Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα
  • Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης
  • Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά
  • Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Ετοιμάζουν νέο εγκληματικό άνοιγμα του τουρισμού
Οικονομία Υγεία

Ετοιμάζουν νέο εγκληματικό άνοιγμα του τουρισμού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Μαρ 2021, 14:02

«Η Ευρώπη προχωράει μπροστά με την πρότασή μας», έσπευσε να τουϊτάρει ο Μητσοτάκης, όταν η Κομισιόν ανακοίνωσε την πρότασή της για το «Πράσινο Πιστοποιητικό». Δεν έχει και μεγάλη σχέση με την πρόταση Μητσοτάκη η πρόταση της Κομισιόν (θα δούμε παρακάτω τα σχετικά), όμως εδώ κρατάμε τον πόθο του νεοφιλελεύθερου πρωθυπουργού για την εξυπηρέτηση των βαρόνων της… «βαριάς βιομηχανίας» (έχουν χάσει και οι λέξεις το νόημά τους πλέον) του τουρισμού.

«Ημουν ο πρώτος που το ανακίνησα (…) Θα είμαστε ανοικτοί για το καλοκαίρι», έσπευσε να δηλώσει ο Κούλης στο CNN. «Θα ανοίξουμε τις πύλες στους τουρίστες γύρω στις 15 Μαΐου», δήλωσε χωρίς ντροπή, σε μια στιγμή που η χώρα μετράει καθημερινά νέες εκατόμβες νεκρών, από ένα τρίτο κύμα που θα κάνει βδομάδες για να υποχωρήσει, όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα.

Η προηγούμενη φορά που έκανε το ίδιο ο Μητσοτάκης ήταν στις 13 Ιούνη του 2020, όταν οργάνωσε τη γνωστή φιέστα στη Σαντορίνη, όπου με φόντο το ηλιοβασίλεμα διακήρυττε σαν τελάλης επαρχιακής εμποροπανήγυρης: «Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε. Σήμερα το μήνυμά μου είναι απλό, ελάτε στην Ελλάδα, πείτε στους φίλους σας, στους αναγνώστες σας, στους ακροατές σας, στους τηλεθεατές σας ότι έχουμε ανοίξει κι ότι είναι καλοδεχούμενοι. Εάν φτάνετε από συγκεκριμένα διεθνή αεροδρόμια είστε υποχρεωμένοι να υποβληθείτε σε τεστ τις επόμενες εβδομάδες. Ομως, από την 1η Ιουλίου, οι περισσότεροι τουρίστες που φτάνουν στην Ελλάδα θα υποβάλλονται μόνο δειγματοληπτικά σε τεστ».

Το αποτέλεσμα το ξέρουμε πλέον. Η χώρα μας, που είχε καταφέρει να κάμψει το πρώτο κύμα της πανδημίας (όχι λόγω της… πρωτότυπης πολιτικής που εφαρμόστηκε, αλλά επειδή ήταν χαμηλή η αρχική διασπορά), έγινε ξέφραγο αμπέλι. Τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται, η διασπορά να απλώνεται και να γίνεται εκθετική από ένα σημείο και μετά.

Δείτε το γράφημα, το οποίο προέρχεται από τα στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins, τα οποία διανέμει στις υγειονομικές μονάδες όλης της χώρας το Επιτελικό Γραφείο της 1ης ΥΠΕ.

Βλέπουμε το χαμηλό αριθμό στην πρώτη φάση της πανδημίας (Μάρτης-Απρίλης του 2020), ένδειξη του ότι η αρχική διασπορά στη χώρα μας ήταν πολύ χαμηλή (επειδή δεν είχε απευθείας πτήσεις με την Ουχάν, ούτε την τεράστια κίνηση που έχουν τα αεροδρόμια των ιμπεριαλιστικών χωρών της Ευρώπης). Βλέπουμε το μηδενισμό σχεδόν των κρουσμάτων Μάη-Ιούνη και το φούντωμα από τα τέλη Ιούλη, όταν πλέον τα σύνορα έχουν ανοίξει διάπλατα στον τουρισμό και επέρχονται οι πρώτες συνέπειες. Το φούντωμα συνεχίζεται Αύγουστο-Σεπτέμβρη (κατά… παράδοξο τρόπο, αφού πρόκειται για μήνες υψηλών θερμοκρασιών), ογκώνεται τον Οκτώβρη και εκρήγνυται τον Νοέμβρη.

Το γράφημα αποκαλύπτει την ψευτιά και την υποκρισία των κυβερνητικών στελεχών και των «ενσωματωμένων» επιστημόνων, που ισχυρίζονται με αθώο ύφος ότι δε φταίει ο τουρισμός, διότι το «μπαμ» έγινε τον Νοέμβρη που η τουριστική σεζόν είχε ολοκληρωθεί. Για να φτάσουμε στο «μπαμ», όμως, δηλαδή στην εκθετική αύξηση της διάδοσης, χρειάζεται να προηγηθεί η διάδοση σε χαμηλότερο βαθμό, η οποία βαθμιαία επεκτείνεται και κάποια στιγμή -όταν πλέον έχει χαθεί κάθε έλεγχος- περνά στην εκθετική αύξηση. Η «ωρίμανση» έγινε Ιούλη-Αύγουστο-Σεπτέμβρη (τότε ο εξωτερικός τουρισμός ήταν το μοναδικό νέο στοιχείο που προστέθηκε στην επιδημιολογική εξίσωση) και η αναπόφευκτη έκρηξη τον Οκτώβρη-Νοέμβρη. Το αποτέλεσμα ήταν δραματικό και εξακολουθεί να είναι δραματικό. Αρκεί να δούμε ότι τα κρούσματα τον Γενάρη ήταν πολύ πάνω από τα επίπεδα του Σεπτέμβρη. Ο βαρύς χειμώνας βρήκε τη χώρα σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που την βρήκε η δροσιά του φθινόπωρου και πλέον ο ελληνικός λαός βιώνει το δράμα του τρίτου κύματος, με νέες εκατόμβες νεκρών.

Μην σπεύσετε να πείτε ότι τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί θα κάνετε λάθος 100%.

Ο Μητσοτάκης είχε προτείνει στην ΕΕ την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού, λέγοντας μάλιστα με κυνισμό ότι θα το ζητήσουν οι εταιρίες! Γράψαμε τότε για την «ταξική ευγονική» και το «ταξικό απαρτχάιντ» που θέλουν να εφαρμόσουν, δίνοντας στους καπιταλιστές τη δυνατότητα να ασκούν κάθε είδος εκβιασμό πάνω στους εργαζόμενους. Επειδή αυτό προσέκρουσε σε αντιρρήσεις, κυρίως από τη Γαλλία και δευτερευόντως από τη Γερμανία (για τους δικούς τους λόγους), ο Μητσοτάκης άρχισε να λέει κάτι βλακείες περί «πράσινης γραμμής» που θα χρησιμοποιούν οι εμβολιασμένοι στα αεροδρόμια, ώστε να αποφεύγουν τους υγειονομικούς ελέγχους. Ούτε αυτό πέρασε, διότι συνιστούσε διάκριση, καθώς ο πολίτης δεν ευθύνεται για το αν έχει κάνει εμβόλιο.

Η Κομισιόν, σε συνεργασία με μεγάλες τουριστικές και αεροπορικές επιχειρήσεις, κατέβασε μια διαφορετική πρόταση, για να περιλάβει όλους τους τουρίστες-πελάτες. Το περιβόητο Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό «θα αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19, έχει υποβληθεί σε εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα ή έχει αναρρώσει από την COVID-19». Από εκεί και πέρα, «τα κράτη μέλη παραμένουν αρμόδια να αποφασίζουν από ποιους περιορισμούς για λόγους δημόσιας υγείας θα απαλλάσσουν τους ταξιδιώτες, αλλά θα πρέπει να εφαρμόζουν τις εξαιρέσεις αυτές με τον ίδιο τρόπο στους ταξιδιώτες που είναι κάτοχοι ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού».

Με απλά λόγια, μπάτε σκύλοι, αλέστε και αλεστικά μη δίνετε. Θα μπαίνουν μαζικά τουρίστες χωρίς κανέναν έλεγχο και κυρίως χωρίς υποχρεωτική καραντίνα. Ας δούμε μία προς μία τις περιπτώσεις αυτών που θα έχουν Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό, οι οποίοι θα βαφτίζονται covid free, ενώ μπορεί να μην είναι.

  1. Εμβολιασμένοι. Το ποσοστό τους, βέβαια, θα είναι μικρό, διότι οι εμβολιασμοί εξελίσσονται με πολύ αργό ρυθμό σε όλη την ΕΕ. Το κυριότερο, όμως, δεν είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων στο σύνολο των τουριστών, αλλά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός ενός ατόμου προστατεύει αυτό το άτομο από τη νόσηση, δεν εμποδίζει όμως τη μεταφορά του κοροναϊού από αυτό το άτομο και τη μετάδοσή του σε άλλα άτομα . Αυτό το λένε όλοι οι επιστημονικοί φορείς της ΕΕ, δεν είναι δικό μας αυθαίρετο συμπέρασμα. Είναι άλλο να έχει χτιστεί τείχος ανοσίας (για ποσοστό 70% του πληθυσμού μιλούν οι επιστήμονες) και άλλο να έχεις ποσοστό εμβολιασμού της τάξης του 10%-20%. Αυτό το μικρό ποσοστό των εμβολιασμένων μπορεί κάλλιστα να μεταφέρει τον ιό στο πενταπλάσιο-δεκαπλάσιο ποσοστό των μη εμβολιασμένων, και μάλιστα χωρίς να το ξέρει, διότι δε θα έχει συμπτώματα.

Και δεν μιλάμε καν για τον ακόμα άγνωστο παράγοντα της διάρκειας της ανοσίας που εξασφαλίζει ο εμβολιασμός. Ενας άνθρωπος που εμβολιάστηκε τον Γενάρη, μπορεί να έχει σταματήσει να έχει ανοσία τον Ιούνη, τον Ιούλη, τον Αύγουστο. Οι επιστήμονες περιμένουν τα in vivo (στη ζωή) αποτελέσματα για να βγάλουν συμπεράσματα για τη διάρκεια της ανοσίας και να καταλήξουν στο κάθε πότε πρέπει να γίνεται το εμβόλιο και σε πόσες δόσεις, όμως οι καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό δεν ασχολούνται με τέτοιες… λεπτομέρειες.

«Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό είναι ένα θετικό μήνυμα για την ανάκαμψη», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα Αξιών και Διαφάνειας, Βιέρα Γιούροβα. «Με το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, υιοθετούμε μια ευρωπαϊκή προσέγγιση για να εξασφαλίσουμε ότι οι πολίτες της ΕΕ και τα μέλη των οικογενειών τους μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια και με τους λιγότερους δυνατούς περιορισμούς το φετινό καλοκαίρι», δήλωσε ο επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρεντέρς. Η υγεία πουθενά…

  1. Τεστ. Μέχρι τώρα, στη χώρα μας ίσχυε υποχρεωτικά το μοριακό τεστ εντός 72 ωρών. Δεν εξασφάλιζε τίποτα, διότι δε συνοδευόταν και από τουλάχιστον εφταήμερη καραντίνα, όπως ίσχυε στην πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά τουλάχιστον ήταν κάτι. Τώρα, όπως δηλώνουν στελέχη του υπουργείου τουρισμού, θα αρκεί και το αναξιόπιστο rapid test, που το κάνεις και στο φαρμακείο της γειτονιάς!

Για να καταλάβετε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αναξιοπιστία του rapid test, θυμίζουμε ότι σχετικά πρόσφατα, ο Πατούλης, όταν βρέθηκε υπό κατηγορία για ακριβά rapid test που αγόρασε η περιφέρεια Αττικής από εταιρία του Καρυπίδη, σε σχέση με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που αγόρασε φτηνότερα, δήλωσε ότι αυτός αγόρασε τα «καλά», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Τζιτζικώστας αγόρασε «μούφες». Ακόμα και σ’ αυτά τα γενικώς μούφα-τεστ, υπάρχουν διαβαθμίσεις…

  1. Αναρρώσαντες. Καμιά επιστημονική μελέτη δεν ισχυρίστηκε ότι όσοι νόσησαν από CoviD-19 και ανάρρωσαν είναι εξασφαλισμένοι έναντι νέας νόσησης. Διότι δεν ξέρουν ακόμα πόσο διαρκούν τα αντισώματα που ανέπτυξε ο οργανισμός του αναρρώσαντος έναντι του SARS-CoV-2. Ομως, ακόμα και αν ο αναρρώσας έχει ακόμα αντισώματα, αυτό εξασφαλίζει τον ίδιο έναντι νέας νόσησης. Δεν εξασφαλίζει ότι αυτός ο άνθρωπος δε θα ξαναμεταφέρει τον ιό και επομένως δε θα τον μεταδώσει σε άλλους. Για τους αναρρώσαντες ισχύει ό,τι και για τους εμβολιασθέντες. Εχουν ατομική ανοσία, μπορούν όμως να γίνουν φορείς του ιού και να τον μεταδώσουν.

Επειδή μάλιστα ενδέχεται να φέρουν τον ιό αλλά τα αντισώματα να τους καταστήσουν πλήρως ασυμπτωματικούς, οι αναρρώσαντες και οι εμβολιασθέντες είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά άθελά τους. Ειδικά αν δε γνωρίζουν (ή γνωρίζουν και αδιαφορούν), ότι πρέπει και αυτοί να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, μέχρι να αναπτυχθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας σε ικανό ποσοστό του γενικού πληθυσμού (τουλάχιστον 70%).

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι το Πράσινο Πιστοποιητικό δεν είναι παρά ένα κόλπο των καπιταλιστών του τουρισμού και των αερομεταφορών, προκειμένου να μην υπάρχουν καθόλου έλεγχοι στην πελατεία που θα κουβαλούν στους τουριστικούς προορισμούς. Και μάλιστα, αυτό προσπαθούν να το επιβάλουν σε όλες τις χώρες, μέσω της ΕΕ. Εδωσες 10-20 ευρώ, έκανες ένα rapid test της πλάκας, «περάστε κύριε»! Οι μεγάλες εταιρίες θα το βάλουν στο κόστος του ταξιδιωτικού πακέτου, για να μην τρέχει ο πελάτης… Δε χρειάζεται να σημειώσουμε τι θα γίνει με τους τουρίστες από τις βαλκανικές χώρες. Στο ταληράκι το κόβουμε να πέφτει το «πράσινο πιστοποιητικό» (αντιλαμβάνεστε τι θέλουμε να πούμε).

Πέρυσι ο Μητσοτάκης έκλεινε το μάτι στους τουρίστες λέγοντάς τους «ελάτε και δε θα έχετε κανένα πρόβλημα, καθώς θα κάνουμε λίγους δειγματοληπτικούς ελέγχους». Το αποτέλεσμα το είδαμε ή μάλλον το βίωσε σκληρά ο ελληνικός λαός με τις εκατόμβες των νεκρών. Φέτος, θέλει ν’ ανοίξει τα σύνορα από τα μέσα Μάη, με τη διασπορά του κοροναϊού στη χώρα μας να είναι απείρως μεγαλύτερη απ’ αυτή που υπήρχε όταν άνοιγαν πέρυσι τα σύνορα στον τουρισμό, με τραγικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, παίζοντας για μια φορά ακόμα στα ζάρια τη δημόσια υγεία.

Εκτύπωση 🖨
RAPID TEST ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕξοργιστική υποκρισία με δήθεν μέτρα σε χώρο εργασίας
Επόμενο άρθρο 1871, Παρισινή Κομμούνα: Η έφοδος του γαλλικού προλεταριάτου στον ουρανό

Σχετικά Αρθρα

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

Υγεία 30 Σεπ 2025, 11:26

Μονάρχη στο Παίδων «Π&Α Κυριακού» προσπαθεί να εγκαταστήσει ο αυτοκράτορας της Υγείας Γεωργιάδης

Ιταμό τελεσίγραφο Γεωργιάδη στο ΔΣ του Νοσοκομείου-Ιδρύματος

Υγεία 24 Σεπ 2025, 10:04

Θεοδωρικάκος: Ενας ακόμα Πινόκιο του Μητσοτάκη

Οικονομία 5 Σεπ 2025, 18:25

Καιάδας για τα άτομα με αναπηρία

Υγεία 1 Σεπ 2025, 14:13

Σε φιάσκο ολκής κατέληξε η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ

Εδωσαν τη «δουλειά» σε ιδιώτη με 11 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια

Υγεία 26 Ιούλ 2025, 06:32

Από τα τρένα στα αστικά: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί

Εργατικά 9 Ιούλ 2025, 07:21
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

3 Οκτ 2025, 12:05
Πολιτική

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

3 Οκτ 2025, 09:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Παράδοση άνευ όρων ζητούν Τραμπ-Νετανιάχου

30 Σεπ 2025, 14:24
Υγεία

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

30 Σεπ 2025, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι ένας οργανωμένος στρατός που χρησιμοποιεί τακτική ανταρτοπόλεμου (video)

Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

29 Σεπ 2025, 20:10
Κόντρες

Eίδ’ ο ρατσιστής τη γενιά του κι αναγάλιασ’ η καρδιά του

29 Σεπ 2025, 14:59
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

Ιράκ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1932).

Νότια Κορέα: Ημέρα ίδρυσης.

Γερμανία: Ημέρα επανένωσης (1990).

Μπαρμπάντος: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

1979: Αυτοκτονεί ο Νίκος Πουλαντζάς.

1979: Βόμβες σε δύο αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια.

1980: Βόμβα σε εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι, τέσσερις νεκροί.

1990: Ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

1991: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον πρόεδρο Αριστίντ, περισσότεροι από 150 νεκροί.

1995: Βόμβα σε αυτοκίνητο στα Πατήσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo