Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 8 Ιούλη
  • Death, death to the IDF!
  • Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…
  • O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του
  • Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς
  • Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει σκληρά το μετα-Μνημόνιο
Οικονομία

Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει σκληρά το μετα-Μνημόνιο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Απρ 2018, 00:00

Οταν ο Μπαρουφάκης επισκέφτηκε για πρώτη φορά τον Σόιμπλε, τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στη συνάντηση. Εγιναν δηλώσεις και αυτό ήταν επιλογή του Σόιμπλε. Ηθελε να στείλει ένα μήνυμα μέσω των ΜΜΕ. Τη συνέχεια την ξέρουμε. Αντίθετα με ό,τι έγινε το 2015, η πρώτη συνάντηση του Τσακαλώτου με τον διάδοχο του Σόιμπλε Ολαφ Σολτς δεν είχε τίποτα το θορυβώδες. Δεν έγιναν δηλώσεις ούτε πριν ούτε μετά τη συνάντηση. Ακόμα και η μοναδική φωτογραφία που ανέβηκε στο Twitter του γερμανικού υπουργείου δείχνει να τραβήχτηκε από ερασιτέχνη (βλέπουμε τον Τσακαλώτο πρόσωπο και τον Σολτς πλάτη).
 
Αμφιβάλλει κανείς, όμως, ότι αν υπήρχε οτιδήποτε το θετικό για την κυβερνητική πολιτική απ' αυτή τη συνάντηση, θα μας είχαν ταράξει στα non paper; Αντίθετα από τη σιωπή της ελληνικής πλευράς, η γερμανική πλευρά ενημέρωσε διά του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών, ότι «οι αποφάσεις θα ληφθούν με το τέλος του προγράμματος στις 20 Αυγούστου. Τότε θα ασχοληθούμε με το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Θα περιμένουμε την τελική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους μέχερι τις θερινές διακοπές». Βλέπετε καμιά αλλαγή από τη γραμμή Σόιμπλε; Η οικονομική πολιτική των ιμπεριαλιστικών χωρών δεν εξαρτάται από πρόσωπα, ούτε καν από κόμματα. Ομως και σε προσωπικό επίπεδο, ο Σολτς φροντίζει να επαναλαμβάνει ότι είναι πιστός οπαδός των μηδενικών ελλειμμάτων.
 
Για τη γερμανική πολιτική η νέα αναδιάρθρωση του χρέους (που ξέρουν πολύ καλά ότι είναι απαραίτητη καθώς η τωρινή ρύθμιση φτάνει μέχρι το 2022) είναι ένα χωριστό θέμα από την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημόνιου. Να θυμίσουμε μόνο ότι στις αρχές του 2017, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, οι Τσιπραίοι έλεγαν (με επίσημες δηλώσεις, όχι ανεπίσημα), ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν αν προηγουμένως δε γίνει και η νέα αναδιάρθρωση του χρέους. Την κατάληξη τη γνωρίζουμε: υπέγραψαν κι είπαν κι ένα τραγούδι.
 
Ο εκπρόσωπος του Σολτς πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει ένα «αξιόπιστο αναπτυξιακό πρόγραμμα». Επ' αυτού μίλησε και ο ίδιος ο Σολτς, δηλώνοντας στη FAZ: «Η Αθήνα θα πρέπει να καταθέσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα». Προφανώς, αυτό που παρουσίασε ο Χουλιαράκης στο τελευταίο EuroWorkingGroup, υπό τον «πιασάρικο» τίτλο «Hollistic Growth Strategy for the Future» («Ολιστική Στρατηγική Ανάπτυξης για το Μέλλον») κρίνεται ως αναξιόπιστο (ή -έστω- μη αξιόπιστο). Επίσημη ενημέρωση από την ελληνική κυβέρνηση δεν έχουμε (και πότε είχαμε;), όμως οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο Χουλιαράκης «έφαγε αρκετό ξύλο» από τους τεχνοκράτες του EWG. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν αυτή η «πανεπιστημιακή άσκηση» με τη σοσιαλδημοκρατική φλυαρία, προορισμένη να χρησιμεύσει ως προεκλογικό υλικό της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ, έφτανε στο Eurogroup, όπου παίρνονται οι αποφάσεις.
 
Σύμφωνα πάντοτε με τις ανταποκρίσεις από τις Βρυξέλλες, οι τεχνοκράτες του EWG «κόλλησαν» στα φορολογικά και τα εργασιακά, τα οποία βρήκαν εντελώς αόριστα. Ειδικά για την αναφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, ζήτησαν στοιχεία που να δείχνουν «σύνδεση με την αύξηση της παραγωγικότητας» και τη «μείωση της ανεργίας». Θυμίζουμε ότι αυτοί οι δύο παράγοντες συνέθεσαν την «επιχειρηματολογία» για την κατακρεούργηση του κατώτατου μισθού και τη θέσπιση του λεγόμενου υπο-κατώτατου μισθού το 2012.
 
Στο καπάκι ήρθε η έκθεση με τις εαρινές εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας (World Economic Outlook) να κάνει ακόμα πιο μαύρο το τοπίο. Το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη (αύξηση του ΑΕΠ) 2% για το 2018, έναντι 2,6% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψή του. Για το 2019 προβλέπει περαιτέρω επιβράδυνση, στο 1,8%. Θυμίζουμε ότι η πρόβλεψη για το 2017 ήταν 2,7%, αλλά το «κοντέρ» της ΕΛΣΤΑΤ έγραψε τελικά 1,4% (σχεδόν το μισό!). Ανεξάρτητα από το παιχνίδι με τα νούμερα (που κάνουν όλες οι πλευρές), εκείνο που αποδεικνύεται είναι ότι η είσοδος του ελληνικού καπιταλισμού στην ανάπτυξη είναι όπως την είχαμε προβλέψει: ισχνή, αναιμική, ασταθής. Και μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη, από απρόβλεπτους παράγοντες (π.χ. μια ελληνοτουρκική ένταση στο Αιγαίο, που θα μείωνε το τουριστικό ρεύμα).
 
Μπορεί η ανάπτυξη να μην είναι όπως την ποθούσαν, όμως τα «πρωτογενή πλεονάσματα» παραμένουν απόλυτα ανελαστικά: 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το 2022. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θεωρείται μάλλον σίγουρη η απαίτηση του ΔΝΤ να εφαρμοστεί και το νέο πετσόκομμα του αφορολόγητου από 1.1.2019 (η μειωμένη ανάπτυξη επηρεάζει αρνητικά τα φορολογικά έσοδα) και ότι δε θα επιτραπεί αύξηση του κατώτατου μισθού, πέραν ίσως μιας μικρής αύξησης-κοροϊδία (οι καπιταλιστές συνδέουν τα επίπεδα των μισθών με την «παραγωγικότητα», την οποία εξαρτούν από την αύξηση του ΑΕΠ). Αυτά προφανώς τα άκουσε ο Χουλιαράκης στο EWG (χωρίς μάλιστα να έχει δημοσιοποιηθεί η έκθεση του ΔΝΤ).
 
Μπορεί ο Τσίπρας να πήγε στο Καστελόριζο για να υποσχεθεί (για μια ακόμα φορά) «καθαρή έξοδο» και να «δώσει ραντεβού» στο ίδιο μέρος μετά την «καθαρή έξοδο», όμως ο Τσακαλώτος φρόντισε (πριν πάει στο Βερολίνο) να προετοιμάσει το κλίμα με μια συνέντευξη στην κομματική ΕφΣυν. «Συζητώντας για τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση, είναι προφανές ότι μερικές χώρες μας εμπιστεύονται λιγότερο και θα θέλανε κάποια conditionality (κάποιους όρους)», είπε ευθύς εξαρχής ο υπουργός Οικονομικών. Και συμπλήρωσε: «Το πώς θα τηρούνται σε σχέση με το χρέος δεν έχει συζητηθεί ούτε και το πόσο αυστηροί θα είναι οι όροι».
 
Δε χρειάζεται να προχωρήσουμε παρακάτω. Υπάρχουν χώρες (ο Τσακαλώτος δεν τις μνημόνευσε, αλλά είναι σαφές πως πρόκειται για τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία, την Αυστρία και τις δορυφόρους της Γερμανίας στην Ανατολική Ευρώπη) που θέλουν ένα νέο Μνημόνιο (αυτό σημαίνει conditionality), το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν απορρίπτει, αλλά θα συζητήσει. Εχουμε πια άφθονη πείρα για να ξέρουμε πού καταλήγουν αυτές οι συζητήσεις. Ηδη, όπως επιβεβαίωσε στο Reuters γερμανός αξιωματούχος, χτες θα συνερχόταν στην έδρα του ΔΝΤ το περιβόητο Washington Group, χωρίς τη συμμετοχή του Τσακαλώτου, μολονότι αυτός βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ. Είναι ένα άτυπο (αλλά πανίσχυρο) όργανο, στο οποίο συμμετέχουν η Λαγκάρντ, ο Σεντένο, ο Ντράγκι, ο Μοσκοβισί, ο Ρέγκλινγκ και οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας. Οπως γίνεται πάντοτε, οι ιμπεριαλιστές θα  κάνουν την πρώτη συζήτηση (δεν αναμενόταν αποφάσεις) και όταν τελειώσει το μεταξύ τους παζάρι, θα επιβάλουν τις αποφάσεις τους στον Τσακαλώτο και στον Τσίπρα. Και βέβαια, ο ελληνικός λαός θα είναι αυτός που θα πληρώσει το κόστος.
 
ΥΓ. Ο αντιπολιτευτικός Τύπος έκανε σημαία του τις δηλώσεις Φίλη, που βρήκε την ευκαιρία για μια ακόμα εκ του ασφαλούς επίδειξη «αριστερής ευαισθησίας». Να θυμίσουμε ότι ο Φίλης είναι κυβερνητικός βουλευτής και έχει ψηφίσει με «ιερό φανατισμό» όλα τα μνημονιακά νομοθετήματα. Διετέλεσε υπουργός και αποπέμφθηκε για αιτία άσχετη με τη μνημονιακή πολιτική (σύγκρουση με το ιερατείο). Πάει πολύ να θεωρήσουμε «αριστερή αντιπολίτευση» την προσωπική ατζέντα ενός αντιδραστικού πολιτικού. Αλλωστε, το φαινόμενο των «εσωκομματικών αντιπολιτεύσεων» δεν είναι καινούργιο στην αστική πολιτική.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΘέλουν να ξανασύρουν σε δίκη τον Τάσο Θεοφίλου!
Επόμενο άρθρο Διαρκές το σκάνδαλο του γάλακτος

Σχετικά Αρθρα

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

Αγροτικά 2 Ιούλ 2025, 22:08

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

Εργατικά 1 Ιούλ 2025, 21:50

Το μεγάλο φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων

Οικονομία 6 Ιούν 2025, 06:30

Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια

Οικονομία 15 Μάι 2025, 21:11

Προκλητική απάντηση υπουργείου Οικονομικών: Οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί οικογενειών ΑΜΕΑ θα προχωρήσουν

Οικονομία 6 Μάι 2025, 21:31

Το «μεγάλο σορτάρισμα» με το οποίο ο Τραμπ και οι κολλητοί του «μάδησαν τα κορόιδα»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρωταγωνιστής μεγάλου χρηματιστηριακού «κόλπου»

Οικονομία 11 Απρ 2025, 14:44
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Death, death to the IDF!

7 Ιούλ 2025, 19:49
Διεθνή

Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…

7 Ιούλ 2025, 18:57
Διεθνή

O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του

7 Ιούλ 2025, 13:00
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

7 Ιούλ 2025, 08:00
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

Ημέρα κατά της αλλεργίας.

1949: Εκτελείται ο φοιτητής της νομικής Παύλος Παπαμερκούριος, (“χρυσός αετός“), που ενέπνευσε τον Μίκη Θεοδωράκη για το “τραγούδι του νεκρού αδερφού“.

1949: Ανακαλύπτονται σε κρύπτη στην παλιά Κοκκινιά τα τυπογραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, συλλήψεις στελεχών.

1968: Καταδίκες δώδεκα μελών της ΔΑ.

1972: Συλλαμβάνονται οι Κλάους Γίνσχκε και Ιρμγκαρντ Μέλερ (RAF).

1982: Ανοίγουν οι ελληνικές τράπεζες μετά από 45ήμερη απεργία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo