ιδιώτες για να κάνει οικονομία.

Ισχύει; Ας δούμε λίγο την ιστορία της συγκεκριμένης μίσθωσης.

Μια καπιταλιστική φαμίλια (οικογένεια Σ. Θεοδωρίδη που έχει τη SATO) κατασκευάζει ένα εμπορικό κέντρο (mall) χαμηλά στην Πειραιώς στον Ταύρο. Τα εγκαίνιά του γίνονται τον Δεκέμβρη του 2008. Θες γιατί σύντομα ήρθαν τα Μνημόνια και έπεσε κατακόρυφα η κατανάλωση και γενικά το εμπόριο, θες γιατί η πιάτσα δεν ήταν κατάλληλη, το mall πήγε φούντο. Η καπιταλιστική φαμίλια που το κατασκεύασε αναγκάστηκε να του βάλει λουκέτο.

Οπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η εταιρία Doreco είχε χρέος 55 εκατ. ευρώ προς την Εθνική Τράπεζα. Εγιναν οι σχετικές διαδικασίες (συμφωνία εξυγίανσης το λένε) και το mall αγοράστηκε περί τα τέλη του 2022 από την Premia Properties, έναντι 15,7 εκατ. ευρώ. Τζάμπα πράμα…

Το πιο ενδιαφέρον είναι το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». To Athens Heart κατασκευάστηκε από την Pasal, συμφερόντων της οικογένειας Σ. Θεοδωρίδη. Περί τα μέσα του 2020, στην Pasal μπήκε ως μεγαλομέτοχος η σουηδέζικη Sterner Stenhus, μεγαλομέτοχος και αφεντικό της οποίας είναι ο Ελληνας Ηλίας Γεωργιάδης. Η νέα εταιρία ονομάστηκε Premia Properties και ο Θεοδωρίδης περιορίστηκε σε ένα 7%, ενώ το 83% πέρασε στους Σουηδο-Ελληνες.

Τι βλέπουμε μέχρι στιγμής; Βλέπουμε μια εταιρία που είχε φτιάξει ένα εμπορικό κέντρο που πήγε φούντο, να απορροφάται από μια άλλη εταιρία (αυτό έγινε επί της ουσίας) και αυτή η νέα εταιρία να παίρνει το κλειστό εμπορικό κέντρο έναντι «πινακίου φακής».

Με το που αγοράζει το πρώην εμπορικό κέντρο η Premia Properties, φαίνεται πως έχει ήδη έτοιμη την «αξιοποίησή» του.

Στις 30 Δεκέμβρη του 2022, την ώρα που όλοι έτρεχαν να κάνουν τα τελευταία ψώνια για την πρωτοχρονιά, ο α/α προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών-Ανατολικής Αττικής, με έγκριση του διοικητή της ΑΑΔΕ Πιτσιλή, διακηρύσσει μειοδοτική δημοπρασία μίσθωσης ακινήτου για την ενοικίαση κτιρίου κεντρικών γραφείων της ΑΑΔΕ. Η δημοπρασία έπρεπε να γίνει στις 26 Γενάρη του 2023. Βγάλτε τις αργίες της περιόδου και θα αντιληφθείτε τη στενότητα των ημερομηνιών, δείγμα του ότι η δουλειά ήταν δοσμένη.

Η ίδια η περιγραφή του ακινήτου που ζητείται για μίσθωση είναι καθαρά φωτογραφική, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από την πρώτη σελίδα της Διακήρυξης:

622ΜΗ-9ΗΨ_diakirixi

Στις 17 Μάρτη του 2023, δηλαδή σε δυόμισι μήνες από τη Διακήρυξη της μειοδοτικής δημοπρασίας, η εκμίσθωση είχε γίνει! Πετάει η ομάδα…

ΩΝΥΒ46ΜΠ3Ζ-ΝΔΚ_ypografiPitsili

Από το παραπάνω έγγραφο του Πιτσιλή συνάγεται ότι δεν υπήρξε άλλος ενδιαφερόμενος. Απόλυτα λογικό. Πώς να προλάβει ένας άλλος καπιταλιστής να βρει ακίνητο ή να σχεδιάσει την κατασκευή ακίνητου με τις φωτογραφικές προδιαγραφές της Διακήρυξης, μέσα σε λιγότερο από μήνα; Σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι καπιταλιστές του real estate ξέρουν το παρασκήνιο και σπάνια κάνουν ντόρο, γιατί σχεδιάζουν κι αυτοί κάποιες «δουλειές» και δε θέλουν να τα χαλάσουν με το «γκουβέρνο». Σχολιάζουν σκωπτικά και σαρκαστικά στις δεξιώσεις τους, ανάλογα με την κλίκα που ανήκουν, αλλά ως εκεί.

Από το έγγραφο του Πιτσιλή πληροφορούμαστε επίσης, ότι έγινε δεκτή η τιμή που πρόσφερε ο ιδιοκτήτης, δηλαδή 365.161,40 ευρώ το μήνα (σταθερό μίσθωμα για τα τρία πρώτα χρόνια και αναπροσαρμοζόμενο σύμφωνα με τον ετήσιο πληθωρισμό τα υπόλοιπα εννιά χρόνια της δωδεκαετούς σύμβασης μίσθωσης). Στη Διακήρυξη αναφερόταν ως ανώτατο όριο μισθώματος οι 374.000,00 ευρώ. Τι είδους μειοδοτική δημοπρασία είν’ αυτή, που τις προδιαγραφές μπορεί να ικανοποιήσει μόνο ένα ακίνητο μιας εταιρίας real estate και που η εταιρία παίρνει τη δουλειά με την ανώτατη τιμή (η μείωση κατά 2,36% δε θεωρείται έκπτωση, φυσικά);

Η αγορά του mall, η διαμόρφωσή του και η κατασκευή ενός μικρότερου κτιρίου σε διπλανό οικόπεδο ήταν -όπως διαβάσαμε στον αστικό οικονομικό Τύπο- μια επένδυση των 60 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 20 εκατ. ήταν το κόστος αγοράς κτιρίου και οικοπέδων και 40 εκατ. ευρώ το κόστος ανακατασκευής του mall και κατασκευής του νέου κτιρίου.

Αυτά είναι πάντα φουσκωμένα, αλλά ας τα δεχτούμε ως πραγματικά. Από τα ενοίκια της πρώτης δωδεκαετίας (σίγουρα θα ακολουθήσουν ανανεώσεις), χωρίς να περιλαμβάνουμε τις αυξήσεις που θα δοθούν από τον τέταρτο χρόνο και μετά, η εταιρία θα εισπράξει 53 εκατ. ευρώ! Δηλαδή, η υποτιθέμενη επένδυση θα έχει ξεπληρωθεί μέσα στην πρώτη δωδεκαετία και η εταιρία θα έχει το ακίνητο ολόδικό της, για να το πούμε με απλά λόγια, χωρίς να μπαίνουμε σε οικονομολογικούς όρους περί αποδόσεων κτλ. Κι όλ’ αυτά με μηδενικό ρίσκο, αφού το κτίριο μισθώνεται από το Δημόσιο που πληρώνει κανονικά και εγγυημένα.

Στην πραγματικότητα, η εταιρία θα έχει πολύ μεγαλύτερη απόδοση από το περίπου 8,5% που βγάζει η δωδεκαετία. Aρκεί μια ματιά στην Ετήσια Εταιρική και Ενοποιημένη Χρηματοοικονομική Εκθεση για τη χρήση 2023 της εταιρίας. Για το πρώην mall και την κατασκευή κτιρίου στο διπλανό οικόπεδο διαβάζουμε:

Δεν έχουμε μόνο δάνεια από τράπεζες, αλλά και ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας! Μόνο για την κατασκευή των γραφείων που μίσθωσε στην ΑΑΔΕ η εταιρία real estate παίρνει χαμηλότοκο ομολογιακό δάνειο εικοσαετίας ύψους 40,6 εκατ. ευρώ! Στην πραγματικότητα, τα γραφεία που νοικιάστηκαν στην ΑΑΔΕ κατασκευάστηκαν χωρίς οι επενδυτές να βάλουν δεκάρα! Με δάνεια και επιχορηγήσεις.

Ας «σουμάρουμε»: Μια εταιρία real estate εξαγοράζει μια άλλη εταιρία η οποία έχει πάει φούντο, λόγω ενός εμπορικού κέντρου που κατασκεύασε και δεν «περπάτησε». Αγοράζει μπιρ παρά το υποθηκευμένο ακίνητο και σε ένα μήνα δημοσιεύεται φωτογραφική διακήρυξη για ενοικίαση αυτού του ακινήτου από την ΑΑΔΕ. Ο φωτογραφικός διαγωνισμός ολοκληρώνεται αστραπιαία και τον κερδίζει η εν λόγω εταιρία… «από τα αποδυτήρια». Στη συνέχεια, αυτή η εταιρία εντάσσεται και στο Ταμείο Ανάκαμψης για να πάρει χαμηλότοκο δάνειο περίπου 41 εκατ. ευρώ για το ακίνητο που νοίκιασε στο Δημόσιο. Ομορφιές!

Ο Μητσοτάκης πήγε χτες στα εγκαίνια (το κτίριο παραδόθηκε τμηματικά από το καλοκαίρι). Είπε διάφορες παπάτζες, ανάξιες σχολιασμού. Μήπως θα μπορούσε να μας πει τι είδους σύμβουλός του είναι ο Βασίλειος Ανδρικόπουλος, μέλος του ΔΣ της εταιρίας real estate που έκανε τη μεγάλη μπίζνα με το κτίριο της ΑΑΔΕ;

Στην ιστοσελίδα της Premia Properties, εκεί που αναφέρεται η σύνθεση του διοικητικού της συμβούλιου, διαβάζουμε το βιογραφικό του μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ Βασίλειου Ανδρικόπουλου: «Επαγγελματική Εμπειρία: O Βασίλης Ανδρικόπουλος είναι o Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου στην Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος Α.Ε. Διαθέτει εμπειρία 25 ετών σε θέσεις υψηλής διοικητικής ευθύνης σε Πολυεθνικές και Ελληνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Εκπαίδευση: Πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Μετεκπαίδευση στο Harvard Business School και στο INSEAD σε θέματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Εξαγορών και Συγχωνεύσεων. Επαγγελματική Σταδιοδρομία:Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας σε θέματα Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας. Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Green Cola Hellas. Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας NOVAL Property, μέλος του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε., μέλος του Carlsberg Group. Οικονομικός Διευθυντής Αγορών Δυτικής Ευρώπης της εταιρίας DIAGEO Plc».

Πρόκειται για φαινόμενο. Για έναν… Τιραμόλα του επιχειρείν. Πώς τα προλαβαίνει όλα; Θαύμα! Πάντως, ειδικός σύμβουλος του Μητσοτάκη ανέλαβε αμέσως μόλις ο τελευταίος έγινε πρωθυπουργός. To είχε ανακοινώσει με δωρική λιτότητα (έτσι αναδεικνύεται το καμάρι) ο ίδιος, συμπληρώνοντας το βιογραφικό του στο facebook κει εισπράττοντας τα συγχαρητήρια των… ομοτέχνων του:

Περιδιαβαίνοντας στο Διαδίκτυο πέσαμε πάνω σε μια αγιογραφία του Ανδρικόπουλου, που παρουσιαζόταν ως «Ενας manager με εξειδίκευση στα deals». Εκεί διαβάζουμε (διατηρούμε την αν-ορθογραφία του πρωτότυπου) ότι «ο Ιούνιος του 2019 τον βρίσκει υποψήφιο στον Νότιο Τομέα Αθηνών όμως λίγο πριν τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει να τον μεταφέρει σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και μετά την νίκη του κόμματος να τον χρήσει σύμβουλο του σε θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας. Στους 16 μήνες που παρέμεινε στο Μαξίμου βοήθησε ώστε να πάρουν πάλι μπροστά επιχειρηματικά project που είχαν μείνει πίσω από την προηγούμενη κυβέρνηση ενώ μέσα σε αυτό το διάστημα είχε την δυνατότητα να ενημερώνει τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Τι κράτησε ο ίδιος από αυτό το “στρατιωτικό”; “Ηταν μία εξαιρετική εμπειρία και είδα από πρώτο χέρι πως λειτουργεί ο δημόσιος τομέας”».

Στο βιογραφικό του στην Premia Properties, πάντως, δεν γράφει πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού. Αναρωτιόμαστε, όμως, γιατί μια εταιρία του real estate να βάλει στο ΔΣ της έναν μάνατζερ που ποτέ δεν είχε ασχοληθεί με το real estate; Ισως λόγω της… εξειδίκευσής του στα «ντιλ». Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα φανταστείτε, δεν είναι καθόλου δύσκολο.

ΥΓ. Το «πράσινο κτίριο» που διαφημίζουν ο Μητσοτάκης, ο Πιτσιλής και κυρίως η εταιρία real estate είναι σαν την παραφθορά «πράσιν’ άλογα». Καταρχάς, έχουμε τον ταξικό διαχωρισμό. Ο Πιτσιλής και οι γενικοί διευθυντάδες του στο καινούργιο κτίριο, το και Διοικητήριο ονομαζόμενοι, οι υπάλληλοι στο πρώην mall, σε τεράστιες αίθουσες open space, δίπλα-δίπλα ή απέναντι, σαν ράφτες και ράφτριες στα γνωστά μεγαλο-ραφτάδικα στο Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και την Ινδία. Κάποιοι εργαζόμενοι (call center, πρωτόκολλο–γραμματεία) στο υπόγειο που το ονομάζουν «επίπεδο 0», αλλά είναι υπόγειο χωρίς φυσικό φως!

Εκτύπωση 🖨
ΣΚΑΝΔΑΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα είναι προσόν!

«Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

Επόμενο άρθρο Ελάχιστη τιμωρία για τους δολοφόνους

«Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

Σχετικά Αρθρα

Προκλητική απάντηση υπουργείου Οικονομικών: Οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί οικογενειών ΑΜΕΑ θα προχωρήσουν

Οικονομία 6 Μάι 2025, 21:31

Το «μεγάλο σορτάρισμα» με το οποίο ο Τραμπ και οι κολλητοί του «μάδησαν τα κορόιδα»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρωταγωνιστής μεγάλου χρηματιστηριακού «κόλπου»

Οικονομία 11 Απρ 2025, 14:44

Κωλοτούμπες και… κωλογλειψίματα

Οικονομία 10 Απρ 2025, 22:41

Business as usual: ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ

Εκβιασμός για νέες συμφωνίες με τις υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές χώρες

Οικονομία 4 Απρ 2025, 21:20

Φοιτητικές εστίες με ΣΔΙΤ: Οι φοιτητές να ετοιμάζονται να πληρώσουν το χαράτσι

Οικονομία 29 Μαρ 2025, 21:03

Ράψτε κελεμπίες: το νέο σλόγκαν της προπαγάνδας του πανικόβλητου Μητσοτάκη

Οικονομία 27 Μαρ 2025, 13:00
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Aνταμ Μπόλερ: Και πίνω τσάγια με τον Χαλίλ Αλ-Χάγια…

12 Μάι 2025, 20:03
Κόντρες

Tριτοκοσμικές συνθήκες στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας

12 Μάι 2025, 14:28
Διεθνή

Απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς διεξάγουν οι ΗΠΑ – Ανακοινώθηκε η πρώτη συμφωνία!

Εγκεφαλικά στη σιωνιστική οντότητα!

12 Μάι 2025, 11:09
Εργατικά

Δυνατό χαστούκι σε Πιερρακάκη και Μητσοτάκη: Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Εκδόθηκε προσωρινή διαταγή αναστολής της παράνομης απόφασης Πιερρακάκη με την οποία τέθηκε σε δυνητική αργία

12 Μάι 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάη

12 Μάι 2025, 00:01
Διεθνή

Αν θέλετε να μάθετε τον αριθμό, ρωτήστε τη Σάρα Νετανιάχου

11 Μάι 2025, 20:14
Πολιτισμός

Kehlani: Στο στόχαστρο του σιωναζισμού και των υποστηρικτών του

11 Μάι 2025, 12:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάη

11 Μάι 2025, 00:01
Πολιτισμός

Πάντα τέτοια: Ακυρώθηκε εκδήλωση της σιωνιστικής πρεσβείας στη Θεσσαλονίκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου

10 Μάι 2025, 20:56
Διεθνή

«Οι Πύλες της Κόλασης», Κύκλος 1, Επεισόδιο 2

Al-Qasam Productions

10 Μάι 2025, 11:48
Διεθνή

Το ΡΚΚ παραδίδει τα όπλα και αυτοδιαλύεται

10 Μάι 2025, 09:38
Καταστολή

Η Ζαχαράκη στη Σύνοδο Πρυτάνεων: Κρεσέντο τρομοκρατίας και καταστολής

10 Μάι 2025, 07:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

10 Μάι 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Μάη

10 Μάι 2025, 00:01
Διεθνή

Mε τα μαγιό και σαγιονάρες στα καταφύγια οι σιωνιστές

Τους (ξανα)έκοψαν τα ήπατα οι Χούθι

9 Μάι 2025, 21:30
Διεθνή

Οσο και να προσευχηθείτε, η κόλαση για εσάς δεν είναι στον άλλο κόσμο, είναι στη Γάζα

9 Μάι 2025, 18:47
Κόντρες

Δεξιότατος και πονηρότατος

9 Μάι 2025, 14:22
Αγροτικά

«Μαύρο πρόβατο» της ΕΕ η Ελλάδα, λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

9 Μάι 2025, 12:40
Ιστορία

80 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Σήμερα η καρδιά της ανθρωπότητας χτυπά στην Παλαιστίνη

9 Μάι 2025, 09:43
Εργατικά

Η Χρύσα Χοτζόγλου δεν είναι μόνη

Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά σήμερα

9 Μάι 2025, 08:33
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάη

Ημέρα νοσηλευτριών.

1936: Ογκώδεις διαδηλώσεις σε Αθήνα και Πειραιά, άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία.

1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο της Μακρονήσου.

1969: Καταδίκες δεκαέξι μελών και στελεχών του ΚΚΕ από το στρατοδικείο Αθηνών.

1971: Συλλαμβάνονται τέσσερις βομβιστές του ΠΑΚ.

1972 : Βομβιστικές επιθέσεις της RAF σε Ακουρσμπουργκ και Μόναχο, πέντε τραυματίες αστυνομικοί και εξήντα καταστραμμένα αυτοκίνητα.

1974: Καταδίκη 27 ατόμων από το στρατοδικείο Ιωαννίνων για συμμετοχή στην οργάνωση “Αρης Βελουχιώτης“.

1979: Βόμβα στην αίθουσα του εργατοδικείου στην Ομόνοια (ΕΛΑ).

1981 : Πεθαίνει ο αγωνσιτής του IRA Francis Hughes μετά από 59 μέρες απεργίας πείνας.

1985: Φασίστες της ΕΠΕΝ υπό τον Μάκη Βορίδη επιτίθενται σε διαδηλωτές που διαμαρτυρόταν για την αστυνόμευση των Εξαρχείων και την αστυνομική βία.

1998: Βόμβες σε δύο εκθέσεις αυτοκινήτων σε Κατεχάκη και Μεσογείων (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία είναι αφιερωμένη στην ψηφιακή μετάβαση και το ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στα ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Σε έναν κόσμο που η διείσδυση της τεχνητής νοημοσύνης στη εργασία και την παραγωγή ολοένα και αυξάνεται, η επιλογή αυτή σηματοδοτεί τις μεγάλες προκλήσεις και δυνατότητες που αναδύονται για την ενδυνάμωση της υγιούς και ασφαλούς εργασίας στην ψηφιακή εποχή. Καθώς η ψηφιοποίηση, συμπεριλαμβανομένης της τηλεργασίας, της αυτοματοποίησης και της αυξανόμενης σημασίας της εργασίας μέσω πλατφορμών, εισάγει νέα μοντέλα απασχόλησης, είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη μια ολιστική προσέγγιση της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας, βασισμένη στην ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων, τη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων, ιδίως ως προς τη διαμόρφωση ισχυρών νομικών πλαισίων που εξασφαλίζουν τη συμμόρφωση με ηθικά πρότυπα και την προστασία προσωπικών δεδομένων, τη συνεχή ενίσχυση των δεξιοτήτων, καθώς και την αντιμετώπιση νέων κινδύνων που συνδέονται με την ψυχική υπερφόρτωση. Διασφαλίζοντας, σε κάθε περίπτωση, ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις υλοποιούνται με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές αξίες. Στη χώρα μας, αξιοποιώντας τα θετικά βήματα που έχουν ήδη γίνει τα τελευταία χρόνια, ιδίως σε ζητήματα προστασίας των εργαζομένων μέσω τηλεργασίας ή ψηφιακών πλατφορμών, καθώς και αντιμετώπισης της βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας, προχωρούμε στην αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία. Συμμετέχουμε ενεργά στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, στο πλαίσιο της τρέχουσας πανευρωπαϊκής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (EU OSHA) με θέμα την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια στην ψηφιακή εποχή. Υλοποιούμε το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, στο πλαίσιο του οποίου θα ψηφιοποιηθούν σημαντικές διαδικασίες και θα δημιουργηθεί ψηφιακό αποθετήριο νομοθεσίας και εκπαιδευτικού υλικού για την καλύτερη συμμόρφωση των επιχειρήσεων στη νομοθεσία για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Υπουργείο Εργασίας, 28.4.2025

(Αν ζητήσεις από την Κεραμέως να επαναλάβει «με δικά της λόγια» αυτή την ανακοίνωση, θα αρχίσει να ρετάρει. Λογικό. Τι να ξέρει από Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας μια νεοφιλελεύθερη μεγαλωμένη στα πούπουλα; Αλλά κι αυτοί που τα έγραψαν ή μάλλον που τα αντέγραψαν από κάποιο ακαδημαϊκό κείμενο ή κείμενο της ευρωενωσίτικης γραφειοκρατίας δεν είναι καλύτεροι. Προκαλούν! 51 θάνατοι στους χώρους εργασίας καταγράφηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2015. Αριθμός ρεκόρ. Χώρια οι τραυματισμοί από εργατικά «ατυχήματα», η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν αναφέρεται ή -αν παρεμβληθεί νοσοκομείο και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς- αναφέρονται με διαφορετική αιτιολογία. Γι’ αυτό μιλάμε για πρόκληση. Οσο για τις επαγγελματικές ασθένειες, αυτές απλά… δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό μιλάμε για πρόκληση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    • Εφετείο 17Ν

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

  • ΕΛΑ

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    • Εφετείο ΕΛΑ

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

  • Επαναστατικός Αγώνας

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

  • Επικοινωνία

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

  • Όροι χρήσης

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

  • Ποιοι είμαστε

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

  • Επικοινωνία

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

  • Όροι χρήσης

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

    «Αρωμα» σκανδάλου στην ενοικίαση του καινούργιου κτιρίου της ΑΑΔΕ

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo