Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους εργαζόμενους του ΨΝΑ
  • Σαν σήμερα 12 Οκτώβρη
  • Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»
  • Η ευλογιά των αιγοπροβάτων επιμένει, παρά την γκεμπελίστικη κυβερνητική προπαγάνδα
  • Πρωθυπουργός των βιομήχανων και των εμποροσπιτάδων
  • Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Εργαλείο «κινεζοποίησης» το χρέος
Οικονομία

Εργαλείο «κινεζοποίησης» το χρέος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούν 2011, 00:00
Το πρωί της περασμένης Τετάρτης, γύρω στους 35 με 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γλίστρησαν σαν τους κλέφτες ανάμεσα από τους σιδερένιους τοίχους που είχαν στήσει οι μπάτσοι έξω από τη Βουλή και βρήκαν καταφύγιο σε μια αίθουσα του κτιρίου, όπου ως ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ άκουσαν τον Παπακωνσταντίνου να τους λέει πως αν δεν ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, η χώρα δεν θα πάρει την πέμπτη δόση του δανείου από την τρόικα.
 
Ουδείς τους –ούτε ο Παπακωνσταντίνου– γνώριζε πως την ίδια ώρα ο αρχηγός τους και πρωθυπουργός έθετε την παραίτησή του στην υπηρεσία της… πατρίδας, προκειμένου να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο, κοινής αποδοχής. Ο Παπακωνσταντίνου έπαιζε για τελευταία φορά το παιχνίδι του εκβιασμού επί των συναδέλφων του, πασχίζοντας πανικόβλητος να σώσει το πολιτικό του τομάρι. Λογικά γνώριζε ότι ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν διαβεβαίωνε πως η πέμπτη δόση θα δοθεί, ανεξάρτητα από τις εσωτερικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει συμφωνία για το νέο πακέτο «ενίσχυσης». Γνώριζε, πάντως, σίγουρα, ότι η ισπανίδα ομόλογός του Ελενα Σαλγάδο είχε ήδη δηλώσει, ότι η Ελλάδα θα πάρει οπωσδήποτε τη δόση του Ιούλη. Επέλεξε, όμως, να παίξει και πάλι το άθλιο παιχνίδι, μπας και δώσει μερικούς ακόμη τίτλους στα πρόθυμα παπαγαλάκια που τόσο καιρό σιτίζει στο υπουργείο Οικονομικών.
 
Ανεξάρτητα, όμως, από την αθλιότητα Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει εμφανώς απωλέσει την άλλοτε παροιμιώδη ψυχραιμία του, οι εξελίξεις στην Ελλάδα ενεργοποίησαν τα καμπανάκια του κινδύνου στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, στα στρατηγεία εκείνων που έχουν οριστεί ως πολιτικοί θεματοφύλακες των συμφερόντων του διεθνούς χρηματιστικού κεφάλαιου.
 
Η περιβόητη «παγκοσμιοποίηση» (δηλαδή –για να μιλήσουμε με την επιστημονική ορολογία του Καρλ Μαρξ– η διεθνοποίηση του κεφάλαιου στον ύψιστο βαθμό) έφερε τεράστια οφέλη στα πιο ισχυρά κέντρα του διε- θνούς καπιταλισμού, ταυτόχρονα όμως τα έφερε αντιμέτωπα με την πρακτική εφαρμογή της θεωρίας του χάους. Οπως το πέταγμα μιας πεταλούδας στο Πεκίνο μπορεί να προκαλέσει καταιγίδα στο Λος Αντζελες, έτσι και η χρεοκοπία μιας μικρής οικονομίας, όπως η ελληνική, που το ΑΕΠ της αντιπροσωπεύει μόλις το 2,5% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, μπορεί να προκαλέσει ένα φαινόμενο ντόμινο με συνέπειες μεγαλύτερες ίσως απ’ αυτές που επέφερε η κατάρρευση της πανίσχυρης Lehman Brothers το Σεπτέμβρη του 2008.
 
Μια μέρα πριν το ελληνικό τουρλουμπούκι και πριν αυτό πάρει τις δραματικές διαστάσεις που πήρε μετά το μεσημέρι της Τετάρτης είχαμε την προειδοποίηση του οίκου Moody’s για υποβάθμιση των τριών μεγαλύτερων γαλλικών τραπεζικών μονοπωλίων (BNP Paribas, Credit Agricole, Societe Generale), λόγω της έκθεσής τους στην Ελλάδα, και την εξαγγελία της κυβέρνησης της Ιρλανδίας, με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ, όπως ανακοινώθηκε, ότι προτίθεται να προχωρήσει σε «κούρεμα» των απαιτήσεων πιστωτών των δυο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας. Αυτά τα δυο γεγονότα προκάλεσαν μαζική φυγή «επενδυτών» από τα ομόλογα των χωρών της ευρωπαϊκής «περιφέρειας» (με ταυτόχρονη νέα εκτίναξη των spreads και των CDS), αλλά και μαζικές πωλήσεις ευρώ στις αγορές νομισμάτων, που είχε σαν αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του ευρώ έναντι του δολάριου από τον Αύγουστο του 2010.
 
Κυβέρνηση στην Ελλάδα για ν’ αντιδράσει δεν υπήρχε. Αλλά και να υπήρχε, τίποτα δεν θα μπορούσε να κάνει, ούτε και θα πίστευε κανείς στις δηλώσεις της. Ετσι, ανέλαβαν να διαχειριστούν την «ελληνική απειλή» τα πραγματικά αφεντικά.
 
Πριν γίνει οποιαδήποτε επίσημη δήλωση από τις Βρυξέλλες, αξιωματούχοι του ΔΝΤ διέρρευσαν στα ΜΜΕ, ότι επικοινώνησαν με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τις διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να εμμείνουν στο γράμμα του καταστατικού του Ταμείου, που επιτρέπει τη δανειοδότηση μόνο εφόσον υπάρχει εγγύηση ότι η δανειοδοτούμενη χώρα δεν πρόκειται να κηρύξει στάση πληρωμών τους επόμενους 12 μήνες και επομένως το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στην εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ανεξάρτητα από την κατάληξη της Ευρωζώνης στο νέο «πακέτο» στήριξης για το 2012 και το 2013.
 
Τι μύγα τσίμπησε ξαφνικά τους «σκληρούς» του ΔΝΤ και εμφανίστηκαν έτοιμοι να κάνουν τα στραβά μάτια για τη συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας; Η ίδια μύγα που είχε τσιμπήσει και τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πίεζε δημόσια την Αγκελα Μέρκελ να μην αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Πρόκειται για τα αμερικάνικα μεγαθήρια, που έχουν εκδώσει το 60% των CDS του ελληνικού χρέους και θα ήταν υποχρεωμένα να πληρώσουν τους κατόχους τους σε περίπτωση χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους (αναλυτικά γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο).
 
Αμέσως μετά τις διαρροές από μεριάς ΔΝΤ, οι οποίες είχαν ήδη κάνει το γύρο του κόσμου, εμφανίστηκε στο πόντιουμ των Βρυξελλών ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Ρεν, για να δηλώσει, απαντώντας σε καταιγισμό δημοσιογραφικών ερωτήσεων, ότι η πέμπτη δόση προς την Ελλάδα θα δοθεί κανονικά στις αρχές Ιούλη, ακόμα και αν μέχρι τότε δεν έχει ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, ακόμα και αν δεν έχει υπάρξει κατάληξη σε συμφωνία για το νέο πακέτο «στήριξης» της Ελλάδας. Ο Αλταφάζ είχε πάρει εντολή να μην αφήσει ούτε ένα τόσο δα παραθυράκι αμφιβολίας, γιατί αυτό θα ερμηνευόταν ως προειδοποίηση για χρεοκοπία της Ελλάδας τον Ιούλη και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα υφίστατο τεκτονικές δονήσεις.
 
Δεν ανησυχούν, άραγε, ευρωπαίοι και αμερικανοί ιμπεριαλιστές για μια ενδεχόμενη κατάρρευση της «μνημονιακής» πολιτικής στην Ελλάδα; Από την πλευρά του πολιτικού συστήματος δεν ανησυχούν. Κι όταν δεν ανησυχούν για το πολιτικό σύστημα, είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν ότι αυτό μπορεί να μανιπουλάρει και τις λαϊκές μάζες. Στο κάτω-κάτω, δεν έχουν άλλη επιλογή. Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι το χρέος είναι ένα εργαλείο για την απομύζηση υπερκερδών και όχι ένα κεφάλαιο που πρέπει σίγουρα να τους επιστραφεί στην ονομαστική του αξία. Εκείνο που θέλουν ν’ αποφύγουν σήμερα είναι μια χρεοκοπία κράτους της Ευρωζώνης. «Η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε ντόμινο», δήλωσε από τη Φρανκφούρτη ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάνσι, παρουσιάζοντας την εξαμηνιαία έρευνα για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα.
«Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής στάσης πληρωμών μέσω “κουρέματος” και οποιασδήποτε εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός ή γεγονός αξιολόγησης». Κατέληξε, δε, ότι η ΕΚΤ υποστηρίζει μια συμφωνία μεταξύ των δανειστών για εθελοντική επιμήκυνση του χρέους.
 
Την επομένη (Πέμπτη) και ενώ το πολιτικό μπάχαλο στην Ελλάδα είχε φτάσει σε παροξυσμό, εμφανίστηκε ο ίδιος ο Ολι Ρεν και δήλωσε σίγουρος ότι η πέμπτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα θα καταβληθεί κανονικά στια αρχές Ιούλη, καλώντας ταυτόχρονα «τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, την ερχόμενη Κυριακή, να υπερβούν τις διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν και να καταλήξουν σε μια υπεύθυνη συμφωνία αυτή την κρίσιμη στιγμή». Στα διεθνή ΜΜΕ εμφανίστηκαν επίσης δημοσιεύ-ματα που εμφάνιζαν τη γερμανική κυβέρνηση να χαλαρώνει τη δική της πίεση σε σχέση με τη μορφή που πρέπει να πάρει το νέο πακέτο «στήριξης» της Ελλάδας. Το Reuters, επικαλούμενο τραπεζικά στελέχη της Ευρωζώνης, μετέδωσε ότι η Γερμανία ζητά να αναβληθεί για το Σεπτέμβρη η απόφαση για το νέο πακέτο προς την Ελλάδα. Οι Financial Times, επικαλού-μενοι πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, έγραψαν ότι η Γερμανία δεν επιμένει πλέον στην ανταλλαγή των παλιών ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια τραπεζών με νέα μεγαλύτερης διάρκειας.
Σύμφωνα με τα όσα γράφει η εφημερίδα, η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει πίεση για τη λήψη της όποιας απόφασης, δεδομένου ότι το ΔΝΤ ξεκαθάρισε πως δεν θα αντιταχθεί στη χορήγηση της πέμπτης δόσης. Το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα των FT επιβεβαιώνει την ακρίβειά του.
 
Ολα τούτα δείχνουν πως τα περιθώρια διαχείρισης του ελληνικού χρέους (και κάθε χρέους) είναι τεράστια. Εφόσον εξασφαλίζουν τη διαδικασία «κινεζοποίησης» του ελληνικού προλεταριάτου, μπορούν να ρυθμίζουν τις αντιθέσεις τους και να αναβάλλουν τις συγκρούσεις τους προκειμένου να αποφύγουν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚινούμενη άμμος και το Μνημόνιο 2
Επόμενο άρθρο Προκλητική κλοπή από τους τραπεζίτες

Σχετικά Αρθρα

Πρωθυπουργός των βιομήχανων και των εμποροσπιτάδων

Οικονομία 11 Οκτ 2026, 10:17

Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ

Διεθνή 9 Οκτ 2026, 14:57

Κυβέρνηση-προαγωγός του τζόγου, νόμιμου και παράνομου

Οικονομία 8 Οκτ 2026, 20:26

Μια βρετανική εταιρία, ένας έλληνας ιδιοκτήτης και ο πρώην δικηγόρος του Νετανιάχου: Ποιος πραγματικά κατέχει τη σερβική επιχείρηση ισραηλινών drones;

Διεθνή 5 Οκτ 2026, 10:05

Τιμές και φορολογία καυσίμων: Σύντομη ανατομία μιας ληστρικής επιδρομής

Οικονομία 1 Οκτ 2026, 21:46

Η Κίμπερλι, ένας λομπίστας και ένας ελληνικός καπιταλιστικός όμιλος

Οικονομία 28 Σεπ 2026, 19:09
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους εργαζόμενους του ΨΝΑ

12 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Οκτώβρη

12 Οκτ 2026, 00:01
Εκδηλώσεις

Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

Παρασκευή 16/10, 7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής

11 Οκτ 2026, 11:01
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων επιμένει, παρά την γκεμπελίστικη κυβερνητική προπαγάνδα

11 Οκτ 2026, 10:38
Οικονομία

Πρωθυπουργός των βιομήχανων και των εμποροσπιτάδων

11 Οκτ 2026, 10:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη

11 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

Ενας νεκρός εργάτης και ένας χαροπαλεύει – Νέο έγκλημα στη Motor Oil των Βαρδινογιάννηδων

Η αστυνομία συνέλαβε ως υπεύθυνο τον επικεφαλής του εργολαβικού συνεργείου

10 Οκτ 2026, 12:41
Διεθνή

Ανίς Αλ-Ντάρμπι: σύντροφος του Σινουάρ μέχρι την τελευταία του πνοή!

10 Οκτ 2026, 09:35
Πολιτική

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

10 Οκτ 2026, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

10 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

9 Οκτ 2026, 19:49
Εργατικά

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

9 Οκτ 2026, 15:03
Διεθνή

Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ

9 Οκτ 2026, 14:57
Κόντρες

H πατριωτική αντίσταση του Mr Bean

9 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

9 Οκτ 2026, 13:39
Πολιτική

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

9 Οκτ 2026, 10:14
Η παπάρα

Αναζητώντας στήριγμα από ΤΗΝ πρεσβεία και το MAGA

9 Οκτ 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

«Τρελές» δηλώσεις του Λίμπερμαν αποκαλύπτουν ότι το σύνολο των σιωνιστικών μορφωμάτων ενώνεται για τη διατήρηση της κατοχής της Παλαιστίνης

8 Οκτ 2026, 21:45
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Οκτώβρη

Ημέρα αλληλεγγύης στους ιθαγενείς λαούς.

Ημέρα κατά της αρθρίτιδας.

Ημέρα κατά της πείνας.

Ημέρα ξενώνων και παρηγορητικής φροντίδας.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ισπανικής γλώσσας.

Ευρωπαϊκή ημέρα ραδιοφωνίας.

Ισπανία: Εθνική γιορτή.

Σουδάν: Ημέρα δημοκρατίας.

ΗΠΑ: Ημέρα Κολόμβου (1492).

1944: Απελευθερώνονται Αθήνα και Πειραιάς μετά από 42 μήνες γερμανικής κατοχής.

1969: Βόμβα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» της οδού Ακαδημίας, κατάλυμα αμερικανών αξιωματικών.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo