Την ώρα που η Χάνη Πάλλη-Πετραλιά μάζευε -όπως δήλωσε η ίδια- σκουπίδια από τον περίβολο του ολυμπιακού σταδίου, για να είναι αυτό καθαρό για το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός (άντε τώρα να την πάρει κανείς στα σοβαρά), ο Αλογοσκούφης ασχολούνταν με τα σοβαρά ζητήματα που έχουν μείνει ανοιχτά μετά τους ολυμπιακούς αγώνες. Η αποπληρωμή των χρεών είναι, βέβαια, εκ των προτέρων εξασφαλισμένη από τους πιστωτές, όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι η συντήρηση όλων αυτών των τσιμεντένιων μεγαθηρίων που κατασκευάστηκαν, που απαιτεί κάθε χρόνο υπέρογκες δαπάνες.
Σε αθλητικό επίπεδο, αξιοποιήσιμα είναι μόνο τα στάδια που λειτουργούσαν και παλιότερα (συγκρότημα ΟΑΚΑ, ΣΕΦ), ενώ προστέθηκε και το κλειστό του Γαλατσίου που χρησιμοποιεί το τμήμα μπάσκετ της ΑΕΚ. Ολα τα υπόλοιπα κρίνεται ασύμφορο να λειτουργήσουν ως αθλητικά κέντρα, γιατί ούτε τα σωματεία ούτε οι Δήμοι μπορούν να σηκώσουν το κόστος συντήρησης και λειτουργίας. Για μαζικό λαϊκό αθλητισμό ας μη μιλάμε καλύτερα, γιατί πρόκειται για ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα.
Φαίνεται πως στο παρασκήνιο έχουν ήδη προχωρήσει κάποια παζάρια, γιατί ο Αλογοσκούφης εμφανίστηκε σε εκδήλωση παρουσίασης ενός βιβλίου σχετικά με την Ολυμπιάδα (αλήθεια, τί επιχορηγήσεις εισέπραξε ο ειδικευμένος στις «παραγγελιές» κ. Τέλλογλου για να τα συγγράψει;) έτοιμος να μας προϊδεάσει για το τι θα ακολουθήσει.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός, η αξιοποίηση των περισσότερων ολυμπιακών εγκαταστάσεων θα απαιτήσει μετατροπές και νέες επενδύσεις, το κόστος των οποίων θα πρέπει να αναληφθεί από ιδιωτικούς φορείς που θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους. Οι εγκαταστάσεις αυτές προσφέρονται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του συνεδριακού τουρισμού, των εκθέσεων, των αθλητικών διοργανώσεων,, της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού. Είπε ακόμη ότι πρέπει να κατασκευαστεί το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό και ότι θα πρέπει να βρεθούν οι πόροι για την πραγματοποίηση των απαραίτητων επενδύσεων.
Με άλλα λόγια, με λεφτά του ελληνικού λαού κατασκευάστηκαν υποδομές οι οποίες τώρα θα δοθούν σε καπιταλιστές, οι οποίοι με λίγα λεφτά και με εξευτελιστικό ενοίκιο θα στήσουν επιχειρήσεις και θα γδέρνουν τον κοσμάκη με τα πανάκριβα εισιτήρια. Ετσι ολοκληρώνεται η μεγάλη ολυμπιακή μπίζνα.